• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı bayanlardan yüzüm gülmüyor..

sonuçta temizlik için gelen kadınlar hayrına gelmiyor paralarını alıyolarsa hizmetinin karşılığını alıyorsa başdan savma iş yapmamalı bende hamileyim evim 84 m2 2 oda 1 odam boş sadece dolaplarım var yerler mineflo çokda eşyam yok bende alıyorum ama gelen kişi 3 saatte sadece toz alıyo süpürüyo yerleri viladalıyo bide banyomu temizliyo yani kasten yavaştan alıyo ki saati 10 lira bunu fazla almak için ..
2 odamı 4 saate temizledi salon mutfak ve banyo hariç geçen geldiğinde sadece. göz göre göre kandırılmak sinir ediyo insanı.

off offf bende hamıleyken çok çektım.. eşim sıgara içmez. bende içmıyorum.. yarım yamalak temızledıgı evin en son olarak banyoyu temızlemeye gırınce orada sıgara içmiş. son anda gördum.. iki gun koku çıkmadı banyodan.. çık balkonda iç çok lazımsa.. ivde sıgara içen temızlıkçı kadınlara sınır oluyorum..

tüm gün 10 lira mı??..:26:
burada bebek bakıcılığı, haftada 5 gün, aylık 1000 TL'den başlıyor.
üzerine yol parası veriyorsun, ara ara bahşişler istiyor, beklentileri oluyor. zam istiyor 6 ayda bir vs.
Bir de bizim oturduğumuz yerde sürekli birileri gelip kapıyı çalıp "temizlikçi lazım mı abla" diye soruyor. Yani hem işsizler, hem iş bulunca kıymeti yok.
siz nerde yaşıyosunuz bende geleyimde bakayım çocuğa :1::60::60::60:eşimin maaşı kadarya abartıp bide beğenmeyenlermi var obovvvvvv

Haftada 5 gün çalışıp,sadece çocuk bakacak ve bir de 1000tl alacak.Üzgünüm ama öyle bir ülkede yaşamıyoruz.Üniversite mezunları bile sabah 9 akşam 5 çalışacağı,haftasonları tamamen boş olacağı ve 1000tl alacağı bir iş bulamayıp aylarca işsiz kalıyorlar.Ya 1000tl vermem ya da verirsem çocuk uyurken en azından yemek yapsın bir toz alsın isterim.Sonuçta çocuk bakan kişiler dadı değil,özel eğitimleri yok.Özel eğitimi olan kişiler baksın vs desek zaten bunun kaç katını gözden çıkarırız,dadımız sadece çocuğumuzla ilgilenir,çocuğumuza yabancı dil,piyano çalmayı falan öğretir.
Yeğenime bir kadın bakıyordu kaç sene önce,birgün evde kalınca görmüştük ki 10 aylık çocuğun peşinden dolaşmasın rahatça tv izlesin diye bacaklarının arasına sıkıştırıp oturuyor,kendince oyalamaya çalışıyormuş.Bırakırsa çocuk gezecek izleyemeyecek çünkü.Eğer bakıcılık buysa hemen bırakayım fakülteyi.

Bu arada bizim eve yıllardır gelen apartman görevlimizin eşi ailemizden biri gibidir,annem de ona gider o da bize gelir,çok severiz,apartman görevlimiz de aynı şekilde,onları aşağılamaya çalışanlar olmuştur ve hep annem kızmıştır.İnsanlık ile yapılan iş bambaşkadır.Ama işiniz her ne ise onu hakkı ile de yapmak lazımdır.Yoksa işe göre insanı küçük görmek çok ayıp kesinlikle.

simdi biri gelip sizin taraginiz filan kullansa onu uyarmicaksiniz yani oylemi ?olsun diceksiniz bende birsey demedim zaten sana hediyem olsun senin olsun dedim napcakdimmki baska isden cikmaz biliyorum nerden bulcak benim gibisini sirf gz boyamak icin 4-5 sATTE 2 odali evi temizliyo gunu gelmeden maasi elinde yol parasinida verioyurm ve genellikle bazen bozuk olmuyo maasini 20-30 tl fazladan veriyorum hic getiripde usutunu veridigni gormedim.ben ona para veriyorum tabiki dedigimi yapcak anlamadimki napiyim o otursun benmi temizliyim evi.ilk geldigi 3-4 ay ona okadar iyi davrandimki ki hala kotu davrandigimi dusunmuorum.yani siz olasniz napardiniz evde hizmetci var ama heryer les gibi yemeklere tuz yag koyma desniz yemek vicik vicik yag olsa tuzdan yenmese nekadar koycagini ayarlayip bi kaba koysaniz ama o hersfernde daha fazla koysa sinirlenmezmisniz uyarmazmisiniz?beraber yedik ictik alisverise ciktik hic emir vermem mesela hep kendini zorlama dedim istidigi zaman ise gelmedigide cok oldu .ama baktim cok isi salladi hemde cok bende tabiki tepkimi gostercem.bazen sinirlenince kizdigimda bende vicdanen rahatsiz oluyorum ama oda abartmasin.tabiki dusmez kalkmaz bir Allah oyuzden fazlla bir sey demiyorum zaten .dedigim gibi dedigimi yapmicaksa niye maas veriyimki sert ve kirici soylemiyorum ama insanlar yazarken ve konusurken farkli olur yani yazarken sert gozukkkuyo gercekden ama normalde oyle degil anlatabildimmi derdimi?vicdansiz kendini begenmis birisi degilim sadec okadar para veriyorum ama kendimi enayi gibi hissediyorum cunku o parayi haketmiyo neyse saolsun esim beni dusunmus almis eve bi yardimci fazlada sikeyt etmiyim yine hic yokdan iyi isde

sonuçta temizlik için gelen kadınlar hayrına gelmiyor paralarını alıyolarsa hizmetinin karşılığını alıyorsa başdan savma iş yapmamalı bende hamileyim evim 84 m2 2 oda 1 odam boş sadece dolaplarım var yerler mineflo çokda eşyam yok bende alıyorum ama gelen kişi 3 saatte sadece toz alıyo süpürüyo yerleri viladalıyo bide banyomu temizliyo yani kasten yavaştan alıyo ki saati 10 lira bunu fazla almak için ..
2 odamı 4 saate temizledi salon mutfak ve banyo hariç geçen geldiğinde sadece. göz göre göre kandırılmak sinir ediyo insanı.

Canım, benimki de koca gün boyunca sadece 3 oda temizlemişti geçen geldiğinde ve 80 lira ödedim.
3 oda derken, odalardan biri tamamen boş, biri hap kadar çocuk odası, diğeri yatak odası. perde-halı-kapı silmemiş. Sadece toz, yer silme, süpürge, cam.
Ben de bu cumartesi kendim evdeyken aldım özellikle.

Çok enteresan bir tarzı var. Saatlerce çekmece düzenliyor. Sabah 9:30'da geldi, kahvaltı verdim. 10 gibi başladı. Akşam 16:00'da salondan çıkıyordu.. :53:
Cam silmesi çok hızlı, koltuk sildi, halı sildi, hem temiz sildi, hem çok çabuk. Ağır işleri çok çok çabuk yapıyor. Ama bunca zamanı nerede kaybediyor derseniz.. Uzaktan gözlemledim. Mesela çekmece içlerini boşaltıyor, benim evde de çekmeceler foto albümü doludur ve albüme yerleştirilmemiş fotolar. Onları tek tek inceliyor resmen. Merakından zaman kaybediyor yani. Mesela çekmece düzenleme işi için önce fikrimi alması gerekirdi. Ben sevmiyorum çekmecelerimin düzenlenmesini. Ben birebir başında durdum, atılacaklar-yeri değiştirilecekleri belirledim. Eğer ben yoksam düzenleme işi yapmamasını da söyledim, ki kesinlikle ben yokken almayacağım zaten. Çünkü inanılmaz yavaş davranıyor.

Sonra ben kızımı kursa götürüp, getirdim, 2 saat sonra geldim. Sadece mutfağı halletmişti o arada. Ki mutfak camını da düzgün silmediğini, haftaya daha iyi yapacağını söyledi. Banyoyu da haftaya bıraktığını söyledi, ki banyom çok kirlenmişti, geçen defa gelişinde de banyoyu temizlememişti.

Yani 1 normal büyüklükte dairenin temizliği için 3 gün yardımcı almam gerekiyor, sanki villada yaşıyorum.

"Yok, kabul edemem" dedim. "Ben evi 2.günün sonunda artık temiz görmek istiyorum, banyodaki pislikler diğer odalara taşınıyor, ev yeniden batıyor" dedim. Tüm hafta ben kafayı yiyeceğime, ne yapayım 1 saat daha kalsın. Banyoyu da temizledi, epeyce yoruldu, ben de hakkını fazla fazla verdim.

Bebn anladım ki, gerçekten (ilk birkaç defa en azından) birebir başında durmak şartmış. Sen işten anlyıor musun, anlamıyor musun, arkasından kontrol ediyor musun anlaması açısından.

Ha bu arada eşimin yeni aldığı mach 3'ünü çöpe atmış, normal jilet sandı sanırım. Eşim biraz söyleindi, ama ne yapalım.:51:

Bence arkadaşlar hizmetçi kelimesine takılmış. Ama yurt dışında genelde böyle hitap ediliyor. Bizim gibi yardımcı falan değil yani. Üstelik onun maaşlı çalışan bir görevlisi var anladığım kadarıyla. Dolayısıyla daha fazla sürtüşme olması normal. Ben sizi haksız bulmadım açıkcası. Israrla denilen yapılmıyorsa sert de uyarılabilir. Biz müdürlerimizden,amirlerimizden uyarı almıyor muyuz?
Bizim canımız yok mu,biz insan değil miyiz? İşini düzgün yapmayan bu tip uyarılara her sektörde rastlıyor. Olacak o kadar. Hayatı idame ettirmek hiç de kolay değil. Üstelik bunu yıllarca temizlik yaparak,yalnız başına iki çocuk büyütmüş bir kadının kızı söylüyor.

Evde annemin yardımcı bayanı benim ve annem de benden memnun değil:27: çünkü bende baştan savma yapıyorum. Toz al der görünen yerleri alırım. Evi süpür der sadece görünen yerleri süpürürüm koltuk ve yatak altlarına ellemem. Bilerek böyle yapıyorum bana iş yaptırmasın diye. Geçen annemler evde iki gün yoktu bana beyazları yıka as dedi. Yıkadım asmayı unutmuşum banyoda küf kokuyordu ama bir türlü çamaşırları makinada unuttuğum aklıma gelmedi sonra çamaşırları bir çıkardım çillenmiş annem görmesin diye tekrar 90 derecede çamaşır suyuyla yıkayıp astım. Annemde eve kadın almayı sevmez ama nedense işleri bana yaptırmaya pek sever.

Evde annemin yardımcı bayanı benim ve annem de benden memnun değil:27: çünkü bende baştan savma yapıyorum. Toz al der görünen yerleri alırım. Evi süpür der sadece görünen yerleri süpürürüm koltuk ve yatak altlarına ellemem. Bilerek böyle yapıyorum bana iş yaptırmasın diye. Geçen annemler evde iki gün yoktu bana beyazları yıka as dedi. Yıkadım asmayı unutmuşum banyoda küf kokuyordu ama bir türlü çamaşırları makinada unuttuğum aklıma gelmedi sonra çamaşırları bir çıkardım çillenmiş annem görmesin diye tekrar 90 derecede çamaşır suyuyla yıkayıp astım. Annemde eve kadın almayı sevmez ama nedense işleri bana yaptırmaya pek sever.

Ayyy sen çok yaşa emi..
:52::52::52::52::52::52::52:

En azından para vermiyo sana, artık sonucuna razı gelecek..:27:
Bu arada makinada unutulduğu için çillenen çamaşırları yüksek derecede bi daha yıkayınca çiller gidiyo mu, benim de başıma geliyo da bazen.

tan çok hoşsun.:1:
anneciğin kendisi neden yapmıyor,sağlık sorunu mu var?

benimde yardımcım var ve çok memnunum.sadece bana temizliğe geliyor.ev hanımı,her hafta düzenli alıyorum.haftalık 50 lira veriyorum.o da işi bölüyor.mesela camlar ve mutfak dolapları dönüşümlü temizleniyor.ama çok hamarat biri,benim ev 125 mt ve 3 tane balkonum var.o sizin bahsettiğiniz işi 3 saatte yapıyor cam hariç,banyo dahil.çok iyi biri perdelerimi falan yıkayıp asıyor.çamaşırım varsa atıyor.ben çok nadir tam gün alıyorum.bu hafta sonu sadece 9 da gelecek.bahar temizliği yapıcak.normalde haftaiçi öğlen gelir ve akşam üstü bitirir.bence memnun değilseniz başka kişilerle çalışın.temizlik şirketlerinden falan da olabilir.

bu işte bu kadar para varsa ben geleyim :37:
tek günde pırıl pırıl yaparım malum başak burcu titizliği:27:

Son düzenleme:
Back