• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı bayanlardan yüzüm gülmüyor..

tan çok hoşsun.:1:
anneciğin kendisi neden yapmıyor,sağlık sorunu mu var?

Bekarken ben de annemle birlikte temizlik yapardım. Annem hep tuttuğun bana öğrendiğin kendine derdi. Bu yaz temizlik yapmam gerekiyor genel bir temizlik bayan almak istiyorum ama anneler alma evin zaten küçük hepimiz bir elden cumartesi-pazar çıkartırız diyorlar.

Bekarken ben de annemle birlikte temizlik yapardım. Annem hep tuttuğun bana öğrendiğin kendine derdi. Bu yaz temizlik yapmam gerekiyor genel bir temizlik bayan almak istiyorum ama anneler alma evin zaten küçük hepimiz bir elden cumartesi-pazar çıkartırız diyorlar.

İmkanın varsa, seni maddi olarak zora sokmayacaksa al bence..
C.tesi-pazarda kocanla gez-toz.

tan sadece kendisi yapıyor diye düşündüm.
tabi evde kızlar olunca kaçarı olmuyor.

hep beraber daha güzel olur,içine de siner.
elalemle uğraşacağına,candan seve seve yaparlar.

annem rahatsız olunca 15-16 yaşında ev işi yapmaya başlamışımdır.
önce zorla,sonra severek yapardım.
şimdi çalışıyorum,pek yapmıyorum ve de hiç hoşlanmıyorum ev işlerinden.

Son düzenleme:

En azından para vermiyo sana, artık sonucuna razı gelecek..:27:
Bu arada makinada unutulduğu için çillenen çamaşırları yüksek derecede bi daha yıkayınca çiller gidiyo mu, benim de başıma geliyo da bazen.

Yüksek ısıda bol çamaşır suyu koydum çıktı üstelik Ayşe teyzenin çamaşırları gibi kar beyazı oldu:1:

tan çok hoşsun.:1:
anneciğin kendisi neden yapmıyor,sağlık sorunu mu var?

Yok canım annemin sağlığının maaşallahı var. Ben iş öğreniyim diye yaptırmaya çalışıyor ama ne gerek var. Bu zamanda çalışan bayanlar hep eve yardımcı alıyor. Bir de ben iş yaparken kendisi oturup tv izliyor sinir bozucu bir durum. Yapmasam duygu sömürüsü yapıyor. Aslında annemde ev temizlemeyi sevmiyor bana yıkıyor...

İmkanın varsa, seni maddi olarak zora sokmayacaksa al bence..
C.tesi-pazarda kocanla gez-toz.

Ben bu konuyu ciddi ciddi düşünüyorum hatta eşimle de paylaştım. En özel mekanımız bizim evimiz; gelip yabancı birinin çekmecelerimize bakmasını istemiyorum, hem ben sana yardım ediyorum ya ne gerek var yardımcıya diyor. Hiç bir yardımcı evimizi bizim kadar dikkatli temizleyemezmiş; eşyalarımıza da zarar verebilirmiş. Bir yandan da doktora yaptığım için hafta sonları gezmeyi bırak ders çalışmakla geçiyor zaman :27:

Ohh ne güzel iş bulmuşlar valla. Kadın evde yok diye istediğin saatte gel git ne güzel yaa.. Bizde bulsak böyle iş ama biz havadan para kazanmaya alışmamışız bunlar alışmış. İşini çok iyi yapanlarda var evin hanımı olmasa bile ama böylelr işte emeksiz cebini doldurmak derdinden. Siz başkalarına da giden,sizinde tanıdğınız birinin evini temizleyen birini bulacaksınız yani doğrudan bilecekseniz nasıl biri olduğunu. Ayrıca hiç ummadığı anda mesela işten izin alıp gelivereceksiniz bakalım ne yapıyor gelmiş mi gitmiş mi diye.. Benim evim küçük 2 o da bir salon çalışıyordum bir ara ama çocuk olmadığı için hiç yardımcı almadım. Eşim annemlere gelen kadın bize de gelir çalışmayabaşlayınca demişti daha biz evlenmeden önce ama ben istemedim. Kaynanamla çıktık birgün evlendikten sonra bana dedi oğum böyle böyle demiş ama gerek yok eviniz zaten küçük diye. Bende zaten ben istemedim ki oğlunuz demişti bende istemedim dedim. Valla 5. kattaki kocaman camlarımı kendim siliyorum. Ama hamile olunca kadın alırım keslinlikle asla kaynanama gelen kadını almam..

Yok canım annemin sağlığının maaşallahı var. Ben iş öğreniyim diye yaptırmaya çalışıyor ama ne gerek var. Bu zamanda çalışan bayanlar hep eve yardımcı alıyor. Bir de ben iş yaparken kendisi oturup tv izliyor sinir bozucu bir durum. Yapmasam duygu sömürüsü yapıyor. Aslında annemde ev temizlemeyi sevmiyor bana yıkıyor...

muhtelemen öyle.
sevse duramaz yapar sanırım.

sürekli başkasının yapmasına alışınca insan ev işinden soğuyor,bir de evde olamıyorsa.

İlkbaştan dişini göstermelisin bence..
bu kadını yeni aldınya gittiği zaman koltukların arkalarına bakki temizmi ütüsü güzerlmi hafif bi kötü birşey farketsen yada düzensiz bir yere hemen ara deki şurayı şurayı yapmamışsın yok bu ütü olmamış ... ben bu konularda titizim lütfen dikkatli yap şeklinde uyar..
senin geniş olmadıgını görünce senden laf yememek için daha temiz yapar işini..

Türk insanının en kötü tarafı tembellik..

Herkes tembellik yapmak istiyor...

Ya zaten senin işin bu, tamam kabul ediyorum ki bir başkasının evini temizlemek hoş bir durum değil ancak sen çalışmaya mecbursun, temizliğini yaptığın bayan da seni almaya mecbur...

hakkın olan parayı alnının teri soğumadan veriyorsa niçin doğru düzgün yapmıyorsun, anlayamıyorum.

Çalışmadan oturduğum yerden para kazanayım istiyor insanlar....

Ben bu konuyu ciddi ciddi düşünüyorum hatta eşimle de paylaştım. En özel mekanımız bizim evimiz; gelip yabancı birinin çekmecelerimize bakmasını istemiyorum, hem ben sana yardım ediyorum ya ne gerek var yardımcıya diyor. Hiç bir yardımcı evimizi bizim kadar dikkatli temizleyemezmiş; eşyalarımıza da zarar verebilirmiş. Bir yandan da doktora yaptığım için hafta sonları gezmeyi bırak ders çalışmakla geçiyor zaman :27:

Eğer sen evde yokken geliyorsa yardımcı bayan, o zaman eşin haklı.
Yapmadığı yerleri görüp verdiğin paraya acıyorsun.
Duvarlara dikkat etmezdi bana gelen bayan, süpürgenin sapını duvarlara sürterek geçirirdi. Bir de koltukları duvara kadar yapıştırırdı, mahvetti duvarlarımı.
İlk birkaç defa başında durmak, neye dikkat etmesi gerektiğini anlatmak şart.
Sonra öğrenir zaten.
Kendin yapmak en güzeli diye bişey yok bence, bana şu an gelen yardımcı bayan öyle bir halı sildi ki, ben mümkün değil o performansı gösteremezdim. O halıyı siler, sonra akşama kadar yatardım en sağlıklı halimde bile. Ve o kadar temiz sildi ki. Tüm fayansları ovdu vs, ben yapmışım ya d ao, ne fark eder. Bence sen de al, sana zaman kazandırır. Bakma sen, kocalar pek para harcamak istemez bu işler için.Çekmece de karıştırmaz, sen evdeysen tabi.

Son düzenleme:
İlkbaştan dişini göstermelisin bence..
bu kadını yeni aldınya gittiği zaman koltukların arkalarına bakki temizmi ütüsü güzerlmi hafif bi kötü birşey farketsen yada düzensiz bir yere hemen ara deki şurayı şurayı yapmamışsın yok bu ütü olmamış ... ben bu konularda titizim lütfen dikkatli yap şeklinde uyar..
senin geniş olmadıgını görünce senden laf yememek için daha temiz yapar işini..

tabi tabi, söyledim.
mesela balkon kapılarının üst kısmı kirliydi, uyardım.
Koltukları çekip altını silip, koltukları geri ittiriyordu. Koltukların yere değdiği yerleri de silmesini söyledim, çünkü o kısımlar da toz oluyor.
Bir gün sürekli peşinde dolaştım, o da bunaldı ben de.
C.tesi gene gelecek, bebek odasının dolaplarını silecek, ütü yapacak, yerleştiricem ben sonra.
Ona kahvaltı, öğle yemeği hazırlamak bana şu an zor geliyor. Kızıma bile hazırlamak zor geliyor.
Ama ona da bunu söyledim. Sen acıkınca kendin hallet, dükkan senin dedim.
Zaten halimi gördüğü için, sağolsun benim içinde hazırladı.
Karşılıklı iyi niyetle herşey halloluyor.

Son düzenleme:
Back