- 28 Kasım 2018
- 172
- 226
Bana gelen temizlikçi abla sabah 8:30 gibi gelir. Ütüleri yapar sonra yatak odasına geçer. Ütülediklerini dolaplara çekmecelere yerleştirir. Nevresimlerimi değiştirir, çıkardıklarını makineye atar, ebeveyn banyosunu detaylı temizler, çöplerimi atar. Odayı siler süpürür gardrop içini siler, sonra kızın odasına girer, camını siler, halısı kirliyse onu da siler, oturma odasında eşya yok, halı da yok sadece bir köşe koltuk var. Camı küçük. Camı siler, koltuğun altını siler, ortayı süpürür yeri siler çıkar. Çamaşır odası biraz dağınık olur. Orda kiler rafım var onu düzenler, yarım bakliyat poşetlerini kavanozlara koyar, oranın da camını siler yeri süpürür siler çıkar, sonra salona girer, salon camı büyük ben istersem siler, balkonu yıkar (karlı buzlu havada balkon yıkatmam) detaylı koltukları çekerek siler süpürür. Koltuklar ve halılar kirliyse siler. Koltuk yastık kılıflarını makineye atar bazen, perdelerin ne zaman yıkanacağına da kendisi karar verir. Sonra mutfağa girer, buzdolabını dolap kapaklarını her yeri siler süpürür, mutfak balkonunj yıkar, en son ortak banyo, küçük tuvalet ve arayı yıkar siler çıkar. Arada çorba yapar bana. Kahvaltı yaparız, çıkmadan da yemek yeriz öyle çıkar. Sabah 8:30 ta gelir akşam 4 gibi çıkar. Herkese 160-170 e gidiyor ama ben 200 veririm hep. Bir kere bile yanlışını görmedim. Bana hep ikramlık kek, köy ürünleri falan getirir. Ankara dan taşınmak zorunda kaldım maalesef. Ama bir çok kişiye önerdim. Memnun kalmayan arkadaşım yok
Anladik ÖZDILEKTEN 2 TAKIM NEVRESIM VERDİNİZ kac kere öylediniz ya öff..Benım evim hep düzenldir. Detaylı temizlik için çağırıyorum. Ama kalkıpta eşyalarını duvarlara itmesine, halının yönünü ters koymasına bi sehpayı kapının arkasına sokuşturmasına anlam veremiyorum evim 4+1 inan o gittikten sonra eşyaları yerleştirirken canın cıkıyor. Ben bunları geçmiştim zaten.. ama şu son haftalarda ki yaptığı. Islak vileda sopasını laminant ın üstünde bekletmesi ve laminant ın çok kötü şişmesi ve prizin yerinden çıkması gerçekten beni çok üzdü.. inanırmısın 2 tane hiç kullanmadığım nevresim setimi verdim özdilekten aldığım. Karsılık olarak sadece hakettiğim temizliği yapması ve evime zarar vermemesi.. şimdi elektrikçi çağırdım prizi yerine takacak.. ama laminant ın çaresi yokmuş. Onu sökerse hepsini sökmek zorunda kalırız dedi adam. Ağır birşeyler koydum laminant ın üstüne inşlh iner
Eryamanda oturuyorum ben de telefonunu bana da gönderebilir misiniz?Valla hakkiyla isini dortdortluk yapanda var layikiyla kurusu kurusuna helal olsun biz dogudayken bi ablamiz var anahtarimiza kdr guvenip verirdim okdr temiz titiz calisirdiki benden izinsz buzdolabinin kapagini acipta bir yyiyecik icecek almzdi utangacligindn zamanla kiza kiza astik o konuyu yemek parasi birakirdim bilirdim huyunu cunku ona bile yok ben eknek arasi yrrim kiyamam sizin geceniz gunduzunz yok derdi abla herkes senin gibi dusunse derdimm sehirdisina giderdik giderkn verirdim anahtari biz gelneden yemek bile yapardi koyardi dolabima ahh canmm aynur ablmm batiya tayin cikti yok yok yok kimseyi gozum tutmuyo begenmiyorum yaptiklari isi aynur ablayi mumla ariyorumm yemin ederimm temiziz titizz diye geliyolar yok ark temizligin t si yok kadinlarda ustun koru yapiyo pis temiz hadi eyvalla cam sildim diyo butun lekesiyle duruyo camlar ickisimlara hic dokunmamis banyo temizligi desen yeri yikamis cikmis yatak odamdaki sifonyerin tozu duruyodu esyalar beyazz gelde cildirma mutdak desen biraktigim gibi koridoru silmis yalanciktan ne deyimm cok zor adam gibi birini bulmk millette bulunca baskasina kaptirmk istemiyo bu nasil is anlamdm inanki ark biri aliyo devamli banada gelsn dedim yok bnden baska biyere gitmiyoda yok numarasini veremmde hayrini gor ozmn ankda kv aliyordu cok memnun kalmisti eryaman taraflari bilmiyorum hangi semttesnz
kvdem ankda aliyordu birini cok memnunm diyordu aradim sordum bayan umitkoyde ise girms temizlige gidemiyorms artik ancak calistigim evin islerini yapabiliyorm demisEryamanda oturuyorum ben de telefonunu bana da gönderebilir misiniz?
Ankara'da böyle temizlikçi varmıymis maşallah bilgilerini isteriz mesaj yazlamiyor sanirim sizeBana gelen temizlikçi abla sabah 8:30 gibi gelir. Ütüleri yapar sonra yatak odasına geçer. Ütülediklerini dolaplara çekmecelere yerleştirir. Nevresimlerimi değiştirir, çıkardıklarını makineye atar, ebeveyn banyosunu detaylı temizler, çöplerimi atar. Odayı siler süpürür gardrop içini siler, sonra kızın odasına girer, camını siler, halısı kirliyse onu da siler, oturma odasında eşya yok, halı da yok sadece bir köşe koltuk var. Camı küçük. Camı siler, koltuğun altını siler, ortayı süpürür yeri siler çıkar. Çamaşır odası biraz dağınık olur. Orda kiler rafım var onu düzenler, yarım bakliyat poşetlerini kavanozlara koyar, oranın da camını siler yeri süpürür siler çıkar, sonra salona girer, salon camı büyük ben istersem siler, balkonu yıkar (karlı buzlu havada balkon yıkatmam) detaylı koltukları çekerek siler süpürür. Koltuklar ve halılar kirliyse siler. Koltuk yastık kılıflarını makineye atar bazen, perdelerin ne zaman yıkanacağına da kendisi karar verir. Sonra mutfağa girer, buzdolabını dolap kapaklarını her yeri siler süpürür, mutfak balkonunj yıkar, en son ortak banyo, küçük tuvalet ve arayı yıkar siler çıkar. Arada çorba yapar bana. Kahvaltı yaparız, çıkmadan da yemek yeriz öyle çıkar. Sabah 8:30 ta gelir akşam 4 gibi çıkar. Herkese 160-170 e gidiyor ama ben 200 veririm hep. Bir kere bile yanlışını görmedim. Bana hep ikramlık kek, köy ürünleri falan getirir. Ankara dan taşınmak zorunda kaldım maalesef. Ama bir çok kişiye önerdim. Memnun kalmayan arkadaşım yok