Yakalandım...çok kötü hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oha aileye gibj aile

20.000 mi dediniz aman Allah ım
benim kızım da hazırlanıyor üniversiteye şehir dışından güzel bir üni istiyor
20.000 i duyunca uçukladım biran

Ankara istiyor mesela yurtta kalsa bile mi böyle
Yurtta kalırsa iş değişiyordur. Yakınımda üniversite var, o sebepten çevremde çok fazla öğrenci evi var. Yeğenim de üniversite öğrencisi o yüzden az da olsa hakimim konuya.

Apartmanımda iki öğrenci var mesela aileleri kendi evlerini kiraya verip buraya gelmişler, tüm düzenlerini değiştirmişler masraflar biraz azalsın en azıdan diye. İki kız öğrencinin kaldığı bir daire var kirası 16 bin. Aidatla falan 17-18 oluyor. Gerisini siz hesaplayın.

Aslında insanlar çocuklarına saygı duysa, ayrı bir birey olduklarını kabullense hiç bir şey bu kadar zor olmayacak. Bizim milletimizde çocuğu eşya gibi görüyorlar af edersiniz, seni ben doğurdum, ben büyüttüm ben bakıyorum, ben ne dersem o! Sonra çocuk başlıyor ben neden dünyaya geldim, niçin yaşıyorum diye sorgulamaya, kendini fazlalık görmeye kadar gidiyor mevzu.

Bazen dışarda görüyorum küçücük kız çocuklarının başları kapalı, uzun giysiler, şimdiden alışsınlar diyeymiş herkes çocukluktan alışmazsa olmuyor mu bu iş? Ya da öylesi daha mı garanti oluyor? Buluğ çağına en az 10 seneleri olan çocuklar bunlar, henüz gerekliliğini bile kavrayamayacak yaşta maruz kaldığı durum bana hiç normal gelmiyor.

Yurt kolay çıkmıyor öyle. Yurt çıkmazsa kiralar ne kadar haberin var mı? Ailene mecbursun. Millet maaşla çocuk okutamıyor, öyle üç kuruş part time işle okuyamazsın. Aklını başına topla. Mesleğini alana kadar idare et.

20.000 mi dediniz aman Allah ım
benim kızım da hazırlanıyor üniversiteye şehir dışından güzel bir üni istiyor
20.000 i duyunca uçukladım biran

Ankara istiyor mesela yurtta kalsa bile mi böyle
Yeğenim üniversitede okuyor. Devlet yurdu çıkmadı. Özel yurtta şu an. Yıllık 50 bin ödüyorlar akşam yemeği ısınma dahil. Aylık 5 bine geliyor. Ama kitabı, malzemesi, öğlen yemeği fln 10-15i geçiyordur. Ev tutsa iki koz 20 bini rahat bulur ne yazık ki.

Benim yeğen ailesinin yanında okuyor. Geçen gün konuşurken söyledi öğlen yemeği 80 liraymış okullarında. E bu çocuklar bütün gün okulda arada çay kahve içecekler tatlı bişeyler yiyecekler enerji versin diye. Yoluydu yemeğiydi çayı kahvesiydi günlük en az 200 lira harcıyordur. Ayda 20 gün okula gitse 4000 lira. Daha kitabı defteri okul ihtiyacı fotokopisi vs yok içinde.

Demek artik dargelirli baska sehirde cocuk okutamiyo artik.

Yol parasından tasarruf etmek için yurdu okula yakın tuttular. Ama akşam canı ders çalışırken abur cubur çekse markete 100 lira bırakıyor yani. Gençler enerji ihtiyaçları da var dediğin gibi.
Allah çocuk okutanların yardımcısı olsun devir artık gerçekten öyle part time okutulacak zaman değil.

yurt ve öğrenim kredisi çıkarsa bir şekilde idare edersiniz aslında. Çok çok iyi olmaz ama kalacak yeriniz, sabah akşam yiyecek yemeğiniz garanti olur, üç beş kuruşta öğrenim kredisi geçer aylık elinize. Ama üni kazanana ve bunlar gerçekleşene kadar biraz dişinizi sıkmaya çalışsın.Umarım hayatınız istediğiniz gibi olur.

çok teşekkür ederim bilgi için
bizim kıza kyk çıkmaz diye tahmin ediyorum özel yurt olur dedik
20.000 i duyunca korktum biran :)

teşekkür ederim bilgi için
benim kızıma da kyk çıkmaz
canımızı dişimize takacağız gerekirse güzelce okusunlar yeter ki kazasız belasız

çok teşekkür ederim bilgi için
bizim kıza kyk çıkmaz diye tahmin ediyorum özel yurt olur dedik
20.000 i duyunca korktum biran :)
yaklaşık dedim yav 3 aşağı 5 yukarı. Çocuğa, şartlara, bölüme göre değişir. Yürüme mesafesinde özel yurt bulunursa ne ala, bizim burda yok mesela. Yine yoldu yemekti masraf olacak. E bu çocuklar genç, yemek içmek gezmek isteyecekler bir yerde. Yurttan okula okuldan yurda bir hayata mahkum edilemezler ki. O kısım ayrı masraf.

Bölüme göre masraf kalemleri çok değişiyor. Benim yeğenim mimarlık okuyor mesela, malzemeleri çok pahalı. Bilgisayar almak gerekiyor şimdi, çocuğun işini görecek özelliklerde orta kalite bir bilgisayar 40-50 bin bandında. Mimarlık, tıp, diş hekimliği, bazı mühendislikler falan ciddi para döktüren bölümler.

Kardeşinizin üzerine gitmeyin,şirinlik yapmayın konuyu ne kadar önemserseniz o kadar kullanır.
Açıklamanızı yapmışsınız zaten unutun,birşey olmamış gibi davranın.
Ailenizle birlikte yaşarken bir daha bu tip şeyler yapmayın. Okulda daha rahat olursunuz,mesleğinizi elinize alınca daha da rahat olursunuz.

evet öyle yapıyorum zorunlu konuşulacak bişi varsa konuşuyorum onu dışında nötrüm

Bana mantıklı ve aklı başında bir insan izlenimi vermediniz. 19 yaş gayette aklı başında insanların mantıklı hareket ettiği bir yaş aslında. Çocuk gibi hareketler. Çocuk gibi düşünceler.

Bana, tıp, bilgisayar mühendisliği, programcılık gibi bölümleri kazanabilecek potansiyel yok gibi geldi.

Ha bunu neden yazdım elinizi sallasaniz üni mezununa çarpan bı ulkede, okula fazla anlam yüklemek. İşsiz tonla mezun varken iş bulmaya kesin gözüyle bakmak, yani tonla temelsiz plan var. En çok başı açık bir kasiyer olunabilir sizin durumda

Merhaba sabredin biraz
Şimdilik onların söylediklerine dikkat edin .
Ileride kendi ayaklarınız üstünde durduğunuzda yaşınızda reşit uygun olduğunda bu kararı siz vereceksiniz zaten
Canınızı sıkmayın çözülür elbet.

Çocuk gibi hareketler çocuk gibi düşünceler derken? istediğim hayat için çabalamış olmak mı çocukça .Siz kimsiniz de beni bu şekilde yargılamaya çalışıyorsunuz.
Siz ne mezunusunuz ?ortalamanız kaçtı üniversitedeyken? insanların kapasitesini siz mi belirliyorsunuz hangi cürretle ahahah çok güldüm ya yorumunuza.Çok merak ediyorsanız ben geçen sene tıp kazanacak sıralamayı elde ettim istesem giderdim ama kalmayı tercih ettim.Benim kadar idealist olmadığınız için anlamanız güç olabilir.
programcılık neymiş ya bilgisayar mühendisliği falan siz bunların garanti olduğunu falan mı sanıyorsunuz.Kendini geliştirmeyen iyi üniversitede okumayan bir mühendis en fazla asgari ücret alır.Bu işlerden anlamadığınız o kadar belli ki..o aklınızı önce kendinize yettirin siz.Kasiyerlikte yaptım başım kapalı olarak harçlık çıkarmak için ve bundan utanmıyorum ama siz utanılacak birisiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…