yardım edin ne yapmalıyım bilmiyorum

Kusura bakmayın da eşinin babana yardım etme gibi bi zorunluluğu yok.
Ha sen elindeki ile yardım edersin, ama eşim neden etmiyor diyemezsin
Ki senin dediğin olayda bir ev muhabbeti de var ortada azımsanacak bir şey değil
Adam haklı yani arsa gitse üstüne ev de gitse napacaksınız.
Herkes sormuş borç ne kadar diye cevap vermemişsiniz??
Babanızın bence 5000 10000 değil bu borç iş evlere kadar vardıysa
Bu arada arsa kredi ile alınmış, üstünün işlenmesi için kredi çekilmiş, yani baban hiç almasa daha iyiymiş bu arsayı

Bu durumda eşinize hakvermedim desem yalan olur.Senelerce başkalarına borç olarak verdiğim hiçbirşeyi tam alamadığımdan söylüyorum.Kime yardımda bulunsam hiç zamanında geri ödemesi gelmedi,hadi zamanında gelmedi alınan da eksik verildi.
Bu sebeple yakın akrabaya and içtim vermeyeceğim.Eşinizin böyle birşey istemesi bence makul.Adam evini düşünüyor.Yapacak bişey yok.

evet zaten ona yanıyorum..baştan hiç almasaydılar..o kadar kötüyüm ki..bize güveniyorsanız güvenmeyin diyebilseydim..ne durumda olduklarını baştan tam anlatmadılar..bir de araziden çok iyi ekin parası geleceğini hesapladılar..ama beklenenin 10da biri geldi..

Borç ne kadar eşinizden ne kadar para isteniyor??

e canım durumunuz yok üstelik sizin de krediniz var eşin haksız mı sence

onun ailesi böyle hesapsız kitapsız is yapsa sen eşine hadi verelim demezdin dimi

Siz yaşadığınız evi neden riske atasınız ki,aileniz daha ucuza da olsa araziyi satsın ödesinler borçları.
Veya onların yaşadığı ev neden riske atılmıyor?
kİRADA MI AİLENİZ?

evet kiradalar..satabilecekleri almış oldukları arazi var..ama üzerinde kredi var 4 aydır satamıyorlar..fiyatı da yarıya düştü..yarısı mirastı manevi değeri de var bu yüzden..kurtarmak istiyorlar yarın birgün değerlenecek arazi..onlar bizi riske sokacaklarını düşünmüyorlar..evi geri verecekler borçlarını ödediklerinde..

Ha okudum da mevzu size kalsin diye alinan bir arsaymis.

Hic mantikli degil. herkes bir borca girerken yirmi kez dusunmeli. Esinizin de yardim zorunlulugu yok hele evi verelim borcu odeyince geri versinler falan hic gerek yok. Almasalarmis araziyi...

Babamlar eşimden yardım beklediler demişsin
Yardım dediğin en fazla 10,000 olur
Baban bence hiç mantıklı davranmıyor ama sen hala eşim yardım etmedi de babam battı da
Baban çocuk falan değil kim kime evini verir yardım olsun diye
Bir de hala arsa dursun değerlenir modunda, manevi değeri mi kalmış bu borcun içinde
Siz neden babanızın bunca şeyini görmezden gelip eşim yardım etmiyor tü kaka eşim modundasınız ?

eşiniz çok haklı aileniz ödeyemeyeceği borca girmeyekmiş o zaman
lütfen kusura bakmayın şöyle düşünün kız kardeşiniz ve ya erkek kardeşiniz evleniyor eşi kardeşinize ailesinin borcunu ödemesini teklif ediyor hatta evimizi ailemin üzerine yapalım diyor ve kardeşiniz kabul ediyor siz kızmaz mıydınız bu duruma hem siz karı kocasınız ayrı gayrı olmaz ama eşinin önceliği sizin anne babanız değil kendi evlatlarının geleceği olmalı.

Arsa bize miras kalacak diyorsunuz ama "size" kalacak. Aile birliğini ölünceye dek surdurebiliceginizden emin Misiniz? Boşanma durumunda koca o mirasdan pay alamaz. Feodal bir aile yapınız olabilir ama hayatta her duruma düşebilir insan. Özetle, esiniz haklı. Ondan böyle bir şey isteyebilen ve bunu bir hak gibi görenler haksız ve hadsiz.

Buradaki tek haklı eşiniz. Bunları isteyen eşinizin ailesi olsaydı nasıl tepki verirdiniz çok merak ettim. Hep geçiştirmişsiniz borcun miktarını söylememişsiniz. Belliki çok fazla

bizim de normalde verecek durumumuz yok.. evimizi başkasına devretmemiz gerekiyor

eşim en başta yardımcı olabileceğini ima etmiş..onlar da ona güvenip yatırım yaptılar..ama ekin pek para etmedi..araziye de çok masraf edildi..bizden herhangi bir yardımda gelmeyince battılar..

ailen hatalı bir yatırım yapmış zarar etmiş.
sizin de bu zarara ortak olmanız mı bekleniyor?e
evi babanlara devredince ne olacak?bşkasına mı satacaklar,tekrar evi gösterip kredi mi çekecekler.
şimdi eşin haklı aslen.
başınızda bir çatı var onu da durduk yerde hiçkimse kolay kolay vermez.
riskli bir durum ,eminim sen de olsan sen de kabul etmezdin.
evin geri dönmeme ihtimali çok yüksek.
arsayı ne pahasına olursa olsun satacaklar artık,bi yatırım hatası yapmışlar zarar etmişler.
eşin yardım ederim derken evimi veririm dememiştir heralde.
10000-20000 olsa neyse kredi çekin verin.
bir de kusura bakma da ailenin evi de yoksa böyle riskli bir yatırıma niye girdiler anlayamadım.
size bişey bırakmayı filan düşünmeden bir ev edinselerdi daha iyiymişti.
ailen başka şekilde derleyip toparlasın o parayı ,yapacak bişey yok.parça parça borç bulsunlar ailelerinden.
ama en temizi o arsadan kurtulmaları galiba.

evi gösterip kredi çekeceklerdi..haklısınız..bizim için geldikleri bu şehirden gidiyorlar..ben kötü olmuş oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…