• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış Davranan Ben miyim?

Kardeşin eli kolu tutuyorsa evinin rızkını eşiniz vermesin kimseye.Anne ve babayı ayrı tutarım burada sadece.Arada hediyeleşmek başkadır zorda kalınır borç alınır verilir başkadır fakat ben kisiyorsam bütçemi zorluyorsam burada ağzımı açarım ama önce Eşime!!!Belki eltinizin eşinin yaptiklarindan haberi yoktur varsa bu kerizlige önce eşiniz dur desin haa yok ben razıyım derse adama önce iyi bir cirlayin sonra o paraları son kuruşuna kadar alin

Adam evinin rızkını kardeşine bağışlamamış. Eltisinin instagramına bakıp ; konu sahibi kendi kendine hırslanmış.

Kardeşler arası aylık 100-200 tl gibi bir rakam telaffuzu var mesajlarda. Belki o an kardeşin üstünde nakit yoktu , sonra verdi bilinmiyor.

Elti , belki sosyal medya için telefonunda önceden çekilmiş, kayıtlı videoları kullanıyor dahi olabilir.

Herkes sizi linçlemiş ama ben haklı buldum. Mesele çikolatanın keratin bakımının fiyatı değil? Ben kendimden kısıp bunları alamıyorsam benim verdiğim parayla karşındakinin alması beni sinir eder. Madem kocanız karışma diyor siz ay içinde öyle bir harcayın ki kardeşine 10 lira veremesin

Herkes sizi linçlemiş ama ben haklı buldum. Mesele çikolatanın keratin bakımının fiyatı değil? Ben kendimden kısıp bunları alamıyorsam benim verdiğim parayla karşındakinin alması beni sinir eder. Madem kocanız karışma diyor siz ay içinde öyle bir harcayın ki kardeşine 10 lira veremesin
Kaçırdığınız nokta bunların verilen parayla yapılamayacak olduğu gerçeği 🙄
Konu sahibinin parasıyla yapmıyor yani eltisi. Konu sahibinin yapamamasının nedeni eltisi değil, boyundan büyük borca girmesi muhtemelen.

Konu sahibinin parasıyla yapmıyor yani eltisi. Konu sahibinin yapamamasının nedeni eltisi değil, boyundan büyük borca girmesi muhtemelen.
Sizin kaçırdığınız noktada zamanında yine aynı abi için yapılan yardımlar

Sizin kaçırdığınız noktada zamanında yine aynı abi için yapılan yardımlar
Konuda yazıyor mu? Ben görmedim. Ya müneccim olup tahmin etmemizi bekliyorsunuz ya da haklı çıkmak için “zamanında yapılan yardımlar” diye bir şey attınız ortaya şu an.

Adam evinin rızkını kardeşine bağışlamamış. Eltisinin instagramına bakıp ; konu sahibi kendi kendine hırslanmış.

Kardeşler arası aylık 100-200 tl gibi bir rakam telaffuzu var mesajlarda. Belki o an kardeşin üstünde nakit yoktu , sonra verdi bilinmiyor.

Elti , belki sosyal medya için telefonunda önceden çekilmiş, kayıtlı videoları kullanıyor dahi olabilir.
Mesajımda tüm bu olasılıklar göz önünde bulunarak yazıldı zaten

Borç kısmını bilmiyorum konuda yazıyor muydu? Kaçırmış olabilirim bir yadan bebiş pışpışlıyorum 🤭🤯

Kahve çikolata yiyen insanlar zengin olmali demek ki anladık😃 üstüne bir de kek börek yapıyorsa bu hayatı yaşıyor demek ki😁

Evime kaç aydır ıvır zıvır alamıyorum dediğinize göre demek ki eşinizin de durumu çok iyi değil, böyle düşünerek eşinizin kardeşine çok büyük paralar vermediğini düşünüyorum. 3'ün 5'in lafını da yapmayın bence, herkesin hayatı kendine.
Bu ülkede çikolata yemek, evde pasta börek yapmak bile lüks gibi görülmeye başladı artık, çok garip...

Ciddi anlamda ihtiyacı yoksa veremez. Benim param benim kardeşim diye birşey yok. Evlilik senin benimle yürümez. Aynı şekilde kadın da vermemeli. Malum zaten ekonomik durum herkes kendi yağında ancak kavruluyor. Bu durumda saç bakımına para harcayan Bi aileye destek olamam. He zenginsek tabi saçalım paylaşalım.

Kıskançlık mı bilmiyorum yaptığım şey 😒 sadece bir insan da yoksa yoktur var gibi davranıp bunu sosyal medyada boy boy paylaşmanın bir anlamı var mı ? Verdirmiyor değilim yine veriyor verme desem vermeyecek bir kocam da yok zaten dediğim gibi versin keşke bizde de daha çok olsa da yardım etsek
Belki kızın ailesi harcaması için para veriyordur? Nerden biliyorsunuz ki? Bir çikolata bile battıysa kıskanıyorsunuzdur. Bu tür şeyleri bu kadar takıp irdelemeyin. Size zarar. Kadın ne güzel kahvesini yapıp, alışverişini yapıp keyfine bakıyor, siz dertleniyorsunuz. Eşiniz sizden kısarsa, evin temel ihtiyaçlarını karsılayamazsa tabi ki hesap sorabilirsiniz ama kardeşine verdiği az miktardaki paranın hesabını sormayın ( ki siz de veriyormuşsunuz).

Kıskanç olduğunuzu düşünmüyorum. Sizi anlayabiliyorum çünkü bir benzeri bizde de var. Hatta acaba aynı kişiden mi bahsediyoruz diye de şüphelenmedim değil :KK70:

Evlenmeden önce de para harcamadan durmayan ve bizim mutfak parası onun abur cubur parası olan bir akrabamız var. Maddi durumu pek de iyi olmayan biriyle evli. Klasik asgari düzeyin biraz üstünde maaş alan biri. Bu hanfendimiz bir şeyler yapıp çekmeye bayılır. Kiralarını, faturalarını zor öder hatta ödemediği çok oldu. Ammavelakin keyif çatacağı çikolatası, kahvesi, pastaneden alınmış pastası ve hamur işleri, evde yaptığı hamur işleri eksik olmaz. Kebapçılara/hamburgercilere/kafelere haftada bir kesin gider. Çalışmayan ve okuyan benden ve kardeşlerimden de borç para isteyebilme kapasitesine sahip. Başkalarından da yardım topluyor hatta bir şekilde ayarlayıp devletten de yardım parası alıyor. Her ay yaklaşık iki kere yeni kıyafet de alır.

Şimdi diyeceksiniz ki amma kıskandın. Onun saçma hayatını kıskanmıyorum, hiçbir zaman da benzemesin. Sadece benim değil herkesin gözüne batıyor ayrıca, çünkü eline geçen parayla temel ihtiyaçlarını karşılamıyor. Evine haciz gelecek, para dileniyor. Millet şu kadar maaş alıyor, bize yardım etmeliler gibi laflarına da şahit oldum. Kendisi gösteriş için yaşıyor adeta. Bari nelere harcadığını gösterme be kadın! Borcunu ödemeyip anca yiyorlar. Bazen milleti ve bizi ne ilgilendirir ki diyorum ama gelip yine paramız yok diye başımızın etini yiyecekler, olay yine bize dönecek. Parayı sokağa atmak gibi bir şey bu. Her mesaj attığında yine mi borç para isteyecek diye geriliyordum. Her whatsapp durumu yaptığında yine ne yemiştir, neye para harcamıştır diye bakmamaya çalışıyordum. Neyse ki tartıştık da mesafe koydum aramıza.
...

O kadar doluyum ki bu kişiyle olan her şeyde. Tabii tek sebep bu değil.

Tüm cevaplar için teşekkür ederim benim verdiğim damak örneği biraz olay olmuş gibi 🥲 ama bu sadece anlattığım kadarıydı bilinmeyen farklı harcamaları yada planları vardı. Bir damak iki üç öğün yenir demişsiniz ama bende salak değişelim farklı boyutlarında ve farklı markalar olarak değişiyor. 😂 Kıskançlık mı yaptığım farkında değilim belkide içten içe kötü biriyim 🤷🏻‍♀️ Bu meblağlar günümüze göre cüzi miktarlar ama her ay olan bişey. Ben sıkıp bişeylere yetişmeye çalışıyorsam oda kendi haline baksın ona bunları diyemediğim için buraya yazdım. Sizde alay konusu ettiniz. Neyse en azından beni haklı bulunlar var aranızda.
Ben seni cok iyi anladim , cünkü yillarca ayni seyleri yaşadım, yalnız kaynım değil kendi ailemden biri. Tek fark onlar paylaşım yapmıyordu, sürekli para yok para yok diye tiyatro yapıyorlardı bizim yanımızda, nasılsınız desem hiiç açız, kuru makarna yiyoruz diyorlardı, ama biliyorduk ve duyuyordukki Türkiye’de neredeyse gezmedik şehir bırakmamışlar, ama bana sürekli ağlıyorlardı para yok pul yok diye… neyse , herkes ayağını yorganına göre uzatsın, bari gözüne sokmasın değilmi? Sen eşine direk dersen tepki çekersin, imada bulunacaksın, gülerek söyleyeceksin, ne eltiyi karıştır ne kaynını. Çaktırmadan harcamalarını arttır, veya al köşeye at parayı gizliden daha iyi olur

Muhtac durumdaysa sadece karnini doyursun, hosuna giden hicbiseyi yapmasın mantığındasiniz.

Sizden para aliyorsa cikolata yemeye, sevdigi yiyecekleri yapmaya hakki yok yani oyle mi?

Esinizin dediği gibi, daha da fazlasisiniz gözümde🤷‍♀️

Kızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?

Uzun uzun oldu özür dilerim.
Eger o keyfi benim sayemde yapabiliyorsa ve bende o yuzden yapamiyorsam zoruma gider tabi. Kazanan benim sonuctaa. Boyle dusunmekte seni kotu insan yapmaz. Kiskancta yapmaz

Kıskanıyor musunuz?
Yediği damak çikolataya, pasta böreğe takılmıssınız şaka gibi. Gören sanır ki borç isteyip altın alıyor Miami ye gidiyor
Pes..
Sokakta ekonomik kriz var diyenlere cep telefonunu çıkar diyen amcalar dedeler gibisiniz :D

Ben sizi çook iyi anlıyorum.
Valla yaşamadan kimse konuşmasın. Aynı şeyi eşimin abisinden ötürü yaşıyorum, aman icra gelecek aman şu bu diye duygu sömürüsü ile borç ister, tabi biz karı-koca çalışıyoruz paramız var ya vermesek kötü oluruz, sonra bir-iki de değil bu, yoksa tabiki olur allah kimsenin başına vermesin. Ama karşına geçip pişkinlikle sosyal medyada hava atarlarsa insanın gücüne gidiyor, o zaman damak çikolotayada takılırsın herşeye takılırsın. Benim çocuklarım sabah kalkıp anneleri çalışıyor ev kredisi ödüyor diye kahvaltılarını kendileri yapıyorsa, benim annem biz ev sahibi olalım diye bize her türlü destek vermeye çalışıyorsa , kimse kusura bakmasın insanın çokta gücüne gidiyor. Asla da kıskançlık yaptığım yok, ben çocuğuma istediğim bir şeyi alamazken , bana kaç yıl önce aldıkları altınları dahi ödemezken onun çocuklarının üstünde marka montları gördükçe sinirleniyorum, yoksa bana ne allah daha çok versin. Ama böyle oluncada kimseye hakkımı helal etmiyorum, kimse kusura bakmasın. Kınamadan önce lütfen biraz empati yapın.

Back