• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı bayanlardan yüzüm gülmüyor..

hakkı neyse onu verin arkadaşlar ben de ilk başlarda temizlik yapmamalarına rağmen paralarını kuruşu kuruşuna veriyordum.ama baktım resman beni salak yerine koyuyorlar.eğer 9 da gelmesi gerekirken saat 1 de geliyorsa o kadar para ödeyin fazladan niye ödeyesinizki.bizde eşimizde çalışıyoruz canımız çıkıyor.Allah aşkına Türkiyede hangi çalışan üç saat için 50 lira alıyor???

İpek hanım ben biraz sert yazdım bazı yerlerde ama yanlış anlamayın sözlerim geneldi kişisel düşünmeyin. Yeni üye oldum ama yıllardır misafir olarak gelip hergün takip ediyordum siteyi. Sizi de yorumlarınızdan az çok tanıdım. Hanımefendi, iyi bir insan izlenimi bıraktınız bende. Benim annem önceden dadıydı şu anda da temizlik elemanı. Bunu söylerken hiç utanmıyorum annemle hep gurur duydum. Eğer o insanların aşağılamalarına rağmen çalışmasaydı ben de şu an onun işini yapıyor olacaktım ona ömrüm boyumca minnettar kalacağım.
Dadı iken 3 saat yol giderdi trenle, yarım saat de yürürdü. Yol parası verilmezdi, yakından başka bir bakıcı da aramazlardı çünkü annem kendi çocuğu gibi seviyordu, güvenilirdi. Kendisinin paraya ihtiyacı varken, cebindeki bütçeye göre pazardan cicili bicili etekler alırdı götürürdü çocuğa. Çocuk akşamları kapının önüne geçer kollarını yana açardı muzi gitme muzi gitme diye ağlardı. (anneme muzi derdi:) ) Anneme derdi ki kadın;"sen üstüne doğru düzgün şeyler alsana" verdiği üç kuruşla da doğru dürüs kıyafetli dadı istiyordu :D Yemek yap, ütü yap, temizlik yap, biz davete gidicez bu akşam burda kal. Şunu yap, bunu yap.. Paraya ihtiyacı olduğu için sabretti annem. Dadıların piyasası bellidir dadı maaşına burjuva hayatı yaşıyordu kadın. Normalde iyi, kaliteli yaşamak isteyenlerin aşçıları ayrıdır, temizlikçisi ayrıdır, ütücüsü ayrıdır.. Ama tek maaş ücretle hepsini bir insandan istemek? Yol parası dahi vermemek.. Bir de iyi kıyafetler giy demek... Annem her akşam 10da eve gelirdi. Her akşam ağlardı. Onun psikolojisi böyle olunca biz de yemek yiyemezdik. Çocukluk anılarım hep annemin göz yaşlarıyla doludur. Bu yüzden çok hassasım. Sizin temizlikçiye birşey demiyorum o konuda haklısınız sonuna kadar. Keşke tam ücret vermese ıdıniz. 40 tl verip yollasaydınız.
Annem şu an temizlik elemanı. Dadı olmaktan bin kat iyi diyor. Ama benim annem banyoyu tavan fayanslarına kadar siler, Mutfak fayanslarını tavana kadar siler , dolapları baştan aşağı siler, halıların hepsini siler, camları siler.. İşi bitmeden o evden çıkmaz. Saat kaç olursa olsun. Parayı alan hak etmeli tabii ki. Ama hak edene de bi arkadaşın dediği gibi 50 tl verilmez. 100 tl alır annem ama bileğinin hakkıyla. Yanında götürürdü beni okul tatilken. Az yardım et derdi. Annem kadar temiz insan görmedim. Ama böyle insanları da bir çok işveren öyle güzel kullanıyor ki.. Buradaki bazı yorumculara aşırı sinirlendim. Kadının biri hizmetçim felan diyo küçümsüyor. O hizmetçiler hizmetçi maaşıyla 3 tane evlat okuttu masa başı is sahibi etti. Kusura bakmayın uzun oldu.

çektiğiniz sıkıntılara çok üzüldüm,özellikle çocuk ruhunuzdaki acılara........
çok merhametsiz insan var maalesef.
insan çocuğunu güvenip bıraktığı,içi rahat olduğu insana nasıl zulmeder..........
ben de çocuğumu başkasına emanet ediyorum.
yapı olarak da sert değilimdir.
kırmadan,üzmeden,ailemden biri gibi davranırım.
şimdi ki bakıcım ailevi nedenlerden dolayı bırakmak zorunda.
hem biz,hem çocuk çok alıştık.
mecburen yeni birini arıyorum.
görüştüğüm insanlardan duyuyorum,önceki çalıştıkları insanlar çok despot ve sömürücü.
insan olarak değer vermeyenler bile var.
biri gelmişti,benim vereceğimden 200 fazla alıyromuş ayrıldığı yerde.
ama akşam 8 de evde,c.tesi de var ve iş yükü de anlattığına göre çok fazla.
ben de 3 saat az çalışacak,akşam evde zorunlu kalmayacak,h.sonu yok,evdeki işler belli.
ama para az olunca diğerlerini gözü görmedi.

artık herkesin yaşam koşulu belli,ona göre değerlendiriyorlar.
hayırlısı olsun.

İpek hanım ben biraz sert yazdım bazı yerlerde ama yanlış anlamayın sözlerim geneldi kişisel düşünmeyin. Yeni üye oldum ama yıllardır misafir olarak gelip hergün takip ediyordum siteyi. Sizi de yorumlarınızdan az çok tanıdım. Hanımefendi, iyi bir insan izlenimi bıraktınız bende. Benim annem önceden dadıydı şu anda da temizlik elemanı. Bunu söylerken hiç utanmıyorum annemle hep gurur duydum. Eğer o insanların aşağılamalarına rağmen çalışmasaydı ben de şu an onun işini yapıyor olacaktım ona ömrüm boyumca minnettar kalacağım.
Dadı iken 3 saat yol giderdi trenle, yarım saat de yürürdü. Yol parası verilmezdi, yakından başka bir bakıcı da aramazlardı çünkü annem kendi çocuğu gibi seviyordu, güvenilirdi. Kendisinin paraya ihtiyacı varken, cebindeki bütçeye göre pazardan cicili bicili etekler alırdı götürürdü çocuğa. Çocuk akşamları kapının önüne geçer kollarını yana açardı muzi gitme muzi gitme diye ağlardı. (anneme muzi derdi:) ) Anneme derdi ki kadın;"sen üstüne doğru düzgün şeyler alsana" verdiği üç kuruşla da doğru dürüs kıyafetli dadı istiyordu :D Yemek yap, ütü yap, temizlik yap, biz davete gidicez bu akşam burda kal. Şunu yap, bunu yap.. Paraya ihtiyacı olduğu için sabretti annem. Dadıların piyasası bellidir dadı maaşına burjuva hayatı yaşıyordu kadın. Normalde iyi, kaliteli yaşamak isteyenlerin aşçıları ayrıdır, temizlikçisi ayrıdır, ütücüsü ayrıdır.. Ama tek maaş ücretle hepsini bir insandan istemek? Yol parası dahi vermemek.. Bir de iyi kıyafetler giy demek... Annem her akşam 10da eve gelirdi. Her akşam ağlardı. Onun psikolojisi böyle olunca biz de yemek yiyemezdik. Çocukluk anılarım hep annemin göz yaşlarıyla doludur. Bu yüzden çok hassasım. Sizin temizlikçiye birşey demiyorum o konuda haklısınız sonuna kadar. Keşke tam ücret vermese ıdıniz. 40 tl verip yollasaydınız.
Annem şu an temizlik elemanı. Dadı olmaktan bin kat iyi diyor. Ama benim annem banyoyu tavan fayanslarına kadar siler, Mutfak fayanslarını tavana kadar siler , dolapları baştan aşağı siler, halıların hepsini siler, camları siler.. İşi bitmeden o evden çıkmaz. Saat kaç olursa olsun. Parayı alan hak etmeli tabii ki. Ama hak edene de bi arkadaşın dediği gibi 50 tl verilmez. 100 tl alır annem ama bileğinin hakkıyla. Yanında götürürdü beni okul tatilken. Az yardım et derdi. Annem kadar temiz insan görmedim. Ama böyle insanları da bir çok işveren öyle güzel kullanıyor ki.. Buradaki bazı yorumculara aşırı sinirlendim. Kadının biri hizmetçim felan diyo küçümsüyor. O hizmetçiler hizmetçi maaşıyla 3 tane evlat okuttu masa başı is sahibi etti. Kusura bakmayın uzun oldu.

Canım, yazdıklarını çok duygulanarak okudum gerçekten. Dilerim ki şu an çok mutlu, huzurlu bir yaşantınız vardır.
Özellikle de anneciğin ağladığı için yemek yiyememeniz..:59:
Canım annene yapılanın 20 de birini yapsak inan kapıyı çarpar gider şu anda benim etrafımda gördüğüm dadılar. Mümkün değil ki o kaprisi çeksinler. Aksine sürekli "çalışan anne" tarafı alttan alıyor. Ben hiç dadı ile çalışmadım, ama ofisteki bayan arkadaşlarımın çilesini görüyorum. Bir sabah arıyor dadı "ben bugün gelemiycem" deyiveriyor, hadi bakalım anneye gelsin sinir krizleri..

Temizlik konusunda sen de bana hak vermişsin zaten canım, düşünsene koca gün evde, hakkını da veriyorum, ama temizlediği 3 hap kadar oda. Ben bu halimle vallahi 2 saatte bitiririm.

Annen gerçekten çok disiplinli, titiz ve çalıştığının hakkını veren, helal kazanan bir kadınmış, ellerinden öperim.:71:

Benimle işyerinde çalışan çaycı kadın vardı hafta sonları temizliğe giderdi derdi ki bana bu okumuş ve meslek sahibi olan kadınlar çok pisler onları yerden yere vurur alayca arkalarından konuşurdu yani dünyanın en temiz kadını o muş gibi kadın çok bilmiş ve antipatikti bazı temizlikçilerde böyle oluyor

Son düzenleme:
Canım, bebeğin nasıl, ne zamandır göremiyorum seni KK' da..:emir_bebek:
Konuştum zaten, cumartesi günleri gelirse gelir. Ben yokken kabul etmiycem.
Bak anlatıcam şimdi detaylarını.

Canım kızım çok huzursuz :43:
kk ya girmeye bile vaktim yok valla
o kadar moralim sıfır ki bizim bebiş kolik bi tuttu mu susturabilene aşkolsun
hep aynı saatlerde başlıyor ağlamaya
eşimle aram bozuldu valla bana hiç yardımcı olmadığı ile alakalı tartışıp duruyoruz
ama o da ne yapsın elinden geleni yapıyor
ama bi yudum uyku uyumayınca doğal olarak sinirlerim tepemde
bi şu 3 -4 ay geçse inşallah rahatlarız
hep hamilelikteki stresin meyvesi sanırım
umarım senin bebişde hayırlısıyla gelir de evini şenlendirir

ema1 o kadın kendisi yaptığı için çalışanların evi pis gelir.

ee tabi temizlenmesi için kirlenmesi gerekir.

bir süre çalışmadım ve gözüm hep evdeydi.

çalışınca da yardımcı aldım.
evde de sürekli biri olunca kendine göre yapıyor.

ama bir iki yıl önce evime girerken''benim evim böyle mi olacaktı''derdim.

evimde çalışan insan kendine göre bir düzen kuruyor.

akşam eve gidince dolaplara bir el atıyorum mecburen.

Ki ben bu komşuma evime kaç defa davet ettim, gelmedi..
Ben yokken gelemkmiş herhalde niyeti..

Kadına da pes yani.. Resmen kirli çamaşırlarımı gösteriyor konu komşuya..

canım başka bi bayan al ya böyle bi kadından sana fayda değil zarar gelir valla
Boşu boşuna strese sıkıntıya sokar
Komşun da dengesiz ne işi varsa senin yatak odanda
Densiz temizlikçi senin kirlilerini gösteriyor bi de dedikodunu yapıyorlar
Evin pis olduğuna şahit olarak bi de teyzeyi gösteriyor
Teyzenin de şahit olmak yerine " bu bayan hamile zaten bu işlere artık yetişemediği için seni tuttu yardımcı olarak,hiç yakışık alıyormu bi de bana gösteriyorsun" demesi lazım
bırak hayatım sokma kapından içeri tekrar bu bayanı..evin pis kalsın en azından kafan rahat olur
Teyze de maşallah yanına can yoldaşı arıyor sanırım kahvaltılar ,öğle yemekleri falan

Benimle işyerinde çalışan çaycı kadın vardı hafta sonları temizliğe giderdi derdi ki bana bu okumuş ve meslek sahibi olan kadınlar çok pisler onları yerden yere vurur alayca arkalarından konuşurdu yani dünyanın en temiz kadını o muş gibi kadın çok bilmiş ve antipatikti bazı temizlikçilerde böyle oluyor

Çok temiz olmak zor değil ki, ama bunun bir bedeli var.
Eşinden, çocuğundan çalacaksın.. Onlara ayırman gereken kısıtlı zamanını temizliğe ayıracaksın. O zaman çalışan bayanın evi de temiz olur.
Tercih meselesi yani. Evde olsan belki hergün toz, süpürge yaparsın. Ama hergün 80-100 lira verip yardımcı alma şansın var mı, yok.
E tabi haliyle çok temiz olamıyoruz birçok hanıma kıyasla.
En azından kendi adıma konuşursam, durum bu şekilde.
Bu işler karşılıklı saygı gerektiriyor. Ben nasıl "rica etsem, yetiştirebileceksen şurayı da yapar mısın, canım sen de ço kyoruldun bugün" şeklinde konuşuyorsam, o da bana aynı iyi niyetle yaklaşmalı.
Arkandan anlatmak ne kelime, benimkine baksana. Hatun komşumu eve almış. Yol geçen hanıya sanki. Allah bilir tüm apartman duymuştur ne pasaklı olduğumu..:26:

ema1 o kadın kendisi yaptığı için çalışanların evi pis gelir.

ee tabi temizlenmesi için kirlenmesi gerekir.

bir süre çalışmadım ve gözüm hep evdeydi.

çalışınca da yardımcı aldım.
evde de sürekli biri olunca kendine göre yapıyor.

ama bir iki yıl önce evime girerken''benim evim böyle mi olacaktı''derdim.

evimde çalışan insan kendine göre bir düzen kuruyor.

akşam eve gidince dolaplara bir el atıyorum mecburen.

Ben bir önceki yardımcımı bu nedenle değiştirmek zorunda kaldım. Ki çok ihtiyacı vardı, değiştirmeden evvel kendisini çok defalar kibarca ikaz ettim, değiştirmedi tavrını.
Evde sürekli bişeylerim kayboluyordu. Hırsızlık değil, hiçbir şeye tenezzül etmez, biliyorum. Ama kendince düzenleme, toparlama yapıyor. Koyduğum yerde bulamıyordum eşyalarımı. Deli oluyordum akşamları sinirden.
Yeni bulduğum bayanda aynısını yapmış, ya hakikaten anlamıyorum. Kızımın kitaplarını alıp dolabın içine, dolaptaki eşyaları alıp rafa dizmiş.

Canım kızım çok huzursuz :43:
kk ya girmeye bile vaktim yok valla
o kadar moralim sıfır ki bizim bebiş kolik bi tuttu mu susturabilene aşkolsun
hep aynı saatlerde başlıyor ağlamaya
eşimle aram bozuldu valla bana hiç yardımcı olmadığı ile alakalı tartışıp duruyoruz
ama o da ne yapsın elinden geleni yapıyor
ama bi yudum uyku uyumayınca doğal olarak sinirlerim tepemde
bi şu 3 -4 ay geçse inşallah rahatlarız
hep hamilelikteki stresin meyvesi sanırım
umarım senin bebişde hayırlısıyla gelir de evini şenlendirir

Canım, Allah kolaylık versin, kolik çok zor..
Babalardan da malesef alabileceğin destek sınırlı, en yardımseverinden bile..:59:
Ben kızım doğduğumda şu mantıktaydım "ben nasılsa gece uykusuz kalsam bile ertesi gün telafi ederim, ama kocam işe gidecek, uykusuz kalmasın". Bu mantıkla kızım uyanınca alıp salona kaçırırsım resmen. Uyutmadan da yatak odasına geri getirmezdim.
Hiç unutmam evde misafirler vardı bebek görmek için. "Geceleri ağlıyor mu çok" diye sorduklarında, eşim "yok ya hiç uyanmıyor, şanslıyız" demişti..:27:
O kadar bihaber hale getirmişim adamı yani iyi niyetimle. Ama yanlış bir yaklaşım bu, en baştan elnii taşın altına koydurtacağım bu defa. Birkaç gece uykusuz kalmakla ölmez hiç kimse.
Kızım rahatsız şimdi, birkaç gecedir uyutmuyor beni. Sesimizi duyunca eşim kalkıp geliyor, destek oluyor. Ama hani nasıl desem, çok da kendiliğinden değil. Müdahale etmesi gereken durumlarda sadece. Demin aramış "karıcım, bu gece sen mışıl mışıl uyu tamam mı, vallahi ben bakacağım kızıma" diyor. Ama gece muhtemelen kurt adam olacak, uyku bastıracak ve en iyi ihtimalle her ikimizde uykusuz kalacağız.
Bu arada gebelikte yaşadığım stresler yüzünden ben de gazlı bir bebek bekliyorum muhtemelen, hayırlısı..:50: Gaz için kullandığın damla var mı canım, sub simpleks idi sanırım ismi, bir damla vardı, süper iyi geliyordu. Bir de fön makinesinde ısıttığım havlu ile karnını ve ayaklarını ısıtırdım, o da iyi gelirdi.

Son düzenleme:
canım başka bi bayan al ya böyle bi kadından sana fayda değil zarar gelir valla
Boşu boşuna strese sıkıntıya sokar
Komşun da dengesiz ne işi varsa senin yatak odanda
Densiz temizlikçi senin kirlilerini gösteriyor bi de dedikodunu yapıyorlar
Evin pis olduğuna şahit olarak bi de teyzeyi gösteriyor
Teyzenin de şahit olmak yerine " bu bayan hamile zaten bu işlere artık yetişemediği için seni tuttu yardımcı olarak,hiç yakışık alıyormu bi de bana gösteriyorsun" demesi lazım
bırak hayatım sokma kapından içeri tekrar bu bayanı..evin pis kalsın en azından kafan rahat olur
Teyze de maşallah yanına can yoldaşı arıyor sanırım kahvaltılar ,öğle yemekleri falan

O anı canlandırıyorum da gözümde, benim yatak odamda yatağım çekilmiş, arka fonda yatak arkasındaki tozlar..
İkisi konuşuyorlar "ne de pismiş" diye.
Bu komşu teyze evine ömründe bir yardımcı almamış, evime yabancı sokmam diyor. Aynen bu kelimelerle, ama kendisi ben evde yokken bir yabancı olarak yatak odama kadar uzanıyor.
Bir de bana sordu memnun kaldın mı diye, "vallah,i pek sayılmaz, koca gün 3 tane odayı temizlemiş, 80liramı aldı bunun için, yazık bana" dedim. hala savunuyor "yok vallahi çok temiz kadın" diyor..

Gelsin bari temizlesin yarım bıraktığı işi, ama sonrasında çağırmam. Düşündükçe daha iyi anlıyorum kandırıldığımı. Düşün bak koca günde yaptığı iş, 2 tane çocuk odası ve yatak odası. Halı, kapı falan da yok işin içinde. Diğer tarafların tozunu bile almamış. O temizlediği yerde batmış.

Cumartesi gelecek, tüm evi temizlemesini söyleyeceğim. İşine gelmiyorsa ben de bir daha çağırmam.

Ben bir önceki yardımcımı bu nedenle değiştirmek zorunda kaldım. Ki çok ihtiyacı vardı, değiştirmeden evvel kendisini çok defalar kibarca ikaz ettim, değiştirmedi tavrını.
Evde sürekli bişeylerim kayboluyordu. Hırsızlık değil, hiçbir şeye tenezzül etmez, biliyorum. Ama kendince düzenleme, toparlama yapıyor. Koyduğum yerde bulamıyordum eşyalarımı. Deli oluyordum akşamları sinirden.
Yeni bulduğum bayanda aynısını yapmış, ya hakikaten anlamıyorum. Kızımın kitaplarını alıp dolabın içine, dolaptaki eşyaları alıp rafa dizmiş.

burda çocuk bakanlar yemek ve günlük ev işlerini de yapıyor.
piyasa böyle yani.
fiyat ona göre.
ilk bakıcım evi 2 dk. kadar yakındı bana.
çocukları büyük.
bebeğim 3 aylık ve her acıktığında emzirmeye gidiyordum.
sonrasında hep uyuyor malum.
kızım da okulda.
anlaşmamızda ev işi de vardı başta.
kadın saldıkça saldı.
eve giriyorum,içler acısı.
her şeyi sürekli rica ederek hatırlatıyorum.
arkasından bir ton laf.
1 yıl idare ettim,sonra ben hasta yatarken 2 saat eşim gelinceye dek çocukların ve benim yanımda kal dediğim için odamın kapısında konuştu,konuştu gitti.
arefe günü saat öğlen 12 idi ve ben ateşler içinde yatıyordum.

benden önceki işindeki insanların çok kaba davrandıklarını söylemişti.
ben iyi davrandım ama çok canımı sıktığı olmuştur.

sonrasında çok sevdiğim bir insan nasip oldu,iyiki de gitmiş dedim yani.

temizlik için gelen bir bayan var.
kadın hem çok temiz,hem çok dürüst ve çalışkan.

bebeği var,geç kalma git diye ısrar etmeme rağmen durur.
işi bitirir.

ufak tefek ama her işin üstesinden geliyor maaşALLAH.
ben de arkadaşlarıma güvenerek tavsiye ediyorum.
3 çocuğu var,eşi varla yok arası.

Son düzenleme:
burda çocuk bakanlar yemek ve günlük ev işlerini de yapıyor.
piyasa böyle yani.
fiyat ona göre.
ilk bakıcım evi 2 dk. kadar yakındı bana.
çocukları büyük.
bebeğim 3 aylık ve her acıktığında emzirmeye gidiyordum.
sonrasında hep uyuyor malum.
kızım da okulda.
anlaşmamızda ev işi de vardı başta.
kadın saldıkça saldı.
eve giriyorum,içler acısı.
her şeyi sürekli rica ederek hatırlatıyorum.
arkasından bir ton laf.
1 yıl idare ettim,sonra ben hasta yatarken 2 saat eşim gelinceye dek çocukların ve benim yanımda kal dediğim için odamın kapısında konuştu,konuştu gitti.
arefe günü saat öğlen 12 idi ve ben ateşler içinde yatıyordum.

benden önceki işindeki insanların çok kaba davrandıklarını söylemişti.
ben iyi davrandım ama çok canımı sıktığı olmuştur.

sonrasında çok sevdiğim bir insan nasip oldu,iyiki de gitmiş dedim yani.

temizlik için gelen bir bayan var.
kadın hem çok temiz,hem çok dürüst ve çalışkan.

bebeği var,geç kalma git diye ısrar etmeme rağmen durur.
işi bitirir.

ufak tefek ama her işin üstesinden geliyor maaşALLAH.
ben de arkadaşlarıma güvenerek tavsiye ediyorum.
3 çocuğu var,eşi varla yok arası.

yakın olsaydık bana da tavsiye ederdin..

annenize saygı duydum duydum da neden 3 tane masa başı çalışan okumuş çocuğu var da o kadın neden hala fayans duvar siliyor

bu yazılan yorumda vican falan göremedim ben
sizi kınıyorum hiç bir insan bu kadar aşağılamayı hak etmiyor.. siz dua edin evinize gelen bayan düzgün bir insanmış bana biri bu şekil davranacak allah ya ona verirdi ya bana ..

valla beni niye kinadiniz anlayamadim ben. asagilamda nerden cikti ne vicdani?ben ona para veriyosam tabikide dedigimi yapicak komsu degilki arada yyardima gelmiyoki.pencere sildirtmiyorum agir birsey yaptirmiyorum bugun yorulduysan yarin devam eti diyorum sadece yap dedigim zaman yapmayinca yada ustun koru yapinca tabiki onu uyaricam.begenmiyosa gitsn baska yerde calissin daha gunu gelmeden maasini sayiyorum eline istedikce yol parasinida veriyoum ki yol parasini konusmadigimiz halde benim evimde yiyip iciyo zaten.eeeeeee iki laf edemicekmiyim yani oldu ben bisey demezsem o hic birsey yapmaz yalandan iki dolanir gider biliyorum cunku.daha iyisini bulsam cikartcam isden ama bulmiyorum ki bebegim var yoksa kimseyi almamm kendim yaparim.

ayni dert bendede var.yurt disinda yasiyorum hizmetcim var ama kadin beni deli ediyo elimde kalccak bir insan hic mi temizligin t sinden anlamaz ya.ilk basda cok yuz verdim ben bu na ama hata etmisim o kendi istegiyle cikti isden sonra bi baskasini buldum o bundan da beter supuurge bozulmus guya tabiki yalan calismiyo dedi bnde iyi ozamn girgirla dedim yok girgilayamam dedi .sonra copleri at dedim yok atamam dedi ertsei gun yine geldi yine bazi seylere itiraz edince bende sinirlendim tersledim bunu dedim cik git birdahada gelme .neyse ogidince benm eski tekrar aradi ise dnmek istiyorum diye kimseyi bulmadigim icin mecbur kabul ettiim.hic dedigimi yapmiyo du ki ben bunu fircalayan kadar bigun dedimki gardolabi duzelt birde sunlari sunlari yap tamam dedi yapmadaan gitmis ertesi gun geldi dedimki yap dyince niye yapmiyosun aynen soyle dedi gardolap bir gun daha dursa nolur dedimki durmicak ben sana yap diyinca yapcaksin.kremimi bile kullaniyo kizdim birakdi.hatta en fenasida gecen gun tam cikcak hazirlaniyo benim taragimi aldi ben bi sacimi tarayim dedi agzmi acamadan aldi taramaya basladi isi bitince verdi dedimkii al senin olsun o tarak dedim niye kullanmazmisin dedi yok dedimsenn olsun dedimki baskasinin esyasi kullanilmaz bilmiyomusun filan taragi almadi bende cope attim. gicik ya hasta edicek beni neyse bi 15 gune tasincaz ins tasinmama yardim etsinde cikartcam isden kendi isimi kendim yapcam

yazdıklarınızı tekrara okursanız ne kadar aşağılayarak konuştuğunuzu farkedersiniz belki.. karşınızdaki bir insan..

keşke o insanlardan analarından şanslı doğsalardıda böyle kişilere
hizmet etmek zorunda olmasaydılar..
ama düşmez kalkmaz bir Allah ..herkes yaptığının karşılığını bu dünyada görür..

valla bizim işyerinde çalişan o kadar personel var annemden babamdan böyle aşağılayıcı bi konuşma duymadım da söyleem de...yetiştirilme meselesi...

annenize saygı duydum duydum da neden 3 tane masa başı çalışan okumuş çocuğu var da o kadın neden hala fayans duvar siliyor

Çünkü babamın sağlık sorunları var. Üçümüzün de eve verdiği bütün para yetmiyor. Borç çok hala çalışmak zorunda yani. Masa başı iş rahat ama parası da bol değil. Sadece bizi okutarak milletin döküntüsünü toplamaktan kurtardı zengin olmadık :D

Back