yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

Zavallı kızın üstüne çok gelmediniz mi. Hep görmüş diger gelinlere takılanları buna az takılınca üzülüyor işte. Bu kızın neyi eksik diger gelinlerden. Ayrica konu sadece bu degil ki, erkek tarafi belli deger vermiyor, saygi bile duymuyorlar özellikle ailesine.

Boşansın nolucak. Orta da ne aşk var ne sevgi ne saygı. Hadi çıkar ilişkisi olsa erkek tarafı baya pinti. Ne diye evleniyor ki

Kendi dediğine göre aşk var, ama ciddi soruyorum başka ülkede olan bir adamı o kısa sürede ne kadar tanıyabilir. Karşı tarafta büyük ihtimalle para ve avrupa icin gelmek istedigini düşünüyordur. Sahsen ben kimseye ailesini bırakıp buralara işsiz güçsüz gelmesini önermem. Cünkü iyi bir aileye düşmezsen işin baya zor.. Kadin olsun erkek olsun fark etmez

Boyle bir zihniyet olamaz! Para için evleniyorsaniz o evliligin samimi olduğunu soyleyemezsiniz karşılık görmek için mi sever insan?
Mal mülk peşinde olanların sonu belli.
Sidik yarıştırmak için evlenilmez bana altın az takildi baska gelinlere cok takildi ne demek? O zaman erkek tarafi da bizim gelin cirkin diger gelinler daha guzeldi diye kiyaslasin.
Sevgi olacak sevgi. Hepsi sevgisizlikten hepsi cikar amacli davranmaktan bunlarin
Seven insan böyle bos seyleri kafasina takmaz, üzgünüm bu ac gozluluktur.
Erkek tarafindan gelecek parayi beklemek yerine bi zahmet kadinlar calissin kendi ayaklari üstünde dursun.

Kusura bakmayında aileniz daha bir nişan bohçası bile yapmamış damadın takım elbisesini bile almamış ama siz maşallah 2 bilezik takıldı da yok incecik takı takıldı diye verip veriştiriyorsunuz 100 milyarlık düğün nasıl oluyor bir de onu anlatsanız mesela yemekler altın varaklı tabaklarda mı geliyor masalar sandalyeler altından mı nedir bu gösteriş merakı sırf böyle bir düğün için bile bu gibi şeylerin lafı edilmez ki bana baya hayal dünyanız geniş gibi geldi.düğün konusunda. Nişan bohçası almaya eve gidiyorsanız sizinde karşılığında bohça vermeniz gerektiğini.bilmeniz lazım aileniz nerede yaşamış da bohça takım elbise adetlerini bilmiyor ama erkek ailesinden istemeyi biliyor adı üstünde nişan bohçası düğünde vermek ne alaka? sizin anneniz damada ne taktı bir saat taktı mı? çok garip siz birşey yapmadan hep talep etmeniz.

Konuda söylediği gibi aşk yok ama bohçadan, altından başka bir şey okuyamadım. Bence de bu evlilikten kimseye hayır gelmez.

Haziran’da tanışıp, iki ayda evlendiği için olamaz mı? Hani eltime yapıldı bana birşey yapılmadı; Yok görümcemi borçsuz evlendirdiler bize bütün borçları yıktılar gibi bir mevzu olsa bir derece anlaşılabilir bir mevzu. İki ayda görücü usulü tanıdığınız biriyle evlenip yurtdışında yaşamaya razı olur muydunuz? Bir de tanışmadan itibaren üzerime ev yapılsın şu kadar gram altın mevzusu dönmüş. Kız bunları yapmasa haklı olduğu yerler var.

Doğru

Vala bana hiç biri yapılmadı çokta önemli değil zaten onun kolu onun boynunda su varmış nisanında sen gitsen ne olacak kuaföre o görürse ne olacak madem o kadar herşeye dikkat ediyorsunuz sizde onların adetlerini önceden öğrenip onlara sormadan alsaydiniz çok fazla abartı var bunlar olsa ne olur olmasa ne olur Allah tan huzurlu ve saglikli bir evlilik isteyin

KONUYU SONUNA KADAR OKUYUP ANLAYAMANLAR YORUM YAPMASINLAR.
Bundan sonrasını okumadım baştan itici geldi..

umarım aynı şeyi yaşarsınız da diger gelinlerin kolunda boynunda gördüğünüzde bana neden yapılmıyo pskolojisine girersiniz.

Gerçekten aşık olsaydınız, maddiyat ikinci planda mutluluk ön planda olabilirdi. Biraz gözünüz mü aç ne . Yazık.

Parada pulda gözü olmayan insan yok iki bilezik yok taşı düşmüş takı seti olayına girmez. İki binmiş de yok üç binmiş iyi ki parada gözün yok. Altın gelinin şanıdır nedir ya senin de o aileden aşağı kalır yanın olmamış. Ne ince detaylara takılmışsın. Hala çemkirdiyse sen on katı çemkirip üste çıksaydın o zaman. Anlattığınız konuda tek düşündüğüm aileniz oldu onlara yapılan saygısızlık oldu. Bunları nikahta görüp de içinize bu kadar işleyince aklınız neredeydi. Hemen gidip nikah iptali isteseydiniz ne desek boş. Çok aşıksınız ya 3 aydır tanıdığınız adama düğünü de yapın bitsin gitsin. Bir de dul karı gibi ne iğrenç tabir ya boşanmış kadın yeniden evlenirken bişey yapılmıyor mu onlar bunu mu hakediyor?

Bir onceki konusunu okursanız ailesine de uzulmezsiniz.

altın gelinin hakkıdır. gelinin şanıdır.hak ettiğidir.

bu insanlara dul karı veriyomuşum gibi sürekli birşeyleri tolera edemem diyor.

nişanlıma göre bu altin bir hediyeyse neden bana sorulsunki. sizinki yapmasi gerekeni yapmiş. bizde karsı tarafa kendinize yakısanı yapın dedik ama kafasınza göre yapin demedik.

ama ben ona aşık oldugum icin evleniyorum yoksa 21 yasında okumayi birakip evlenmezdim. evde kalmis yasi gecen bi tip degilim.

para kötü bisey degil yani konuşulabilir. paranin gecmedi hicbir mevzu yok ictigin su para.

ve evet altin icinde. onca organizasy0n yap. onca insanlari cagir kizindan hicbiseyi eksik etme 4-4lük yap kalkip 2 kıyrtılık burma bilezik taksınlar.

bazi standartlar var ailelerde ve yapilmayinca eksik görülüyor acınır bakıslar atiliyor. ben bunu yasamak istemiyorum.

Midem bulandı.
Bir insan ancak bu kadar tüy diker.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…