- 7 Şubat 2016
- 286
- 712
-
- Konu Sahibi esmermavigoz
of yeme bizi burda lütfen yaa. aşık olmusmus. 21yaşında hem uni okucam tek derdim sınavlar olacak gezcem tozcam ama bi anda aşktan kör olup uniyi bırakıp evlencem he bide yurt dışına gitcem. bi arkadaş babasının parasına aşık olmuşsun demiş çok doğru söylemiş. yalnız o para babanın kocanın değil bunu da unutmaallah razi olsun. beni birtek siz anlamışsınız. duygularıma tercüman olmussunuz. evet bu durumlar berbat. ailem nişanlımı cok sevmiş ve saymısti. ailem değil bütün sülalem. bana sen ne sevap isledin böyle altin gibi cocugu buldun diyolardi. şu saate kadar tek bir kusuru yoktu. ama ailesinin yaptiklarinin ona normal gelmesi. ona göre hicbir sıkıntının olmaması. altini bana hak görmemesi. sikayetlerimin ona bos gelmesi. bunlar beni üzüyor. benimle saatlerce konusur ise uykusuz gider düsüncelerimi degistirmeye calisiyor öyle degil böyle degil onu demek istememişlerdi oyle yapmamıştir herkes sizi cook seviyo sürekli böyle asırı iyi niyetli hicbiseyin altinda bisey aramiyo cok iyimser. ama ben ona aşık oldugum icin evleniyorum yoksa 21 yasında okumayi birakip evlenmezdim. evde kalmis yasi gecen bi tip degilim.
İşte ailesini ezdirmiyor hatalarını görmezden gelip sizi suçlu durumuna düşürüyor. Şahsen benim fikrim daha ailesine bağımlı biri birey olamamış kesinlikle seni el olarak görecek çok ezecek ve ezdirecek daha şimdiden böyleyse ohooo çiçeği burnunda bir çiftsiniz ağzının içine bakacakken o neler yapıyor. Adalet terazisi çok farklı çalışıyor onun iyi düşün çok iyi düşün .teşekkürler yorumunuz icin. benim derdim istediğim takıyı almak degilki öyle olsa bozdurur alirim amaan diyip işime bakarim ben işin duygusal boyutunda bana sorulmamasindan benim düsünülmememden yakiniyorum. bir incelik bir kibarlik göremedim bu altın konuda. sanki kuyumcuya götürdüklerinde herşeyi isticekmişim gibi. tövbe. nişanlımda halasının dediği yerde kalmasin diye adetmiş bilmiyodum ben para kabul etmem bastan düsünüp alıp getirseydinize getirdi. tam olarak bu cumleyi söylemedi ama bunlari ima etti. sirf halasi için. yoksa gerkcekten gözü yok. şöyleki onun bana nişan alısverisinde aldigi bir parfümle onun nisan takim elbisesi ve ayakkabisi ayni fiyat. hatta parfüm daha pahali. benim lüks dediğim nişan salonumla bana alinan nişanlıgım nerdeyse ayni fiyat. hicbiseyden kısmadi. kendi karsiladigi seyler icin asla kısıtlama yapmiyo. ama ailesinin alcagi ev ve takilar icin ben karisamam diyip duruyor ya cıldırıyorum.
hak etmek icin ne emek veriliyor anlamadim???
Insan için çalıştığının karşılığı hak edilir Mesela bir ay çalışırsın sonra maaşını alırsın ve bunu alnının teri ile hak etmiş olursun
Gelin ne yapıyor da hak etmiş oluyor
Gösteren gösterir? Gerçekten senin için üzülüyorum,
yolun bahtın açık olsun ne diyeyim,.
Kız oğlan kız diyosunAAAA lütfen ama kız daha 21 yaşında, hiç evlenmemiş, yaşı geçmemiş. Ederi yüksek o yüzden
Resmen kendini satılığa çıkarmış .Midem bulandı.
Bir insan ancak bu kadar tüy diker.
Rahmetli babanızla konu sahibinin babasının tavrını karşılaştırdığımızda utanç verici bir tablo görüyorum. Şaka gibi. Ev istiyor hemide üstüne. Valla iyi dayanmışlar size sayın konu sahibi. Onlar da diyordur emin ol utanmadan üstüne ev istiyor diye.rahmetli babam nisanlimla alisverise cikacagim zaman beni odaya cekip, sen bizim kizimizsin bizi temsil ediyorsun, yapmayacagini biliyorum ama sakın nisanlindan bir sey isteme o ne istiyorsa onu alsin demisti..ben bir sey istemedim o da her seyi aldı.
sizin hem evlilige bakis aciniz farkli, hem de sectiginiz insan dogru degil, ailelerin tavirlari da normal degil evlenmeyin.
Zeka!!! Detaycılık!!! Siz de az değilsiniz yani :)Uykuya geçmeden suna takildim ya bilezikler alınırken madem orada yoktunuz ee kac gram oldugunu nerden bildiniz acaba
ben gece 12 den sonra aydınlanma yaşıyorum galibaZeka!!! Detaycılık!!! Siz de az değilsiniz yani :)
Bülent ersoyun sesiyle okudumBoyle bir zihniyet olamaz! Para için evleniyorsaniz o evliligin samimi olduğunu soyleyemezsiniz karşılık görmek için mi sever insan?
Mal mülk peşinde olanların sonu belli.
Sidik yarıştırmak için evlenilmez bana altın az takildi baska gelinlere cok takildi ne demek? O zaman erkek tarafi da bizim gelin cirkin diger gelinler daha guzeldi diye kiyaslasin.
Sevgi olacak sevgi. Hepsi sevgisizlikten hepsi cikar amacli davranmaktan bunlarin
Seven insan böyle bos seyleri kafasina takmaz, üzgünüm bu ac gozluluktur.
Erkek tarafindan gelecek parayi beklemek yerine bi zahmet kadinlar calissin kendi ayaklari üstünde dursun.