Yardımcı bayan sorunu

SucveCeza

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
1.730
1.996
Kızlar merhaba, benim sorunum yardımcı bayanla ilgili.. Son 1 senedir 3 kişi değiştirdim yok olmuyor olmuyor. Şuan ki hepsinden rezalet... ilk haftalar çok güzel temizlik yapıyordu ama son 3 haftadır cinnet geçiricem artık.

Başında durduğum halde şunu getir bunu yap, şunu değiştir kullanışsız bunu alsana diye emirlerinden bıkkınlık geldi. Sanki ben yardımcıyım o bana emirler yağdırıyor. Fazla yumuşak yüzlüyüm bundan yüz buluyor galiba... bardağı taşıran son damla geçen hafta oldu..

salonda tv izliyordum antre tarafına doğru yürüdüm. Laminantın üstünde bi yükseklik hissettim.. alla alla dedim bu nedir. Bi baktım aman allahım deli gibi şişmiş.. tabi bişi demedim .. sanırım birşey döküldü şişti ben yapmısımdır dedim. sonra kadın viledayla yerleri silerken bi baktım ki sulu sulu viledayı laminant ın üstüne bırakıo o sırada baska işler yapıo.. abla dedim kibarca söyledim. Bak dedim laminant kabarmıs.. aaaa dedi öyle yapmıyım o zaman diye... aradan yarım saat geçti o sulu vileda sopasıyla yine laminant parkenin üstüne bırakmıs laminant ın üstünde sular yüzüyor yine güzelce uyardım yok yani... ama laminantı görmeniz lazım kızlar..

( dün tadilatçıyı aradım baktı.. bunu değiştirmek için bütün parkeleri sökmemiz gerek dedi.. üstüne ağır birşey koy zamanla iner dedi.). neyse aradan yine biraz zaman geçti elektrik süpürgesinin fişini salonun ortasına takmıs o uzunlukla bütün odaları süpürmeye çalışıyor. Kablo o kadar gergındı kı prız yerınden çıktı çıkacaktı . Üşengeçlikten tek prız yerıyle butun evı supurmeyı çalışıyor.. sonra aradan 1 saat geçtı prız çıkmış yerınden prizi eşim takamadı onun içinde elektrikçi çağırıcam. Abla dedım dıkkat etsene bak ne oldu diye birözürdıleme bıle yok.. zaten yardımcım süpürge tutarken eşyalarımın yerlerini değiştirmesini hiç saymıyorum bile .. duvardaki tablolarım yamuk yumuk sehpamı alıp baska köşeye koyması.. objelerin yerlerini değiştirmesi. Halımın yönünü değiştirmesi... sadece 2 bezle bütün evimi siliyor. Yer suyunu değiştirmiyor bile ben anlamadım?? Bu kadın kendi evinide mi böyle temizliyor? İnanırmısınız bir çok hediye verdim durumu yok diye annem in aldığı özdilekten nevresim seti olsun bardak takımları hediye ettim ona.. biz insanlara iyilik yaparken insanlar neden böyle yapıyor? Elektrik süpürgesini bi çekişi war inanırmısınız kızlar süpürgeliklerin kenarları sıyrılmış.

sizin yardımcılarınız nasıl? Hepsi böyle mi yapıyor ? Eşyanın yerini değiştirmeyeni valla ben hiç görmedim... ankara da evıme zarar vermeyen yardımcı bulamadım.. yazım hatalarım varsa affola gerçekten çok sinirim bozuldu artık

Son düzenleme:
Gönderin o zaman net çözüm:)
Bunu göndersem baskası gelse yine aynılarını yapacak ben anlamadım bende mi bi sorun war.. eşyaların yerini değiştirmeyrn yardımcı görmedim ben daha .. kadın gidiyor sonra ben tüm odaların eşyalarını yerleştirirken cnm çıkıyor :)) insan halının yönünü neden değiştirir yahu

Benim eşim yapıyor çoğunlukla evin işlerini.

Ama ben sizin yerinizde olsam ;

Tanımadığım kişiyi almam. Konu komşuya sorarım. Güvendiğim birinin referansı ile alırım.

Bir diğer mesele; benim tavrım tatli serttir. Kalp kırmam ama ona da beni kırması için fırsat vermem.

Bi de en başta anlaşırım;temizlik güzel olmalı. Aksi halde ücretin yarısını öderim.

Baktım güzel temizlik yapıyor. Devam ederim. Önüne bi çay ya da bi çorba hazır ederim.

Işini iyi yapana canim feda.

Simdiye kadar kac tane degistirdim sayamadim bile. Iki hafta once aldigim kadin birinci gelisinde yalap salap olmasina ragmen neysehic yoktan iyidir dedim ikinci gelisinde 8 saatte sadece alt mutfak dolabi ve buzdolabini silip ustune bi defa kullandigi bezleri cope atip birde giderken silerken kullandigi legeni bezleri bile oylece tezgahin ustunde birakinca cildirdim. Mutfagi supurup supurgeyi oturma odasinin kapisinin onunde birakti cikti gitti. Hangi birini sayalim ki. Simdi gecen hafta biri geldi iyitdi kendini bozmaz insallah

Valla baştan güzeldi gerçekten memnundum sanıeım benim güleryüzlü olmamdan kaynaklandı.. ama iyi niyetimi neden suistimal ediyorlar.. yani bunu söylemek istemem ama, bir çok bardak takımımı nevresim serimi falan werdim durumu yok diye.. ama karsılığında evime zarar verdi

8 saatte sadece alt mutfak dolabımı ..

bi süredir bi abla geliyor banada, ama her hafta degil. ona genelde büyük temizlikleri yaptiriyorum, pencereler, dolap yuzleri, kapilar, mutfak dolaplari filan gibi. gayet memnunum. bunlarin yani sira her geldiginde bi süpürge bide vileda yapip gidiyor (3/3,5 saat kaliyor). benimki de düz temizligi cok sevmiyo (supurme vileda falan haha..). zaten vakit doldugundan evin tozunu filan yine kendim aliyorum o is yaptigi sirada, veya camasir ve ütü yapiyorum. sorun yok yaptigi isi cok temiz yapiyor memnunum.

seninki iyilikle de olsa karismana bozuluyo mu acaba, ben gayet rahat birakiyorum. ayrica benden farkli vileda ve temizlik ilaclari istedi, aldim. normal bu yani.

Is sizde bitiyor. Her gelenin boyle olmasinda payiniz buyuk,gereksiz samimi oluyorsunuzdur,gereksiz yere hediyeler veriyorsunuzdur mutlaka. Yoksa boyle olmaz. Abla nedir mesela?x hanim demelisiniz,mesafe iyidir. Ayrica hediye falan veriyorsaniz evden bunu da kesmelisiniz. Yemegini cayini eksik etmemek yeterli.

Suya batırdığı vileda sopasını laminant ın üstüne bırakıyor. Laminantın 2 yerini görsen o kadar şişmiş ki ( buna nasıl karısmayayım ki? Eşyalarımın yerlerini değiştirerek köşelere iterek bende temizlik yaparım .. önemli olan eşyalarında düzeninin yerinde kalması.. hele o tabloları söylemiyim bile hiç silerken o kadar yamultuyor ki evime giren eve hırsız girmiş zanneder :)) onun arkasından evimin eşyalarını tekrar yerleştiriyorum resmen

Evet çok fazla hediye verdim . Nevresim takımından tut bardak takımlarına kadar ? Hediye verdiğim için mi kötülük yapıyor? Bunu anlamak çok güç..

Yardımcım evdeki eşyaların yerini değiştirmez

Hatta yerdeki küçücük bir kağıdı dahi en yakın sehpaya vs koyar

Yalnız halı yönü vs dediğinize göre eve başta bakmıyor

Bir süre alışma Zaman'ı olabilir ama vileda vs zaten sıkılır koyulur tabi, kadın temizlik yapmayı bilmiyor demek ki

bir daha geldiğinde vileda ile silme deyin bari

olay hediye filan degil, karsindakinin durustlugu ile alakali bence. mesela bana geldiginde kadin ev cok duzenli oluyor (genelde oyledir). evin her kosesinde esya yok, itip kakmasina gerek yok. ama temizlik yaptiginda mecburen esyalari kaldirip yapacak o isi, dip kose diye cagiriyorum sonucta. ayni yere yöne koymasa da olur cokta onemli degil.

bilemedim sen mi abartiyosun biraz acaba?

2 aydır geliyor bana yeni değilki.. nasıl eşyaların yerini değiştirmiyor şaşkınım çok.. şimdiye kadar bütün yardımcılarım evin eşyalarının yerini değiştiriyor. Halılarımın hele girmediği şekil kalmadı:)) vileda ile sildirmicemde neyle silecek? Eliyle silerse valla laminatların hepsini kabartır :))

Ben bana gelen yardımcımızla beraber temizlik yaşıyorum. 4 yıl oldu beraberiz. Çok seviyorum onu. O mutfağı temizlerken ben terası hortumla yıkıyorum. O banyoları temizlerken ben yatak odalarını toparlıyorum, o camları silerken ben oğlumun odasının tozlarını alıyorum gibi. Yani kolay işleri ben yapıyorum , zor ve güç gerektiren işleri o yapıyor. Böylelikle sabah 10:00 da başlıyoruz saat 14:30 gibi bitiyor.

Benım evim hep düzenldir. Detaylı temizlik için çağırıyorum. Ama kalkıpta eşyalarını duvarlara itmesine, halının yönünü ters koymasına bi sehpayı kapının arkasına sokuşturmasına anlam veremiyorum evim 4+1 inan o gittikten sonra eşyaları yerleştirirken canın cıkıyor. Ben bunları geçmiştim zaten.. ama şu son haftalarda ki yaptığı. Islak vileda sopasını laminant ın üstünde bekletmesi ve laminant ın çok kötü şişmesi ve prizin yerinden çıkması gerçekten beni çok üzdü.. inanırmısın 2 tane hiç kullanmadığım nevresim setimi verdim özdilekten aldığım. Karsılık olarak sadece hakettiğim temizliği yapması ve evime zarar vermemesi.. şimdi elektrikçi çağırdım prizi yerine takacak.. ama laminant ın çaresi yokmuş. Onu sökerse hepsini sökmek zorunda kalırız dedi adam. Ağır birşeyler koydum laminant ın üstüne inşlh iner

Memnunsan ne mutlu :) ankara da yaşıyorsunuz inşlh ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…