yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

Takdir ettim. Okudun, üşenmedin ve uğraştın. Bence ne yazdığını bilmiyor. Böyle şuursuz garip bir hal...

Anlamaya çalıştım bildiğin ya; bu kızımızın cidden derdi nedir diye ve aynı sonuca ulaştım "Kendinin farkında değil".
Ne aşk tanımı aşk, ne değer tanımı değer, ne kusur tanımı doğru.. Anne-babasını kopyalamış geçmiş, insan 20-21 yaşına kadar hiç mi bir şey katmaz, bi çevreye dünyaya bakıp "Ne istiyorum, niye varım, ne işe yararım-ne yaparım" filan diye sormaz kendine ya?

2015teki konularında soruyor henüz 18 yaşındayken "Maddi durum-eş" filan diye...
Değerini de güya hiçbir altınla ölçemezmiş, pehh... Ölçmüş koymuş paketlemiş bilinçaltı, haberi yok.

Ne kadar güzel açıklamışsınız, emek vermişsiniz, yazmışsınız. Anlamayacak olması çok yazık...

Ya anlamıyorum ki, o yaşta neden okulda değil? Hani hayatın sıralaması belli az çok...
Ailesinin maddi durumu da iyiymiş güya. Bohçalar bilmem neler saymış. Onlara yatırım yapacaklarına azıcık kızlarının eğitimine yatırım yapsalarmış kimse üzülmezmiş.
Şimdi Perşembe’nin gelişi çarşambadan belli.

Bir de kendinden 10 yaş büyük , ultra zengin bir aile , yurt dışında yaşıyorlar , şirketler milyarlık (!) araba sahipleri ,ultra Luke otellere paralar döküyorlar ..

Neden eğitimini tamamlamamış 21 yaşında bir genç kızla bir tanecik oğullarını görücü usulü evlendiriyorlar ?

Ya ben bu modeli biliyorum da konuşmayayım şimdi, banlanırım. Ya da konuşayım ya;
Var böyle bir iki uzak tanıdık; maddi durumları fena değil kendi apartmanları filan var; aldılar kızlarını okuldan, oturttular eve lisede "Kız kısmısı okumaazz goca evinde gocası okutsun isterseğğ" diyerek. Yine bunların tanıdık zengin mengin eşraftan birinin okumuş bilmem nereleri görmüş gelmiş oğlu da aldı(!) bu kızı. Neden? Gözü açılmamış(!) kıymetli(!). Bunların olay bu. Ondan altın maltın ne varsa isterler "Hakkıdır kızımızın" diyerekten çünkü her hakkı elinden alınıp kocaya hazırlanıyor bunlar. Zaten daha alt gelirli ailelerle muhatap olmazlar; kendilerinden biraz üstte olanlarla yolunu yaparlar ki dünür olup sınıf atlasınlar.

Bunların sıfırdan eğitime alınması lazım, sıfırdan.

Aslinda herkesin sucu var.
Anne baba oyle egitmis.
Sosyal medya ve zengin camiasinda cok var hatta evliyken adamlarla beraber oluyor rahat yasam suruyorlar kizimiz da onlari goruyor..
Hatta bu kiz iyi en azindan amac evlilik..
Insanlar kisa yoldan para kazanmak derdinde olanlar da var.
Olanlarin iyi hayati ozendiriyor.
Hastalik gibi yayiliyor bu durum.

Bir de kendi ailesinin durumu da çok iyi ama iyi bir hayat sürmek için ne kadar gelire ihtiyaç olduğunu burada konu açarak insanlardan öğrenmeye çalışıyor. Babana soraydin güzelim madem. Baştan sona yalan, baştan sona hayal dünyası.

Haziranda tanışıp sadece bi kaç ay sonra evlenme,daha 1 sene tanımadığın adamla yurtdışında yaşama... Cidden hayati bu kadar hızlı yaşıyor musunuz?
Iki lafınızdan biri maddiyat. Isterse karun kadar zengin olsun takmak zorunda mı ? Siz bir eşya mısınız da kendi değerinizi bilezikle altınla parayla kısalıyorsunuz ?
Kimseden maddi bi beklentim olmadı bu zamana kadar.Olmayacakta.Kendi değerini hediye ile bileşik ile maddiyat ile ölçenlerden de değili. O evlilik teklifine evet demek bütün maddi zorlukları birlikte atlatmaya gönüllü olmak demek benim için. Yok şu şunu yapmadı bu bunu yapmadı demeye gerek yok. O insanlar 100 bin tl ye düğün yapmak zorunda da değiller.

Sırf senin konuna yorum yapmak için siteye giriş yaptim . Canim eger bir anlık gafletle yurt dışı diye heveslenip evleniyorsan sakin yapma nikahın kıyılmış olması onemli degil iptal ettirir yada boşanırsın ama en onemli detay ne biliyor musun aileni yok saymaları sana 100 milyarlık pirlanta set taksalardı 20 bileşik yapsalardı ama yine aileni yok saysalardı o zaman üzülmeyecek miydin yani eger takıyı az yaptılar die kararsizsan evlen sonra da yapılır ama ailene yapılanlar icin kararsizsan hic uzatma bu işi yarin yurt dışından aileni görmeye bile gelemeyeceksin surekli aileni ezecekler emin ol ve bir daha aileni davet etmedikleri yere gitme

Ben 2015 yılında hamileyken gördüm bu siteyi.
3 yıllık evliydim ve evlenirken altın istendiğini bilmiyordum
Kaldı ki bana sorulması, alışverişine birlikte gitmek falan...
Hediye değil mi bunlar? Ben mi yanlış değerlendiriyorum? Neyse odur...
Tutturmuş mihrim diyor.
Madem o kadar sadıksın mihrine boşanırken de sadece mihrini al git...
o zaman da birden medeni kanuna sarılıyorlar... malların yarısını alayım, nafaka da alayım onu da alayım diye...

Çoluğumuzu çocuğumuzu Allah korusun ya. Buraları okudukça bazen böyle sayıklarken yakalıyorum kendimi :))

bizim buralarda da altin istenirmis ama benim ailemde hic oyle birşey olmadi aynen dediginiz gibi hediye degil mi o takı benim kp takıları almaya kuyumcuya benide götürdü ben cok utandım ayip bile geldi bana hediyeyi ben mi seçeceğim diye :)

Normalde oğulları her haltı yiyen aileler yapıyor onu. İşte "Evlense aklı başına gelir" tarzdan. Bunun için gözü açılmamış, güç sahibi olmayan birini secerler. Kızı yönlendirerek, oğlanı dize getirmek için.

Çoluğumuzu çocuğumuzu Allah korusun ya. Buraları okudukça bazen böyle sayıklarken yakalıyorum kendimi :))

Yabancı gelin iyidir :))
Anlamadığım bu zihniyette insanlar kendilerinden 15-20 yaş büyük adamlarla neden evlenmiyorlar? En azından adamın aileye bağlılığı az olur.
Böyle olunca işin içine halalar, bilmem kimler giriyor..

Ben dugun gunumde gumus taki seti taktim ustelik kendim almistim.. nisanda kaynanam ceyrek takti, esimin kardesi hic bir sey takmadi dul kari mi olduk yani.. annenize soyleyin bir gun dul kari da olabiliriz bu ayiplanacak bir sey degil
Bence tek sorun aileni dislamalari gerisi sacmalik cunku

Bir gün hepimiz office 'in sözüne geleceğiz desene, yabancı gelin deyince aklıma geldi hemen kulağı çınlasın.
Zaten yaş farkıyla evleniyorlar Turuncu, ben mi yanlış anladım? Kaç yaş var nişanlısı ile arasında konu sahibinin?
Ya girerleer, nasıl girmezler yav; böyle kız alan(!) aile çok mu süper? Oğulları ne kadar bağımsız?
Ben şahsen oğlumun 21inde okulu yarım yamalak koymuş bohça peşine düşmüş bir kızla birlikte olmasını istemem. Dilimi ısırayım da yani sevdikten sonra sen bilin çocum deriz de hoşlanmam yani koltuk takımı bilmem ne süzen kız kafasından. Oturup konuşsam alırım bilgisini görgüsünü; bu insanlar anlamadı mı sanki?

Anladı muhtemelen ama daha farklı düşünüyorlardı. Minik bir geyşacık lazımdı belki onlara da. Ses edemeyecek, bilmeyecek, bildiği şeyler üç beş koltuk takımı-pırlanta set olacak, maddi gücü olmayacak, oğullarını yönlendiremeyecek, tamam. :)

Ha not düşeyim; illa çalışmalı-diplomalanmalı kafasında değilim, onlar da hayatın nasıl seyrettiğine bakar bugün olmayan yarın olur insanda azim, istek gayret olmalı o ayrı; ama şu takı-toka derdine düşülmesi, "Alacaklar benim ederim bu mu?" altmetinli bu konuşmalar, bu hazırcılık yani... Biraz belli ediyor ister istemez.

Son düzenleme:
Bal gibi de maddiyat peşindesiniz, hiç boşuna inkar etmeyin. Eski konunuza bakarak bile bu kolayca anlaşılıyor. "Gözüm para da değil ama durumu iyi olmayan biriyle yapamazdım" demişsiniz ama bunun resmi açıklaması "Ben paraya bakarım arkadaş". Nişanlınıza da 2-3 ayda işte sırf parası için "aşık olmuşsunuz".
Parayla pulla işi olmayan biri daha 18 yaşında bebe haliyle buralara standart, para, eşdeğer koca bulma gibi lafları kullanmaz. Ailenizden ne gördüyseniz o'sunuz işte. Armut dibine düşmüş.
Ayrıca sizin ve ailenizin sahip olduğu "dul karı" anlayışı zihniyetinizin vahametini açıkça gösteriyor, boşanmış veya dul kadınların daha da çok mutlu olma hakkı vardır bilginiz olsun.

Sen bilin çocuuum mu ? Emin misin? :)
Sen zaten bilenzik neyin almazsan o kız terk eder merak etme :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…