yardım edin ne yapmalıyım bilmiyorum

Ben hala anlamadım.
Size kalsın diye arazı alıyorlar.
Kredi çekiyorlar.
Madem ödeyecek durum yok neden arazi aldılar.
Tamamlayamadım parçaları.

eşim en başta yardımcı olabileceğini ima etmiş..onlar da ona güvenip yatırım yaptılar..ama ekin pek para etmedi..araziye de çok masraf edildi..bizden herhangi bir yardımda gelmeyince battılar..

Başka yardımcı olacak akrabalarınız yok mu ? Bi kısmını etraftan toparlamaya çalışsanız. Sonuçta eşiniz haklı bence sonuçta o el kendi evladı bile değil biraz empatî kurmaya çalışın bu yüzden eşinize kızamazsınız aileniz niçin bu kadar borç altına girdi

arazi satılamıyor hemen..1 ay bile değil 2 hafta içinde satılması gerekiyor.. aldıklarından da aşağıya düştü fiyatı..
yinede kaldıramıyacğım bir borcun altına eşimi sokmazdım ısrar da etmezdim elinde bir ev var. ailemede eşim razı değil derdim cnm bi yolu vardır mutlaka eğer sağlık harcaması olsa amenna gerek yok bence kavgaya

eşim en başta yardımcı olabileceğini ima etmiş..onlar da ona güvenip yatırım yaptılar..ama ekin pek para etmedi..araziye de çok masraf edildi..bizden herhangi bir yardımda gelmeyince battılar..

Tamam anladım şimdi.
Keşke başka bir yatırım yapsalarmış.
Apart alıp kiraya vermek gibi.
Ama olan olmuş artık ne dense boş.
Yine de eşinize kızmayın ve yüklenmeyin.
İmayla hareket etmesi yanlış olmuş ailenizin.
Allah yardımcınız olsun..

Ama ben bir yandan da aynı boç erkek tarafında olsa oğullarından direk isteyeceklerini düşünüyorum. Ve adamın kendi anne babasına teminat falan göster demeyeceğini. Aslında burda da durum aynı. Ev ikisinin ortak, ikisi de çalışıyor, insan kendi ailesine ne yapıyorsa karşı aileye de onu yapmalı. Bu hemkonu sahibesi için hem de eşi için geçerli.

yarım bırakmışsınız ben tamamlayayım
eşiniz zora düşseydi kv kp rahat bırakmıyor diye dert yanardınız ve asla kabul etmezdiniz
bu konuda eşiniz haklı kusura bakmayın

eşimin kardeşleri hiçbir şekilde kayınvalideme destek olmadığı halde maddi manevi yanında oldum..eviyle ilgili birçok masraf yaptık ve sağlığıyla ilgili de..diğer kardeşlerinin durumu iyiyken biz yapıyoruz onlar neden yapmıyor demedim..hiçbir sorunumuz yok kvdemle..

Siz biraz ailenize fazla yüz vermişsiniz sizinde bir yuvamız var önce kendi yuvanızı düşünmelisiniz hızurunuu bozmayın

eğer burada söz konusu erkek ailesi olsa nasıl sert yorumlar yapılırdı ama kadının ailesi olduğu için yorumlar yumuşacık pamuk gibi biraz objektif olalım ))

o açıdan bakarsan hanımefendi küçük şeyler istediklerinden hiç ses çıkarmadım yazmış bu durumda kayın ailesi yüksek meblağlı bir şey istediklerinde olay çıkaracağını belli etmiş

haklısın canım..ikimizde çalışıyoruz..ama onun ailesi olsaydı eğer böyle bir teminat istemezdi diye düşünüyorum..benim ailem olduğu için istiyor..onun ailesi için ben teminat istemezdim..dünya malında hiç gözüm yok..arazide, evdede..sadece huzur istiyorum...

onları Allah rızası için yapmışsınızdır
ama düşünsenize elinizden evinizin gitme ihtimalini
bir daha düşünün derim

sordum cevaplamamışsınız siz çalışıyor musunuz

ailem her zaman gözleri kapalı yanımızda oldu..maddi manevi..eşimin ailesinden daha fazla eşimin yanında oldular ona sahip çıktılar..

o açıdan bakarsan hanımefendi küçük şeyler istediklerinden hiç ses çıkarmadım yazmış bu durumda kayın ailesi yüksek meblağlı bir şey istediklerinde olay çıkaracağını belli etmiş

beni tanımıyorsunuz..küçük şeylere ses çıkarmadım büyük birşey olduğunda olay çıkarırım anlamında yazmadım..birçok insan küçük olanları dert edebilir ben dert etmedim..büyük olanlar şimdiye kadar istenmedi ama istense dert etmem anlamında söyledim..

peki sizi tanımıyorum ama yaşadığınız evin elden gitme ihtimalini duysaydınız dert edeceğinizden adım gibi eminim...benim için sorun değil malumuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…