- 15 Şubat 2013
- 24.329
- 91.405
Oha aileye gibj aileBen üniversite okurken bir arkadaşım son sınıfta yaptı senin bu istediğini. Ailesi reddetti ve bütün desteğini çekti. Biz destek olmasak, arkadaşları olarak elinden tutmasak ya okulu bırakacaktı ya eskort falan olacaktı. Ki bizim zamanımızda hayat bu kadar pahalı değildi. Senin karşına nasıl insanlar çıkacağı meçhul, kızma ama yaşın gereği aklın da bir karış havada. Başına iş açman çok olası görünüyor burdan bakınca.
Yurtta kalırsa iş değişiyordur. Yakınımda üniversite var, o sebepten çevremde çok fazla öğrenci evi var. Yeğenim de üniversite öğrencisi o yüzden az da olsa hakimim konuya.20.000 mi dediniz aman Allah ım
benim kızım da hazırlanıyor üniversiteye şehir dışından güzel bir üni istiyor
20.000 i duyunca uçukladım biran
Ankara istiyor mesela yurtta kalsa bile mi böyle
Ya sorma ne çile çekti kız. Sanıyorlar ki okurken çalışmak kolay. Kafede garsonluk yaparak kazandıkları günde 100-200 lirayla yaşayabilecekler.Oha aileye gibj aile
Yurt kolay çıkmıyor öyle. Yurt çıkmazsa kiralar ne kadar haberin var mı? Ailene mecbursun. Millet maaşla çocuk okutamıyor, öyle üç kuruş part time işle okuyamazsın. Aklını başına topla. Mesleğini alana kadar idare et.Bende biliyorum kolay olmadığını ama üniversitede okuyan arkadaşlarım var kimse 20 bin harcama yapmıyor, geçtiğimiz yaz işte çalıştım bu yaz da çalışır aldığım parayla da giderim bir şekilde oradayken de part time işlerde çalışırım hazırlık okurum para biriktirmesi kolay olur vs. isteyene çözüm bol en olmadı krediye başvururum bende böyle olsun istemezdim ama bu zamana kadar çalınmış bir hayatım oldu dahasına izin veremem.
Yeğenim üniversitede okuyor. Devlet yurdu çıkmadı. Özel yurtta şu an. Yıllık 50 bin ödüyorlar akşam yemeği ısınma dahil. Aylık 5 bine geliyor. Ama kitabı, malzemesi, öğlen yemeği fln 10-15i geçiyordur. Ev tutsa iki koz 20 bini rahat bulur ne yazık ki.20.000 mi dediniz aman Allah ım
benim kızım da hazırlanıyor üniversiteye şehir dışından güzel bir üni istiyor
20.000 i duyunca uçukladım biran
Ankara istiyor mesela yurtta kalsa bile mi böyle
Benim yeğen ailesinin yanında okuyor. Geçen gün konuşurken söyledi öğlen yemeği 80 liraymış okullarında. E bu çocuklar bütün gün okulda arada çay kahve içecekler tatlı bişeyler yiyecekler enerji versin diye. Yoluydu yemeğiydi çayı kahvesiydi günlük en az 200 lira harcıyordur. Ayda 20 gün okula gitse 4000 lira. Daha kitabı defteri okul ihtiyacı fotokopisi vs yok içinde.Yeğenim üniversitede okuyor. Devlet yurdu çıkmadı. Özel yurtta şu an. Yıllık 50 bin ödüyorlar akşam yemeği ısınma dahil. Aylık 5 bine geliyor. Ama kitabı, malzemesi, öğlen yemeği fln 10-15i geçiyordur. Ev tutsa iki koz 20 bini rahat bulur ne yazık ki.
Demek artik dargelirli baska sehirde cocuk okutamiyo artik.Yeğenim üniversitede okuyor. Devlet yurdu çıkmadı. Özel yurtta şu an. Yıllık 50 bin ödüyorlar akşam yemeği ısınma dahil. Aylık 5 bine geliyor. Ama kitabı, malzemesi, öğlen yemeği fln 10-15i geçiyordur. Ev tutsa iki koz 20 bini rahat bulur ne yazık ki.
Yol parasından tasarruf etmek için yurdu okula yakın tuttular. Ama akşam canı ders çalışırken abur cubur çekse markete 100 lira bırakıyor yani. Gençler enerji ihtiyaçları da var dediğin gibi.Benim yeğen ailesinin yanında okuyor. Geçen gün konuşurken söyledi öğlen yemeği 80 liraymış okullarında. E bu çocuklar bütün gün okulda arada çay kahve içecekler tatlı bişeyler yiyecekler enerji versin diye. Yoluydu yemeğiydi çayı kahvesiydi günlük en az 200 lira harcıyordur. Ayda 20 gün okula gitse 4000 lira. Daha kitabı defteri okul ihtiyacı fotokopisi vs yok içinde.
yurt ve öğrenim kredisi çıkarsa bir şekilde idare edersiniz aslında. Çok çok iyi olmaz ama kalacak yeriniz, sabah akşam yiyecek yemeğiniz garanti olur, üç beş kuruşta öğrenim kredisi geçer aylık elinize. Ama üni kazanana ve bunlar gerçekleşene kadar biraz dişinizi sıkmaya çalışsın.Umarım hayatınız istediğiniz gibi olur.Kredi sadece bir ihtimaldi onun öncesinde gayet iyi sebepler sundum hazırlık sınıfında işte çalışmak ve birikimle gitmek gibi...gülünecek bir şey göremiyorum kocaya kaçsaydım daha iyiydi sanırım üniversiteye kaçmak istiyorum benim idealim var.Destek olmuyorsanız köstekte olmayın lütfen
çok teşekkür ederim bilgi içinYurtta kalırsa iş değişiyordur. Yakınımda üniversite var, o sebepten çevremde çok fazla öğrenci evi var. Yeğenim de üniversite öğrencisi o yüzden az da olsa hakimim konuya.
Apartmanımda iki öğrenci var mesela aileleri kendi evlerini kiraya verip buraya gelmişler, tüm düzenlerini değiştirmişler masraflar biraz azalsın en azıdan diye. İki kız öğrencinin kaldığı bir daire var kirası 16 bin. Aidatla falan 17-18 oluyor. Gerisini siz hesaplayın.
teşekkür ederim bilgi içinYeğenim üniversitede okuyor. Devlet yurdu çıkmadı. Özel yurtta şu an. Yıllık 50 bin ödüyorlar akşam yemeği ısınma dahil. Aylık 5 bine geliyor. Ama kitabı, malzemesi, öğlen yemeği fln 10-15i geçiyordur. Ev tutsa iki koz 20 bini rahat bulur ne yazık ki.
çok teşekkür ederim bilgi için
bizim kıza kyk çıkmaz diye tahmin ediyorum özel yurt olur dedik
20.000 i duyunca korktum biran :)
evet öyle yapıyorum zorunlu konuşulacak bişi varsa konuşuyorum onu dışında nötrümKardeşinizin üzerine gitmeyin,şirinlik yapmayın konuyu ne kadar önemserseniz o kadar kullanır.
Açıklamanızı yapmışsınız zaten unutun,birşey olmamış gibi davranın.
Ailenizle birlikte yaşarken bir daha bu tip şeyler yapmayın. Okulda daha rahat olursunuz,mesleğinizi elinize alınca daha da rahat olursunuz.
Çocuk gibi hareketler çocuk gibi düşünceler derken? istediğim hayat için çabalamış olmak mı çocukça .Siz kimsiniz de beni bu şekilde yargılamaya çalışıyorsunuz.Bana mantıklı ve aklı başında bir insan izlenimi vermediniz. 19 yaş gayette aklı başında insanların mantıklı hareket ettiği bir yaş aslında. Çocuk gibi hareketler. Çocuk gibi düşünceler.
Bana, tıp, bilgisayar mühendisliği, programcılık gibi bölümleri kazanabilecek potansiyel yok gibi geldi.
Ha bunu neden yazdım elinizi sallasaniz üni mezununa çarpan bı ulkede, okula fazla anlam yüklemek. İşsiz tonla mezun varken iş bulmaya kesin gözüyle bakmak, yani tonla temelsiz plan var. En çok başı açık bir kasiyer olunabilir sizin durumda