- 30 Mart 2009
- 438
- 7
- 44
-
- Konu Sahibi hamsikolonisi
Ben hala anlamadım.
Size kalsın diye arazı alıyorlar.
Kredi çekiyorlar.
Madem ödeyecek durum yok neden arazi aldılar.
Tamamlayamadım parçaları.
yinede kaldıramıyacğım bir borcun altına eşimi sokmazdım ısrar da etmezdim elinde bir ev var. ailemede eşim razı değil derdim cnm bi yolu vardır mutlaka eğer sağlık harcaması olsa amenna gerek yok bence kavgayaarazi satılamıyor hemen..1 ay bile değil 2 hafta içinde satılması gerekiyor.. aldıklarından da aşağıya düştü fiyatı..
eşim en başta yardımcı olabileceğini ima etmiş..onlar da ona güvenip yatırım yaptılar..ama ekin pek para etmedi..araziye de çok masraf edildi..bizden herhangi bir yardımda gelmeyince battılar..
o zaman ayağını yorganına göre uzat atasözünü şefin spesyali gibi sunarım önünekeyfi yapılan borçla evladın yuvasının huzuru bozuluyor ve iddia ediyorum küçük kardeş erkekse arazi o düşünülerek alınmıştır damada borcumuzu öde diye teklifte bulunmak bile utandırıyor beni.
yarım bırakmışsınız ben tamamlayayım
eşiniz zora düşseydi kv kp rahat bırakmıyor diye dert yanardınız ve asla kabul etmezdiniz
bu konuda eşiniz haklı kusura bakmayın
o açıdan bakarsan hanımefendi küçük şeyler istediklerinden hiç ses çıkarmadım yazmış bu durumda kayın ailesi yüksek meblağlı bir şey istediklerinde olay çıkaracağını belli etmişAma ben bir yandan da aynı boç erkek tarafında olsa oğullarından direk isteyeceklerini düşünüyorum. Ve adamın kendi anne babasına teminat falan göster demeyeceğini. Aslında burda da durum aynı. Ev ikisinin ortak, ikisi de çalışıyor, insan kendi ailesine ne yapıyorsa karşı aileye de onu yapmalı. Bu hemkonu sahibesi için hem de eşi için geçerli.
Ama ben bir yandan da aynı boç erkek tarafında olsa oğullarından direk isteyeceklerini düşünüyorum. Ve adamın kendi anne babasına teminat falan göster demeyeceğini. Aslında burda da durum aynı. Ev ikisinin ortak, ikisi de çalışıyor, insan kendi ailesine ne yapıyorsa karşı aileye de onu yapmalı. Bu hemkonu sahibesi için hem de eşi için geçerli.
onları Allah rızası için yapmışsınızdıreşimin kardeşleri hiçbir şekilde kayınvalideme destek olmadığı halde maddi manevi yanında oldum..eviyle ilgili birçok masraf yaptık ve sağlığıyla ilgili de..diğer kardeşlerinin durumu iyiyken biz yapıyoruz onlar neden yapmıyor demedim..hiçbir sorunumuz yok kvdemle..
durumunuz zor ama eşinizin yerine kendinizi koyunca onun da haklı olduğunu görürsünüz.
bence siz borçluyken ailenizin size yardım edip etmedği filan da önemli.
eşinizin ailesi sizin ailenizin durumunda olsa böyle düşünür müydünüz, karşılıksız yardım yapar mıydınız ?
onları Allah rızası için yapmışsınızdır
ama düşünsenize elinizden evinizin gitme ihtimalini
bir daha düşünün derim
sordum cevaplamamışsınız siz çalışıyor musunuz
ailem her zaman gözleri kapalı yanımızda oldu..maddi manevi..eşimin ailesinden daha fazla eşimin yanında oldular ona sahip çıktılar..
o açıdan bakarsan hanımefendi küçük şeyler istediklerinden hiç ses çıkarmadım yazmış bu durumda kayın ailesi yüksek meblağlı bir şey istediklerinde olay çıkaracağını belli etmiş
peki sizi tanımıyorum ama yaşadığınız evin elden gitme ihtimalini duysaydınız dert edeceğinizden adım gibi eminim...benim için sorun değil malumuz...beni tanımıyorsunuz..küçük şeylere ses çıkarmadım büyük birşey olduğunda olay çıkarırım anlamında yazmadım..birçok insan küçük olanları dert edebilir ben dert etmedim..büyük olanlar şimdiye kadar istenmedi ama istense dert etmem anlamında söyledim..
Çalışıyorsanız siz kredi çekin verin.
İkinciyi çekemiyor musunuz?eşinşzde bişey diyemez böyleliklezaten çektim bir tane daha önce..araziyi alırlarken..onlar ödüyorlar..benim ödeme şansım yoktu zaten