ne güzel bir düzen kurmuşsunuzBana gelen temizlikçi abla sabah 8:30 gibi gelir. Ütüleri yapar sonra yatak odasına geçer. Ütülediklerini dolaplara çekmecelere yerleştirir. Nevresimlerimi değiştirir, çıkardıklarını makineye atar, ebeveyn banyosunu detaylı temizler, çöplerimi atar. Odayı siler süpürür gardrop içini siler, sonra kızın odasına girer, camını siler, halısı kirliyse onu da siler, oturma odasında eşya yok, halı da yok sadece bir köşe koltuk var. Camı küçük. Camı siler, koltuğun altını siler, ortayı süpürür yeri siler çıkar. Çamaşır odası biraz dağınık olur. Orda kiler rafım var onu düzenler, yarım bakliyat poşetlerini kavanozlara koyar, oranın da camını siler yeri süpürür siler çıkar, sonra salona girer, salon camı büyük ben istersem siler, balkonu yıkar (karlı buzlu havada balkon yıkatmam) detaylı koltukları çekerek siler süpürür. Koltuklar ve halılar kirliyse siler. Koltuk yastık kılıflarını makineye atar bazen, perdelerin ne zaman yıkanacağına da kendisi karar verir. Sonra mutfağa girer, buzdolabını dolap kapaklarını her yeri siler süpürür, mutfak balkonunj yıkar, en son ortak banyo, küçük tuvalet ve arayı yıkar siler çıkar. Arada çorba yapar bana. Kahvaltı yaparız, çıkmadan da yemek yeriz öyle çıkar. Sabah 8:30 ta gelir akşam 4 gibi çıkar. Herkese 160-170 e gidiyor ama ben 200 veririm hep. Bir kere bile yanlışını görmedim. Bana hep ikramlık kek, köy ürünleri falan getirir. Ankara dan taşınmak zorunda kaldım maalesef. Ama bir çok kişiye önerdim. Memnun kalmayan arkadaşım yok
ne güzel bir düzen kurmuşsunuz
Bana gelen bir tanesi konsolun vitrinin altini silmemisti kontrol ettim simsiyah oldu bez.silmedin mi sen burayı dedim.sildim de balkon kapısı açık hemen kirlenmiş dedi:)))) yüzü bile kızarmadı yalancının .o iyi dediğimi de akşam evine bırakırdık Ankara'da Çukurambar dan Mamaga..yazık yoruldu ertesi gün işe gidecek diye:))))) neyse sinirlendim çok yazacak da çok şey var.valla işini hakkıyla yapmayan kimseye acimiyorum.acidikca acinacak hale geliyor insanEvet yatak odasında ki komidinlerimin arkaları ve duvara yapıstırmasından dökülmüş.. hemde yeni evliyim
Sizde ankaradasınız sanırım.. iyi bir yardımcı bulursanız banada söylermısınızBana gelen bir tanesi konsolun vitrinin altini silmemisti kontrol ettim simsiyah oldu bez.silmedin mi sen burayı dedim.sildim de balkon kapısı açık hemen kirlenmiş dedi:)))) yüzü bile kızarmadı yalancının .o iyi dediğimi de akşam evine bırakırdık Ankara'da Çukurambar dan Mamaga..yazık yoruldu ertesi gün işe gidecek diye:))))) neyse sinirlendim çok yazacak da çok şey var.valla işini hakkıyla yapmayan kimseye acimiyorum.acidikca acinacak hale geliyor insan
TabiiSizde ankaradasınız sanırım.. iyi bir yardımcı bulursanız banada söylermısınız
Buna ragmen neden hala evinizde tutyorsunuz ki?yazik gunah degil mi o parkelere,esyalara.Hic olmazsa az da olsa bulana kadar kendiniz yaparsınız.Para veriyorsunuz hakkiyla yapmasi gerekirValla baştan güzeldi gerçekten memnundum sanıeım benim güleryüzlü olmamdan kaynaklandı.. ama iyi niyetimi neden suistimal ediyorlar.. yani bunu söylemek istemem ama, bir çok bardak takımımı nevresim serimi falan werdim durumu yok diye.. ama karsılığında evime zarar verdi
Öncelikle içinize sinen birini bulamanıza çok sevindim.. ama ben ıslak vileda sopasını laminantın üstüne bırakmasına gerçekten anlam veremiyorum.. kasıtlımı yaptı diyorum artık.. çünkü çok çok ilginç birşey .. o laminant ın kabarcağı belli. Zaten vileda paspasını da pek sıkmaz hep yerler dalgalı dalgalı kalırdı.. inşlh bende düzgün birini bulurum dua edin yoksa birinde patlıycam artık
İyisini Bulana kadar devam. Benimki de sürekli amway satmaya çalışıyor bıktım yani, ellerim çok kötü oluyor dedi eldiven tak dedim, bıdı bıdı bezdirerek satıyor bende anlamadımBunu göndersem baskası gelse yine aynılarını yapacak ben anlamadım bende mi bi sorun war.. eşyaların yerini değiştirmeyrn yardımcı görmedim ben daha .. kadın gidiyor sonra ben tüm odaların eşyalarını yerleştirirken cnm çıkıyor :)) insan halının yönünü neden değiştirir yahu
Şöyle birşey düşündüm artık :) o süpürse ben silsem oda oda gitsek. Direkt müdahale edebilirim sanki :) yeni yardımcı bulana kadar idare etcem mecbur3 yardimci degistirmek nedir ki yillardir degistirdigim yardimci kadinlari saymaya kalksam gün biter :)
2 defadan fazla aldiysaniz ve hala sikayetleriniz devam ediyorsa degismeyecek demektir hic beklemeyin baskasini arayin. Bazen baskasini bulmak zor olabiliyor ama ilan vererek de bulmayi deneyebilirsiniz.
Birinci kural resmi olacaksınız. O isini yapacak, siz hak ettigi parayi vereceksiniz. Hediye vs.isine hic girmeyin bundan sonra. Yuz verirsen astarini ister olayına donuyor. Bir de geldiği ilk gun tum isteklerinizi belirtmenizi öneririm. Bir de kendisi vicdanli olacak. Parasini aliyorum, hakkiyla yapayim demeli kendisi. Bunlar benim tecrübelerim. Daha onceanlattiklarinizi yaptim ve ayni duruma dustum. Simdi gelen kisiyle temizlik sirketi araciliyla tanistik. Sonra hakkimi vermiyorlar diyerek sirketten ayrildi, devam etmemi ister misiniz diye aradi beni. Her seyi para temizlikten beklentilerim vs.konustuk. zaten isini begeniyordum. Gecen yil haftada bir aliyordum. Bu yil haftada iki kez geliyor. Tum arkadaslarima gidiyor.Kızlar merhaba, benim sorunum yardımcı bayanla ilgili.. Son 1 senedir 3 kişi değiştirdim yok olmuyor olmuyor. Şuan ki hepsinden rezalet... ilk haftalar çok güzel temizlik yapıyordu ama son 3 haftadır cinnet geçiricem artık.
Başında durduğum halde şunu getir bunu yap, şunu değiştir kullanışsız bunu alsana diye emirlerinden bıkkınlık geldi. Sanki ben yardımcıyım o bana emirler yağdırıyor. Fazla yumuşak yüzlüyüm bundan yüz buluyor galiba... bardağı taşıran son damla geçen hafta oldu..
salonda tv izliyordum antre tarafına doğru yürüdüm. Laminantın üstünde bi yükseklik hissettim.. alla alla dedim bu nedir. Bi baktım aman allahım deli gibi şişmiş.. tabi bişi demedim .. sanırım birşey döküldü şişti ben yapmısımdır dedim. sonra kadın viledayla yerleri silerken bi baktım ki sulu sulu viledayı laminant ın üstüne bırakıo o sırada baska işler yapıo.. abla dedim kibarca söyledim. Bak dedim laminant kabarmıs.. aaaa dedi öyle yapmıyım o zaman diye... aradan yarım saat geçti o sulu vileda sopasıyla yine laminant parkenin üstüne bırakmıs laminant ın üstünde sular yüzüyoryine güzelce uyardım yok yani... ama laminantı görmeniz lazım kızlar..
( dün tadilatçıyı aradım baktı.. bunu değiştirmek için bütün parkeleri sökmemiz gerek dedi.. üstüne ağır birşey koy zamanla iner dedi.). neyse aradan yine biraz zaman geçti elektrik süpürgesinin fişini salonun ortasına takmıs o uzunlukla bütün odaları süpürmeye çalışıyor. Kablo o kadar gergındı kı prız yerınden çıktı çıkacaktı . Üşengeçlikten tek prız yerıyle butun evı supurmeyı çalışıyor.. sonra aradan 1 saat geçtı prız çıkmış yerındenprizi eşim takamadı onun içinde elektrikçi çağırıcam. Abla dedım dıkkat etsene bak ne oldu diye birözürdıleme bıle yok.. zaten yardımcım süpürge tutarken eşyalarımın yerlerini değiştirmesini hiç saymıyorum bile .. duvardaki tablolarım yamuk yumuk sehpamı alıp baska köşeye koyması.. objelerin yerlerini değiştirmesi. Halımın yönünü değiştirmesi... sadece 2 bezle bütün evimi siliyor. Yer suyunu değiştirmiyor bile ben anlamadım?? Bu kadın kendi evinide mi böyle temizliyor? İnanırmısınız bir çok hediye verdim durumu yok diye annem in aldığı özdilekten nevresim seti olsun bardak takımları hediye ettim ona.. biz insanlara iyilik yaparken insanlar neden böyle yapıyor? Elektrik süpürgesini bi çekişi war inanırmısınız kızlar süpürgeliklerin kenarları sıyrılmış.
sizin yardımcılarınız nasıl? Hepsi böyle mi yapıyor ? Eşyanın yerini değiştirmeyeni valla ben hiç görmedim... ankara da evıme zarar vermeyen yardımcı bulamadım.. yazım hatalarım varsa affola gerçekten çok sinirim bozuldu artık
Şöyle birşey düşündüm artık :) o süpürse ben silsem oda oda gitsek. Direkt müdahale edebilirim sanki :) yeni yardımcı bulana kadar idare etcem mecbur
Esya degistirme olayi supur sil yaparken cekiyorlar geri cekmemek icin kaliyor oyle. Benim yardimcim bana arar sorar su koltugun yerini degistireyim mi vs.diye. Bazen olabilir derim. Bazen eski haliyle kalsin derim. Bastan soylerseniz eski haline getirecektir.Şöyle birşey düşündüm artık :) o süpürse ben silsem oda oda gitsek. Direkt müdahale edebilirim sanki :) yeni yardımcı bulana kadar idare etcem mecbur