yalvarıyorum bir akıl verin. nikah,nişan,düğün yaşanılan aile gerginlikleri ve ayrılma noktası

E evlenme ozaman madem böyle düşünüyosun. Nikah zaten kâğıt üstünde. Neyse bir kaç yıl sonra konuşalım bunları şuan pek de birşey anlatamayacagız gibi hissediyorum.
Midem bulandı.
Bir insan ancak bu kadar tüy diker.
Aşk algınız da, adetiniz de, kusur tanımınız da düğününüz de...
Sabrınızdan ötürü bir dakikalık saygı duruşundayım şuan :) hepsini tek tek yakalamışsınız. Konunun özeti bu.

Esas olan nikahtır tabiki, biz de tayin sebebiyle düğünden önce yapacağız nikahı. Ama nişandan önce bilemedim
Tayin sebebini bir nebze anlayabiliyorum da, nişan öncesini algılayamıyorum.
Hiç bir sebep yokken düğün öncesi de nikahlanmayı da anlayamıyorum. Bu benim düşüncem elbette. Herkese saygı duymak gerek.

Bence sen ve ailen zengin aileyi bulduk kaçırmayalım kafasindasiniz gibi geldi bana.
21 yaşındaymışsın okulunda varmış derdin nedir bu yaşta?
Aşık oldum diyorsun eski konularına baktım mayısta başka biri varmış haziranda bu adama aşık olmuşsun.
Gerçek duygular böyle aniden değişmez yani sen kendini aşık olduğuna inandirmissin.

Ben karşı tarafı dinlemeyi cok isterdim ailenize neden böyle davranıyorlar acaba ?
Bence onlarında mantıklı sebebleri var ki eski konulara bakınca aileniz saçmalamış yakışıksız davranmışlar.
Tamam halanın davranışı hoş değil milletin içinde ama o kadına sormak lazım demek ki bir şeyler burasına kadar geldi kadının.

Ya siz belli ki zaten durumlari iyi diye aşık olmuşsunuz. Ama o paradan payinizi alamayınca da sinirlenmissiniz.dusunuyorum, benim de amacim bu olsa ben de sinirlenirdim. Kendinizce haklısınız.
Ancak unutmayin size altınları takan insanlar yarın taktiklari altindan güç alip sizi hirpalayacaklar. Çünkü eşiniz sizi hiç bir durumda korumayacak. Ne 100binliralikev mutlu edecek sizi o zaman, ne altin ne takı.
Siz niye calismiyorsunuz? Okulu neden biraktiniz? Madem yasiniz gecmiyordu ( ki bu yaş gecme meselesi de ayri birşey), neden acele ettiniz. 21 yaşında bir insan neden gorucu usulü biriyle tanışır allah aşkına. Ben 21 yasimdayken nereyi gezsem diye düşünüyordum, millet bana ucuz bilet linki gönderiyordu. Size neden zengin koca linki gönderiyorlar? Acaba sandiginiz kadar da egitimli erdemli akli basinda olmayabilir misiniz? Bence zaten değilsiniz. Uslubunuz çok kötü. Hak ettiginizi soylediginiz şeyler çok basit(altın, para, takı). Ve bunları hak etme sebebiniz olarak da muhtemelen bekaretinizi sunuyorsunuz(bizim toplumumuzda böyle çünkü). Çünkü hicbirsey yapmadan biri birseyleri hak etmez. Ama siz hak ettginizi öne sürüyorsunuz. Karsiligi bu yani. Bu daha da acı. Egitimli okumus gormus gecirmis biri değilsiniz belli ki, olsanız bunları da pazarlardiniz.
Ben sizin gibi çok insan tanıyorum. Yanlış anlamayın, ben kendinize daha adil olun diye vakit ayirip yazdim tüm bunları. Kendi hayatinizi mahvediyorsunuz şuanda, benimkini değil. İnanın belli faydasi olur diye yazdım.
Ben olsam evlenmezdim. Yaptiklari herseyi geri verir, masraflarin bir kismini öder bir daha da gorusmezdim. Ailenizi yok saymislar. Siz de bu kadar cinsiniz, neden benim ailemi çağırmiyorsunuz dememissiniz. Bu da ilginç ve tabi .
Allahtan hakkinizda hayirlisini dilerim. Ve herkes için dilegidim seyi sizin için de diliyorum; Rabbim karsiniza sizin gibi insanlar çıkarsın.

Bu altın işleri çok abartılıyo gibi geliyo bana, gereksiz bence. Okumaya da üşendim açıkcası, bu kadar çok sıkıntı duyduğunuz konu varsa aklınızda “acaba” olan bi ilişkiyi yürütmeyin diyebilirim sadece

Istemsizce bu konuyu okuyunca kolumda bileziklerim singirtata singirtata bulasik yikadigimi hayal ettim.

Konuya gelecek olursakta ne sizi nede ailenizi saymiyorlar ilerde pisman olmamak adina bu konu olcun bicin.

Sizin bir sucunuz yok
Sadece Aileniz çok dandik insanlar olduğu için sizi de öyle yetiştirmiş.
. Böyle düşünmeniz, bu tarz beklentilerimizin olması tamamen yetiştirilme tarzınızla alakalı .
Hiç simdi 'ev isteriz,yarım kilo altina isteriz dediklerinden meğer beni denemişler' falan demeyin. Bu kadar saf olursanız sizi o ülkede de çok kandırlar. Ailen basbayağı yağlı kapı gibi gördüğü kişilere kızını pazarlamak istedi, bu yüzden seninle kavgalar etti, ama karşı tarafın 'kiziniz altından mi, bize kız mı yok' tavrından korkup hemen geri adım attılar.
Öyle aileye böyle dünür müstehak diyorum ben.
En başından beri 'istiyirum istiyorum istiyorum ' demissiniz. Sormak aklınıza gelmemiş 'sen ne istersin?' demek, hala daha burada kendinizi savunuyorsunuz. O hala da bence o cümleyi tek başına kurmadi. Konular konuşuldu ve ihale ona kaldı, o açtı konusunu.
Ayrıca beraber seçmeye gidip almakla koskoca adama 'sen seç ben para vereyim' demek bir mi? Birinde adet yerini bulur, diğerinde terbiyesizlik olur yani gelin kızın adamın eline para vermesi. Ne çiğ bir davranış
Ha diyeceksin sizde nasıl oldu? Bizim ailede paralar değil insanlar evlendiği için ne evin içinde dışında konusu açıldı, gelinlik damatlık takısı suyu buyu aileleri karıştırmadan çift kendileri yaptılar.
Ailenizin dışlanmasına da birşey diyemeyeceğim. Babanız telefonda karşı tarafın babasıyla zitlaşinca demek ki karşı taraf antipati besledi, içlerine almak istemiyorlar.
Ayrıca sizi alıp teee başka ülkelere götürecekler. Cöpsuz üzüm şeklinde olmanız onlar için daha mantıklıdır, rahatça ezebilmeleri açısından. Zaten ailenizin size sahip çıkmayacağını da biliyorlar, gereksiz samimiyet kurmak istememişlerdir. Burada hiç 'ailem beni her halimle kabul eder' falan deme, sonuçta 'kapi gibi babası var onun burada' diyemeyip geleceğin için garantilik mal isteyen, 'ben onlara bakire kız verdim, dul kari muamelesi görüyor' diye üzüle aile siz dul karı(!) olup baba evine dönmek isteyince kapısını size açmaz. Hele de kenarda köşede garantilik bir eviniz yoksa!
Bence evliliğiniz hata üstüne hata.
En büyük sebep de henüz 20 yaşında olman. Küçücüksün, yani değer mi cidden hayatını bırakıp bilmediğin bu aileye gitmeye?
Dil bilmezsin iz bilmezsin... Dayak yesen çıkıp gidecek kimsen yok, sosyal bir kuruma gitsen derdini anlatamazsın. Başına birşey gelse ailene vize çıkar mı çıkmaz mı muamma...
Modern zengin aile hayalleriyle Avrupa'ya giden nice gurbetçi gelin konusu var KK'da, hatta bir gazeteye (biraz öznel olsa da) yazılmış bu konu bile var: link
Bence bu saatten sonra altın gramajı hesabini kes ve ailenden zıtlık cikarmamalarini iste. Çünkü burada onlar deplasmanda, gidince sen olacaksın.
Ve şimdiden dil öğrenmeye çalış. 'kizinizi orada okutacagiz' demişler ama dil bilmeden bunlar da mümkün değil. Çabala dil öğren ve mutlaka mutlaka bir işe gir.
Senin durumunda ne bu eşe güvenilir ne kendi ailene. Guvenecegin, seni mağdur etmeyecek tek yer bulunduğun ülkenin hükümetidir.
Git, haklarını öğren, çalış... O zaman başına ne gelirse gelsin dik bir şekilde ayağa kalkabilirsin.
Umarım çok mutlu olursun ama bakış açınız değiştirmeden bu coook zor

Ya zengin olunca 100 tane mi takmak zorundalar. Valla lütfetmiş aileniz istememis ama beklemiş bu ne ya baslik parasi gibi altin kesmek.
Halasinin davranışı yanlış tamam ama sizinkide tam degil

Bir kere nikahi erkenden yapmakla hata etmissiniz bu bir.
Ikincisi para pul adet tore altin isine fazla takilmissiniz. Madem bu kadar takiliyorsunuz acik acik soyleyecektiniz 10 bilezik soyle bir set vs.gibi.
Bundan sonra her seyi acik acik soyleyin. Ve dugunu erteleyin evet.
Dipnot: hala 100bin liralik dugun yapacaklarina inaniyorsun

Siz parada gözüm yok demişsiniz ama nişanda takılan iki bilezik baya zorunuza gitmiş herneyse ben işin maddi boyutlarını konuşup sizi eleştirmeyeceğim .. annenizi dinleyin bence 2 ay sonra düğün olmamalı sizde duygularınızla değil mantığınızla hareket edin , sizin onu sevdiğiniz kadar nişanlınız sizi sevmiyor , halasının yapmış olduğu o dangalaklığa tepki gösterirdi yoksa , kadın halimle ben utanırdım benim ailemden biri öyle davransa nişanlıma karşı çok mahcup olurdum bırak adetmiş arayıp sorsaymışsınız diye kıvırmayı senden ve annenden özür dilemeliydi..bu işte hayır olacağını düşünmüyorum benzer olayları bende yaşadım karşı taraf zenginliği ile beni ve ailemi ezmeye çalıştı son noktayı koydum resmi nikah olmuştu benimde ve düğüne 1 ay vardı.. hayatımda aldığım en iyi karardı bu şimdi şükürler olsun diyorum , Çok paran olmasın evin araban olmasın ama gururunla yaşa !

Herkes bu ülkede yaşıyor da, herkesin etrafında senin etrafındaki gibi takıya , tokaya takılan Yok ..

Sen bi şu 100 bin tl lik düğünle evlen , ondan sonra gidiyor musun gitmiyor musun o çok bilmiş kaynataya görürüz :)

Asla ama asla ayrılmayı istemem bu konular yüzünden diyorsun ama başlık ayrı konuşuyoruz :) sakın bu konular yüzünden ayrılırım senden diyip blöf yapma çocuğa :) yemez !

2015’te seneye evlenmeyi düşünüyoruz diye konu açmış hanımefendi.
Çok merak ettim parası mı bitti ayrıldınız?
Halbuki o da iktisat mezunuymuş işi de para.
Belki sizin gerçek yüzünüzü görüp kaçmıştır adam.

Aa konu sahibi banı yemiş tüh laf yetiştiremicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…