Yakalandım...çok kötü hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okulun bitip eline diplomanı alana kadar ailenle ters düşmemen gerekiyor. Üniversitede okumak artık maddi anlamda çok zor. Kendi ayaklarının üzerinde durana kadar katlanmak zorundasın...
evet maalesef çok zor ...

Ortuyu unutmak, tunik unutmak inandirici değil ama hadi soylediniz daha fazla aciklama yapmaya calismayin inandirmak için konuyu kapatin artik, siz ustunde durdukca daha bir önem kazanacak cunku.

Niye kardeşinize yalan söylüyorsunuz açık açık bize anlattığınız gibi ona da anlatın ne var bunda o zaten size yalan söylediğiniz için daha çok kızmıştır buna eminim üste çıkmaya çalışmayın ve ona gerçekleri söyleyin böylesi çok daha doğru

Hayır sana mantıklı olan yolu söylüyoruz. Kendi ayakların üzerinde durmadan, mesleğini eline almadan ailene karşı gelme diyoruz. 19 yaşında bir çocuğun ailesine karşı çıkmasıyla 25 yaşında güçlü bir kadının ailesine karşı çıkması aynı şey değil. Acele edersen muhtemelen hata yapacaksın, yanlış yollara sapacaksın ya da hayatını iyice içinden çıkılmaz bir hale sokacaksın. Anlıyorum şu an daha mantıklı düşünecek yaşta değilsin, isteklerine hemen ulaşmak istiyorsun ama dünya senin gördüğün gibi toz pembe bir yer değil. Aklını başına al diye konuşuyoruz burda. Yoksa bize ne aç mı yattın, başına bir iş mi geldi. Bizi ilgilendiren bir durum yok ki.

Ben üniversite okurken bir arkadaşım son sınıfta yaptı senin bu istediğini. Ailesi reddetti ve bütün desteğini çekti. Biz destek olmasak, arkadaşları olarak elinden tutmasak ya okulu bırakacaktı ya eskort falan olacaktı. Ki bizim zamanımızda hayat bu kadar pahalı değildi. Senin karşına nasıl insanlar çıkacağı meçhul, kızma ama yaşın gereği aklın da bir karış havada. Başına iş açman çok olası görünüyor burdan bakınca.

Çok üzülüyorum böyle konular okuyunca, aileler bir karar verip dünyaya çok getiriyorken hiç o çocuğa sorulmuyor annen, baban olarak bizi kabul ediyor musun diye? Kendi inançlarımız, kendi düşüncemiz, hayat şeklimiz doğrultusunda yaşamaya mecbur bırakıyoruz onları, bizim çocuğumuz olduğundan tabi ki biz ne dersek onu yapacak, bize uyacak!

Tavsiyem sınava odaklanmanız ve gizli şekilde açılma girişimlerinden uzak durmanız, tekrar aynı şekilde görülmeniz kardeşlerinize koz vermeniz demektir.

Aklım bir karış havada değil ama içimdeki karakteri dışarı vurma isteği fazla.Beni anlayın lütfen bu istek çare bulma çabası bundan...gençliğimi yaşamak üniversitede istediğim gibi gezmek eğlenmek benim de hakkım . ailem belkide para gönderecek bana evden kaçtığımı ve kararlı olduğumu görürlerse çünkü ben onların kızıyım bu yaşa kadar okumamı onlar da çok istedi belkide bi ihtimal izin verecekler, tamam lanet olsun böyle yaşa diyecekler bunu yaşamadan bilemem.Kararlı durmaya çalışırım olmayınca da onların suyuna giderim okul bitirene kadar ne kadar istemesem de öyle yaşarım.Para çok çabuk bitiyor ben kazanınca her şey daha da artacak.Bunların hepsinin farkındayım ama çare bulmak özgür yaşamakta istiyorum.Bakalım zamanı gelince neler olur yaşamadan bilemem.

gerçeği söyleyemem bu çok riskli kardeşim ailem gibi düşünüyor anlayamaz anlasa da kelle koltukta gezerim iyice

canım seni çok iyi anlıyorum ben de açıldım. öncelikle asla yapmaman gereken şey dışarda açık evde kapalı olmak. bu bir yerde patlar ve ailene zarar verir. öncelikle zaten kış geldi. kapanmak çok da zorlamaz. sınavına hazırlan bölümünü kazan. ondan sonrasını sonra düşün. şimdi sınavın daha önemli. aileden destek almadan okuyan çok insan tanıyorum. yapılmayacak şey değil.

Bir kerede bilerek kapiya cik sonra yerinden firlaa ayyyy anne basortummmmm de daha sonra seni gambazlarsa inanir. Bu saf hep unutuyor der sende bir kahkahayla gul bak su deli hallerimee ben akillanmam yahu de gec. Senin bu ilk konum degil bu konuda oule hatirliyorum

Zorla kapandiniz tamam ama hangi akılla ailenizin eşin dostun olduğu bir yerde açılıp,birde çevrenize ters bir kıyafetle bir adamın arabasına binmeye cesaret etmek.Binmemişsiniz ama kardeşiniz görmese bunu yapacaktiniz.Akilli insan önce şartların olgunlaşmasını bekler kendini güvene alır hedefe ulaşmasını engelleyecek faktörler için önlem alır Kardesiniz bir gün söylese gitti hayaller sittin sene o çevreden o aileden kurtulamazsiniz.Orda burda riskli ilişki içinde olmak yerine oturun çalışın .Bu kavak yelleri esmeye devam ederse işiniz zor.( Ben ailenizi ve sizi soktukları durumu asla ama asla onaylamiyorum ama bu baskiya rağmen boyle rahat haltlar karıştırmak risk, sevgili falan cahil cesareti)

Allah o kardeşinden ve ablandan seni bir an önce kurtarsın. Empati yaptım, ne ben ne de kız kardeşim tesettürlü değiliz. Ailemiz de asla baskıcı değil ama kendimi senin kardeşinin yerine koydum. Benim ablam/kardeşim böyle bir şey yapmış olsa, onun zorla istemediği bir şekilde yaşadığını anladığım için kahrolurdum ve elimden geldiğince destek olurdum. Bu aileden kurtulmanın tek yol meslek sahibi olup ekonomik özgürlüğünü kazanmak gibi duruyor. Umarım istediğin gibi yaşayabileceğin güzel günlerin olur. Söylemeden edemiyorum, kız kardeşinin tavrına sinir oldum. Pavyonda basmış sanki. Offf off.

Bence onların da psikolojileri normal değil, aynı baskı ve beyin yıkmayı yaşıyorlardır. Kardeşleri açılsa haksızlık olarak görecekler, kendilerinin de hakkı çünkü ama bunu dile getiremedikleri için saldırganlar.

Arkadaşım demişim erkek olduğunu söylemedim bilip bilmeden sevgili işleri demişsiniz ben öyle bir şey yazmadım nerden uyduruyorsunuz bunu ? arkadaşımı ve ablasını ailem tanıyor ve KIZ.evet bende yaptığım şeyin doğru olmadığını biliyorum ama erkek olsa ne olacak o kişinin arabasına bindim diye halt karıştırmış (!) mı oluyorum ? sizin zihniyetiniz kirli yazık...

üzüldüm zor bir durum yaşıyorsun. şimdi sen ben kapanmak istemiyorum deyip ailene açılsan seni çok sıkacaklar zor zamanlar geçireceksin derslerine çalışamayacaksın. en yiisi böyle sabret. kardeşine de çok yüz verme üstüne gitme. kapalı kal dışarda kafanı filan açma. sınavını kazandığında kendi istediğin hayatı yaşayabilirsin..

Hayata bir kez geliyorsun.. Sınava gir kazanıp uzağa git kendi hayatını kur, içinde kalan ne varsa olmak istediğin gibi yaşa ve ol. Bu seni daha güçlü yapmalı.

O kısmı yanlış anlamışım özür dilerim.Ama zamanında sevgili yapmışsınız.. ...
Bakın benim zihniyetim kirli değil,benimde kızım var tabi ki zamanı geldiğinde erkek arkadaşı olacak bu sağlıklı bir durum Ama sizin sartlariniz öyle değil bir hatanizda okulu yakıp sizi evlendirebilirler "Biz bas edemiyoruz kocası baş etsin "diye .Ben diyormki buna gerek yok.Akilli olun kendi geleceğinizi anlık heveslerle kendi elinizle yakmayın......

kardeşin inşallah unutur gider
sende bir daha ona bu konuyu açma ve barışsın diye üzerine de gitme
yoksa herşey sarpa sarar

kardeşin unuttuğuna kesinlikle inanmamıştır bu arada
sınavında başarılar dilerim

20.000 mi dediniz aman Allah ım
benim kızım da hazırlanıyor üniversiteye şehir dışından güzel bir üni istiyor
20.000 i duyunca uçukladım biran

Ankara istiyor mesela yurtta kalsa bile mi böyle

bu yorum nasıl doğru anlatamam, ablam laf arasında ben leyla kapandı diye kapandım dedi baskı olmuştu sen ablasın kardeşin kapalı diye o da bunu söyledi kapanmak istemiyordu bence.Keza kardeşim de dinden uzaktır namaz yok küfür eder hassasiyeti yoktur yani ama aynı zamanda yanımda da olamazlar çünkü yanlış ailede doğduk...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…