• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaklaşık 1 yıldır bu konuyu yazmayayım dedim ama olmuyor.

Bir yıldır çektiğim bir sıkıntı var. Nasıl başlasam nereden başlasam bilmiyorum. 1 yıldır içime atıyorum eşim hariç kimseye serzeniş etmiyorum ama eşim de çözüm bulamıyor artık üstelik tartışmalarımızın ana konusu haline geldi bu sorun.

Eşimin evli bir arkadaşı var. Yeni evliler 1 yıl önce bu zamanlar tanışayım eşiyle dedim yemeğe davet ettim. Tanıştık hoş insanlardı başta. Onlar çağırdı biz çağırdık 3 ayda gayet samimi olmaya başladık bu çiftle. Bilgili ve sohbetleri hoş iyi insanlar bunu inkâr edemem. Ama sorumluluk duyguları ve sağduyuları pek yok bunu zamanla anlayıp soğumaya başladım. Benim bir bebeğim var haliyle sorumluluklarım büyük yüklerim ağır hem ev hem çocuk vs. Eskisi gibi sabahlama lüksüm yok ortam yapma lüksüm yok. Gel gelelim bunu bizim arkadaşlar anlayamıyor. Öğrenci evi gibi evleri var resmen o hayatı yaşıyorlar ve bizim de buna uymamızı bekliyorlar.
Bir geliyorlar saat 2 lere kadar kalkmıyorlar. Sabah ezanını duyduğumuz bile oldu. Gidin de denmiyor ve çok samimi olduğumuzu düşündükleri için çekinmeleri de kalmadı. 2 güne bir görüşelim diyorlar ve hiç kendileri davet etmiyorlar sadece gelmek istiyorlar. Çat diye arayıp müsait misiniz sizin eve yakınız gelelim diyorlar. Evde değiliz desek ışıkları görürler evlerimiz de çok yakın bir sokak aşağıdalar. Ve ne hikmetse sizin eve yakınız müsait misiniz diyorlar evde değiliz deme şansımız olmuyor.
Ben çok rahatsızım bu durumdan. Herkesin bir aile yaşantısı var işi var gücü var yorgun olabiliyorum resmen emrivaki yapar gibi geliyorlar.
Sözde samimiyiz, kız bana sabahtan akşama kadar yazar ama akşam müsait misiniz gelelim mi diye bir mesaj atmaz kocası kocamı arar. Bir çocuğum var zaten eve çocuğa zor yetişiyorum yorgun oluyorum çat diye gelmeleri artık gerçekten sinirlerimi bozuyor. Az önce mesaj atmışlar eşime, benim uyuduğumu söyle dedim. Üstüne aradılar uyanamaz mı falan demişler saçmalığa yüzsüzlüğe bakın.
En çok zoruma giden de şu, geçenlerde eşimle kötü kavga etmiştik sebep de eşimin bana sormadan bunlara müsaitiz demesiydi. O sinirle akşam üstü çıktım yürümeye hava almaya. Sinirden ağlıyordum. Bunlar da bize geliyordu yolda karşılaştık sinir krizi halinde olduğum için yolumu değiştirdim eşim de peşimden geliyordu. Neyse parka gittik ben oturdum sakinleştim. Sakince konuşup derdimizi çözeceken resmen takip etmişler pat diye damladılar yanımıza. Beni yine aldı bir sinir. Kavga ettiğimizi de öğrendiler tabii. Sokaktan geçen bile anlardı benim halimden onlar anlamadılar. Eşim nezaketen çay hazır siz de gelin isterseniz dedi ve GELDİLER! Bunlar kavga etmiş başbaşa bırakalım, sorunlarını çözsünler demediler. Ben yüzlerine bile bakmadım geçtim balkonda ağladım akşam boyu. Onlar da resmen ben balkonda sinir krizi geçirirken güldüler eğlendiler.
O günden beri devamlı bahane üretiyorum yorgunum halsizim vs. Eşim bana sormadan müsaitiz demiyor artık. Eşim çıkıyor dışarıda erkek erkeğe görüşüyor çok isterse. Kızın mesajlarına da eskisi gibi cevap vermiyorum.
Arada eşim olmasa hepten irtibatı kesicem.
Ama yüzsüzlükleri, az önce arayıp uyanamaz mı diye sormaları sinirlerimi zıplattı. Ben hayatımda böyle sülük gibi yapışan insanlar görmedim daha. Ve bu soğukluğuma, reddetmelerime rağmen hâlâ 2 güne bir arıyorlar deli oluyorum.
Biz bu insanlar yüzünden çok tartıştık eşimle. Tiksinmemek elde değil içimi dökmek istedim kusura bakmayın.
İşte tam da bu yüzden kimseyle asla bu kadar samimi olmam..
Siz de strateji uygulayın 2 günde bir arayın biz size gelecez diye bak nasıl kaçıyolar gerçekten deneyin bunu

Sistim resmen nedjr bu boyle yaa insan kocasiyla cpcuguyla basbasa kal mak ister bebekten firsat olsa kendi kafasni dinlemek oster birak misafir agirlamayi insan kucul cocukla kendi yiyecegni zor yapiyor . Hem 2 gunde 1 cok cok asiri gorusme yani esin neden gorusmek istoyor ona normal mi geliyor peki bu durum yoksa ayip olur diyemi reddetmiyor . Bize biri ust uste gelmek istese esim der ki kendileri davet etmiyo hep bize onlar geliyor hayirdir der yani bir an evvel net bi seklde uygunca halini anlatmalisin bence benim kucuk cocugum var kendime bile zaman ayirmakta gucluk cekiyorum bukadar sk gorusmek suan bize uymuyor filan de imaadan anlamorlar

Bir yıldır çektiğim bir sıkıntı var. Nasıl başlasam nereden başlasam bilmiyorum. 1 yıldır içime atıyorum eşim hariç kimseye serzeniş etmiyorum ama eşim de çözüm bulamıyor artık üstelik tartışmalarımızın ana konusu haline geldi bu sorun.

Eşimin evli bir arkadaşı var. Yeni evliler 1 yıl önce bu zamanlar tanışayım eşiyle dedim yemeğe davet ettim. Tanıştık hoş insanlardı başta. Onlar çağırdı biz çağırdık 3 ayda gayet samimi olmaya başladık bu çiftle. Bilgili ve sohbetleri hoş iyi insanlar bunu inkâr edemem. Ama sorumluluk duyguları ve sağduyuları pek yok bunu zamanla anlayıp soğumaya başladım. Benim bir bebeğim var haliyle sorumluluklarım büyük yüklerim ağır hem ev hem çocuk vs. Eskisi gibi sabahlama lüksüm yok ortam yapma lüksüm yok. Gel gelelim bunu bizim arkadaşlar anlayamıyor. Öğrenci evi gibi evleri var resmen o hayatı yaşıyorlar ve bizim de buna uymamızı bekliyorlar.
Bir geliyorlar saat 2 lere kadar kalkmıyorlar. Sabah ezanını duyduğumuz bile oldu. Gidin de denmiyor ve çok samimi olduğumuzu düşündükleri için çekinmeleri de kalmadı. 2 güne bir görüşelim diyorlar ve hiç kendileri davet etmiyorlar sadece gelmek istiyorlar. Çat diye arayıp müsait misiniz sizin eve yakınız gelelim diyorlar. Evde değiliz desek ışıkları görürler evlerimiz de çok yakın bir sokak aşağıdalar. Ve ne hikmetse sizin eve yakınız müsait misiniz diyorlar evde değiliz deme şansımız olmuyor.
Ben çok rahatsızım bu durumdan. Herkesin bir aile yaşantısı var işi var gücü var yorgun olabiliyorum resmen emrivaki yapar gibi geliyorlar.
Sözde samimiyiz, kız bana sabahtan akşama kadar yazar ama akşam müsait misiniz gelelim mi diye bir mesaj atmaz kocası kocamı arar. Bir çocuğum var zaten eve çocuğa zor yetişiyorum yorgun oluyorum çat diye gelmeleri artık gerçekten sinirlerimi bozuyor. Az önce mesaj atmışlar eşime, benim uyuduğumu söyle dedim. Üstüne aradılar uyanamaz mı falan demişler saçmalığa yüzsüzlüğe bakın.
En çok zoruma giden de şu, geçenlerde eşimle kötü kavga etmiştik sebep de eşimin bana sormadan bunlara müsaitiz demesiydi. O sinirle akşam üstü çıktım yürümeye hava almaya. Sinirden ağlıyordum. Bunlar da bize geliyordu yolda karşılaştık sinir krizi halinde olduğum için yolumu değiştirdim eşim de peşimden geliyordu. Neyse parka gittik ben oturdum sakinleştim. Sakince konuşup derdimizi çözeceken resmen takip etmişler pat diye damladılar yanımıza. Beni yine aldı bir sinir. Kavga ettiğimizi de öğrendiler tabii. Sokaktan geçen bile anlardı benim halimden onlar anlamadılar. Eşim nezaketen çay hazır siz de gelin isterseniz dedi ve GELDİLER! Bunlar kavga etmiş başbaşa bırakalım, sorunlarını çözsünler demediler. Ben yüzlerine bile bakmadım geçtim balkonda ağladım akşam boyu. Onlar da resmen ben balkonda sinir krizi geçirirken güldüler eğlendiler.
O günden beri devamlı bahane üretiyorum yorgunum halsizim vs. Eşim bana sormadan müsaitiz demiyor artık. Eşim çıkıyor dışarıda erkek erkeğe görüşüyor çok isterse. Kızın mesajlarına da eskisi gibi cevap vermiyorum.
Ama yüzsüzlükleri, az önce arayıp uyanamaz mı diye sormaları sinirlerimi zıplattı. Ben hayatımda böyle sülük gibi yapışan insanlar görmedim daha. Ve bu soğukluğuma, reddetmelerime rağmen hâlâ 2 güne bir arıyorlar deli oluyorum.
Biz bu insanlar yüzünden çok tartıştık eşimle. Tiksinmemek elde değil içimi dökmek istedim kusura bakmayın.
Bence, açıkça sizinle görüşmek istemiyorum artık diyin.Böyle insanlar ima'dan falan anlamazlar.

Müsait değiliz...tek cümle...enayi yerine koyuyorlar resmen. Az gorusmek değil hiç gorusmeyin. Utanılacak bir durum yok. Bu saatten sonra açıklama yapmak zorunda da değilsiniz. Yerinizde olsam engellerdim ulasamasinlar. Işıkları kapatın oturun evinizde. Bu bile fazla da...siz çok ince düşünüyorsunuz. Ben olsam kapıyı bile açmam...kim oluyorlar...mecbur değilsiniz. Her şeyin bir adabı var...misafir misafirligini bilsin...Bakar misiniz bir de sizi hiç davet etmiyorlar ...hayatımda bu kadar yüzsüz insanları ilk burada okudum...

Bilgili olduklarına emin misiniz?bilgili oldukları kadar görgülü de olsalarmis keşke

Açıkça buraya yazdığınız gibi anlatın, halden anlarlarsa görüşürsunuz, kuserlerse de kendileri bilir..

Ya bi de kusura bakmayın ama ben sizde de sorun gördüm açıkçası. Siz kavga ederken, ağlarken eşiniz çay hazır hadi gelin diyor? Yani biz eşimle biraz baş başa kalalım diyemiyor mu? Demiyorsa yüz bulmaları normal. Hele siz balkonda ağlarken içerde muhabbet etmeleri! Biz biraz eşimle yalnız kalalım demesi gerekirdi eşinizin gerçekten. Siz kapıyı acmazsaniz bacadan giremezler. Sınır koyun bence

Ay okurken daraldim valla baktiniz surat asmadn ondan bndan anlamyrlar direk konusun biz artk istmiyoruz diyin bu nedir küsün hatta aaa bzim evimizde cat kapi gelenlerle dolu nasil bir snir basar insanii nasil bi anda gun zehir olur nasil bi anda insan pisikopatlasir cooooook iyi bilirim Allah sabir versin

Acaba yıldırma politikası mi uygulasaniz sizde aynı şekilde şöyle üst üste sürekli gitmek isteyin size geliyoruz diye bunaltsaniz onlari. Milletteki rahatlığı anlamıyorum bırak yabancıyı ablama abime aramadan gidemiyorum ben
Ben de düşündüm de kızım her çocuk gibi hareketli bir dönemde. Tam keşfetme dönemi. Benim fıtratımda yok öyle gitmek. Utanırım yani.

bnde bu konuyla ilgili bişey demke istiyorum tuhaf ama benimde aynı. aşıma böyle bi olay geldi annenin en yakın arkadaşı sabah akşam bizdeler en azından onlar nezaketen Müsaitmisini diyor bu kadın 4çocuğunu alıp eve gelir saat 2de falan anca giderdi aramızda da 8-9mahalle var asla sizin kafanızı doldurmak amacıyla söylemiyoeum bizde 6kardeşdik bugün 3sene boyunca gelip durdu annem ona gözü kapalı güveniyordu BN bile güvenirdim gel zaman git zmn bu babamla sevgili olmaya başlamış size tavsiyem kocanıla tartışmak yerine onu elinizde tütün ve o insanlardanda uzak tütün onların kendine hayrı olsa birlikte vakit geçirrdi boşverin öyle insanlar moralinizi bozmayın bi şekilde onunla konuşmaya çalışın

Direk anlatsanız nasıl olur ki? Eskisi gibi keyif almıyorum çünki bebeğim var yoruluyorum,size ayak uyduramıyorum deyin kestirin atın. Bahane üret üret nereye kadar?

Ya bi de kusura bakmayın ama ben sizde de sorun gördüm açıkçası. Siz kavga ederken, ağlarken eşiniz çay hazır hadi gelin diyor? Yani biz eşimle biraz baş başa kalalım diyemiyor mu? Demiyorsa yüz bulmaları normal. Hele siz balkonda ağlarken içerde muhabbet etmeleri! Biz biraz eşimle yalnız kalalım demesi gerekirdi eşinizin gerçekten. Siz kapıyı acmazsaniz bacadan giremezler. Sınır koyun bence
Haklısınız zaten eşime de çok şaşırdım çok kızdım günlerce tavır yaptım bunun için. Nezaketen çağırmanın ne yeri ne zamanıydı çok kızdım. En azından artık beni zorlamıyor eşim ve bana sormadan müsaitiz demiyor.

Bekarken bu tipten komşularımız vardı. Çat kapı gelirlerdi sürekli. Bazen kapıyı açmazdık "ses duyduk evdeydiniz niye açmadınız haha" derlerdi. İki tane dümbük, yılışık, tipitip. Annem sağolsun kıramam, ayıp olur diye düşündüğü için iyice suyunu çıkarmışlardı.

Sınavlarımın olduğu hafta artık çileden çıkmıştım. Annemin evde olmadığı bir gün yine geldiklerinde "Fatma abla biraz ara mı versek görüşmeye? Annemi babamı sizden daha az görüyorum. Kapıyı açmayınca anlarsınız sandım ama açıkça söylemek gerekiyor sanırım" dedim. Küstüler. Çok da güzel, çok da harika oldu. Bir daha da haber vermeden gelmediler.

Böylesine yüzsüz, gurursuz tiplere açıkça söylemek gerek. İmadan anlamazlar.

Valla açık açık söylerdim ben
Huzurumu bozacagıma sinir krizi geçireceğime soylerdim eşim eşimle dışarda gorüşebilir derdim ama ben darlandım artık kaldıramıyorum görüşmek istemiyorum derim yani

Back