SormaBen anladim seninde benim gibi icinde yara kaldi dimiolan var olmayan var iste fesatligini git baska yerde kus.
Yalnız insanın çevresinde böyle birisi olsa nasıl olur bilmiyorum. Arkadaş milletin dolabındaki çikolatanın marka-adetine kadar, Alışverişinde aldığı meyvenin fiyatına kadar, dıdısının kaç gramdan ne kdar ne taktığına kadar herşeyi biliyor. İyi bir gözlemci asla kaçak iş yapılmazAllah aşkına artık takıyı gramına adedine kadar anlatmayın. Valla midem bulandı. Evdekiler takılarımı çöpe atasım geldi.
Şu yaptığınız gerçekten görgüsüzlük oluyor. Farkında değilseniz fark edin artık.
Sen sormazsan kimse anlatmaz. Herkes yolunca yordamınca adabıyla olması gerektiği gibi evleniyor. Ve bu şekilde evlendiği için sizin zannettiğiniz gibi köyden indim şehire kv min duvarını sileyim oda gelsin beni ve ailemi bok gibi ezsin demiyor. Bunu izah etmeye çalışıyorum diye, tamam kes hava atma artık cevabı alıyor oluyorumAllah aşkına artık takıyı gramına adedine kadar anlatmayın. Valla midem bulandı. Evdekiler takılarımı çöpe atasım geldi.
Şu yaptığınız gerçekten görgüsüzlük oluyor. Farkında değilseniz fark edin artık.
Sen değil siz. siz diye hitap edildiğinde sen diyemezsiniz. şu üslupta asla olmadımSen sormazsan kimse anlatmaz. Herkes yolunca yordamınca adabıyla olması gerektiği gibi evleniyor. Ve bu şekilde evlendiği için sizin zannettiğiniz gibi köyden indim şehire kv min duvarını sileyim oda gelsin beni ve ailemi bok gibi ezsin demiyor. Bunu izah etmeye çalışıyorum diye, tamam kes hava atma artık cevabı alıyor oluyorumistiyorsunki bana herşey yapıldı diye ezilmiş olayım. Sebep? Evim ayrı yolum sapa. Kocamla aram iyi, mutluyum. Bu hava atmak mı? Bi daha dünyaya gelsem yine aynı kocanın karısı olur muydum bilmem ama aynı kv nin gelini olurdum. Bana annem kadar saygı duydu bir dediğim iki olmadı.
Bunları hava atmak için değil, örf ve adetle evlenmekle bu anlattığınız ezikliğin ve cahilliğin ilgisi yok bunu anlatıyorum
Beş tasa gelince, ben bir hostesim, işyerinde bunu takamayacağımı söyledim, istemiyorum dedim. Ama onların adetin de bir doğum hediyesi muhakkak yapılır. Oysa bana maddi destekleri olsa ev sahibi olurdum belki? Belki Bi borcumu kapatırdım, belki evime ihtiyacımı alırdım. Ama bazı şeylerin yapılması gerekiyor sa bunu senin istemene gerek yok sen doğru yere gelin gittiysen kimse seni bok gibi ezmez merak etme
kimse seni bok gibi ezmez merak etme
kes hava atma
Bunlar bir örnek. İşinize gelen detaya takılıp kalıyorsunuz. Damak olmuş nestle olmuş konu bu değil! Şeftali yada kayısı değil ordaki konu. Genel konu farklı. Yani 3 kuruşun hesabını yapacak fakir insan değil bunu anlaman gerekirdi. Allah aşkına işinize mi gelmiyor gerçekten?Yalnız insanın çevresinde böyle birisi olsa nasıl olur bilmiyorum. Arkadaş milletin dolabındaki çikolatanın marka-adetine kadar, Alışverişinde aldığı meyvenin fiyatına kadar, dıdısının kaç gramdan ne kdar ne taktığına kadar herşeyi biliyor. İyi bir gözlemci asla kaçak iş yapılmaz
Bence çok itici. Etrafımda malıyla mülküyle hava atan insanları tutmuyorum. Düşünsene cüzdanındaki parayı senden iyi biliyorYalnız insanın çevresinde böyle birisi olsa nasıl olur bilmiyorum. Arkadaş milletin dolabındaki çikolatanın marka-adetine kadar, Alışverişinde aldığı meyvenin fiyatına kadar, dıdısının kaç gramdan ne kdar ne taktığına kadar herşeyi biliyor. İyi bir gözlemci asla kaçak iş yapılmaz
o zaman ne dediğimi anlamaya çalış madem o kadar medenisin? Değil mi? Daha ilk yorumuma durduk yereSen değil siz. siz diye hitap edildiğinde sen diyemezsiniz. şu üslupta asla olmadım
ama siz bariz hava atıyorsunuz. Artık görgüsüzlüğe giriyor söylemleriniz. Çuval çuval altınlarınız olsun Allah daha çok versin ama az mütevazi olmayı da öğrenin
Fakir veya zengin olması işime gelmiyor. O yüzden bu örnekler saçma geliyor. Banane elalemin maddi durumundan, kimin ne yiyip içtiğindenBunlar bir örnek. İşinize gelen detaya takılıp kalıyorsunuz. Damak olmuş nestle olmuş konu bu değil! Şeftali yada kayısı değil ordaki konu. Genel konu farklı. Yani 3 kuruşun hesabını yapacak fakir insan değil bunu anlaman gerekirdi. Allah aşkına işinize mi gelmiyor gerçekten?
Kimse size saldırmıyor aksine siz altınlarınızla bize saldırıyorsunuz. Takılarınızla mutluluklar size Boşnak Gelini hanımo zaman ne dediğimi anlamaya çalış madem o kadar medenisin? Değil mi? Daha ilk yorumuma durduk yere
BİLİYORMUSUNUZ BENİM NELERİM VAR NELERİM HMMM Bİ BAKSANIZ ALTINLARIMA demedim.
Yazılan yada yapılan saldırılara cevap vermek için çabalıyorum
Kimseninde cüzdanında ki parayı falan bilmiyorum. Ama bankadaki paramın hesabını bilmeyecek ya da unutacak kadar zengin değilim dimiBence çok itici. Etrafımda malıyla mülküyle hava atan insanları tutmuyorum. Düşünsene cüzdanındaki parayı senden iyi biliyor
Mal varlığını saydıkca bana birşeyler oluyor edasıyla yığılıp kalıcaktım şuracığaBence çok itici. Etrafımda malıyla mülküyle hava atan insanları tutmuyorum. Düşünsene cüzdanındaki parayı senden iyi biliyor
Tamam da buradaki konu bu zaten biz neyi tartışıyoruz acaba? Kayınvalidenin durumu varsa takar durumu yoksa takmaz, konu bu değil mi zaten ay çıldırmak üzereyim. Sanane tabiki benim yediğim çikolata dan banane senin parandan. Burda konu başkaFakir veya zengin olması işime gelmiyor. O yüzden bu örnekler saçma geliyor. Banane elalemin maddi durumundan, kimin ne yiyip içtiğinden
Bence buradaki konu, Konu sahibinin ne kdar isteyelim diye sorması. Ben öyle anladım yani.Tamam da buradaki konu bu zaten biz neyi tartışıyoruz acaba? Kayınvalidenin durumu varsa takar durumu yoksa takmaz, konu bu değil mi zaten ay çıldırmak üzereyim. Sanane tabiki benim yediğim çikolata dan banane senin parandan. Burda konu başka
Emin misin saldırmadığına? Daha ilk yorumunda sen altın istersen seni ezerler diye başlayan sensinKimse size saldırmıyor aksine siz altınlarınızla bize saldırıyorsunuz. Takılarınızla mutluluklar size Boşnak Gelini hanım
Tamam bizde buna cevap vermiyoruz ve diyoruzki! Bakarsın ailesinin durumuna, eğer iyiyse hali vakti mesela aşiretse taksın bilezik, eğer babasının fabrikası varsa Bi ev alsın, mesela adamın durumu yoksa biz bişey istemeyiz dersin. Herkes in durumuna göre değişir.Bence buradaki konu, Konu sahibinin ne kdar isteyelim diye sorması. Ben öyle anladım yani.
Anladım sizin cevabınız bu.Tamam bizde buna cevap vermiyoruz ve diyoruzki! Bakarsın ailesinin durumuna, eğer iyiyse hali vakti mesela aşiretse taksın bilezik, eğer babasının fabrikası varsa Bi ev alsın, mesela adamın durumu yoksa biz bişey istemeyiz dersin. Herkes in durumuna göre değişir.
Eğer bir flört ün varsa 3 5 yılda tanırsın dimi? Ne kadar isteyeceğinde buna göre değişir konu bu zaten.
Pardon konuya vermek istediğim cevap bu. Şimd konu bu deyişimede takılırsınız siz
Daha ilk yorumunda doğu batı arasında kalmışsınız üzüldüm adınıza yazmışsınız. Ben de haklı olarak cevap hakkımı kullandım.Sen değil siz. siz diye hitap edildiğinde sen diyemezsiniz. şu üslupta asla olmadım
ama siz bariz hava atıyorsunuz. Artık görgüsüzlüğe giriyor söylemleriniz. Çuval çuval altınlarınız olsun Allah daha çok versin ama az mütevazi olmayı da öğrenin
Rica edeceğim salın beni. Zira sizinle daha fazla para muhabbeti yapmak midemi bulandırıyor.Daha ilk yorumunda doğu batı arasında kalmışsınız üzüldüm adınıza yazmışsınız. Ben de haklı olarak cevap hakkımı kullandım.
Evet doğumluyum, boşnak geliniyim, onlarında bizimde adetlerimiz var, yolunca yordamınca evlendim, hiçbişey de gözüm kalmadı, istemediklerimi bile yaptılar. Yani; DOĞU BATI ARASINDA SIKIŞMIŞ BİR YAZIK DEĞİLİM
sonra başka biri, eee kv nin varmış ama sana takmamış işte, yorumuna cevap verdim.
Bi arkadaşım doğum yaptı ona cvp yazdım, size adet olan uygulamaları anlatmaya çalışıyorum. Bayram da benim de gelinim olsa, bir hediye almam gerektiğini, ona kurban kesilmesi gerektiğini biliyorum bunu anlatmaya çalışıyorum. Gelinim Doğulu batılı olmuş ne alaka sı var? Bunu anlatmaya çalışıyorum diye de ayy gördünmü bak bak altının mı var senin ayyy cevabı alıyorum. Ayrıca da hiçbirinizin düğününde ne takıldığını bilemediniz hiç inanmıyorum
Fabrikatörse bi ev istenebiliyomuş aşiretse bilezik filan tak denebiliyomuş sus.Altında isterken hiç gerilmiyormusunuz bir mahcubiyet felan ?