İpek hanım ben biraz sert yazdım bazı yerlerde ama yanlış anlamayın sözlerim geneldi kişisel düşünmeyin. Yeni üye oldum ama yıllardır misafir olarak gelip hergün takip ediyordum siteyi. Sizi de yorumlarınızdan az çok tanıdım. Hanımefendi, iyi bir insan izlenimi bıraktınız bende. Benim annem önceden dadıydı şu anda da temizlik elemanı. Bunu söylerken hiç utanmıyorum annemle hep gurur duydum. Eğer o insanların aşağılamalarına rağmen çalışmasaydı ben de şu an onun işini yapıyor olacaktım ona ömrüm boyumca minnettar kalacağım.
Dadı iken 3 saat yol giderdi trenle, yarım saat de yürürdü. Yol parası verilmezdi, yakından başka bir bakıcı da aramazlardı çünkü annem kendi çocuğu gibi seviyordu, güvenilirdi. Kendisinin paraya ihtiyacı varken, cebindeki bütçeye göre pazardan cicili bicili etekler alırdı götürürdü çocuğa. Çocuk akşamları kapının önüne geçer kollarını yana açardı muzi gitme muzi gitme diye ağlardı. (anneme muzi derdi:) ) Anneme derdi ki kadın;"sen üstüne doğru düzgün şeyler alsana" verdiği üç kuruşla da doğru dürüs kıyafetli dadı istiyordu Yemek yap, ütü yap, temizlik yap, biz davete gidicez bu akşam burda kal. Şunu yap, bunu yap.. Paraya ihtiyacı olduğu için sabretti annem. Dadıların piyasası bellidir dadı maaşına burjuva hayatı yaşıyordu kadın. Normalde iyi, kaliteli yaşamak isteyenlerin aşçıları ayrıdır, temizlikçisi ayrıdır, ütücüsü ayrıdır.. Ama tek maaş ücretle hepsini bir insandan istemek? Yol parası dahi vermemek.. Bir de iyi kıyafetler giy demek... Annem her akşam 10da eve gelirdi. Her akşam ağlardı. Onun psikolojisi böyle olunca biz de yemek yiyemezdik. Çocukluk anılarım hep annemin göz yaşlarıyla doludur. Bu yüzden çok hassasım. Sizin temizlikçiye birşey demiyorum o konuda haklısınız sonuna kadar. Keşke tam ücret vermese ıdıniz. 40 tl verip yollasaydınız.
Annem şu an temizlik elemanı. Dadı olmaktan bin kat iyi diyor. Ama benim annem banyoyu tavan fayanslarına kadar siler, Mutfak fayanslarını tavana kadar siler , dolapları baştan aşağı siler, halıların hepsini siler, camları siler.. İşi bitmeden o evden çıkmaz. Saat kaç olursa olsun. Parayı alan hak etmeli tabii ki. Ama hak edene de bi arkadaşın dediği gibi 50 tl verilmez. 100 tl alır annem ama bileğinin hakkıyla. Yanında götürürdü beni okul tatilken. Az yardım et derdi. Annem kadar temiz insan görmedim. Ama böyle insanları da bir çok işveren öyle güzel kullanıyor ki.. Buradaki bazı yorumculara aşırı sinirlendim. Kadının biri hizmetçim felan diyo küçümsüyor. O hizmetçiler hizmetçi maaşıyla 3 tane evlat okuttu masa başı is sahibi etti. Kusura bakmayın uzun oldu.
çektiğiniz sıkıntılara çok üzüldüm,özellikle çocuk ruhunuzdaki acılara........
çok merhametsiz insan var maalesef.
insan çocuğunu güvenip bıraktığı,içi rahat olduğu insana nasıl zulmeder..........
ben de çocuğumu başkasına emanet ediyorum.
yapı olarak da sert değilimdir.
kırmadan,üzmeden,ailemden biri gibi davranırım.
şimdi ki bakıcım ailevi nedenlerden dolayı bırakmak zorunda.
hem biz,hem çocuk çok alıştık.
mecburen yeni birini arıyorum.
görüştüğüm insanlardan duyuyorum,önceki çalıştıkları insanlar çok despot ve sömürücü.
insan olarak değer vermeyenler bile var.
biri gelmişti,benim vereceğimden 200 fazla alıyromuş ayrıldığı yerde.
ama akşam 8 de evde,c.tesi de var ve iş yükü de anlattığına göre çok fazla.
ben de 3 saat az çalışacak,akşam evde zorunlu kalmayacak,h.sonu yok,evdeki işler belli.
ama para az olunca diğerlerini gözü görmedi.
artık herkesin yaşam koşulu belli,ona göre değerlendiriyorlar.
hayırlısı olsun.