• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı bayanlardan yüzüm gülmüyor..

!ellerim hep yara şimdi.o pimapenlerin içine elimi sokacağım diye.çerçeveyi sildiği suyla camı silenler varmış.ben kaç su kaç bez değiştirdim iki cam için!!QUOTE]

ben o çerçeveyi sildiği suyla camı silenlerdenim şekerim :62:

ay ne var bunda anlamadım

Son düzenleme:
Canım ya ben hiç evime kadına alamadığım için nasıl bir duygu bilemiyorum. Eşim hiç sevmez yabancı bir kadının evde dolaşmasını. Hamileyken annem gelip yardım etmişti hatta 41. haftadaydım son kez evi süprdüm sildim ertesi gün sezeryana girecektim akşamına suyum geldi doğum yaptım. Hala daha evle ben ilgileniyorum iki haftadır hafta sonları ekstra durumlar çıktı pek temizlemedim evi b.. götürüyor kimsenin umrunda değil bugün cuma kara kara düşünüyorum ne zaman temizlik yapsam diye. Bir de kızım hafta sonu bana iş yaptırmaz hep çıkıp gezmek istiyor uyuyunca yapıyım diyorum o zaman da eşim yatıp uyuyor izin vermiyor benim durumum daha vahim:43:

Canım, annen yardım etmiş ne güzel.
Benim şu an hiç yardım edenim yok. Eşim mutfaktaki bulağıa falan yardım ediyor, yani günlük işlere. Hatta tamamen eşim yapıyor. Ama evin ağır işlerini yapmak için yardıma ihtiyacımız oluyor. Eşinin evde olmadığı, ama senin evde olduğun gün bir yardımcı bulsan? En azından yarım gün sana destek olsa?

Eski evimdeyken çok memnun olduğum bir yardımcı ablamız vardı.
Temizlik, ütü hiçbir işi bırakmazdı bana. Hergün geliyordu. Çok titiz ve disiplinliydi.
Ben de hakkını fazla fazla verirdim. Ama hakikaten fazla fazla. Normal aylık maaşının haricinde, oğlunun servis parasını da verirdim, arada da bazı ekstralar.

Bunu rahatlıkla söylüyorum, sonuçta sizler ne beni ne o ablayı ne de oğlunu tanımıyorsunuz.

Eşini kazada kaybetmiş bir ablaydı, ben onun o da benim yaşam mücadeleme katkıda bulunuyordu. Bir gün olsun birbirimizi incitmemişizdir. Yaptığı işlerin reklamını da yapmazdı "bugün perdeyi yıkadım, şunu yaptım vs" gibi. Yan iböyle bir tarza alışkın değilim ben. Oysa yeni evimize taşındıktan sonra gelen hanımlarda hep bu huy olduğunu görüyprum. "Şunu yaptım, bunu sildim".

Neyse en son yaşadığım tecrübeyi aktaracağım size, sonuçalrıyla birlikte. Tamam, keyfinden temizlikçilik yapmaz hiçbir bayan. Ama biz çalışan kadınları "nasıl olsa ev işinden anlamaz, amaaan 2 dolanıyorum, alıyorum 80 lirayı" gözüyle gören bayanlar da var. Empati kurarken çift taraflı davranmalısınız. Biz de onlar kadar zor kazanıyoruz parayı, daha doğrusu çalışan birçok insan zor kazanıyor.

Ben şu an erken doğum riskiyle ve hafif hafif başlamış kasık ağrılarımla çalışıyorum mesela, kolay mı?

Normalde 9-5 arası evimde çalışıyor olması greken, anahtarı almak için komşuma saat 10'da gelmiş. Komşum kahvaltı yapıyorumuş, davet etmiş. O da girmiş. Tuhaf bir şekilde komşum onu savunuyor, inanılmaz arka çıkıyor. Akrabalar mı acaba? Bilemiyorum, belki de. Komşum o bayanı temizliğe almıyor, ama buna rağmen "çok temiz" olduğunu iddia ediyor, nereden biliyor?

Neyse kahvaltıdan sonra bu bayan, ismi A olsun, benim eve geçiyor. Komşum olan teyze, öğlen kendisine 2 kap yemek getiriyor. Buna gerek var mı? Dolabımda yemek var. Olduğunu ve ısıtıp yemesini A'ya tembih etmiştim zaten.

Neyse ben akşam 18'de eve geldim, A hala evdeydi. Ev darmadumandı, abartmıyorum. Evim 3 oda bir salon. Şimdi bakınız:

Temizlediği yerler: Yatak odası, ebeveyn banyosu, kızımın odası, oturma odası (perde,halı temizliği yok işin içinde)
Temizlemediği yerler: SALON, mutfak, banyo..

Olacak iş mi şimdi? H.sonu misafir gelecek diye aldım ben seni, ya salonu nasıl temizlememiş olabilirsin??
Evime en son 1 ay önce temizlik yapılmıştı. 1 aydır sadece eşim süpürge çekti h.sonları. Ama 1 ayda da bir ev inşaat temizliği noktasına gelmez, öyle değil mi? O kadar batamaz yani, leş gibi olamaz? Sonuçta akşamdan akşama geliyoruz eve, otel gibi.

Neymiş, evim çok pismiş. Komşum da görmüş...
Nasıl yani, dedim.. Komşum da mı gördü..:27:
Hani komşu teyze yemek getirmek için uğramış ya, eve girmiş. Yataklarımın arkasını çekiyormuş A o sırada, komşum da görmüş kirli olduğunu.
Ya pes değil mi artık sizce de?
Oturdum ağladım sinirimden.
Komşumun evimde, yatak odamda ne işi var..??
Her ikiside, hem komşum hem A kahabatli..
Hadi kızmadım, tek kelime etmedim.
Hani A mutfağı temizlememiş ya. Komşumun getirdiği yemekleri yemiş, boş kapları pis bir şekilde lavaboya koymuş.
Ben sana bulaşık bıraktım mı peki? Sen bana ne hakla yediğin bulaşığı bırakıyorsun, ya var mı böyle bişey??
Tabi o bulağı yıkamakla bitmiyor iş..
O tabakları komşuya boş veremezsin, hadi bu halde kalktım kek yaptım, tabağa koydum. Komşuma verdim. Teşekkür ettim, evimde temizlik olduğu günler yemek açısından tedarikli olduğumu, lütfen zahmet etmemesini söyledim. İnşallah anlamıştır.

A'nın eline saydım 80 lirayı.. Yani hak etti mi sizce arkadaşlar? Ha bir de markete gitmiş, çamaşır suyu almış. Oysa ben açığa bırakmıştım, tüm gerekli malzemeleri almıştım.
Saat 10:30'da geliyorsun, komşumla yemek yiyorsun, evimi geziyorsunuz birlikte, markete gidiyorsun. E tabi yetişmez evin işi.

Kahvaltı olayına neden taktım bu kadar?
Benim mesaim (sıkı durun) 07:30'da başlıyor arkadaşlar. Ve masamızda kahvaltı yapmak yasak. 07:15'de yerimde oluyorum. Hamileyim, iyi kahvaltı etmeliyim. Bu nedenle ben sabah 05:30'da uyanıp, evimde kahvaltı yapıp çıkıyorum. Sen 10:30'da geliyor, bir de kahvaltı için komşuya giriyorsun? NErede ya senin vicdanın??

Evimdeki ağır işler koltuk silme, mutfak ve banyo fayansı silme idi.
Bu nedenle A'ya ilk görüşmede dedimki, "1 tam günde yetişmezse hepsi, ayrıca bir yarım gün daha alabilirim, kendini zorlama". Ama yok ya, gerek yokmuş bu kadar iyi niyete..

Yok, ben düpedüz kandırıldım. Ağır iş diye saydıkalrım zaten normalde 1 tam gün gelen kadının rutin yaptığı işler. Ekstra iş değilki. Ve çok merak ediyorum bitirebilecek mi kalanı 1 günde, "ağır işler" dediği herşey aynı güne kaldı çünkü.

Ve diyor ki "ben salonu 2 saatte hallederim".. E peki güzel kardeşim, madem sen koca salonu (koltuk, perde de var) 2 saatte bitirebiliyordun da, hap kadar 3 odayı nasıl 1 günde ancak yapabildin?

Vicdan ya, her işin başı vicdan. Ben evde olmazsam almayacağım artık, mümkün değil.

!ellerim hep yara şimdi.o pimapenlerin içine elimi sokacağım diye.çerçeveyi sildiği suyla camı silenler varmış.ben kaç su kaç bez değiştirdim iki cam için!!QUOTE]

ben o çerçeveyi sildiği suyla camı silenlerdenim şekerim :62:

ay ne var bunda anlamadım

Bana gelen bayan da camları ve çerçeveleri 4 su sildiğini söyledi. O nasıl bişey anlamadım.
İnşaat temizliği mi bu?
Benim camlarım da bütün camlardan, fransız balkon. Üstten açıp kızımın hırkasını astım, kurusun hemen diye.
Bir aldım beyaz hırka hep toz olmuş. Gördük "4 su silmesini"...
Senin içine sinmişse tamamdır arkadaşım, demek ki çok pis değil camın çerçeven
.

canımm ipek uzme kendını yaaa
bak doguracaksın erkenden o olacak
haklısın
gelmıs oyle yalandan iş yapıp gıtmıss
aklı sırada ohh azcık ıs yaptım parayı kaptım dıye dusunup sanada
ayyy canım cıktı senın evın ısı bıtmezz evın cok pıs dıyıp goz boyar boylelerı canımm

allah yardımcın olsun
komsuna da pesssss demek ıstıyorum yanı
ne ısın var senın evde ev sahıbı bıle yok
ben olsam asla gırmem aasla

uzulme canım bulursun ıns. gonlune gore bırını

Bana gelen bayan da camları ve çerçeveleri 4 su sildiğini söyledi. O nasıl bişey anlamadım.
İnşaat temizliği mi bu?
Benim camlarım da bütün camlardan, fransız balkon. Üstten açıp kızımın hırkasını astım, kurusun hemen diye.
.

yardımcı arkadaşın 4 su silmesi için dediğiniz gibi inşaat pisliği gibi birşey olmalı.. hayal dünyası genişmiş.. yaptığı işi pazarlamaya çalışmış kendince..

ben alıntı yaptığım arkadaşın temizlik anlayışını anlayamadım.. hani herkesin şartı şurtu vardır.. ne bileyim mutfak bezi tezgah dışında kullanılmaz, yer bezi yerde kalır vs.. ama camla çerçevenin farkı nedir? o kısmı anlayamadım.. cama yapışan toz ayrı, çerçeveye yapışan toz ayrı mı oluyor?

toz cama doğru yaklaşırken, "hmm ben daha pisim, cama değil çerçeveye yerleşeyim" mi diyor :31:

Son düzenleme:
en güzeli evde olmak,özellikle ilk kezse muhakkak yalnız olmamalı.

ben de hamileyken evime merdivenci kadını alıyordum yemek,süpürme,vs. yapsın diye günde 2 saat.

evde olmadığım için bazen ne yaptığını anlaymıyordum bile.
bazen de 1 saat kalıp gidiyormuş.

midem düzelince cumaları yarım gün yüzeysel temizliğe almaya başladım.
sürekli geliyordu ve haber vermeden köyüne gitmişti.

birden hamile halimle ortada kaldım.
Allah yardım etmişti ve o gün işe bir kız gelmişti.
arkadaşalar konuşunca temizliğe gittiğini öğrenmiş,bana getirmişlerdi.

süper iş yapıyordu.
hatta bir gün makinaya çamaşır atmış,asmış.
çok şaşırmıştım.

evimde epey kadın çalıştığı için artık öğrendim.
kesin ve net söylüyorum,sonra da kontrol ediyorum.

önceden kadınlar gittikten sonra çok sinir olduğum vakidir.

Son düzenleme:
eğer camlar uzun süre silinmezse pimapenler yapış yapış oluyor ve arasındaki siyah lastikler suyu çok kirletiyor.

arkadaş o yüzden ayrı silinmesinden bahsetmiştir.

camdaki toz,kir daha çabuk akıyor.

İnşaat temizliği mi bu?
.

arkadaşım ,istanbuldamı yaşıyorsunne tarafda oturuyosun ?bitanıdık var benim halkalı civarında gidiyo temizliğe istersen yardımcı olurum telefonunu veririm konuşursunuz?

canımm ipek uzme kendını yaaa
bak doguracaksın erkenden o olacak
haklısın
gelmıs oyle yalandan iş yapıp gıtmıss
aklı sırada ohh azcık ıs yaptım parayı kaptım dıye dusunup sanada
ayyy canım cıktı senın evın ısı bıtmezz evın cok pıs dıyıp goz boyar boylelerı canımm

allah yardımcın olsun
komsuna da pesssss demek ıstıyorum yanı
ne ısın var senın evde ev sahıbı bıle yok
ben olsam asla gırmem aasla

uzulme canım bulursun ıns. gonlune gore bırını

Geri kalan iş için cumartesi günü alacağım canım, en azından gözüm görsün ne yapıyor, nasıl yapıyor.
"Cin olmadan adam çarpmak" dedikleri bu işte..
Ben emrivaki yapmıyorum diye, nazik davranıyorum diye böyle mi yapman lazım be kadın, hayret bişey..
Tamam cnaım, sakin oluyorum. Bu işin yolu kendim evdeyken o bayanı veya başkasını almak, anladım.. Güven olmuyor çünkü.

Geri kalan iş için cumartesi günü alacağım canım, en azından gözüm görsün ne yapıyor, nasıl yapıyor.
"Cin olmadan adam çarpmak" dedikleri bu işte..
Ben emrivaki yapmıyorum diye, nazik davranıyorum diye böyle mi yapman lazım be kadın, hayret bişey..
Tamam cnaım, sakin oluyorum. Bu işin yolu kendim evdeyken o bayanı veya başkasını almak, anladım.. Güven olmuyor çünkü.

ipekcim sana hakveriyorum..
yapılan büyük saygısızlık,aldığı parayı haketmesi lazım..
ama ben en çok komşunuza kızdım..
resmen siz yokken durumdan istifade ediyor..
hayır da ne alaka sizin evinizi geziyor.
bende olsam delirirdim.

ipekcim sana hakveriyorum..
yapılan büyük saygısızlık,aldığı parayı haketmesi lazım..
ama ben en çok komşunuza kızdım..
resmen siz yokken durumdan istifade ediyor..
hayır da ne alaka sizin evinizi geziyor.
bende olsam delirirdim.

Ki ben bu komşuma evime kaç defa davet ettim, gelmedi..
Ben yokken gelemkmiş herhalde niyeti..

Kadına da pes yani.. Resmen kirli çamaşırlarımı gösteriyor konu komşuya..

canım cok haklısın ya
benımde kadın her hafta gelıyor bana
cok memnunum ben gercekten..
sabah 9da gelıyor 4 te cıkıyor cocugunun okulu var

kendı evı gıbı bakıyor sılıyor supuruyor falan ıste...

kendın yapma canım ya
eger kotu olacaksan tabı

ama sunu hıc unutmuyorum bana kadın gelıyor ya kayınvalıdem benı kendı camlarını sılmeye cagırmıstı 7,5 aylık hamıleyken hemde! aglaya aglaya sılmıstım
tabı o gece hastaneye kaldırılmıstım falan fılan...

yapma canım hıc bır ıs esın yardımcı olsun bıraz
baska bır kadın bulabılırsen bul

eskiden hamile filan dinlemezlermiş her işi kendileri yaparmış ya sen kadın çağırınca eskiden biz böyle değildik deyip çağırmıştır..
vicdansızmış kayınvaliden...:19:

Belki de komşun girmek istemedi ama bu kadın elimde iş var deyip girmesini istemiştir, bir şeyi kaldırmak için yardım istemiş olabilir, ama yatak odanı kadına gösteren de yine işgüzar temizlikçin, çok kirli bak falan dedi herhalde komşunun da boşluğuna gelmiş olabilir belki de temizlikçi abartıyor komşun odana girmedi bile sırf kendini haklı göstermek için olabilir.

Ya bir de bal dök yala olacak değil ya öyle olsa niye temizletesin, çok kirli diye laf edilir mi? 2. çocuğuna hamilesin çalışıyorsun okula giden çocuğun var insaf yani...

Bence daha fazla gerilme inş. iyi birini bulursun bence de haftada bir c.tesi leri al senin yanında yapsınlar gözünün önünde olur müdahale edebilirsin.

kimseyi rencide etmek için yazmıyorum fakat bu siteden birisi mesaj attı ve geldi temizlik için.
anlaştık, evin temizliği bitene kadar diye, gün için bişey konuşmadık, belki hata bendeydi ama ne yapayım hiç anlamam ki ne kadar sürer. 850 liraya anlaştık, evim 750 metrekare, ücret bu yüzden fazla da gözükse değil gibi geldi kabul ettim.
tek yaptığı şey yerleri silmek ve camları silmek oldu. halbuki baştan belirtmiştim, kapılar yeni takıldı, mutfak dolapları da aynı şekilde. kitaplık kitap dolu silinecek dedim, gardrop alelacele kuruldu, içine elime ne geldiyse attım uzun da bir ütü işi var dedim. halılar da yeni oldugu için tüylenme yapıyordu, satıcı firma güçlüce silinmesini o zaman geçeceğini söylemişti. ve daha havuz temizlenicekti. bunların hepsini konuştuk. 2. günün sonunda iş bitti diyip ücreti talep etti, söylediğim işlerin onda birini yaptıgı için paranın da sadece 10da birini vereceğimi söyledim ve öyle yaptım.
uzun süre tehdit mesajlarıyla uğraştık sonra, cin olmadan adam çarpmaya çalıştı aklı sıra... ben de gerizekalıydım zaten yer ve cam silmeye iki güne 850 lira vereceğim.
kadın eşimin gece çalıştığını biliyordu birde, gece mesajlar başlıyordu

yardımcı arkadaşın 4 su silmesi için dediğiniz gibi inşaat pisliği gibi birşey olmalı.. hayal dünyası genişmiş.. yaptığı işi pazarlamaya çalışmış kendince..

ben alıntı yaptığım arkadaşın temizlik anlayışını anlayamadım.. hani herkesin şartı şurtu vardır.. ne bileyim mutfak bezi tezgah dışında kullanılmaz, yer bezi yerde kalır vs.. ama camla çerçevenin farkı nedir? o kısmı anlayamadım.. cama yapışan toz ayrı, çerçeveye yapışan toz ayrı mı oluyor?

toz cama doğru yaklaşırken, "hmm ben daha pisim, cama değil çerçeveye yerleşeyim" mi diyor :31:

evet canım benim temizlik anlayışım bu!zaten 4 su silinmez bi cam.o da abartmış kimse.ama bir ay silinmemiş camlardan bahsediyorsunuz.dışarıdan yağmurun tozun pisliği ayrı oluyor içerideki toz daha hafif kalıyor.dış çerçevenin tozunu çamurunu sildiğin suyla camı silmek bana göre değil evet.sizegöre öylesi temizdir bana göre böylesi.ha bir de bizim buralar kaloriferle ısınıyor.o camları bir ay silme de o kapkara isleri göreyim bakalım.çerçeve suyu zaten simsiyah oluveriyor.yani sadece gidip suyu ve bezi değiştiriyorsun o kadar.ne yapim!annemden öyle gördüm! niye bu kadar sorun yaptın kendine be tatlım iki mesajında bir yazmışsın! ben bile bu kadar sorun yapmazken.neyse amacım nasıl temizlik yapılır falan değil!zaten içe sinen temizlik en iyi temizliktir.herkesin temizlik anlayışı şartı şurtu farklıdır.benim de içime böylesi siniyor.napıcan!!!

ipek cevap sana gibi olmuş da bahara yazdım kuzum.bir de bana sinirlenme bu halinle.hoş sinirlenecek bir mesaj yazmadım da.neyse.o kadını da unut gitsin.hakkından gelecek kendi gibi cingöz biri denk gelir elbet!!

Son düzenleme:

Bebek gün içinde 4 saat boyunca uyurken, bakıcı hanım ne yapacak acaba?
İzdivaç programı izleyecekse eğer, 1000 tl bu iş için çok değil mi?
Cam, kapı ağır işler yapmasın, tamam.
Ama genel toparlama, toz, süpürge de beklerim yani.
Hatta bebek büyüdükçe, düzene girdikçe evin yemeğini yapanlar da var. Ben yemeğimi kendim yapmayı tercih ederim, o ayrı.

En iyisi ne temizlik yapsın ne de 1000 tl alsın. Sizin teklif ettiğiniz ücrete ihtiyacı çok olanlar da vardır eminim.

kimseyi rencide etmek için yazmıyorum fakat bu siteden birisi mesaj attı ve geldi temizlik için.
anlaştık, evin temizliği bitene kadar diye, gün için bişey konuşmadık, belki hata bendeydi ama ne yapayım hiç anlamam ki ne kadar sürer. 850 liraya anlaştık, evim 750 metrekare, ücret bu yüzden fazla da gözükse değil gibi geldi kabul ettim.
tek yaptığı şey yerleri silmek ve camları silmek oldu. halbuki baştan belirtmiştim, kapılar yeni takıldı, mutfak dolapları da aynı şekilde. kitaplık kitap dolu silinecek dedim, gardrop alelacele kuruldu, içine elime ne geldiyse attım uzun da bir ütü işi var dedim. halılar da yeni oldugu için tüylenme yapıyordu, satıcı firma güçlüce silinmesini o zaman geçeceğini söylemişti. ve daha havuz temizlenicekti. bunların hepsini konuştuk. 2. günün sonunda iş bitti diyip ücreti talep etti, söylediğim işlerin onda birini yaptıgı için paranın da sadece 10da birini vereceğimi söyledim ve öyle yaptım.
uzun süre tehdit mesajlarıyla uğraştık sonra, cin olmadan adam çarpmaya çalıştı aklı sıra... ben de gerizekalıydım zaten yer ve cam silmeye iki güne 850 lira vereceğim.
kadın eşimin gece çalıştığını biliyordu birde, gece mesajlar başlıyordu

Çok güzel yapmışsınız tebrik ederim :)

İpek hanım ben biraz sert yazdım bazı yerlerde ama yanlış anlamayın sözlerim geneldi kişisel düşünmeyin. Yeni üye oldum ama yıllardır misafir olarak gelip hergün takip ediyordum siteyi. Sizi de yorumlarınızdan az çok tanıdım. Hanımefendi, iyi bir insan izlenimi bıraktınız bende. Benim annem önceden dadıydı şu anda da temizlik elemanı. Bunu söylerken hiç utanmıyorum annemle hep gurur duydum. Eğer o insanların aşağılamalarına rağmen çalışmasaydı ben de şu an onun işini yapıyor olacaktım ona ömrüm boyumca minnettar kalacağım.
Dadı iken 3 saat yol giderdi trenle, yarım saat de yürürdü. Yol parası verilmezdi, yakından başka bir bakıcı da aramazlardı çünkü annem kendi çocuğu gibi seviyordu, güvenilirdi. Kendisinin paraya ihtiyacı varken, cebindeki bütçeye göre pazardan cicili bicili etekler alırdı götürürdü çocuğa. Çocuk akşamları kapının önüne geçer kollarını yana açardı muzi gitme muzi gitme diye ağlardı. (anneme muzi derdi:) ) Anneme derdi ki kadın;"sen üstüne doğru düzgün şeyler alsana" verdiği üç kuruşla da doğru dürüs kıyafetli dadı istiyordu :D Yemek yap, ütü yap, temizlik yap, biz davete gidicez bu akşam burda kal. Şunu yap, bunu yap.. Paraya ihtiyacı olduğu için sabretti annem. Dadıların piyasası bellidir dadı maaşına burjuva hayatı yaşıyordu kadın. Normalde iyi, kaliteli yaşamak isteyenlerin aşçıları ayrıdır, temizlikçisi ayrıdır, ütücüsü ayrıdır.. Ama tek maaş ücretle hepsini bir insandan istemek? Yol parası dahi vermemek.. Bir de iyi kıyafetler giy demek... Annem her akşam 10da eve gelirdi. Her akşam ağlardı. Onun psikolojisi böyle olunca biz de yemek yiyemezdik. Çocukluk anılarım hep annemin göz yaşlarıyla doludur. Bu yüzden çok hassasım. Sizin temizlikçiye birşey demiyorum o konuda haklısınız sonuna kadar. Keşke tam ücret vermese ıdıniz. 40 tl verip yollasaydınız.
Annem şu an temizlik elemanı. Dadı olmaktan bin kat iyi diyor. Ama benim annem banyoyu tavan fayanslarına kadar siler, Mutfak fayanslarını tavana kadar siler , dolapları baştan aşağı siler, halıların hepsini siler, camları siler.. İşi bitmeden o evden çıkmaz. Saat kaç olursa olsun. Parayı alan hak etmeli tabii ki. Ama hak edene de bi arkadaşın dediği gibi 50 tl verilmez. 100 tl alır annem ama bileğinin hakkıyla. Yanında götürürdü beni okul tatilken. Az yardım et derdi. Annem kadar temiz insan görmedim. Ama böyle insanları da bir çok işveren öyle güzel kullanıyor ki.. Buradaki bazı yorumculara aşırı sinirlendim. Kadının biri hizmetçim felan diyo küçümsüyor. O hizmetçiler hizmetçi maaşıyla 3 tane evlat okuttu masa başı is sahibi etti. Kusura bakmayın uzun oldu.

Ahhh.. bir sure Samsun da oturdum. Orda bir yardimcim vardi. Allah ondan razi olsun. Yerleri nasil silerdi. Sonra uzaktan bakip icime sinmedi diye bidaha silerdi. Sabah 8 de gelir, 6 ya kadar calisir, zor yetistirirdi. Eli biraz agirdi ama icime sinerdi benimde. Helal olsun ona kazandigi para. Istanbulda nerde boyle, hepsi uyanik. Vazolari, aksesuarlari yerinden kaldirmadan, yanlarinda elini gezdirerek toz aldi bitanesi gozumun onunde, 1 de isini bitirdi. Parasini verdim ama helal etmedim.

merhaba yakında samsuna tasınıcam .forumda orda bır yardımcınızdan bahsetmısınız.mumkunse bana ıletısım bılgılerını verebılırmısınız

Back