Yardımcı bayan sorunu

Butun gun temizlik yaptiginda bir cay yada bir çorbamı veriyorsunuz sadece

İşin kuralı resmi olmak ben bu şekilde çözdüm sorunu. Ben yumuşak yüzlü bir insanım, eve gelen yardımcı konusunda ciddi sıkıntı yaşadım zamanında. Haftada , 15 günde bir gelen kişiyle bir şekilde bir resmiyet oluyorda, normal evde yardımcı çalışan biriyle belli bir mesafede kalmak zorladı benide ama artık öğrendim :) 1 aydır yanımızda çalışan kadından çok memnunum inşallah böyle devam eder. Abla muhabbeti yapmıyorum, çok yüz göz olmuyorum.

Yumuşak yüzlülükten oluyor bence. Ben de oyleyim. Yüz buluyorlar. Sanirim biraz sert olmak lazim

Bombalanabilirim suan ama cozum Turk ile calismamak .Kac tane degistirdik ilk haftalar hersey super sonra bi rahatlama geliyo sanirim.Gec gelmeler surekli izin kullanmak istemeler islerin aksamasi yada hic yapilmamasi kafasina gore takilmalas vs vs.Su an evimizde de is yerimizde de özbek yardimcimiz var. ilk bir hafta yemekleri tarif ederek beraber yaptik o notlar aldi temizligi yine ayni sekilde.Oncelikle duzenimizi ve zevlerimizi ogrendi.Artik sabah cikarken neler yapilacaksa listeleyip birakiyorum.EV TEMİZ ESYALAR SAGLAM EVDE YEMEK VAR.Ustune birde misler gibi ozbek mantisi yiyoruz

Butun gun temizlik yaptiginda bir cay yada bir çorbamı veriyorsunuz sadece
Lafın gelişidir "1 bardak çay" hanimefendi. Yemek hazırlamak ya da çay yapmak anlaminda kullanılır.

"Çay çorba içmek" deyimi de hakeza aynı anlamlarda kullanılır.

Ayrıca evime geleni aç bırakıyor olsam bile sizi bağlayan bir durum olmayacağı için sizin düşünmeniz icap etmez.

Ya yazmiyim yazmiyim dedimde tamm o kadının yaptığı yanlış yazmisken fikrimi soyluyumde değiştirin cevrenize sorun onların çalıştığı yada duyduğu bildiği illaki vardır bilinen biriyle çalışın başta konuşun diğerlerinin yaptığı hataları söyleyip yapmamasini rica edin yaparsa beraber calisamayacaginizi söyleyin. Sizinde her yorumda verdiginiz hediyeleri soylemeniz hatta marka bile vermeniz çok ayıp cevrenizedede böyle anlatiyor saniz kadının kulagına gidip bilerek yapma ihtimali var olmasa bile çok yanlış yapilan iyilik böyle anlatilmaz anlatilincada bi önemi kalmaz

Ücretini ödediğiniz birine,durduk yere,
niye büyük hediyeler verdiğinizi anlayamadım.
Yıllardır düzenli yardımcı alırım.
Piyasanın altında ücret vermem,
pazarlık etmem,bununla birlikte
büyük hediyeler de vermem.
Ben de maaşlı çalışıyorum,
işyerim bana sebepsizce hediye vermiyor.
Bu da onların işi,öyle bakmak lazım,
aksi takdirde denge kurulamıyor.
Taşınma,gelen kişilerin mazaretleri vb nedenlerle
farklı farklı hanımlarla çalıştım.
Hiçbiriyle aşılmaz sorunlar yaşamadım.
Son beş yıldır,aynı hanım geliyor her hafta.
Ben evde olmuyorum,o kendine göre bir düzen kurdu,bu düzende gayet güzel ilerliyor.

Ayni dertten muzdaribim. Eski yardimcim konusmaktan isini aksam bitirebiliyordu. Kadina acele et aksam cikacagiz isimiz var diyorum. Tamam diyor ama sallana salana, dedikodu yapa yapa neredeyse saat 8’de gidiyordu. Artik bana bayginlik geliyordu. Kirdigini, doktugunu, merakindan sordugu ilaclarimi soylemiyorum bile. Ona yol verdim. Yenisi de 2 saatte yarim yamalak is yapip gidiyordu. Bi kac hafta basinda duramadim, isim cikti. Neredryse bir saatte ustten ustten supurup silmis, banyomu temizlememis bile, her yer kirec icinde. Mecburen katlaniyordum ki pat diye beni yuzustu birakti. Haber vermeden, yalan soyleyerek beni ortada birakti. Bu hafta yenisi gelecek, bakalim bu nasil...iki yildir dogru durust yardimci bulamadim.

Hata sizde olabilir. Ben asla abla bilmemne sıfatları takmam mesela direkt.. Hanım derim yaşı kaç olursa olsun. Onun dışında eve gelir gelmez önceden renk renk ayırdığım bezleri söyler hangi bez nereye kullanılacak karıştırmamak için ben oda oda dağıtırım bezleri. Sonra tek tek neyi nasıl yapacağını söylerim. Diğer bir hususta gelen kişiyle de çok ilgili siz istediğiniz kadar olmamış gerektiği gibi davranın karşıdakinin iş ahlakıyla birebir ilgilidir. 2 sene aynı yardımıyla çalıştım gayet iyiydi eksik yaptığı şey olursa söylerdim oda bir daha yapmazdı. Sonraki gelenlerde sıkıntılar vardı ancak söylemekle düzelecek türden değil. Bunu ayırt ederseniz 2. Şansi ona göre verebilirsiniz. Toz almayı unutup yatak altlarına süpürmeyen biri benim için 2. Şansı asla haketmez.

Ben hiç bir art niyetle sormamistim gercekten merak ettigimden sormustum.Ama maşallah siz hanimefendiden girip sizi ilgilendirmezden cikmissiniz.

Yeni silitre yapılmış parkeleri cart diye çizen kadın gördü bu gözler. aman canım sizinle mi yaşayacak, nazarlık oldu işte dedi gitti. amcamın ciğeri çizilmişti o gün. Bakıp bakıp adamın siniri oynamasın diye yengem halıyı ne yöne çevireceğini şaşırmıştı.

benim anlayamadığım verdiğiniz hediyelere çok mu anlam yüklediniz siz? bir kaç yerde yazmışsınız sanki. bana tuhaf geldi. Zaten çalışanın hakkını veriyorsanız ayrıca bir hediye vs vermeye gerek yok. veriyorsanız sizin insiyatifiniz ve cömertliğinizdir. bundan da bir beklentiniz olmamalı diye düşünüyorum.

Çok şükür öyle değil. Herşeyi bulduğun gibi bırak diyorum, bırakıyor. Bazayı falan çekiyor. Arkadaş gibiyim. Söylüyorum zaten. Sağolsun yapıyor.

Verdiğim hediyeye takılan adkadaslara yazıyorum. Gerçekten içimden gelerek samimiyetimle verdim. Nevresim takımının olmadığını durumlarının hiç olmadığını söylemişti. Bende üzüldüm. Evet iyilik söylenmez ama bu platformda konumu açıkca anlattığım için, söyleme gereksinimi duydum. Yani ücreti fazlasıyla verip gerekirse hediye de verdiğim halde. Neden eşyalarıma zarar verdi? Bunu düşündüm. Ne bileyim yoksa ben mi yanlıs düşünüyorum. İnanın baskasının evinde annemin evinde bile temizlik yaparken, onun eşyası diye daha özenli dikkatli davranıyorum... benimse laminantlarım çok kötü şişti, süpürgeliklerimi kırdı, televizyonumu çamaşır suyuyla sildi, prizimi yerinden çıkardı, eşyalarımın yerlerini değiştirdi ve dahası da war maalesef haklısınız yapılan iyilik söylenmez ama neden diye soruyorum

Anladım şimdi. Vefasızlık ettiğini düşünüyorsunuz. Bu yüzden hediyeler verdiğinizi dile getirdiniz. Yalnız çok sabırlıymışsınız. Kimsenin benim evimde bu kadar başına buyruk iş yapmasına izin vermem. İyi niyetinizi su istimal etmiş.

Neden diye sormuşsunuz ya sebebi sizsiniz. Kadın evinize böyle zararlar verirken siz üstüne ödül gibi hediye filan verirseniz yanlış yaptığının farkına varmaz ki. Hadi insanlık hali der ilkinde uyarırsın baktın hala devam ediyor yolları ayırırsın olur biter.

Son düzenleme:
Hediye verdiğimde güzel temizlik yapıyordu ozamana kadar... hediyeden sonra bunları yaptı

Ohoooooooo bu ne ya?

Bende evime birsuru kadin aldım hicbiri eşyaların yerini değiştirmedi. Sadece bitanesi yanlış hatirlamiyorsam söz tepsimi tv unitesine koymustu sorun degil.
2 bezle butun ev silinmez saka mi bu
Bakin sunu unutmayin kimse sizin evinize sizin verdiginiz kadar kıymet vermez
Parke yeni birsey degil,gittigi pek cok evde parke vardir. Bu kadın hem tecrubesiz hemde bilgisiz gibi geldi bana
Mesela benim yer karolarim granit
Granit karo silindikten sonra,penye ya da havlu ile kurulanmalı. Yoksa su izi olur. Granit boyle lanet biseydir. Aynı sekilde tezgahta. Hele de siyahsa..

Onceki gelenler bi turlu beceremedi bi kadın aldim
O da girer girmez havlu varmi diye sordu bu karolar oyle silinir dedi.
Bitanesi vileda begenmez,oteki temizlik maddesi begenmez
Son gelenden memnun kaldım. O da 1 damla camasir suyu koymus mobilyami silerken bise diyemedim. Ya mobilyam lake beyaz ne diye camasir suyu katiyorsun. Arap sabunu vs herseyde var
Dedim abla koltuga kullanmadin dimi camasir suyu?
Yok hayir koltuga olmaz dedi
Anneme sordum bise olmaz dedi
Ya bence kendi isinizi kendiniz yapın,ciddiyim..cam kapi silmek icin ayda 1 kez alın camlari silsn,perde assın diger isleri siz yapın
Deli mi ne esyalarin yerini degistiriyor
Para almaya geldimi hepsi kurnazlar ama
Ben son geleni cidden beğendim. Evden giderken helallik istedi. Ekmegini yedim dedi. Para icinde gonlunden ne kadar koparsa falan dedi
Of yaaa evim yine pis yine dağınık ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…