- 14 Ekim 2012
- 5.702
- 12.321
-
- Konu Sahibi hamsikolonisi
peki sizi tanımıyorum ama yaşadığınız evin elden gitme ihtimalini duysaydınız dert edeceğinizden adım gibi eminim...benim için sorun değil malumuz...
evet zaten ona yanıyorum..baştan hiç almasaydılar..o kadar kötüyüm ki..bize güveniyorsanız güvenmeyin diyebilseydim..ne durumda olduklarını baştan tam anlatmadılar..bir de araziden çok iyi ekin parası geleceğini hesapladılar..ama beklenenin 10da biri geldi..Kusura bakmayın da eşinin babana yardım etme gibi bi zorunluluğu yok.
Ha sen elindeki ile yardım edersin, ama eşim neden etmiyor diyemezsin
Ki senin dediğin olayda bir ev muhabbeti de var ortada azımsanacak bir şey değil
Adam haklı yani arsa gitse üstüne ev de gitse napacaksınız.
Herkes sormuş borç ne kadar diye cevap vermemişsiniz??
Babanızın bence 5000 10000 değil bu borç iş evlere kadar vardıysa
Bu arada arsa kredi ile alınmış, üstünün işlenmesi için kredi çekilmiş, yani baban hiç almasa daha iyiymiş bu arsayı
İkinciyi çekemiyor musunuz?eşinşzde bişey diyemez böylelikle
evet zaten ona yanıyorum..baştan hiç almasaydılar..o kadar kötüyüm ki..bize güveniyorsanız güvenmeyin diyebilseydim..ne durumda olduklarını baştan tam anlatmadılar..bir de araziden çok iyi ekin parası geleceğini hesapladılar..ama beklenenin 10da biri geldi..
Borç ne kadar eşinizden ne kadar para isteniyor??
evi riske atmamız isteniyor..yani yüksek miktar
Siz yaşadığınız evi neden riske atasınız ki,aileniz daha ucuza da olsa araziyi satsın ödesinler borçları.evi riske atmamız isteniyor..yani yüksek miktar
100.000'i geçer mi miktar? Arsa ipotek bedeli ne kadar ayrıca.evi riske atmamız isteniyor..yani yüksek miktar
Siz yaşadığınız evi neden riske atasınız ki,aileniz daha ucuza da olsa araziyi satsın ödesinler borçları.
Veya onların yaşadığı ev neden riske atılmıyor?
kİRADA MI AİLENİZ?
100.000'i geçer mi miktar? Arsa ipotek bedeli ne kadar ayrıca.
bizim de normalde verecek durumumuz yok..evimizi başkasına devretmemiz gerekiyor
eşim en başta yardımcı olabileceğini ima etmiş..onlar da ona güvenip yatırım yaptılar..ama ekin pek para etmedi..araziye de çok masraf edildi..bizden herhangi bir yardımda gelmeyince battılar..
evet zaten ona yanıyorum..baştan hiç almasaydılar..o kadar kötüyüm ki..bize güveniyorsanız güvenmeyin diyebilseydim..ne durumda olduklarını baştan tam anlatmadılar..bir de araziden çok iyi ekin parası geleceğini hesapladılar..ama beklenenin 10da biri geldi..
ailen hatalı bir yatırım yapmış zarar etmiş.evet kiradalar..satabilecekleri almış oldukları arazi var..ama üzerinde kredi var 4 aydır satamıyorlar..fiyatı da yarıya düştü..yarısı mirastı manevi değeri de var bu yüzden..kurtarmak istiyorlar yarın birgün değerlenecek arazi..onlar bizi riske sokacaklarını düşünmüyorlar..evi geri verecekler borçlarını ödediklerinde..
ailen hatalı bir yatırım yapmış zarar etmiş.
sizin de bu zarara ortak olmanız mı bekleniyor?e
evi babanlara devredince ne olacak?bşkasına mı satacaklar,tekrar evi gösterip kredi mi çekecekler.
şimdi eşin haklı aslen.
başınızda bir çatı var onu da durduk yerde hiçkimse kolay kolay vermez.
riskli bir durum ,eminim sen de olsan sen de kabul etmezdin.
evin geri dönmeme ihtimali çok yüksek.
arsayı ne pahasına olursa olsun satacaklar artık,bi yatırım hatası yapmışlar zarar etmişler.
eşin yardım ederim derken evimi veririm dememiştir heralde.
10000-20000 olsa neyse kredi çekin verin.
bir de kusura bakma da ailenin evi de yoksa böyle riskli bir yatırıma niye girdiler anlayamadım.
size bişey bırakmayı filan düşünmeden bir ev edinselerdi daha iyiymişti.
ailen başka şekilde derleyip toparlasın o parayı ,yapacak bişey yok.parça parça borç bulsunlar ailelerinden.
ama en temizi o arsadan kurtulmaları galiba.