Hevesin ve motivasyonun gelmesini beklersen asla gelmez. Acı ama gerçek bu. Motivasyon gelse de bir anlık bir şeydir ve o gün veya o hafta gaza gelip sonra yine sönebilirsin. Sizin önceki konularınızı da hatırlar gibiyim, şartlarınız zor ve zihniniz bu yüzden karmaşık. Ve bana kalırsa bu konuları çok fazla düşünüyorsunuz, yapıp yapamayacağınız hususunda da çok düşünüyorsunuz. Böyle düşünüp olacak mı olmayacak mı fikirlerine kendinizi kaptırırsanız ne motive olabilirsiniz ne de çalışmaya vaktiniz kalır. 1 sene az bir zaman değil. Daha yaz tatilindeyiz. Zamanında üç yıl yazılılar dışında ders çalışmayan bir sürü arkadaşım tek senede asılarak çok iyi yerler kazandılar. Ve hiçbirinin doğru düzgün temeli de yoktu. Kaynaklarınızı tamamlayın ve youtube platformundan hangi dersin konularını hangi hocadan dinleyeceğinize karar verip başlayın. Eskilerde böyle imkanlar da yokmuş bunlar büyük fırsat. Çözemediğiniz sorular için de güzel uygulamalar çıkmış şimdi onları indirin telefonunuza ve yardım alın. Evden uzaklaşın, saatinizi kurup erken vakitte güzel bir kütüphaneye gidip akşama kadar çalışabilirsiniz hem etraftaki herkes ders çalışıyor olacaktır. Akşam gelince de kendinize dinlenme molası verin, film falan izleyebilirsiniz böylece günleriniz bunalmadan geçer. Sosyal medya kullanıyorsanız ara vermenizi şiddetle öneririm geleceğinizin katili olabilir, fark etmeden gençler buralarda çok vakit geçiriyor. Bir iki gün zorlanacak ve alışacaksınız emin olun buna. İlave olarak ben ders çalışmanın kendisini bir motive haline getirmiştim, mesela renkli ve düzenli not almayı aşırı seven birisiyim defter kalem aşığıyımdır. Her şeyi düzgünce okuyup 1-2 sayfalık net özetler çıkarırdım. Özene bezene yazardım, bu esnada da hem hoşuma giderdi hem öğrenirdim. Size söyleyebileceğim şeyler bunlar, hepsini bizzat denedim faydasını görürsünüz. Kazandığınız zaman hissettiğiniz motivasyon yüklemesi her şeye değer zaten