Peki sevgiliniz niye size aldığı hediyenin beyaz altın olduğunu söyleme gereği duydu???
Benim eşim de sevgilyken birçok kereler beyaz altın künye yüzük gibi hediyeler aldı ama hiç sevgilim al bu senn sevgililergünü hediyen, beyaz altın haaa demedi... Ben dealtın mı gümüşmü diye kuymcuya götürüp kontrol etme gereği duymadım
Demekki ilişkde maddiyata dayalı bişeyler var...
Capitoldeki muranya gelince..
Murano bir maaza ismi değil. Murano bir cam yapım tekniği İtalyanınMrrano kentinde yapılmaya başlamış ve cama ismini vermiş. Bu camlar sarı altın, beyaz altın, gümüş, çelik, platin, yada imitason tel montür(çerçeve)lere yerleştirilerek yada sedece cam olarak takı haline getirilir.
Bak aşağıda keni kolyemin resmini ekledim. Ben italya'dan 30 dolara almıştım Orjinal murrano tasarımı olduğu için.
Murano olarak Türkiyedede dünanın başka atölyelerinde de bu teknikle camlar yapıp takı haline getirilir. Dediğim gibi altın da gümüş de olabilir.
Ama senin sorunun bu değil sevgiline güvenmemen, ve sevgilinn de sana beyaz altın diye yalan söyleme gereği duyması... Sevglin sana yalan söylemiş bile olsa bence bir dur ve düşün. Niye hediye gibi bir konuda yalan söyleme gereği duydu, hiç bir hata tek taraflı değildir... Kimse durup dururken gümüş alıp beyaz altın diye yalan söylemez, böyle söylemesini gerektirecek birşey mulaka vardır...