- 30 Mart 2009
- 438
- 7
- 44
-
- Konu Sahibi hamsikolonisi
bak haklısın kim olsa ailesine elini uzatamadığı için üzülür.
ancak yanlış yatırım konusundaki uyarımı bi ailecek düşünün.
bu işlerin bu kadar borcun şakası olmaz canım.
şimdi tam rakamı vermiyorsun ama heralde 150.000 civarıdır.
eee seneye de bu işte başarısız olurlarsa borç 300.000 e fırlarsa ne olacak?
ailen kendileriyle birlikte sizi de batağa sürükleyecekler.
duygusal olunacak değil mantıklı olunacak bir konu bu.
nacizane tavsiyem alınganlıkları falan bi kenara bırakıp bu yatırım hakkında ve atılması gereken adım hakkında daha gerçekçi düşünün derim.öyle istedik vermediler biz de küsüyoruz la olmaz ki.
sonra siz de ailen de bu sefer daha korkunç rakamların altında ezilirsiniz.
kurtulacağına dair umudum var demişsin ama ailen olduğu için işin içinde tabi temennin bu yönde.
yine de kendi bileceğiniz iş tabi.
dediğim gibi ailen birazcık kısa düşünüyor ve bu tür işlerde de acemiler galiba.oturup konuşulmuyor alınganlar..ben inanılmaz yoruldum..araziyi eşimin üstüne yapın dediğimde bize bişey olursa kardeşin ne yapacak diyorlar..
oturup konuşulmuyor alınganlar..ben inanılmaz yoruldum..araziyi eşimin üstüne yapın dediğimde bize bişey olursa kardeşin ne yapacak diyorlar..
Benim babam zamaninda yapti bunu dedemin evi elinden gidiyordu evin parasini verdi simdi ortada hicbirsey yokken o evi kuzenimin ustune yaptilar.bir de babama anaannem banane beş beş parami saydiniz elime banami baktiniz dedi.yani annemi durduk yere mirastan men ettiler.babamsa en sikisik zamanlarinda hep para vermistir ki seneler oncede babam verem olmustu hastaneye yyatti 3 ay.dedeme vekalet verdi,dedem kari kizda yedi galerileri.batirdi herseyi.o yuzden bence sen kimse icin kimseyle kotu olma.esin hakli teminat istiyor,ben esimle kotu olmayim diye anneme babama para vericeksem bende isterdim.kendi öz annem ve babamdan.inan boşansan gitsen borclarini odemeseler bizene niye bosandin sen derler.hic ustlerine alinmazlar.inan bana en iyi anne baba bile bunu yapiyor.ailemi çok seviyorum eşimi de..ailem borç batağında..bizden yardım istediler..eşim güvence istedi borç meblağı yüksek olduğundan..ama eşime güvence verebilecek durumda değiller..hem eşimle hem ailemle inanılmaz tartışmalar yaşadım..şimdi süreç kısaldı ailem borcunu ödeyemezse icra gelecek..kızlar hayattan bıktım yemin ederim..ailem orta yerde kaldı..ben birşey yapamıyorum..icra gelirse ben rezil olacağım eşim değil..boğazımda yumru öyle yaşamaya çalışıyorum..eşime bir daha nasıl aynı gözle bakacağım? borcu yapan ailem ama insanın ne duruma düşeceği belli olmaz ki..ne yapacağım ben
Benim babam zamaninda yapti bunu dedemin evi elinden gidiyordu evin parasini verdi simdi ortada hicbirsey yokken o evi kuzenimin ustune yaptilar.bir de babama anaannem banane beş beş parami saydiniz elime banami baktiniz dedi.yani annemi durduk yere mirastan men ettiler.babamsa en sikisik zamanlarinda hep para vermistir ki seneler oncede babam verem olmustu hastaneye yyatti 3 ay.dedeme vekalet verdi,dedem kari kizda yedi galerileri.batirdi herseyi.o yuzden bence sen kimse icin kimseyle kotu olma.esin hakli teminat istiyor,ben esimle kotu olmayim diye anneme babama para vericeksem bende isterdim.kendi öz annem ve babamdan.inan boşansan gitsen borclarini odemeseler bizene niye bosandin sen derler.hic ustlerine alinmazlar.inan bana en iyi anne baba bile bunu yapiyor.
çok zor bir durum..ve üzgünümki sen bu arada kalacaksın..çünkü yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal olmuş sizin durum..ailenize başka yardım edebilecek akraba falan yok mu?
yapçak birşey yok..ailene maddi durumunuz olmadığını falan söyle..malesef akrabalardan hayır yok..bir yandan eşim bana söyleniyor bir yandan onlar..çoğu zaman nefes alamıyorum..elimden birşey gelmiyor
oturup konuşulmuyor alınganlar..ben inanılmaz yoruldum..araziyi eşimin üstüne yapın dediğimde bize bişey olursa kardeşin ne yapacak diyorlar..
Canım esin arazi plani yapilirken yardim edebileceğini ima etmis dediğine gore..yani onlari tesvik edip berabeer gidip ön ayak olmamis.nezaketen demiş. Mecbur degil malesef üzülerek yaziyorum ama ailenin yatirimi icin esinin evi ver mesi yanlış.tabiki destek olunur ama zaten kredi cekip vermissin
eşim sonradan aileme tamam sizin dediğiniz gibi yapalım dedi ama bugün geri çekilip ortada bırakıyor şimdi..yine olan bana olacak