yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

of yeme bizi burda lütfen yaa. aşık olmusmus. 21yaşında hem uni okucam tek derdim sınavlar olacak gezcem tozcam ama bi anda aşktan kör olup uniyi bırakıp evlencem he bide yurt dışına gitcem. bi arkadaş babasının parasına aşık olmuşsun demiş çok doğru söylemiş. yalnız o para babanın kocanın değil bunu da unutma

Sizde karsidaki insanla parasi icin evlenen bir insansiniz zaten gorucu usulu ask evliligi degil bakmissinz zenginler olur demissnz. sonrada bileziklerde hayal kiriklina ugrayip burda bi ton yazi yazmissnz para onemli degil deyip ev araba altin bilezik, bes yildizli otelden bahsetmissnz. Onemli olan bunlar değil nişanlinin huyu suyu onemli olan mutlulugunuz

İşte ailesini ezdirmiyor hatalarını görmezden gelip sizi suçlu durumuna düşürüyor. Şahsen benim fikrim daha ailesine bağımlı biri birey olamamış kesinlikle seni el olarak görecek çok ezecek ve ezdirecek daha şimdiden böyleyse ohooo çiçeği burnunda bir çiftsiniz ağzının içine bakacakken o neler yapıyor. Adalet terazisi çok farklı çalışıyor onun iyi düşün çok iyi düşün .

AAAA lütfen ama kız daha 21 yaşında, hiç evlenmemiş, yaşı geçmemiş. Ederi yüksek o yüzden

rahmetli babam nisanlimla alisverise cikacagim zaman beni odaya cekip, sen bizim kizimizsin bizi temsil ediyorsun, yapmayacagini biliyorum ama sakın nisanlindan bir sey isteme o ne istiyorsa onu alsin demisti..ben bir sey istemedim o da her seyi aldı.
sizin hem evlilige bakis aciniz farkli, hem de sectiginiz insan dogru degil, ailelerin tavirlari da normal degil evlenmeyin.

Allahtan parada gözün yok. Yok kuzenime 10 bilezik, yok bana 2 bilezik, yok otelde düğünüm... Valla bana aşırı itici geldi anlattıkların. Erkek tarafının da yaptığı çok görgüsüzce ama senide adamın mal varlığı biraz etkilemiş gibi. Beklentiye girme. O zaman üzülmezsin.

Ben okudum ve diyorum ki zararin neresinden donulurse kardir. Egwr anlatyigin gibiyse birak gitsin. Beni de cok eskiden biriyle tanistirmislardi . Cocuk israrla ailelerin tanismasinj istedi ben erken dememe ragmen ve gorgusuz bir anne ile evimize tesrif ettiler. Meger mevzu kiz gormekmis tanismak degil. Sonra degisti annem soyle annem boyle. Bende dedim ki "sana annenle mutluluklar" ..

Allah immmm iyi ki demisim iyi ki birakmisim

Kocami cook seviyorum. Verilmis sadakam varmis.

Rahmetli babanızla konu sahibinin babasının tavrını karşılaştırdığımızda utanç verici bir tablo görüyorum. Şaka gibi. Ev istiyor hemide üstüne. Valla iyi dayanmışlar size sayın konu sahibi. Onlar da diyordur emin ol utanmadan üstüne ev istiyor diye.

Ne yalan soyleyim iki bilezik ve karşı tarafın zenginliginden sonrasını okumadım.

Evlilik için iki bilezik'ten fazlası gerekiyor sabır gibi fedakarlık gibi güven gibi sadakat gibi vs...

Degerinizi maddiyatla olcmeyin derim. Sizde bu hırs varken mutlu olmanız mümkün değil ne yazık ki..

4 ayda tanımadan evlenirsen olacağı bu. Durumun şöyle parlak süslü kutuya tamam dedin içi boş çıktı. Hayaller ve hayatlar.

Yorumları okumadım ama, genel itibari ile linç edilidiğinin farkındayım.
Ben konu sahibini anladım, benzer hayatlarımız var anladığım kadarıyla.
Eşimin ailesi bana bu şekilde yaklaşsaydı, açık söyleyeyim sinir olurdum.
Kızlarına gelince her şeyin en iyise layık ama sıra geline geldiğinde gönlünden kopan 2 bilezik ise o adamı orada bırakırım.
2 bilezik için değil, kendince biçtiği değer için.
Nişan düğün gibi özel durumlarda her aile elinden gelenin iyisini yapmaya çalışır, bu bir altın zincir olur, ev hediyesi olur, bazen bir aile yadigarı eşya olur, bir gerdanlık olur çünkü bütçeler farklıdır.
Kiminde 5 lira vardır gözü görmez verir, kiminde 5 milyar vardır 10 lira anca kopar.
Ama adam kuyumcu alabilecek iken kalkıp da bana sırf adet yerini bulsun diye 2 bilezik takar bir de görgüsüz gibi takım elbise hesabına düşerse, rezilliktir bu.
Ha aileye davranış meselesine girmiyorum bile, bana holding bağışlasa annemi babamı görünve yüzünü çeviren, nikah kutlama yemeğime çağırmayan zihniyet ile aynı odada 5 dk durmak imkansızdır.

Yorumların hepsini okumadım ama birkaç ayda verilen evlilik kararıyla ancak böyle bir sonuç olur.
Adam ve ailesi daha şimdiden su koyvermiş. Siz birde yurtdışına gittiğinizde aileniz de yanınızda olmayacak. Eşinizin ailesi orda sizi ezecek ve eşiniz arkanızda durmayıp surekli ailesini savunacak. Sonuç olarak evi ,arabası olan ama ailesinden uzak , eşi tarafından değer verilmeyen zengin ama mutsuz bir gelin olarak yaşayacaksınız . Seçim sizin.

Bülent ersoyun sesiyle okudum konu sahibesinin derdi baştan hatalı. 2ay tanıdığıyla sevmeden evlenmesi, üniyi bırakması, ufak şeyleri saçma sapan adetleri dert etmesi falan hepsi. Ama bazi konularda onu anladim galiba. Halanin annesine dedigi laflar, ailesine saygi gostermemeleri, damadin hep ailesini tutmasi ve s. Konularda sanki oda hakli. Bilezik konusunda da hakk verdim ona. Altin degil maddi degeri olmayan bir ot olsa bile baska gelinlere niye o kadar verildigi halde niye bana az verdiler diye dusunmesi normal geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…