• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaklaşık 1 yıldır bu konuyu yazmayayım dedim ama olmuyor.

Bir yıldır çektiğim bir sıkıntı var. Nasıl başlasam nereden başlasam bilmiyorum. 1 yıldır içime atıyorum eşim hariç kimseye serzeniş etmiyorum ama eşim de çözüm bulamıyor artık üstelik tartışmalarımızın ana konusu haline geldi bu sorun.

Eşimin evli bir arkadaşı var. Yeni evliler 1 yıl önce bu zamanlar tanışayım eşiyle dedim yemeğe davet ettim. Tanıştık hoş insanlardı başta. Onlar çağırdı biz çağırdık 3 ayda gayet samimi olmaya başladık bu çiftle. Bilgili ve sohbetleri hoş iyi insanlar bunu inkâr edemem. Ama sorumluluk duyguları ve sağduyuları pek yok bunu zamanla anlayıp soğumaya başladım. Benim bir bebeğim var haliyle sorumluluklarım büyük yüklerim ağır hem ev hem çocuk vs. Eskisi gibi sabahlama lüksüm yok ortam yapma lüksüm yok. Gel gelelim bunu bizim arkadaşlar anlayamıyor. Öğrenci evi gibi evleri var resmen o hayatı yaşıyorlar ve bizim de buna uymamızı bekliyorlar.
Bir geliyorlar saat 2 lere kadar kalkmıyorlar. Sabah ezanını duyduğumuz bile oldu. Gidin de denmiyor ve çok samimi olduğumuzu düşündükleri için çekinmeleri de kalmadı. 2 güne bir görüşelim diyorlar ve hiç kendileri davet etmiyorlar sadece gelmek istiyorlar. Çat diye arayıp müsait misiniz sizin eve yakınız gelelim diyorlar. Evde değiliz desek ışıkları görürler evlerimiz de çok yakın bir sokak aşağıdalar. Ve ne hikmetse sizin eve yakınız müsait misiniz diyorlar evde değiliz deme şansımız olmuyor.
Ben çok rahatsızım bu durumdan. Herkesin bir aile yaşantısı var işi var gücü var yorgun olabiliyorum resmen emrivaki yapar gibi geliyorlar.
Sözde samimiyiz, kız bana sabahtan akşama kadar yazar ama akşam müsait misiniz gelelim mi diye bir mesaj atmaz kocası kocamı arar. Bir çocuğum var zaten eve çocuğa zor yetişiyorum yorgun oluyorum çat diye gelmeleri artık gerçekten sinirlerimi bozuyor. Az önce mesaj atmışlar eşime, benim uyuduğumu söyle dedim. Üstüne aradılar uyanamaz mı falan demişler saçmalığa yüzsüzlüğe bakın.
En çok zoruma giden de şu, geçenlerde eşimle kötü kavga etmiştik sebep de eşimin bana sormadan bunlara müsaitiz demesiydi. O sinirle akşam üstü çıktım yürümeye hava almaya. Sinirden ağlıyordum. Bunlar da bize geliyordu yolda karşılaştık sinir krizi halinde olduğum için yolumu değiştirdim eşim de peşimden geliyordu. Neyse parka gittik ben oturdum sakinleştim. Sakince konuşup derdimizi çözeceken resmen takip etmişler pat diye damladılar yanımıza. Beni yine aldı bir sinir. Kavga ettiğimizi de öğrendiler tabii. Sokaktan geçen bile anlardı benim halimden onlar anlamadılar. Eşim nezaketen çay hazır siz de gelin isterseniz dedi ve GELDİLER! Bunlar kavga etmiş başbaşa bırakalım, sorunlarını çözsünler demediler. Ben yüzlerine bile bakmadım geçtim balkonda ağladım akşam boyu. Onlar da resmen ben balkonda sinir krizi geçirirken güldüler eğlendiler.
O günden beri devamlı bahane üretiyorum yorgunum halsizim vs. Eşim bana sormadan müsaitiz demiyor artık. Eşim çıkıyor dışarıda erkek erkeğe görüşüyor çok isterse. Kızın mesajlarına da eskisi gibi cevap vermiyorum.
Arada eşim olmasa hepten irtibatı kesicem.
Ama yüzsüzlükleri, az önce arayıp uyanamaz mı diye sormaları sinirlerimi zıplattı. Ben hayatımda böyle sülük gibi yapışan insanlar görmedim daha. Ve bu soğukluğuma, reddetmelerime rağmen hâlâ 2 güne bir arıyorlar deli oluyorum.
Biz bu insanlar yüzünden çok tartıştık eşimle. Tiksinmemek elde değil içimi dökmek istedim kusura bakmayın.

Not: Eşim arkadaşıyla kötü olmak istemiyor araları gayet iyi çocukluktan arkadaşı kendisi. Ve eşim bu durumdan benim kadar rahatsız değil. En son ben mecbur muyum dedim tamam biz görüşmek istedikçe dışarıda görüşürüz o zaman Mehmet'le dedi. Yani bana görüşmem için baskı yapmıyor ama kökten irtibatı kesmemi de istemiyor Mehmet'le arası bozulur diye. Eşime göre ben abartıyorum böyle yaparsam çevremde insan kalmazmış yalnız kalırmışım o kadar yardımları dokunmuş vs. Kısacası açık açık görüşmek istemiyorum diyemiyorum kıza eşimden dolayı. Ve eşimin bu inatla görüşmek istemesi yanlış algılanmasın eşim tüm arkadaşlarına karşı aynı böyle. Çok aşırı misafir sever kendileri. Ailemden bile bazen ben usanırım çok geliyorlar kalıyorlar diye ama eşim usanmaz. Kalabalığı sohbeti seviyor kendisi kim olursa olsun.

Siz çok haklısınız. Tabiki eşiniz arkadaşı ile arasını bozmasın. İstedikleri zaman çıksınlar. Ama siz bence artık eve kabul etmeyin. Sürekli bahane uydurun zaten eşşek değillerse bir süre sonra anlayacaklardır.

Başkaları için kendinizi strese sokmayın, kabul etmeyin eve... Bu ne yüzsüzlük ya şaştım valla

Boyle 2 gune bir gelen misafirlerim olsa, saat 11 oldu mu gider yatarim. Neden cekiniyorsunuz ki. Ya da 1 gun onlar geldi mi ertesi gun hemen kalkar ben giderim. Bikarlar

Bir yıldır çektiğim bir sıkıntı var. Nasıl başlasam nereden başlasam bilmiyorum. 1 yıldır içime atıyorum eşim hariç kimseye serzeniş etmiyorum ama eşim de çözüm bulamıyor artık üstelik tartışmalarımızın ana konusu haline geldi bu sorun.

Eşimin evli bir arkadaşı var. Yeni evliler 1 yıl önce bu zamanlar tanışayım eşiyle dedim yemeğe davet ettim. Tanıştık hoş insanlardı başta. Onlar çağırdı biz çağırdık 3 ayda gayet samimi olmaya başladık bu çiftle. Bilgili ve sohbetleri hoş iyi insanlar bunu inkâr edemem. Ama sorumluluk duyguları ve sağduyuları pek yok bunu zamanla anlayıp soğumaya başladım. Benim bir bebeğim var haliyle sorumluluklarım büyük yüklerim ağır hem ev hem çocuk vs. Eskisi gibi sabahlama lüksüm yok ortam yapma lüksüm yok. Gel gelelim bunu bizim arkadaşlar anlayamıyor. Öğrenci evi gibi evleri var resmen o hayatı yaşıyorlar ve bizim de buna uymamızı bekliyorlar.
Bir geliyorlar saat 2 lere kadar kalkmıyorlar. Sabah ezanını duyduğumuz bile oldu. Gidin de denmiyor ve çok samimi olduğumuzu düşündükleri için çekinmeleri de kalmadı. 2 güne bir görüşelim diyorlar ve hiç kendileri davet etmiyorlar sadece gelmek istiyorlar. Çat diye arayıp müsait misiniz sizin eve yakınız gelelim diyorlar. Evde değiliz desek ışıkları görürler evlerimiz de çok yakın bir sokak aşağıdalar. Ve ne hikmetse sizin eve yakınız müsait misiniz diyorlar evde değiliz deme şansımız olmuyor.
Ben çok rahatsızım bu durumdan. Herkesin bir aile yaşantısı var işi var gücü var yorgun olabiliyorum resmen emrivaki yapar gibi geliyorlar.
Sözde samimiyiz, kız bana sabahtan akşama kadar yazar ama akşam müsait misiniz gelelim mi diye bir mesaj atmaz kocası kocamı arar. Bir çocuğum var zaten eve çocuğa zor yetişiyorum yorgun oluyorum çat diye gelmeleri artık gerçekten sinirlerimi bozuyor. Az önce mesaj atmışlar eşime, benim uyuduğumu söyle dedim. Üstüne aradılar uyanamaz mı falan demişler saçmalığa yüzsüzlüğe bakın.
En çok zoruma giden de şu, geçenlerde eşimle kötü kavga etmiştik sebep de eşimin bana sormadan bunlara müsaitiz demesiydi. O sinirle akşam üstü çıktım yürümeye hava almaya. Sinirden ağlıyordum. Bunlar da bize geliyordu yolda karşılaştık sinir krizi halinde olduğum için yolumu değiştirdim eşim de peşimden geliyordu. Neyse parka gittik ben oturdum sakinleştim. Sakince konuşup derdimizi çözeceken resmen takip etmişler pat diye damladılar yanımıza. Beni yine aldı bir sinir. Kavga ettiğimizi de öğrendiler tabii. Sokaktan geçen bile anlardı benim halimden onlar anlamadılar. Eşim nezaketen çay hazır siz de gelin isterseniz dedi ve GELDİLER! Bunlar kavga etmiş başbaşa bırakalım, sorunlarını çözsünler demediler. Ben yüzlerine bile bakmadım geçtim balkonda ağladım akşam boyu. Onlar da resmen ben balkonda sinir krizi geçirirken güldüler eğlendiler.
O günden beri devamlı bahane üretiyorum yorgunum halsizim vs. Eşim bana sormadan müsaitiz demiyor artık. Eşim çıkıyor dışarıda erkek erkeğe görüşüyor çok isterse. Kızın mesajlarına da eskisi gibi cevap vermiyorum.
Arada eşim olmasa hepten irtibatı kesicem.
Ama yüzsüzlükleri, az önce arayıp uyanamaz mı diye sormaları sinirlerimi zıplattı. Ben hayatımda böyle sülük gibi yapışan insanlar görmedim daha. Ve bu soğukluğuma, reddetmelerime rağmen hâlâ 2 güne bir arıyorlar deli oluyorum.
Biz bu insanlar yüzünden çok tartıştık eşimle. Tiksinmemek elde değil içimi dökmek istedim kusura bakmayın.

Not: Eşim arkadaşıyla kötü olmak istemiyor araları gayet iyi çocukluktan arkadaşı kendisi. Ve eşim bu durumdan benim kadar rahatsız değil. En son ben mecbur muyum dedim tamam biz görüşmek istedikçe dışarıda görüşürüz o zaman Mehmet'le dedi. Yani bana görüşmem için baskı yapmıyor ama kökten irtibatı kesmemi de istemiyor Mehmet'le arası bozulur diye. Eşime göre ben abartıyorum böyle yaparsam çevremde insan kalmazmış yalnız kalırmışım o kadar yardımları dokunmuş vs. Kısacası açık açık görüşmek istemiyorum diyemiyorum kıza eşimden dolayı. Ve eşimin bu inatla görüşmek istemesi yanlış algılanmasın eşim tüm arkadaşlarına karşı aynı böyle. Çok aşırı misafir sever kendileri. Ailemden bile bazen ben usanırım çok geliyorlar kalıyorlar diye ama eşim usanmaz. Kalabalığı sohbeti seviyor kendisi kim olursa olsun.
Evinizi onlardan baya uzak bir yere taşısanız uzak olunca gelemezler öyle zırt pırt var mı öyle bir imkanınız ?

Geldiklerinde hiçbir şey ikram etmeyin. Çocuğunuzu bahane ederek sürekli onlardan bir şeyler isteyin(su, çay, kahve). Sizin çocuğunuz yok siz bizden daha dinçsiniz diyerek 5 dk oturtmayın. Tam geldiklerinde temizliğe başlayın, hadi hep birlikte temizlik yapalım da çabucak bitsin deyin :D Uyku saatiniz geldiğinde benim yatmam gerekiyor deyip ayrılın yanlarından. Çocuğunuz yürüyorsa eğer onlara sık sık gidin ve çocuğunuzu kollayın ama hiç uyarmayın, kırsın döksün ne varsa. Ara ara şakayla karışık benim çocuğum var ben sizin gibi her günümü orda burda geçiremem çocuğuma ve kendime vakit ayıramam yoksa gibi laflar edin. Herkesin evde eşi ve çocuğuyla geçirmesi gereken özel zamanlarının olması gerektiğini vurgulayın. Akşamları belirli uyku saatinizin olduğundan bahsedin. Rahatsızlığınızı belli edin mutlaka.

Nezaketen neden çağırdınız ki
Ben sizde de hata görüyorum.
Kim bu insanlar da nazik olmanızı hak ediyorlar? Aile mi? Akraba mı?

Kapıya gelince “ya size de çok zahmet oldu, buraya kadar getirdiniz, hiç gerek yoktu, yine de sağolun, müsait olsak davet etmek isterdim ama değiliz, sonra görüşürüz, hadi iyi geceler”

Bahane bulmayın. Direkt reddedin.

Evde değiliz demeye korkuyorum çünkü ışıkları görüyorlar demişsiniz. Siz ilkokul çocuğu musunuz? Derslerinize çalışmadınız diye kaygı içinde ne bahane bulsam da öğretmenime söylesem endişesi taşır gibisiniz. Yahu orası sizin eviniz. Kim gelir kim gider siz karar veremiyor musunuz?

“Canım evdeyiz ama müsait değiliz”. Bu kadar. Detay vermenize gerek var mı? Neden müsait olmadığınızı açıklamanıza gerek var mı? Yok efendim başka misafirimiz var diye yalan söylemenize gerek var mı?
Belki eşinizle başbaşa film izleyeceksiniz evde.

“Canım evdeyiz ama başka planımız var, sizinle başka gece görüşelim, öptüm, hadi iyi geceler”. Bu kadar basit.

Önce net bir şekilde bahanesiz olmaz diyeceksiniz, sonra çizgiyi çekip başka gün diyeceksiniz.

Çocuk ateşli, çocuk huysuz, benim keyfim yok, yarın iş var, misafir var, vs vs hiiiiiiçççççç detay vermeyin.

“Bu akşam müsait değiliz”. Bu kadar.
İşte eşimin işgüzarlığı. Ben de kızdım şok oldum o halimi görmezden geldiler eşim de, onlar da. Eşim böyle konularda biraz düşünemiyor ciddi anlamda. Ne yapacağını şaşırıyor. He sonradan eşimin burnundan getirdim evet ama işte o günü hiç unutmayacağım eşime de söyledim. Ben bir insanla görüşmek istemediysem pat diye yüzüne söyledim bu zamana kadar. Hatır gönül için sabrettiğim en uzun arkadaşlık da bu oldu çok uzun sürdü hatalıyım hatalıyız baştan tavrımı koymalıydım. Ama şu saatten sonra da taviz verecek değilim açık açık hayat tarzımız çok farklı bir daha görüşmeyelim diyeceğim. Eşimin de ne diyeceği umrumda değil olay çıkarırsa onu da bir güzel kalaylarım elalemin karısı neden bu kadar önemli derim çünkü burada yazan arkadaşlar var ister istemez kuşkulanmaya başladım. Hele bir sinirlensin eşim ne var ne yok dökerim anlarım.

valla bende çocukluyum çok iyi anlıyorum siz iyi dayanmışsınız ben o kadar da dayanamazdım yüzsüz insanları hiç sevmiyorum.Anlamıyorda rahatsız olduğunu.Açık açık söyleyin çocugum çok yordu bugun erken yatıcam,çocuk durmadı evi bile süpüremedim çok işlerim var gibi bahaneler üretin ya da siz onlara gitmeye calısın bakalım napıcaklar
Çok yorgunum bugün erken yatıcam lafını çok söyledim. Sen yat bizim için sorun değil dediler kız da kocası da. Kanser ediyorlar insanı.

Evde misiniz dediklerinde değiliz de
E ışıklar açık dediğinde evet ortalık kötü hırsızlar kol geziyor evdeymiş süsü vermek için ışıkları açık bırakıyoruz neyse iyi akşamlar der geçersin
Umursuzlukta çığır aşmışlar
Uykun geldiğinde sen git yat sorun değil diyen insan ilerde yastığını yorganını getirir

Bizim arkadaslarda boyleydi. Cocuk yoktu bizde o zaman aksi gibi onlarda vardi. Daha yasinda bile degildi bebek. Her gun bana gelirdi. Calisiyorum. Isten cikiyorum eve gidip dinleyim hayali kurarken hemen bir telefonla ben geliyorum diyordu. Inanmasi guc ama musait misin diye sormak yok. Bazen de kapiya kadar gelirdi asagi kapidan arardi evdeysen sana geleyim diye. Uyuyacagim yorgunum sonra gel diyorum zaten cok oturmam hem geldim kapidayim diyordu. En asagi 5 saat otururdu. Bir sure boyle devam etti. Aksamin onunda kocasiyla cikip geliyorlar gce 2 ye 3e kadar. sabah erken kalkacagim is var uykumu almam lazim diyorum da yani esim de diyor. Ama yok. Kavga ederler solugu bizde alirlar. Bir posta da benim evimde kavga ederler. Rezil olmustuk konu komsuya. Biz kavga ediyoruz saniyorlardi. En son aldim karsima konustum. Bak musaitken zaten gel diyorum ama boyle olunca ne dinlenebiliyorum ne esimle vakit gecirebiliyorum falan dedim. Tamam haklisin dedi. Bir ay tuttu sozunu. Sonra yine ayni. Allahtan kocasinin tayini cikti da gittiler. 1 senedir rahatim. Bu sefer de surekli tel.den goruntulu falan ariyor. Kocasiyla kavga edip gecenin 1inde beni ariyor 3e 4e kadar kapatmiyor. Acmiyorum bende artik.
Insanlar cok cok arsiz gercekten.

Dışarda buluşun.
Başta hata etmişsiniz. Cocuğun uyku saati,yemek saati vs diyip kendi düzeninize uygun buluşmalar ayarlamalıydınız.
Geç değil. Dışarda buluşun,9 bilemedin 10 olunca saat cocuk uyuyacak deyip kalkarsınız.
Eve kabul etmeyin.

sen ses çıkarmadıkça kimse sıkıntın olduğunu anlamaz. 'hep böyle yapıyoruz, bir şikayeti yok' der ve aynısını yapmaya devam eder.
eşin kavga çıkınca sıkıntın olduğunu anlamış.
şimdi sıra o çifte anlatmakta. mesela eşin çay hazır gidelim dediğinde pat diye 'kusura bakmayın, görüyorsunuz ki kavga ettik, kimseyi çekecek halim yok, başka zaman görüşürüz' diyecektin.

bundan sonra geldik dediğinde hımm ama bizim başka planımız var, biz de şimdi dışarı çıkıyorduk, çocuğum hasta, müsait değiliz demeyi bileceksin.

devam ederse her arayıp geliyorum dediğinde aaa biz de bebeğe bez almaya çıkacaktık, mama almaya çıkacaktık. siz gelirken x marka 36lı bebek bezi alır mısınız diyin, getirdiklerinde ise 'ay sağolsun x teyzesi y amcası, bebişimize çok gerekli bir hediye getirdiler' diyip parasını vermeyin.

Evde misiniz dediklerinde değiliz de
E ışıklar açık dediğinde evet ortalık kötü hırsızlar kol geziyor evdeymiş süsü vermek için ışıkları açık bırakıyoruz neyse iyi akşamlar der geçersin
Umursuzlukta çığır aşmışlar
Uykun geldiğinde sen git yat sorun değil diyen insan ilerde yastığını yorganını getirir
Ya ne bileyim. Eşimde de var hata. Her yardıma ihtiyaçları olduğunda arkadaşına yardım ediyor. Diyorum ya misafirlikteyiz neymiş bizim telefonla acil bir yeri arayacaklarmış bizi misafirlikten aldılar bizim eve götürdüler. eşim de yok misafirlikteyiz yeni geldik ayıp olur demedi yok diyemiyor aslında bunlara özel bir durum değil. Benim uzaktan akrabam arar evin şusu bozuk busu bozuk yapabilir misin der eşim hiç yok diyemez demez. Eşim çıkarıyor insanları tepemize. Eşim böyleyken ben ne yapayım şaşırdım. Karşı çıksam çok insafsız oluyorum eşime göre. Zıt düşüyoruz hep.

Eve davet etmeyi kesti şükür. Beni zorlama hakkı yok zaten istemiyorum dedim bitti gitti tamam ben erkek erkeğe dışarıda görüşürüm dedi. Ama onlar çok ısrarcılar görüşmekte mesaj atıp arıyorlar hep ve ben her seferinde geriliyorum eşim de bıktı haliyle bu gerilmelerimden. Devamlı onlarla ilgili konu açıp dert yanmamdan bıktı ama haksız göremiyorum kendimi de. Yeminle mesaj atasım var sizin yüzünüzden eşimle aram bozuluyor diye. Sinirliyken de açarım ağzımı yumarım gözümü çok pis konuşurum. Ne yapsam?
Bence siz bi iki hafta kulağınıza yatin, konusunu açmayın eve çağırmayın eşiniz çıktığında onu merak etmiyor gibi davranın. O arkadaşları tamamen silmiş ve hiç kále almıyormus gibi davranin belki o zaman anlar. Umursanmayinca. Anlayabiliyorum sizi zor bir durum gerçekten

Dışarda buluşun.
Başta hata etmişsiniz. Cocuğun uyku saati,yemek saati vs diyip kendi düzeninize uygun buluşmalar ayarlamalıydınız.
Geç değil. Dışarda buluşun,9 bilemedin 10 olunca saat cocuk uyuyacak deyip kalkarsınız.
Eve kabul etmeyin.
İlk başlarda kızın eşi eşimi arayıp benden habersiz kabul ediyordu eve. Son kavgadan beri yapamıyor çünkü artık farkında ben kötü patlayacağım benden habersiz kabul etmiyor. Ben de son 1 aydır evime kabul etmiyorum ama aramaları görüşelim demeleri bitmiyor.

Bence siz bi iki hafta kulağınıza yatin, konusunu açmayın eve çağırmayın eşiniz çıktığında onu merak etmiyor gibi davranın. O arkadaşları tamamen silmiş ve hiç kále almıyormus gibi davranin belki o zaman anlar. Umursanmayinca. Anlayabiliyorum sizi zor bir durum gerçekten
Ya öyle yapıcam ya da direk patlayacağım orası eşimin tavrına bağlı onlar yüzünden benimle tartışmaya devam ederse patlarım.

Ya ne bileyim. Eşimde de var hata. Her yardıma ihtiyaçları olduğunda arkadaşına yardım ediyor. Diyorum ya misafirlikteyiz neymiş bizim telefonla acil bir yeri arayacaklarmış bizi misafirlikten aldılar bizim eve götürdüler. eşim de yok misafirlikteyiz yeni geldik ayıp olur demedi yok diyemiyor aslında bunlara özel bir durum değil. Benim uzaktan akrabam arar evin şusu bozuk busu bozuk yapabilir misin der eşim hiç yok diyemez demez. Eşim çıkarıyor insanları tepemize. Eşim böyleyken ben ne yapayım şaşırdım. Karşı çıksam çok insafsız oluyorum eşime göre. Zıt düşüyoruz hep.
Esiniz kendini kullandiriyor resmen arasi kimseyle bozulmasin diye

İlk başlarda kızın eşi eşimi arayıp benden habersiz kabul ediyordu eve. Son kavgadan beri yapamıyor çünkü artık farkında ben kötü patlayacağım benden habersiz kabul etmiyor. Ben de son 1 aydır evime kabul etmiyorum ama aramaları görüşelim demeleri bitmiyor.
Yani ne denir bilemedim ama çok bunaltıcı.
Ben arkadaşıma gittigimde kavga ettiklerini görsem basar giderim,bu ısrar nedir yani. Düsünemiyorlar mı yoksa umursamıyorlar mı anlamak güç.
Açıkça söylemekte bir çözüm,minik çocuğumuz var evde,düzeni bozuluyor bu kadar sık görüşmeyelim vb şekilde.

parkta ki halinizden evinize gelmelerinde :KK57: böyle oldum
şaka mı bu
arsızlık yüzsüzlük gırla
arada hikayede paylaşım yapın "sürekli gelip hizmet ettirmek için can atacağınıza ayıp olmasın diyede olsa arada davet etmeyi deneyin enayi yerine koymayın bence " yazın hikayenizde taş yerini bulmasada acabalatır enazından

Back