Yaklaşık 1 yıldır bu konuyu yazmayayım dedim ama olmuyor.

benc aynısını yapıverin bir süre işten gelin arayın size yemeğe geliyoruz diyin, veya yemek yiyin arayın size kahveye geliyoruz yapın kahveleri diyin
onlar sizi aradığnda ay canım tam çıkıyorduk bugün başka arkadaşlarla görüşcez yarın biz size çaya gelelim 8 de hazır olun diyin.
deli deliyi görünce akıllanır belki

Yaa nolur sizde çıkın çıkın gidin yaa.. akşam oturmasına, 5 çayına ne bileyim pazar kahvaltısına falan pat diye bitiverin kapılarında.. siz yorgunsanız gidin yatın nasıl bir mantıktır.. siz gidip yattığınızda yada balkonda ağlarken evinizde 3ünün rahatça takılmalarını da göz önünde bulundurarak eşiniz arkadaşınızın, arkadaşıda kızın lafından çıkmadığına göre dışarda da 3ünün buluşması kuvvetle muhtemeldir.

Çok yorgunum bugün erken yatıcam lafını çok söyledim. Sen yat bizim için sorun değil dediler kız da kocası da. Kanser ediyorlar insanı.
Allahım tam sinirlik nasıl katlandınız ya bir yıl şuan size ayrı kızdım :) müsait değilim deyin misafir gelicek fln siz arayın her gün gelıcem dıye napıcak acaba.Ama onu yapamazsınız o yapıda değilsiniz belli.

OHa eşiniz ne kadar saygısız. Sizin fikrinizi sormuyor bence. Çok fazla alttan almışsınız. Bir de ne demişler çok muhabbet tez ayrılık getirir. hiç bulaşmamanız gerekiyordu böyle şeylere. Siz çağırmışsınız ilk onlar da abartmış.

Bence ilgilenmeyin. Gerçekten. Size misafirliğe geldiklerinde mesela odanızda uyuyor olun, çıkmayın yanlarına. Ya da çocuğunuzla odada durun, ses olunca uyuyamıyor diyin. Çay may hiçbi şey hazırlamayın. Hoşgeldin bile demeyin, kocanız çok meraklıysa kendisi hizmet etsin kendisi karşılasın. Siz de odanızda takılın. Bunu 1 defa değil ama üst üste yapın her seferinde. Uyuyor olun, ya da yorgunum deyin, kendinizle vakit geçirin.

Bence eşinizle de görüştükten sonra bir gün yüz yüze konuşun. (Arkadaşlıklarını sevdiğini ancak) çocuk ve ev işlerinden dolayı ve ayrıca kendi özel yaşam alanınızı korumak istediğinizden dolayı bu sıklıkla görüşmek istemediğinizi güzelce ifade edin. Bundan sonra müsait olup olmadığınızı sormadan çat kapı gelmemelerini rica edin. Seviyeli bir şekilde anlatın bu durumu ve aradıklarında (yakında bile olsalar) müsait değiliz diyin. Buna rağmen gelirlerse alın çocuğunuzu dışarı çıkın hava da güzel artık gidin çocuğunuzla dışarı bir çay için kitap okuyun böyle böyle ayakları kesilsin artık. Size rağmen eve gelmeye devam edecek bir yüzsüzlük içerisindeler ise eşinizle adam akıllı konuşun gitsin arkadaşı ile konuşsun. Çok saçma ben yakın arkadaşıma bunu açıkça söyleyebilirim. Bunu kibar bir şekilde söylemenin türlü türlü yolu var. Eğer samimiyetle izah edilen bir durumda da anlayışsızlık ediyorlarsa gerçek arkadaş değillerdir. Sınırlarınızı koruyun, gerçek arkadaş sınırlarınıza saygı duyan arkadaşlardır. Kabalaşmadan, hakaret etmeden düzgünce ifade edilen rahatsızlıklardan aklı başında hiç bir insan alınmaz, gücenmez, düşününce hak verir.

Yorgunum yatacağım değil, müsait değiliz evim de müsait değil bu da onlar için sorun değilse eve girmeden apartmanın girişinde otursunlar o zaman Nasıl insanlar var, nasıl bir yüzsüzlük şaka gibi

Hiç sorma!! Bben. Ne olaylara şahit oldum, hatta geçen burda avrupa dan kuzeni gelicek, Türkçesi hiç yok, oranın kültürüyle büyümüş! Dikkatli olsun diye bir yorum yaptım, demediklerini bırakmamışlar... Hayatın gerçekleri hiç öyke değil, ne yobazım nede kıskanç... Ama gerçekler hiç öyke değil... Yada başlarına geldiğinde ağlayıp sızlamıcaklar hepsi bu.

Yaşadıklarinizin aynısını birebir bende çok yaşadım bir çocukluk arkadaşı vardı aman ya rabbi , eşiyle de hic anlamasamazdm
Ayni sizin gbi yan dairemize taşının gbi şeyler söylemişlerdi gerçekten çok zor ben insnlarla vicik vicik olamiyorm olduugm zaman bütün hayatım elden gidiyor onu çok iyi anladm en güzeli mesafe koymak veya onların yaptıklarının aynısını sizin yapmanız insanlar artık anlamıyor hicbir şekilde.

Eskiden misafirliğin de bir adabı vardı. Annem babam bize gelmeyen insanlara üst üst gitmezlerdi ayıp olur diye. Sıra onlarda derlerdi.
Aynen bende gelmeyene gitmiyorum geçen günde azar işittim halamdan neymiş küsüyorlarmış halamdan işitiyorum bunu dedim kendileri kaç kere geldi diye sonrada iki kez tekrarladım gelmeyene gitmem diye ama anlamazlar

Böyle fikirsiz insanlar var malesef..kendileri kuralsız yada kopuk ilişkileri var eşleriyle diye herkesi aynı sanıyorlar..bendede var bir tane öyle..ama tavrımı koydum anlıyor eskisi gibi gelip gidemiyorlar..tavrına dikkat et .fazla samimş olmadan konuş. Bir süre sonra anlar..

Siz de gidin cat kapi

Evde misiniz diye aradiklarinda evde degiliz diyemiyorsaniz evdeyiz ama musait degiliz diyin.
Yani tam olarak dogruyu soyleyin.

Cay yemek vs ikramda bulunmayin.

Benim de esimin kuzeni esiyle böyle gelirdi. Biyerden sonra hic bi ikramda falan bulunmadim. Baska yerlerde bunu konusmus bi bayram esimin amcasinda lafi acildi. Ben mi cagirdim ki agirlayacagim, bi sorsaydin musait misin diye zaten musait olmadigimi soylerdim dedim :)

Benzer şeyleri yaşadım, uykusuz ve yorgun misafir ağırladığım çok olmuştur. 10 gelirlerse 1 giderdik. Çalışan bir bayanım ve anneyim aynı zamanda. Haftasonu misafir gelecek diye temizlik yap, haldır haldır yemek hazırla. Büyük ihtimalle de kalırlardı. Ertesi gün kahvaltı sonrası herkes mis gibi evine dağılırken evi tekrar temizle, yatak yorgan yıka vs vs. Hem bedenen hem kafaca yorgun bir pazartesiye başlardım.
Hayır demeyi çok geç öğrendiğim için (hala bile çok başarılı değilim) uzun yıllar yaşadım bunu. Sonra kendileri çoluk çocuğa karıştıklarında herkes kabuğuna çekildi. Evimde rahatlıkla yatıp kalkan insanların evine kahveye bile uğramayadık. Tüm planlar onların düzenine ve isteğine bağlı olarak yapıldı.
Haksızlar mı? Tabi ki değiller çünkü bende anneyim ve çalışan bir bayanım zorluğunu biliyorum. Ama bu empatiyi zamanında benimle ilgili kurmadıkları için benciller. Keşke bende o dönem tüm nazımı niyazımı konuştursaymışım, açık açık müsait olamadığımı söyleseymişim diyorum şimdi. Kimse size madalya takmayacak, bence karşı tarafla açık açık konuşun. Hak vermiyorsa da zaten olmasın hayatınızda.

Bu kadar yüzsüz insanlara sakin kalamazdım heralde bizimde böyle samimi olduğumuz çift vardı ve mesafe koyduk araya birdaha görüşmedik iyide oldu kendi hayatınız sonuçta birileri kırılır üzülür diye kendinizi yıpratmışsınız .. Sonunda ölüm yok ya tavrınızı belli edin .. İnşAllah halledersiniz biran önce

Olmayan birşey değil. Adamın annesi gilin yazlıklarında şofben var onu alıp kendi evlerine takacaklar. Kocam da bilgili sökmeyi takmayı biliyor. Eşimden rica ettiler gidelim beraber söküp getirelim diye. Ben de sorun etmemiştim ama bir aradım akşam olmuş sekiz neredesin dedim. Efendim yorulmuşlar Mehmet de avmye geçelim bir çay içelim diye tutturmuş. Kız da yanlarında kocasının peşinden düşmüyor zaten bakkala bile beraber gider. Eşim de çaya asla yok demez tiryaki kendisi. Oturmuşlar çay içmişler üçü. Ve eşim anlatıyor diyor ki kocası dururken karşıma kendisi oturdu. Yani adam kocamın çaprazında kızın yanında oturuyor, kız kocamla karşılıklı oturuyor. O zamanlar sorun etmedim ne var bunda dedim de yeni yeni huylanmaya başladım. Belki ben geri kafalı bir düşünceye sahibim ama ben samimi olmadığım bir adamın karşısına geçip oturmazdım. Asıl arkadaş olan benim kocamsa kocam oturur arkadaşının karşısına. Haksız mıyım?

O tür konulara dikkat etme meselesi kişiden kişiye değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…