Eşimle temizlik tartışmamız.

Konuyu okuyunca sizi haklı buldum ama yorumları okuyunca vazgeçtim.yemege yardım edince kvb gibi ,temizliğe yardm edince de tikliyim biraz demişsiniz.Adamin yapmamasından çok ,siz yaptirmiyorsunuz zaten.

Hamilelikte ve bu yoğunlukta paylaşım azalınca eşiniz gerginlesmis olabilir.

Son olarak kadınların titiz olması ve bunu alttan alta övünerek söylemesi bana cok üzücü gelmiştir.Bu lafım size değil.Boyle olmayın diye.Bebek geliyor,titizlik felan hikaye olacak.

İyi de ben diyorum ki siz yemek yaparken adam niye TV izliyor içeride ? Elleri yok mu bu adamın niye size yardım etmiyor ? Ben olsam yeme derim öyle de arsızım. 😂
yemek yememe konusunda daha arsız olabilirim sizden. :KK70: :KK70:

bir tartışma sonrasında yaptığım yemeği gelip yemedi sofrada. yedim kaldırdım.
sonra baktım tencerenin başında yemek almaya çalışıyor.
"hemen bırak o yemeği, sofrada yemeyen şimdi de yiyemez" dedim.
geri döktü, gitti ne zıkkımlandıysa zıkkımlandı.

Çağırdığım yardımcının parasını zaten ondan istemem. Maddi durumum iyi. Bu dünyada temizliğine güvendiğim tek bir insan var o da annem. Ne yazık ki o yüzden gelmek istiyor. Kv de gelmek istedi ama ben kabul etmedim. Şu eve kamera olayını halledip bir yardımcı tutmayı planlıyorum bu aralar. Ama başka birinin yazdığı gibi öncelikle evdeki birikimleri banka kasasına koymam gerek..
Konunuzdan sizin yardım almak isteyip eşinizin biz yapalım dediği için yapamadığınız anlaşılıyor.
Kamera ya da her neyse alıp, yapıp annenizin üzerinden alın temizlik yükünü. Temizliğine güvenmek falan da çok önemli değil niye yorulsun anneniz sizin evimde, imkanlarıniza rağmen o gelsin temizlesin? Pis oturun yine annenize temizlik yaptırmayın derim.

yemek yememe konusunda daha arsız olabilirim sizden. :KK70: :KK70:

bir tartışma sonrasında yaptığım yemeği gelip yemedi sofrada. yedim kaldırdım.
sonra baktım tencerenin başında yemek almaya çalışıyor.
"hemen bırak o yemeği, sofrada yemeyen şimdi de yiyemez" dedim.
geri döktü, gitti ne zıkkımlandıysa zıkkımlandı.
Ben de o seviyedeyim aslında kız. 😂 Burada okuyorum yemeği beğenmedi başka bir şey yaptım falan diye çok şaşırıyorum. Ama iyi oluyor böyle tepkiler verilince erkekler kendilerine çeki düzen veriyorlar. 😂😬

Ben de o seviyedeyim aslında kız. 😂 Burada okuyorum yemeği beğenmedi başka bir şey yaptım falan diye çok şaşırıyorum. Ama iyi oluyor böyle tepkiler verilince erkekler kendilerine çeki düzen veriyorlar. 😂😬
Vallahi güzel yapmış. Şahsen beğenmezse beğenmesin o konuda umrumda değil. :KK53:

Ay canınızın kıymeti mi yok bir de hamilesiniz alın bir yardımcı yapsın neden adamdan izin alıyorsunuz? Siz de çalışıyorsunuz para getiriyorsunuz eve Allah Allah adama bak ya. Yapmayın kendinize reva görmeyin bu kadar gereksiz fedakarlığı.

Anlamadığını düşünmüyorum aksine anlayıp zoruna gittiğini düşünüyorum. Dediğim gibi belki okumuşsunuzdur annem hariç kimseye güvenmem temizlik konusunda. Eşim mesela tartışmadan sonra evi temizledi, kalktım kendim yaptım yeniden. Hamilelik sonrasında iyice takıntılı oldum çünkü. Önceden bu şekilde değildim. Annemi de ben çağırmıyorum, ısrarla kendisi gelmek istiyor. Ben huni alacağım kafama en son.

Doğru değil ama sizin tercihiniz
Bu şekilde adamın söylenmesi de gayet sürece uygun oluyor. Annem israr edebilir ama ev bizim, kafamıza silah dayamasi lazım haftalık temizlik yapması için.

eskiden "misafir gelecek" diye telaş yapardım. orayı süpür, burayı sil, şunun tozu, bunun bilmem nesi derken; beyefendi bana "boşver ya gelen bizim pisliğimize temizliğimize mi geliyor, öyleyse gelmesin" vs derdi.

şimdi ben rahatladım, biri gelecekse kasmıyorum. tepemde dolaşıyor, "misafir gelecek, evi toplamamız lazım, bık bık bık"
ben de "gelirse gelsin" diyorum, bakıyorum eline almış süpürgeyi, saçma sapan hareketlerle oraya buraya sürüyor süpürgeyi...

Ayyyy, valla ömür törpüsü bu adamlar :KK70: :KK70:

İkinizde çalışıyorsunuz kadın tutun eşinizi alıştırın kadın tutmaya. İstemiyorsa kadın tutmak kendin yapsın. Benim eşimde ikimiz işten gelince bayılır tv karşısında elinde telefonla uzanmaya bende yemeği yaparım mutfak sende derim hiçbir şeye dokunmam mutfağı toplar. Ben böyle demesem eminim ki kendiliğinden yapmaz. Fakat evler istediği kadar danık pis olsun hiç laf etmez ederse alacağı cevabı bilir. Ben hemen söylencene ne duruyorsun temizlesene ikimizde çalışıyoruz mecbur muyum ben diye söylenmeye başlıcam için ses çıkarmaz. Çoğu erkek istiyor ki kadın hem dışarıda çalışsın hem evde hizmetçi gibi çalışsın evler her zaman tertemiz olsun onlar uzansın yemeği suyu bile ayaklarına gelsin Çoğu erkek bu şekilde evlilik istiyor. Oldu canım evlenmiycen o zaman. Ben biraz ezik olsam benimde eşim o şekilde isterde ben ezik durmuyorum eşimden daha baskın çıkıyorum.

ne demek annem gelip evi temizleyecek adam yayılıp oturacak ayıp yahu siz ne kendinize ne de annenize değer veriyorsunuz o yüzden eşinizde size saygısızlık yapabiliyor öz değerimizi kendimiz belirliyoruz aslında sınırlarımızı net belli edemiyoruz eşlerimize karşı o yüzden işgal edebiliyorlar bu şekilde kaldı ki hanilesiniz , ben böyle bir erkeğin ilerde başınızı ağrıtacağını düşünüyorum çünkü bir kadına saygısı yok

Onun farklı bir dusuncesi var bence. 🤔
Bir erkeğin 2 parça toza celallenip ; bağırıp çağırdığını ne gördüm ne duydum.
Muhtemelen başka bir şeye gergin,buradan patlak verdi.
Bahanesi de bu oldu.

Kayınvalidemin hakkını yiyemem bu konuda eşimi çok iyi yetiştirmiş.
Evlendiğimiz günden beri yemek, çamaşır, büyük ve günlük temizlik her şeyi yapar.

Bu saatten sonra yeni alışkanlık kazanır mı bilemem ama en azından yaptığınız işlere laf etmesin. O sizinle gelmiyorsa biri arkadaşınız ile dışarı çıkın bu kadar bunaltmayın kendinizi.
Bence o eşinizden kaynaklıdır. İnsanın kendinde olacak. Benim eşim titiz değildir ama kalabalığa hiç dayanamaz çamaşırları güzel katlar. Kp cenazesinde akrabası eşarp istedi komidini açtım eşarpları olduğu gibi atmış ne katlama ne bişey. Doğumda iki gün kaldı nevresimleri yıkamıştım. Elinde top top yapıp atmış. Eşimle Bi daha katladık. Belki KV nizde öyledir ama benimki öyle değil fakat eşim benden güzel yemek yapar. Bazen diyorum işten çık ben size bakayım sende evi çekip çevir :)

Ben zaten onun yapmasını da istemiyorum açıkçası içim rahat etmiyor. Güzel yapar yapınca ama tikliyim sanırım. Zoruma giden şey bir anda hizmetçisiymişim gibi çıkışması . 8 senedir beraberiz her şeyde yarımcı olurdu normalde. Geçen gün ne oldu ben de anlamadım.

Ben biraz cinsim bu konularda işime bulaştırmam pek onu. Mesela et pek tüketmem et yapılacaksa kalkar o yapar falan. Ama gelip yardım edeyim derse de kaynanam mısın sen benim diye tepelerim hemen. :KK54:

Ev zaten ışıl ışıl. İki kişi bir evi nasıl batıralım. Problem de buradan kaynaklı zaten durup dururken kendi kendine cırlandığı için ben de ona bağırdım bi ton. Yemek yapımına kimseyi dahil etmiyorum ben o benden kaynaklı bir sorun.
Eşinizin yaptığı ayıp bağırmak yerine kendisi temizlesin ama sizde hatalısınız, henüz hamilesiniz başkasının yaptığını beğenmeme lüksü yaşıyorsunuz şu an ama bebek doğunca bırakın herhangi bir iş yapmayı tuvalete gidecek vaktiniz de dermanınız da kalmayacak, anneniz mi gelip yapacak? Eşiniz varken annenizin yapması adil değil bence, sanki ev işi yapmak yalnızca kadının göreviymiş sinyalleri veren “kaynanam mısın” gibi sözler sarf etmek yerine bırakın yemek de yapsın ortalığı da toparlasın süpürsün de, siz böyle yaparsanız bebek doğduktan sonra “ev işine de bebeğe de tek başına yetişemiyorum eşim hiçbir işe elini sürmüyor” içerikli konu açmak zorunda kalırsınız, bebek doğunca verin kucağına altını açsın gazını çıkarsın uyutsun.

Hem erkeklerin iş yapmasını istiyorsunuz hem de karıştırmam deyip işten uzaklaştırıyorsunuz, ilk zamanlar düzgün yapamaz belki ama zamanla düzene girer biraz rahat olun erkeklerin de eli suya sabuna, soğana salçaya değsin.

Annene yazık değil mü peki ? Kiymetini de bilmıyodur kesin,kadının ustune gorev gibi kalmış / kalır. Burda ben encok annene uzuldum. Sizin temızlıgınızı kadın neden yapsın. Haftasonu guzel bi hava almak varkem nedem temızlıkle vakit kaybedılsın,maddi durumum iyiyse tutun birini . Üstelik hamileymiisniz , eşiniz sopalık

Bence o eşinizden kaynaklıdır. İnsanın kendinde olacak. Benim eşim titiz değildir ama kalabalığa hiç dayanamaz çamaşırları güzel katlar. Kp cenazesinde akrabası eşarp istedi komidini açtım eşarpları olduğu gibi atmış ne katlama ne bişey. Doğumda iki gün kaldı nevresimleri yıkamıştım. Elinde top top yapıp atmış. Eşimle Bi daha katladık. Belki KV nizde öyledir ama benimki öyle değil fakat eşim benden güzel yemek yapar. Bazen diyorum işten çık ben size bakayım sende evi çekip çevir :)
Evet insanın içinde olacak, 18 yaşında kaynım var o çocukta temiz. Bazen yanıma gelir 2 gün kalır tüm işime yardım eder. Kayınvalide ve kayınpeder ikisi de çok düzenli temiz insanlar yalan yok.

Kayınvalideniz yaşlı mı? Bazen yaş aldıkça insan salıyor yap yap nereye kadar diyor.

Temizlikle ailecek kafayi bozmussunu ne anneniz size gelsin nede aiz annenize gidin herkes parasina kiysin temizlikci tutsun haftasonlariniz temizlikle gecmez boylece

Evet insanın içinde olacak, 18 yaşında kaynım var o çocukta temiz. Bazen yanıma gelir 2 gün kalır tüm işime yardım eder. Kayınvalide ve kayınpeder ikisi de çok düzenli temiz insanlar yalan yok.

Kayınvalideniz yaşlı mı? Bazen yaş aldıkça insan salıyor yap yap nereye kadar diyor.
Hayır tembel :)

GÜNCELLEME : Annemin kıymetini gayet iyi biliyor eşim. Ben de öyle. Kimseyi zorla çağırmıyorum ben evime. Annem kendi tafra yapıyor gelme dediğimde de. Çünkü ablam o şekilde alıştırmış onu. Ben yatak odama dahil sokmuyorum kimseyi temizlik için de olsa. Kusura bakmayın da olayı herkes ne saçma sapan yerlere çekmiş. Yok ben ezikmişim, anneme yazıkmış, eşim öküzmüş vs. Hakaret işitmek için yazmadım buraya kimse kusura bakmasın. Ben de annemin evine gidip eşekler gibi temizlik yapıyorum sıkıntı çıkmıyor. Sizin ailenizde bu durumlar yoksa garip gelebilir. İyice ipin ucunu kaçırdı herkes. Alt tarafı bir durum yaşadım sizce ne olabilir dedim. İnanılmaz korkunç insanlar olmuşsunuz.

Kızlar merhaba. Öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun. Umarım herkes iyidir. Yazacağım konuda haklı haksız aramaktan ziyade akıl arıyorum diyebilirim. Yardımcı olmak isteyen varsa çok mutlu olurum.

5.5 aylık hamileyim. Aynı zamanda kendi iş yerimde sabah 08:30 akşam 19:00 arasında çalışıyorum. Eşim de aynı iş yerinde imalattan sorumlu. Genelde akşam eve gidince hemen yemek yapımıyla ilgileniyorum. 9 gibi yemeğe oturmuş oluyoruz. Gün içinde robot süpürge süpürdüğü için misafirim gelmeyecekse ekstra olarak süpürmüyorum. Ben yemek yaparken eşim genelde tv karşısında takılır. Ev çok tozluysa süpürge yapar.

Geçen gün halıya bir şey dökmüş ve kurumuş. Ben de halıyı yıkamaya vermek için bayramın bitmesini beklemiştim. 2 gün önce ev pis diye kendi kendine bağırmaya başladı. Tam da kahvaltı hazırlıyordum. Kahvaltıdan sonra zaten temizlik muhakkak yaparım tatil günümse. Süpürgeyi aldı eline süpürmeye falan başladı baktım olayın boyutu iyice değişiyor ben de eşime ben senin hizmetçin değilim çok biliyorsan kendin yaparsın, canım çıkıyor bütün gün işte bir de gelip senin arkanı toplayamam diye bağırdım. Üstüne muhabbet devam edince sanki kendi arkanı çok topluyorsun banyodan sonra bile kılını tüyünü ben temizliyorum, temizliği öğreneceğim en son kişi sensin dedim. Bütün gün temizlik yaptık onun dışında zaten.

Aramız limoni. Evde düşmanmışız gibi şuan. Dün akşam da çocuk gibi kahvaltı da hazırlama benim için, akşam yemeğini de kendin yersin diye tavır yaptı ben de istifimi bozmadan evleri de ayıralım o zaman daha mantıklı böyle dedim. Saçmalama demeye getirdi lafı ama gecenin geri kalanında da çok hoş sohbetimiz olmadı. Gerçekten evimiz pis pasak içinde olsa gam yemeyeceğim. Birini tutalım madem dedim bir pazar da gezmeyelim temizlik yapalım diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
size yardım edip destek olmalı

GÜNCELLEME : Annemin kıymetini gayet iyi biliyor eşim. Ben de öyle. Kimseyi zorla çağırmıyorum ben evime. Annem kendi tafra yapıyor gelme dediğimde de. Çünkü ablam o şekilde alıştırmış onu. Ben yatak odama dahil sokmuyorum kimseyi temizlik için de olsa. Kusura bakmayın da olayı herkes ne saçma sapan yerlere çekmiş. Yok ben ezikmişim, anneme yazıkmış, eşim öküzmüş vs. Hakaret işitmek için yazmadım buraya kimse kusura bakmasın. Ben de annemin evine gidip eşekler gibi temizlik yapıyorum sıkıntı çıkmıyor. Sizin ailenizde bu durumlar yoksa garip gelebilir. İyice ipin ucunu kaçırdı herkes. Alt tarafı bir durum yaşadım sizce ne olabilir dedim. İnanılmaz korkunç insanlar olmuşsunuz.

Kızlar merhaba. Öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun. Umarım herkes iyidir. Yazacağım konuda haklı haksız aramaktan ziyade akıl arıyorum diyebilirim. Yardımcı olmak isteyen varsa çok mutlu olurum.

5.5 aylık hamileyim. Aynı zamanda kendi iş yerimde sabah 08:30 akşam 19:00 arasında çalışıyorum. Eşim de aynı iş yerinde imalattan sorumlu. Genelde akşam eve gidince hemen yemek yapımıyla ilgileniyorum. 9 gibi yemeğe oturmuş oluyoruz. Gün içinde robot süpürge süpürdüğü için misafirim gelmeyecekse ekstra olarak süpürmüyorum. Ben yemek yaparken eşim genelde tv karşısında takılır. Ev çok tozluysa süpürge yapar.

Geçen gün halıya bir şey dökmüş ve kurumuş. Ben de halıyı yıkamaya vermek için bayramın bitmesini beklemiştim. 2 gün önce ev pis diye kendi kendine bağırmaya başladı. Tam da kahvaltı hazırlıyordum. Kahvaltıdan sonra zaten temizlik muhakkak yaparım tatil günümse. Süpürgeyi aldı eline süpürmeye falan başladı baktım olayın boyutu iyice değişiyor ben de eşime ben senin hizmetçin değilim çok biliyorsan kendin yaparsın, canım çıkıyor bütün gün işte bir de gelip senin arkanı toplayamam diye bağırdım. Üstüne muhabbet devam edince sanki kendi arkanı çok topluyorsun banyodan sonra bile kılını tüyünü ben temizliyorum, temizliği öğreneceğim en son kişi sensin dedim. Bütün gün temizlik yaptık onun dışında zaten.

Aramız limoni. Evde düşmanmışız gibi şuan. Dün akşam da çocuk gibi kahvaltı da hazırlama benim için, akşam yemeğini de kendin yersin diye tavır yaptı ben de istifimi bozmadan evleri de ayıralım o zaman daha mantıklı böyle dedim. Saçmalama demeye getirdi lafı ama gecenin geri kalanında da çok hoş sohbetimiz olmadı. Gerçekten evimiz pis pasak içinde olsa gam yemeyeceğim. Birini tutalım madem dedim bir pazar da gezmeyelim temizlik yapalım diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Erkeklerin geneli böyle benim eşimde titizim diye ortada gezer ama baktiginda eşyalari hep orda burda atilir sadece konuşmak icin konusurlar

X