Yardımcı bayan sorunu

Evet çok fazla hediye verdim . Nevresim takımından tut bardak takımlarına kadar ? Hediye verdiğim için mi kötülük yapıyor? Bunu anlamak çok güç..
Insanlara gereginden fazla yuz vermemek lazim,sadece temizlige yardimci hanim icin soylemiyorum. Hediye durduk yerde verilmez,bir anlami olmali,birakin herkes isini yapsin once,bunun ederini zaten maddi olarak oduyorsunuz kendisine.

Şu ana kadar memnun kaldığım kimse olmadı.
Denk mi gelmiyor, sorun nerde, altı üstü ev temizliği nasıl bu kadar sorun yaşanır anlamıyorum.

2 aydır geliyor bana yeni değilki.. nasıl eşyaların yerini değiştirmiyor şaşkınım çok.. şimdiye kadar bütün yardımcılarım evin eşyalarının yerini değiştiriyor. Halılarımın hele girmediği şekil kalmadı:)) vileda ile sildirmicemde neyle silecek? Eliyle silerse valla laminatların hepsini kabartır :))

Neyi değiştiriyor

Yani evdeki koltuğu alıp başka yere mi koyuyor

Koltuğu nereye koyacak ki

Ha azıcık geri itebilir o an için çekerim sonra, ne olacak ki

Arada eşim perde kapatırken bile iter çeker

Her birinde benzer şeyler yaşadıysanız sorun sizde demektir. Bunu çok rahat söyleyebiliyorum çünkü aynı problem bende de var. Saçma sapan bir kıyamama geliyor bana.

Hayatımda ilk halı çırpışım yardımcı abla sayesinde oldu:olamaz:
Yasak dedim, olmaz dedim on beş dakika sonra kendimi hunharca halı çırparken buldum. Tövbeliyim o yüzden ola ki yardımcı abla gelecekse annemi bırakıp olay yerinden uzaklaşıyorum.

Neyi değiştiriyor

Yani evdeki koltuğu alıp başka yere mi koyuyor

Koltuğu nereye koyacak ki

Ha azıcık geri itebilir o an için çekerim sonra, ne olacak ki

Arada eşim perde kapatırken bile iter çeker
Şöyle diyim benim salonum biraz büyük olduğu için koltuklarım ortadadır.. onları alıp temizlik yaparken hep duvarlara yapıstırıyor. Bütün eşyaları duvarlara yapısık halde buluyorum. Haliyle koltuk duvara yapısınca duvar kağıdıda zarar görmüş oluyor. Mesela sehpamın altını süpürürken alıyor onu köşeye sıkıştırıyor. Herşeyi dipdibe yapıyor

Her birinde benzer şeyler yaşadıysanız sorun sizde demektir. Bunu çok rahat söyleyebiliyorum çünkü aynı problem bende de var. Saçma sapan bir kıyamama geliyor bana.

Hayatımda ilk halı çırpışım yardımcı abla sayesinde oldu:olamaz:
Yasak dedim, olmaz dedim on beş dakika sonra kendimi hunharca halı çırparken buldum. Tövbeliyim o yüzden ola ki yardımcı abla gelecekse annemi bırakıp olay yerinden uzaklaşıyorum.
Sorma halı çırpmak nedir .. düzgünce süpürge yaparsın olur biter. Sorun bende bencede fazla yumuşak yüzlüyüm tepeme çıktı hepsi

Insanlara gereginden fazla yuz vermemek lazim,sadece temizlige yardimci hanim icin soylemiyorum. Hediye durduk yerde verilmez,bir anlami olmali,birakin herkes isini yapsin once,bunun ederini zaten maddi olarak oduyorsunuz kendisine.
Evet hayatımdada bu şekilde çok fazla kazıklandım.. sanıdım artık akıllanmak zorundayım

Şöyle diyim benim salonum biraz büyük olduğu için koltuklarım ortadadır.. onları alıp temizlik yaparken hep duvarlara yapıstırıyor. Bütün eşyaları duvarlara yapısık halde buluyorum. Haliyle koltuk duvara yapısınca duvar kağıdıda zarar görmüş oluyor. Mesela sehpamın altını süpürürken alıyor onu köşeye sıkıştırıyor. Herşeyi dipdibe yapıyor

İşin bitince yerleştir demedin mi

Yani benim yardımcım komşulara vs de geliyor halıları topluyor diliyor süpürüyor en son kuruyunca da serip odayı düzeltiyor

Bence yapılacak işleri kategorize edin şunu yap şöyle yap gibi söyleyin

Sorma halı çırpmak nedir .. düzgünce süpürge yaparsın olur biter. Sorun bende bencede fazla yumuşak yüzlüyüm tepeme çıktı hepsi
Ben de öyleyim malesef. Özellikle yaşı benden büyükse o kadar yoruluyorum ki. Banyoyu ben temizlediğimi bilirim. Öncelikle bunun bir iş olduğunu kabullenmemiz lazım belki de...

İşin bitince yerleştir demedin mi

Yani benim yardımcım komşulara vs de geliyor halıları topluyor diliyor süpürüyor en son kuruyunca da serip odayı düzeltiyor

Bence yapılacak işleri kategorize edin şunu yap şöyle yap gibi söyleyin
Ne halı silmesi:) bizimki tam günde anca evi süpürüp siliyor :))) viledalar meydanda gidiyor..

Ben de öyleyim malesef. Özellikle yaşı benden büyükse o kadar yoruluyorum ki. Banyoyu ben temizlediğimi bilirim. Öncelikle bunun bir iş olduğunu kabullenmemiz lazım belki de...
Sanırım kabullenmemız lazım. Ondan çok ben yoruluyorum. Öğle yemeğini yapıp çayını kahvesini ayağına getiriyorum. Bi de falını kapatıp falcı bacıya gönderiyor :))

ben anneme gelen yardımcıları tercih ettim şimdiye kadar.
sagolsun eğitim çavuşu gibidir.

yatılı yardımcıya geçtiğimde ise hamileliğimin son ayında, kocaman karınla kadına 2 hafta iş öğrettim.
ama perdelerin düzeninden tutun, dolap içlerine, buzdolabı temizliğine, deterjan düzenine , ütüsüne, çocukların alışkanlıklarına kadar.
öğrenmeye açık biriydi, yavaş öğrendi ama istekliydi ve dediğimin dışına çıkmıyordu.
şu an ufak tefek şeyler oluyor ama tekrarı olmuyor.

ama az çok ilk iş yapışından anlarsınız uyumlu olup olamayacağını.
bu kadından önce 4 kişi denedim, olmadı.
sonra sağolsun bu kadın da bir git gel yaptı, 1 hafta başka iş bakmak istedi.
gittiğinde yerine gelen iki kişiden biri 2 saat diğeri 5 saat kaldı ve gönderdim. 🤦🏻‍♀️

mesela size gelen kadın gibi, ıslak viledayı bıraksa ben çalıştığı saat ücretini verir gönderirim. evet sonra mecbur kendim yaparım ve canım çıkar ama daha az stres yaşarım.

ben anneme gelen yardımcıları tercih ettim şimdiye kadar.
sagolsun eğitim çavuşu gibidir.

yatılı yardımcıya geçtiğimde ise hamileliğimin son ayında, kocaman karınla kadına 2 hafta iş öğrettim.
ama perdelerin düzeninden tutun, dolap içlerine, buzdolabı temizliğine, deterjan düzenine , ütüsüne, çocukların alışkanlıklarına kadar.
öğrenmeye açık biriydi, yavaş öğrendi ama istekliydi ve dediğimin dışına çıkmıyordu.
şu an ufak tefek şeyler oluyor ama tekrarı olmuyor.

ama az çok ilk iş yapışından anlarsınız uyumlu olup olamayacağını.
bu kadından önce 4 kişi denedim, olmadı.
sonra sağolsun bu kadın da bir git gel yaptı, 1 hafta başka iş bakmak istedi.
gittiğinde yerine gelen iki kişiden biri 2 saat diğeri 5 saat kaldı ve gönderdim. 🤦🏻‍♀️

mesela size gelen kadın gibi, ıslak viledayı bıraksa ben çalıştığı saat ücretini verir gönderirim. evet sonra mecbur kendim yaparım ve canım çıkar ama daha az stres yaşarım.
Öncelikle içinize sinen birini bulamanıza çok sevindim.. ama ben ıslak vileda sopasını laminantın üstüne bırakmasına gerçekten anlam veremiyorum.. kasıtlımı yaptı diyorum artık.. çünkü çok çok ilginç birşey .. o laminant ın kabarcağı belli. Zaten vileda paspasını da pek sıkmaz hep yerler dalgalı dalgalı kalırdı.. inşlh bende düzgün birini bulurum dua edin yoksa birinde patlıycam artık

Bana gelen temizlikçi abla sabah 8:30 gibi gelir. Ütüleri yapar sonra yatak odasına geçer. Ütülediklerini dolaplara çekmecelere yerleştirir. Nevresimlerimi değiştirir, çıkardıklarını makineye atar, ebeveyn banyosunu detaylı temizler, çöplerimi atar. Odayı siler süpürür gardrop içini siler, sonra kızın odasına girer, camını siler, halısı kirliyse onu da siler, oturma odasında eşya yok, halı da yok sadece bir köşe koltuk var. Camı küçük. Camı siler, koltuğun altını siler, ortayı süpürür yeri siler çıkar. Çamaşır odası biraz dağınık olur. Orda kiler rafım var onu düzenler, yarım bakliyat poşetlerini kavanozlara koyar, oranın da camını siler yeri süpürür siler çıkar, sonra salona girer, salon camı büyük ben istersem siler, balkonu yıkar (karlı buzlu havada balkon yıkatmam) detaylı koltukları çekerek siler süpürür. Koltuklar ve halılar kirliyse siler. Koltuk yastık kılıflarını makineye atar bazen, perdelerin ne zaman yıkanacağına da kendisi karar verir. Sonra mutfağa girer, buzdolabını dolap kapaklarını her yeri siler süpürür, mutfak balkonunj yıkar, en son ortak banyo, küçük tuvalet ve arayı yıkar siler çıkar. Arada çorba yapar bana. Kahvaltı yaparız, çıkmadan da yemek yeriz öyle çıkar. Sabah 8:30 ta gelir akşam 4 gibi çıkar. Herkese 160-170 e gidiyor ama ben 200 veririm hep. Bir kere bile yanlışını görmedim. Bana hep ikramlık kek, köy ürünleri falan getirir. Ankara dan taşınmak zorunda kaldım maalesef. Ama bir çok kişiye önerdim. Memnun kalmayan arkadaşım yok

Bana hiç denk gelmedi iyisi.aman ne iyi diye onerdigim akrabalarimla aramı bozdu.anca ver yesinler ceplerini doldursunlar.sömürsünler..menfaat nerede onlar orada.senin dokunmaya kiyamadigini hirpalamayi çok iyi bilirler.baskasinin mali ya

Bana hiç denk gelmedi iyisi.aman ne iyi diye onerdigim akrabalarimla aramı bozdu.anca ver yesinler ceplerini doldursunlar.sömürsünler..menfaat nerede onlar orada.senin dokunmaya kiyamadigini hirpalamayi çok iyi bilirler.baskasinin mali ya
Evet yatak odasında ki komidinlerimin arkaları ve duvara yapıstırmasından dökülmüş.. hemde yeni evliyim :KK43:

X