- 22 Ocak 2022
- 1.051
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Evet dershaneye gidiyorum ama sınıf sayısı çok az ve kimse yok arkadaş olabileceğim sadece 1 arkadaşım var oda çok çalışmazÜniversite sınavı sanırım hırs yapabileceğin bir ortamda olman işe yarayabilir ben mesela Üni sınavına çok çalışmadım ki pişmanım onun yerinde üniversitede vize finallere Üni sınavından daha çok çalıştım çünkü İnan Üni sınavından daha zordu ve herkesle bi yarışa girince mecbur kaldım. Bi dershaneye falan gidiyormusun ? Gidiyorsan dersleri iyi olan bir arkadaş mutlaka bul çok etkili olur birlikte iyi çalışabilir birbirinizi motive edebilirsiniz
Hedefimi çoktan belirledim puanı yüksekbende ders çalışmayı çok sevmezdim ama 2015 yılında %75 burslu iletişim bölümünü kazandım şimdi türkiyenin en büyük medya şirketlerinden birinde çalışıyorum. illa yüksek puanlı bir bölüm kazanmana gerek yok. üniversite de de başarılı olabilirsin ben üniversite de medya sektörünün altını üstüne getirmiştim ve şimdi iyi konumdayım.
benden daha çalışkan olan arkadaşlarım kendi mesleklerini yapamıyor başka işlerde çalışıyor. yani olay derslerde başarılı olmak değil bence olay potansiyelini doğru yerde keşfetmek
stres yapma, kendini zorlama ders çalışacağım diye. önce ne istediğine karar ver bölümleri incele sonra kendine bi hedef koy.
Nasıl yaniEbeveynler çocuklarına yaptığı kötülüğü ne zaman anlayacak acaba çok merak ediyorum
Birazdan Bakacam inşaAllah çok teşekkürederim iyi fikirYoutube da ders calismak icin motivasyon videolari var. Onlara bak. Temizlik videolari gibi motivasyon verir
Ondan destek alıp sen de çalısmıyorsundur büyük ihtimalle mutlaka o kişiyi bırak. Hatırladığım kadarıyla YouTubede falan da böyle ders çalışan insanlarla arkadaş olabilirsin mutlaka bulmaya çalış gruplara gir kendine bir motive kaynağı bulEvet dershaneye gidiyorum ama sınıf sayısı çok az ve kimse yok arkadaş olabileceğim sadece 1 arkadaşım var oda çok çalışmaz
Birazdan Bakacam inşaAllah çok teşekkürederim iyi fikir
Bak kendi ağzınla söylemişsin annem babam bana dünyayı dar eder kazanamazsam diye. Üzerinde kurdukları baskıdan bahsediyorum.Nasıl yani
Kendi motiveni kendin yaratıyorsun. Çünkü buradan anlık olarak bir gazla başlayabiliyorsun ancak. Ben en son ne zaman ders çalıştım kendi isteğimle hiç ara vermeden dersen ön lisansı lisans tamamlamak için DGS sınavına giriyorsun benim mezun olduğum yılda matematik yapma zorunluluğu yoktu. Ama hazırlanmadığım için senin gibi ikinci girdiğim sınavda mat zorunluluğu gelmiş e bende abartmıyorum ortaokuldan kalma matematiğim vardı o zamandan sonra mat dersini doğru düzgün işlemedik biz. Baktım böyle olmuyor ya iki yıl bitirmiş olup işe arayacağım ya da çalışıp lisansa tamamlayacağım başka yolu yok dedim bir istekle başladım. Bi konuya çalışırken atıyorum köklü sayıların bütün sorularını çözesiye aklımda soru işareti kalmasayasıya kadar en az 6 hocanın videosunu izlerdim. İnsan çözdükçe seviyor diyorlardı çok doğruymuş sevmeye başladığın an zaten yorgunda olsan koymuyor. Hatta öyle kendimi vermişim ki rüyamda matematiği insan olarak görmüştüm kabusum olmuştuBu benim çalışma stilim oldu tabi ama senin farklıdır motivasyon kaynağın başka şeylerdir onu bilemeyiz ki. Ben Youtube dan izler çalışırım genelde zira kitaptan çözümlü olsa biri anlatmadığı sürece anlamıyorum.Birde çoğu kitabın telefonunda uygulaması var bunu mutlaka araştır çözemediğin oldu mu atlamak zorunda kalmıyorsun her soruyu kitabı çıkarın kişi güzel cevaplamış. Birde SORU SOR diye uygulama var her dersten sorabiliyorsun o uygulamaya çözemediğin soruyu çek paylaş cevaplıyorlar. Yani yeter ki çalışmak iste sistem basit :))
Üniversiteye kadar bende öyleydim ama istediğin kadar kaç seni bir yerden yakalıyor. Hani büyükler genelde der ya çok pişman olacaksınız çalışmadığınıza diye bizlerde kızarız her duyduğumuzda aslında doğru söyledikleri için kızıyorduk
Keşke bende senin gibi olabilsem resmen kaçıyorum dersten ama artık bir şekilde kendimi motive edicem mecburen
Derse oturunca hep aklıma birşeyler geliyor ve daralıyorumNeden çalışamıyorsun?
Sebebi ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?