• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAPAMIYORUM

Bu genel olarak orta ve düşük gelirli her türk ailesinin be genç kızının sorunu, özel algımala öyle yapıyorsan güçleri yoktur belki ama zaten kendi kazandığın parayı harcamanın, sevdiklerinle paylaşmanın tadı ayrı. Başla, küçük de olsa az da olsa bir adım at bak devamı gelecek
Aslında şöyle ailemin erkekleri o kadar tembel ki hep yatıyorlar kirayı bile zorla ödüyorlar yani anca hayatta kalabiliyoruz hayat standardımız o kadar düşük ki dışarda en ufak bir kek yesem keşke yemeseydim derim o derece
Aldığım harçlıkları anneme veririm çünkü babam ona hiç vermez ve çok ihtiyacı olur bende o parasızken içim el vermez birşey yemeye.
Babam deseniz hayatı boyunca çalışmadı ama sorsanız çok cefakâr😆sorsanız prensesler gibi yaşıyorum millet aç
başladım ders çalışmaya:) istemesemde çalışıyorum artık azda olsa kendimi kurtaracağım bir şekilde
Ama keşke eskisi gibi hevesli çalışsam
İnşallah kazanacam ya

Son düzenleyen: Moderatör:
Disiplin kur kendine. Motive edici vidyolar izle. Başarili insanlarin ornek vidyolari. Bir de zaman ayarla. Telefondan mumkun kadar uzak dur. Mesela 2 saat okuycam sonra yarim saat dinlenicem tarzinda plan kur. Alarmla ayarla. Yutubdan pomodoro harika bir program. Alarm çalmadan telefonu goturme. Biliyorum en çok telefon yuzunden ders çalişamiyorlar. Bugunler geçicek
Bak ben 30 yaşindayim. Okul, universite yillarimda hayatim okumakla geçti. Belki 100den fazla sinavda oldum. Şaka degil gerçek. Her biri ayri heyecan. Universiteye hazirlanirken hiç unutmam sokakda guneşlenen bir kediyi gormuşdum. Güneş işiklari altinda guzelce uzanmişdi. Ve ben bir yigin dersle artik bunalimdaydim. O an keşke kedi olsaydim demişdim ya sonra da ağlamişdim. Bu kadar çaresiz oldun mu sen?) Sanmam)) ama bak geçti iyi ki de okumuşum. Guzel işim var. Şimdi hayatima kendime zaman ayira biliyorum. Yine birseyler hep okuyorum. Evim kitapsiz olmadi hiç. Çok verimli geçen gunun ardindan yatağa uzanirken bak eminlikle soyluyorum hayatinin en guzel ve en tatli uykusunu yaşiycaksin
Ben plan kuran biriyim. O yuzden yine siyluyorum plan kur. Bir ajanda al. Guzel kirmizi başliklarla tarih ayarla. Içine ne zamana kadar neleri okuyacaksin yaz. Okudukca onune + koy. Ve kendine dinlenme sureleri ayir. Mesela akşama kadar verimli çalişip akşam film izle. Ya da haftasonu kendine ayir. Bunaltmadan ama kitap elindeyken de verimli olarak çaliş. Bu ulkenin tiktokerlere degil akilli, okumuş bireylere ihtiyaci var gerçekten
Keşke kedi olsam Çok güldüm😂 inanın önceden benden disiplinlisi yoktu ama ne olduysa o kadar bıkkınım ki ben bile neden diye soruyorum diyorum ki ne zaman biticek ve ben rahat edicem?
Sanki hiç bitmiycek gibi geliyor
1 senede yetişirmi 0 dans başladım?
Kafayi giycem sanki hiç hevesim kalmamış
Eskisi gibi ders çalışmaya hevesli değilim

Hevesin ve motivasyonun gelmesini beklersen asla gelmez. Acı ama gerçek bu. Motivasyon gelse de bir anlık bir şeydir ve o gün veya o hafta gaza gelip sonra yine sönebilirsin. Sizin önceki konularınızı da hatırlar gibiyim, şartlarınız zor ve zihniniz bu yüzden karmaşık. Ve bana kalırsa bu konuları çok fazla düşünüyorsunuz, yapıp yapamayacağınız hususunda da çok düşünüyorsunuz. Böyle düşünüp olacak mı olmayacak mı fikirlerine kendinizi kaptırırsanız ne motive olabilirsiniz ne de çalışmaya vaktiniz kalır. 1 sene az bir zaman değil. Daha yaz tatilindeyiz. Zamanında üç yıl yazılılar dışında ders çalışmayan bir sürü arkadaşım tek senede asılarak çok iyi yerler kazandılar. Ve hiçbirinin doğru düzgün temeli de yoktu. Kaynaklarınızı tamamlayın ve youtube platformundan hangi dersin konularını hangi hocadan dinleyeceğinize karar verip başlayın. Eskilerde böyle imkanlar da yokmuş bunlar büyük fırsat. Çözemediğiniz sorular için de güzel uygulamalar çıkmış şimdi onları indirin telefonunuza ve yardım alın. Evden uzaklaşın, saatinizi kurup erken vakitte güzel bir kütüphaneye gidip akşama kadar çalışabilirsiniz hem etraftaki herkes ders çalışıyor olacaktır. Akşam gelince de kendinize dinlenme molası verin, film falan izleyebilirsiniz böylece günleriniz bunalmadan geçer. Sosyal medya kullanıyorsanız ara vermenizi şiddetle öneririm geleceğinizin katili olabilir, fark etmeden gençler buralarda çok vakit geçiriyor. Bir iki gün zorlanacak ve alışacaksınız emin olun buna. İlave olarak ben ders çalışmanın kendisini bir motive haline getirmiştim, mesela renkli ve düzenli not almayı aşırı seven birisiyim defter kalem aşığıyımdır. Her şeyi düzgünce okuyup 1-2 sayfalık net özetler çıkarırdım. Özene bezene yazardım, bu esnada da hem hoşuma giderdi hem öğrenirdim. Size söyleyebileceğim şeyler bunlar, hepsini bizzat denedim faydasını görürsünüz. Kazandığınız zaman hissettiğiniz motivasyon yüklemesi her şeye değer zaten

Hevesin ve motivasyonun gelmesini beklersen asla gelmez. Acı ama gerçek bu. Motivasyon gelse de bir anlık bir şeydir ve o gün veya o hafta gaza gelip sonra yine sönebilirsin. Sizin önceki konularınızı da hatırlar gibiyim, şartlarınız zor ve zihniniz bu yüzden karmaşık. Ve bana kalırsa bu konuları çok fazla düşünüyorsunuz, yapıp yapamayacağınız hususunda da çok düşünüyorsunuz. Böyle düşünüp olacak mı olmayacak mı fikirlerine kendinizi kaptırırsanız ne motive olabilirsiniz ne de çalışmaya vaktiniz kalır. 1 sene az bir zaman değil. Daha yaz tatilindeyiz. Zamanında üç yıl yazılılar dışında ders çalışmayan bir sürü arkadaşım tek senede asılarak çok iyi yerler kazandılar. Ve hiçbirinin doğru düzgün temeli de yoktu. Kaynaklarınızı tamamlayın ve youtube platformundan hangi dersin konularını hangi hocadan dinleyeceğinize karar verip başlayın. Eskilerde böyle imkanlar da yokmuş bunlar büyük fırsat. Çözemediğiniz sorular için de güzel uygulamalar çıkmış şimdi onları indirin telefonunuza ve yardım alın. Evden uzaklaşın, saatinizi kurup erken vakitte güzel bir kütüphaneye gidip akşama kadar çalışabilirsiniz hem etraftaki herkes ders çalışıyor olacaktır. Akşam gelince de kendinize dinlenme molası verin, film falan izleyebilirsiniz böylece günleriniz bunalmadan geçer. Sosyal medya kullanıyorsanız ara vermenizi şiddetle öneririm geleceğinizin katili olabilir, fark etmeden gençler buralarda çok vakit geçiriyor. Bir iki gün zorlanacak ve alışacaksınız emin olun buna. İlave olarak ben ders çalışmanın kendisini bir motive haline getirmiştim, mesela renkli ve düzenli not almayı aşırı seven birisiyim defter kalem aşığıyımdır. Her şeyi düzgünce okuyup 1-2 sayfalık net özetler çıkarırdım. Özene bezene yazardım, bu esnada da hem hoşuma giderdi hem öğrenirdim. Size söyleyebileceğim şeyler bunlar, hepsini bizzat denedim faydasını görürsünüz. Kazandığınız zaman hissettiğiniz motivasyon yüklemesi her şeye değer zaten
Evet zaten bekliyorum hala gelmedi motivasyon:)) Beklememeye karar verdim sosyal medya kullanmıyorum çok şükür
Malesef zor bir hayatım var ve bu benim tüm hevesimi kaçırmış durumda
Kaynak kitaplarım tam ve dershaneye gidiyorum çok şükür
Kendimi ders çalıştırmaya alışacağım ama netlerim çok düşük ve yükselmiyor
İnşallah 1 sene sonra kazanmış olacağım

Back