Yabancılar gibi çocuk yetiştirmek?

Çok güzel yazmışsın ama ne derler davulun sesi uzaktan hoştur hamileyken kurduğun hayaller öyle yapmayacağım böyle yapacağım dediğin şeyleri kendi doğurduğunda bile yapamıyorsun. Sen hesap et :) bekarken ne eleştirirdim ehehe şimdi oturup birlikte ağlıyoruz napim o ağladıkça bende içleniyorum

daha bunun aman kizim lohusanin mezari 40 gun acik bekleri
lohusaya al basari nazar değeri bilmem nesi var çünkü biz kutsanmiş toplumuz her müsibet bize gelmek icin hazirda bekliyor
baska toplumlara gitmiyor
Su lohusa mezar olayi normalde beni etkilemez sacma bulurum ama lohusayken korkutmustu ve bunu soylemeleri cok uzmustu. Markete bile gitmeme kiziyorlardi.
Hamilleikte oksuruk peydah olmustu aman oksurme kordonu kopar dediler. Elimdeydi sanki. Su an okudugum kitapta bir bolum var ve tam da bu konuya parmak basiyor. Hepimiz ailemizden hatta annemizden gordugumuz caresizlikle cocuklarimizi buyutuyoruz.

Evet hep öyle olur
ben tesetturlu degilim hamileyken kaynanam bana her geldiginde kirmizi yazma getiriyo bende anlam veremiyorum dogumdan sonra kapan demeyemi getiriyo ne diyip kendi kendime hem gulup hem sinirleniyorum
neyse ben dogumu yaptim hastanede yatiyorum narkozluyum şaftim kaymış ama bi hisirti sesi geliyo biri valizde haldir huldur bisey ariyo en son bi gozumu actim kaynanam valizin altini ustune getiriyo ne ariyosun anne dedim kirmizi esarplar vardi ya onlari ariyorum diyo
napacan ki onlari ben getirmedim hastaneye dedim
verdigi cevapla ne narkoz kaldi ne epidural lohusa senromu tavan.
megersem o yazmalari bana dogumdan sonra takayimda al basmasin diye alip alip getiriyomuş
ben takmam esarp mesarp al malda basmaz beni dedim
eve geldik hergun kirmizi tak kirmizi tak diyip duruyo diyaneti aradim dedim ki kardesim hocam ben lohusayim allah askina soyle al basmasi varmi beni al basarmi dedim adama
yok öyle bisey hanimefendi hurafe dedi.
kaynanami yinede inandiramadik

baslarim oyle bir oksurukle kopacak kordonada acik kalan mezarada
beni uzmedi ama o lohusalikla cehalet evin pencerelerinden tasinca insan geriliyor

Benimde ilk mesajımda demek istediğim bu aslında. Biz gercekten çocukluğumuzu yaşadık. Yeri geldi bahçede, yeri geldi arkadaşımızın evin de oynadık. Kuzenlerimle sokak sokak gezip evlerin zillerine basık kaçtık. Ama şimdi kime güvenip çocuğumu evine sokabilirim ya da sokakta oynamasına izin verebilirim. Çocukların kafası karısık suan. Sokakta sapık var, hastalık var. O yüzden ben evde pek kural koyamıyorum.

İşte aslında al basmıyor loğusaya bilmiş insanlar basıyor

Henüz bebeğim küçük olduğu için duygusal yaklaşıyor olabilirim ilerde zamanı gelince iki tarafı da yıpratmadan bir çözüm bulacağız umarım .

evde bende canina zarar verecek bir sey yapmadikca karismiyorum

Bu aksam ilk defa dışarı çıkardım çocukları açık alana gittik arkadaşla saat 8 de kimse yoktu
Onunda küçük çocukları var gözlemledim çocukları sürekli ağlayarak bağırarak ardindan anne kızarak bu şekilde hep döngü kadın yoruluyor anlıyorum ama iletişimleri çok kotuydu açık alana çıkılmış çocuk ağlıyor sussun diye eline telefon veriliyor maalesef bizde böyle yeter ki sussun her istediği eline veriliyor
Ben çocuklarımı dinliyorum saygı duyuyorum onların eşyasını bile kullanırken izin istiyorum
Bir şey istedikleri zaman olmaz hayır demek yerine gerekçesini açıklıyorum
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayacakları dilde anlatıyorum
Gürültünün mesela başka insanları rahatsız edebileceğini bunun hoş olmayacağını gibi gibi....
Onlara seçenekler sunuyorum kendi kararlarını alabilsinler
Bana diyorlar çocuklarım böyle akıllı olsa hiç zorlamam ama ben bugüne böyle kolay gelmedim ki çok sabırlı davrandım kolaya kacmadim

Ya cildircam yaanlat sen anlat yaaa

Hunharca gülüyorum. Çocuğum olduktan sonra asla yapmayacağım dediğim her şeyi yaptım da ondan. Bizim anneler yabancı değil ya, çocuklar ondan yabancıların çocuğu gibi yetişmiyor sanırım.

Sonuca varilir da,nasil varildigi da onemli
Ayy vallahi 3 cocugum var ama ben de ayni dusunuyorum.Benim cocuklarim kimsenin evinde elinde kekle koltuga tirmanmadi,sesinin cikabildigi kadar bagirip cagirmadi,elinde kalem halilari cizmedi.Fakat bunu yapan cocuklara degil annelere kiziyorum.
Ogretmeye zaman harcamiyor bircogu,ornegin ortu serilir cocuklara,gozkulak olunur,onlar yedikten sonra eller agizlar yikanir oyuna gecerler.
Anneler de ondan sonra cay mi icer sohbet mi eder,bir taraftan cocuklara goz atarak.
Cocuklar ogretileni,anlatilani aliyor,bir de demiyorlar mi,benim cocuk ozgur ruhlu,yaraticiligini mi korelteyim,evlere senlik

Haykırdım yaaaa ayyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…