• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YAPAMIYORUM

Merhabalar belki çoğunuz benden yaşça büyüksünüz ve ben sizden yardım istiyorum.
Bu sene ders çalışmam gerek ama ben çalışamıyorum.Bu sene benim son şansım yoksa bir daha okuma şansım yok.
Lütfen bana yardım edin ders çalışamıyorum,çalışmamak için sürekli bahane üretiyorum
Hayat tecrübeleriniz benim için önemli tavsiyelerinizi bekliyorum
Motive olamıyorum çok kötüyüm ailem zaten sıkıntılı ve ben bu evde mutsuzum eğer kazanmazsam babam ve annem bana dünyayı dar eder ve babam okumamı çok istiyor bunun için çok para harcadı strese giriyorum..
sınava 1 hafta kalmışken biraz geç olmadı mı?

Çok güzel bir bölüm kazanmıştım sonra okulumu yarıda bıraktım. Hayatta ki en büyük pismanligim bu. Kendin için , geleceğin için çabalamalisin.ailen senin iyiliğini istiyor. Dişini sıkıp çalış kurtar kendini. Kolunda altın bileziğin olsun. Mutsuz evlilikte kadınların en büyük zoru gelirinin olmamasi. Kocanın eline bakmak. Senin yerinde olsam başımı kaldirmaz okur, meslek sahibi olurdum.
Üzüldüm gerçekten keşke bırakmasaydiniz o kadar emek
İnşaAllah yapicam bu aralar kafam çok karışık duygusal anlamda belki de bu sebepten yapamıyorum

Derse oturunca hep aklıma birşeyler geliyor ve daralıyorum
Ayrıca neredeyse hiçbir şey bilmiyorum sıfırım yani 1 senede ne yapınca
Derse kafamı veremiyorum
Mevsimsel mi genel mi ?
Hava sıcak ondan dolayı ise biraz daha serinlik olunca başla
Hedefin varsa hedefini koy önüne ve hergün ona bakarak çalış.

Üniversiteye kadar bende öyleydim ama istediğin kadar kaç seni bir yerden yakalıyor. Hani büyükler genelde der ya çok pişman olacaksınız çalışmadığınıza diye bizlerde kızarız her duyduğumuzda aslında doğru söyledikleri için kızıyorduk :KK70: Ve test test çöz tesst diye bağıran hocalarımızda çok haklıymış bol bol çözerek aklında tutuyorsun yani bunun başka çıkarı yolu yok :KK70: Youtube videolarından bir başla derim senin anlayacağın tarzda bir hoca çıkıyor orada merak etme izle sonuna kadar ama atlama sakın :)
Dimi ama anneme kızıyorum 😆
Başladım bakalım devam edicem inşaAllah

Mevsimsel mi genel mi ?
Hava sıcak ondan dolayı ise biraz daha serinlik olunca başla
Hedefin varsa hedefini koy önüne ve hergün ona bakarak çalış.
Duygusal anlamda biraz sıkıntılarım var ve derse oturunca aklıma geliyor
Hedefimi belirledim yapmam gereken tek şey çalışmak

Üzüldüm gerçekten keşke bırakmasaydiniz o kadar emek
İnşaAllah yapicam bu aralar kafam çok karışık duygusal anlamda belki de bu sebepten yapamıyorum
Kendine ders çalışmayı keyifli hale getir.once telefonunu kapat dikkatini dağıtmasın. Kendine bir kahve yap,masani düzenle,canlı bir çiçek koy önüne. İlerde hayalini kurduğun mesleği, kendi paranı harcadığını düşün ve çalışmaya basla. Günde belli bir saat aralığında çalış. Geri zaman zaten senin 💕

Kendine ders çalışmayı keyifli hale getir.once telefonunu kapat dikkatini dağıtmasın. Kendine bir kahve yap,masani düzenle,canlı bir çiçek koy önüne. İlerde hayalini kurduğun mesleği, kendi paranı harcadığını düşün ve çalışmaya basla. Günde belli bir saat aralığında çalış. Geri zaman zaten senin 💕
Çok sağolun Allah razı olsun başladım bile inşaAllah hedefime ulaşıcam ❤

Kendini motive et öncelikle. Ve diğer adaylardan ziyade kendinle bir yarışa gir. Şu kadar net yapıyordum şimdi şu kadar yükselttim gibi kendini dene. Aileler genelde hep böyle büyük beklentilere giriyor ve bu da evlatlarını yoran bir durum. Hepimiz az çok yaşadık bunları. Dünyanın sonu değil sen elinden geleni yap ve dersini çalış. YouTube da motivasyon, sınav kaygısı ile ilgili videolar var izleyebilirsin. Bir nebze olsa fayda sağlar belki. Başarılar dilerim.

Bak kendi ağzınla söylemişsin annem babam bana dünyayı dar eder kazanamazsam diye. Üzerinde kurdukları baskıdan bahsediyorum.
Motive olamamanın ders çalışamamaın en büyük sebebi de bu bence.

Hiçbir sey dünyanın sonu değil, canından kıymetli değil bunu unutma.
Bu bir süreç ve bitecek eninde sonunda.
Bu şekilde düşünürsen daha kolay olur. Sadece bunu farkında ol. adım adım git.

Otur masanın başına en çok eksik olduğun konuları sırala, kendine hızlı bir program yap.
Bitire bitire git.

Bunun sonsuza dek sürmeyeceğini farkında olur ona göre davranırsan bu süreci daha kolay atlatırsın
Evet çok haklısınız aslında dünyanın sonu değil ama anneme sorsanız dünyanın sonu

Bana da sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor
Sanki hep bu yaşlarda olucam
Ama birgün buda bitince ve ben kazanacam İnşallah
Çalışmaya başladım

Ders çalışmak için seni kimse motive edemez.
Onu yaparsan ders çalışırsın şunu uygularsan çalışırsin diye birşey yok.
Kendine bir hedef koyarsın, o hedefe ulaşmak için (mantıklı) bir çalışma planı hazırlarsın ve çalışırsın. Bukadar basit.
Çalışmadığına göre ya hedefin yok yada kendine koyduğun hedef ulaşılabilir değil ve öyle olduğu için motive olamiyorsun.

evde huzurla çalışmak zorsa kütüphaneye gidip çalışabilirsiniz.

ev ortamı ve aile baskısı olmadan daha verimli olur diye düşünüyorum. orda herkes o kadar güzel ders çalışıyo ki insana çalıştığı ders da garip veya zor gelmiyo.

evde huzurla çalışmak zorsa kütüphaneye gidip çalışabilirsiniz.

ev ortamı ve aile baskısı olmadan daha verimli olur diye düşünüyorum. orda herkes o kadar güzel ders çalışıyo ki insana çalıştığı ders da garip veya zor gelmiyo.
Evet bunu yapacam evde olmuyor cidden

Evet bunu yapacam evde olmuyor cidden

bide dershaneye gidiyorsanız rehber hocasından veya başka bi hocadan rica edip haftalık hedef kontrolü yaptırabilirsiniz.
annenizden isteyin desem ne kadar işe yarar bilemedim.
mesela bu hafta carpanlara ayırma
dünyanın güneş etrafındaki dönüşünün sonuçları
anlam bilgisi vs vs program yaparsınız.
haftalık ya da günlük kontrolle ilerlersiniz.

ayda bir iki gün deneme ya da genel tekrar için ayirirsiniz

sınavı beklemeden yavaş yavaş başlayın konu çok anca yetişir tahminim.

Ders çalışmak için seni kimse motive edemez.
Onu yaparsan ders çalışırsın şunu uygularsan çalışırsin diye birşey yok.
Kendine bir hedef koyarsın, o hedefe ulaşmak için (mantıklı) bir çalışma planı hazırlarsın ve çalışırsın. Bukadar basit.
Çalışmadığına göre ya hedefin yok yada kendine koyduğun hedef ulaşılabilir değil ve öyle olduğu için motive olamiyorsun.
Ben burada büyüklerin tecrübelerinden ders çıkarmak istiyorum.Ayrıca neden olmasın? Gayette güzel motive oluyorum ayrıca hedefim de belli ve ulaşılır sadece derse oturduğumda aklıma birşeyler geliyor ve motive olamıyorum.Ayrıcaıca "size" söylemek basit gelebilir ama uygulamada malesef öyle olmuyor.

bide dershaneye gidiyorsanız rehber hocasından veya başka bi hocadan rica edip haftalık hedef kontrolü yaptırabilirsiniz.
annenizden isteyin desem ne kadar işe yarar bilemedim.
mesela bu hafta carpanlara ayırma
dünyanın güneş etrafındaki dönüşünün sonuçları
anlam bilgisi vs vs program yaparsınız.
haftalık ya da günlük kontrolle ilerlersiniz.

ayda bir iki gün deneme ya da genel tekrar için ayirirsiniz

sınavı beklemeden yavaş yavaş başlayın konu çok anca yetişir tahminim.
Dershaneye gidiyorum ve bu hafta hoca program yaptı bana ama ben hep bi bahaneyle yapamadım 😔 daha bugún başladım programa

Dershaneye gidiyorum ve bu hafta hoca program yaptı bana ama ben hep bi bahaneyle yapamadım 😔 daha bugún başladım programa

tamam moral bozmak yok.
ben kahve çok severim. ders aralarında kendime kahve yapmak, yanina bi çikolata yiyebilmek büyük biseydi gözümde:)
yesilcam filmlerine bayılırım.
uzun ara verdiğimde oturur izler molam bitince ders çalışmaya devam eder sonra filmi bitirirdim.

önemli olan bire bir programı uygulamak değil. nerde dağılırsan dağıl kendini yeniden toparlamak.

bunu dershaneyi yarım bırakıp puanı kurum sınavına yetince ders çalışmaya başlayan biri olarak söylüyorum. 6 senedir memurum. eğer o zaman dershaneyi yarım bıraktım. bisey bilmiyorum, 2 ayda yetişmez deseydim şu an atanmış olamazdim.

Back