Kız İsteme Yakın zamanda nişanım olucak kaç gr altın isteyelim bilmiyorum

Arkadaşlar şimdiye kadar üni okuyordum o bitti iki yıldır çalışıyorum iki ay sonrada nişanım var fakat hiç birsey bilmiyorum bu tür şeylere baya uzak olduğum için :))) neyse annem 300 gr altın isteyelim diyor ben hiç anlamam sizce fazlamı yani 36 yasında nişanlanacağım kişi ve yurtdışında yaşıyor bence maddi imkanı iyi hiç maddiyattan bahsetmedim soruda sormadım ama bence iyi anladığım kadarıyla neyse sık sık evlilik üzerine soru soracağım cünkü hiç bilmiyorum.
300 Gr ne demek biliyor musunuz ya😱 300..yaşadığım yerde eskiden beri 100 Gr takılır ama o da durumu varsa yani. Bir şey yazardım da kesin ban yerim siz az çok tahmin edin lütfen. Daha bunun düğünü eşyası var.

Anladım sizin cevabınız bu.
Benimde cevabım; isterse en zengini olsun sorabilir. Yine de şunu istiyorum demek zorunda değil. Siz ne dilerseniz diyip geçilir. Bana bunların konuşulması bile saçma geliyor. Hediye işi bu sonucta. İçlerinden ne nasıl geliyorsa öyle takar damat beyin aileside gelin hanımın ailesi de ☺️
durumu olup, içinden gelen anne baba zaten evlatlarına herşeyin en iyisini yapar. İstemekle değil yani ☺️
O açıkça istenmez zaten bizde o şekilde istemedik. Zaten dedimki önceki yorumda, eski nişanlımdan istemedim. Ve bir kuzenim de istemedi ve karşı taraf da hiçbirşey takmadı. Ve buna cevap verdim dedimki, eğer ailenin durumu iyiyse, Bi eli yağda Bi eli baldaysa, istemiyoruz dedi diye eh işimize geldi siz bilirsiniz deyip sıyrılamaz. Kuzenim Şimdi 3 çocukla bir giriş kat evde yazık bir halde. O kayınvalidenin o geline bakmak boynunun borcu. Kızda kira veremediği için kaç kere icralık oldu. Bi zahmet ben bile dış kapının dış mandalı olarak o kv nasıl bir durumda ki yardım etmiyor diye bakıyorum bunu herkes yapıyor Bi ben değil

O açıkça istenmez zaten bizde o şekilde istemedik. Zaten dedimki önceki yorumda, eski nişanlımdan istemedim. Ve bir kuzenim de istemedi ve karşı taraf da hiçbirşey takmadı. Ve buna cevap verdim dedimki, eğer ailenin durumu iyiyse, Bi eli yağda Bi eli baldaysa, istemiyoruz dedi diye eh işimize geldi siz bilirsiniz deyip sıyrılamaz. Kuzenim Şimdi 3 çocukla bir giriş kat evde yazık bir halde. O kayınvalidenin o geline bakmak boynunun borcu. Kızda kira veremediği için kaç kere icralık oldu. Bi zahmet ben bile dış kapının dış mandalı olarak o kv nasıl bir durumda ki yardım etmiyor diye bakıyorum bunu herkes yapıyor Bi ben değil
:oha:
Kadın doğurmuş büyütmüş adam etmiş evladını bi de geline mi bakacak? Yetiskin insanlar değip mi bu evlenenler? Ya da engelli filanlar mı? Gelinin eli ayağı tutmuyo mu?

Kuzeninizin eşi çalışmıyormu geçimi eşi sağlamıyor mu hadi diyeyim kuzeniniz çocuklarla ilgileniyor

Fabrikatörse bi ev istenebiliyomuş aşiretse bilezik filan tak denebiliyomuş sus.
O bir örnek, misal, herkes durumuna göre ne kadar parası varsa o kadar yardım eder.

Parası varsa otelde yemekli düğün istersin
Parası yoksa düğün salonunda pasta kesmek istersin

Bütün bu yazılanların özeti bu. Ben ce herkes anlıyorda işte işine mi gelmiyor

O bir örnek, misal, herkes durumuna göre ne kadar parası varsa o kadar yardım eder.

Parası varsa otelde yemekli düğün istersin
Parası yoksa düğün salonunda pasta kesmek istersin

Bütün bu yazılanların özeti bu. Ben ce herkes anlıyorda işte işine mi gelmiyor
Ablacım istenmeeeeez. Istenilmeeeeez. Istenmemeliiiii. Istemek ne demek? Ne ayıp bi şey yaa...

Arkadaşlar şimdiye kadar üni okuyordum o bitti iki yıldır çalışıyorum iki ay sonrada nişanım var fakat hiç birsey bilmiyorum bu tür şeylere baya uzak olduğum için :))) neyse annem 300 gr altın isteyelim diyor ben hiç anlamam sizce fazlamı yani 36 yasında nişanlanacağım kişi ve yurtdışında yaşıyor bence maddi imkanı iyi hiç maddiyattan bahsetmedim soruda sormadım ama bence iyi anladığım kadarıyla neyse sık sık evlilik üzerine soru soracağım cünkü hiç bilmiyorum.
Genelde 5-10 arası bilezik bir de set istenir/takılır bizim yörede. O da en fazla 100gr altın yapar sanırım 😅 300 gram altın çok geldi bana erkek olsam yok derim yani:) hakkınızda hayırlısı olsun.

Ablacım istenmeeeeez. Istenilmeeeeez. Istenmemeliiiii. Istemek ne demek? Ne ayıp bi şey yaa...
İstenmez diyoruz da ben yaşadım bizzat istemedim zamanında.. Adamlar hiç bilezik takmadı 😅😅😅 gelirinize durumunuza göre yapın dedik hiç takmamışlardı😄 annesinin parasıyla bana nişanda tektaş almışlar kadın haftalarca ben sana şu karatlık şu paraya tektaş aldım diye kafamı ütülemişti.

İstenmez diyoruz da ben yaşadım bizzat istemedim zamanında.. Adamlar hiç bilezik takmadı 😅😅😅 gelirinize durumunuza göre yapın dedik hiç takmamışlardı😄 annesinin parasıyla bana nişanda tektaş almışlar kadın haftalarca ben sana şu karatlık şu paraya tektaş aldım diye kafamı ütülemişti.
Düşünsenize size bilezik taktıklarını. Artık yıllarca konuşurdu kadın :KK70:

Rica edeceğim salın beni. Zira sizinle daha fazla para muhabbeti yapmak midemi bulandırıyor.
Yapma o zaman? Yok belliymişde ben bayağı pahalı gitmişim! Bunlar hediye. Ben daha evlenmeden 5 yıl flört ettim eşimle her sene kayınvalidem doğum günümde altın hediye taktı. Ben şimdi mal mı oluyorum?
Bu yorumu yaptım diye ayay havan batsın diyorsun.
Sen bana bu pahalı gelin olarak gitmişsin gibi terbiyesiz ve aşağılayıcı yorumu yapmazsan ben bu cevabı vermem dimi?

Sana şimdi her sene bir hediye alındı ve sen bunu kabul etmedin, ve dedinki hayır kv cim hayır ben asla bes tas tam tur falan takmam lütfen sen tak onu dedin öyle mi?

Sizleri gelin diye adam yerine koyup saymamışlarsa bişey de takmamışlarsa biz ne yapalım

Yapma o zaman? Yok belliymişde ben bayağı pahalı gitmişim! Bunlar hediye. Ben daha evlenmeden 5 yıl flört ettim eşimle her sene kayınvalidem doğum günümde altın hediye taktı. Ben şimdi mal mı oluyorum?
Bu yorumu yaptım diye ayay havan batsın diyorsun.
Sen bana bu pahalı gelin olarak gitmişsin gibi terbiyesiz ve aşağılayıcı yorumu yapmazsan ben bu cevabı vermem dimi?

Sana şimdi her sene bir hediye alındı ve sen bunu kabul etmedin, ve dedinki hayır kv cim hayır ben asla bes tas tam tur falan takmam lütfen sen tak onu dedin öyle mi?

Sizleri gelin diye adam yerine koyup saymamışlarsa bişey de takmamışlarsa biz ne yapalım
Allah adı verdim beni alıntılamayın salın artık. ay yapıştınız resmen. Okumuyorum yazdıklarınız boşuna alıntılamayın

İşte bende diyorum ki ;
Kuzenim istemedi, durumu vardı ama takmadı istemedi diye

Bende istemedim; durumu vardı ama fazlasıyla taktı ve hiçde yüzüme bile vurmadı.
Bunun karakterle ilgisi var örf ve adetle değil.

Ki zaten artık istenmiyor, ne takarsan kendine diyorlar. Yani senin oğlunun evine gidecek, senin şanın Yürür anlamında.

Ne gülüyosunuz ki durumları yokmuş demek ki? Borç harç yapsalardı sonra siz uğraşsaydınız daha mı iyiydi? Tek taş abartması da görgüsüzlüğüymüş ne diyeyim. 🤷🏻‍♀️

X