- 9 Ocak 2018
- 5.242
- 12.997
Kucuklugumu hatirlamam ama evlenirken sarilmisti annem dans ediyorduk oBen 20 yaşımda hala kısıtlanan biriydim o sebeple belki yapmaması gereken şeyi sadece ona bağlı olarak yapmamasını istedim bilemiyorum. Biraz da özgür oldu, anneme en son yazın gittim. Oğlum kaktüs gördü ve ellemek istedi. Sever böyle dikenli şeyleri kontrol etmeyi ama çok temkinlidir, sadece hafifçe dokunur sivri olduğunu falan anlatmaya çalışır işte. Annem aşırı panik bütün çiçekler kalktı, ben çocuk bakmayı bilmemekle suçlandım artı kadınlığı da bilmiyormuşum, çocuk ziyan oluyormuş. Sebebi de yatırıp zorla yemek yedirmemem, düşüp kalkmasını çok önemsememem, çocuğun bidonu falan ortada görünce götürüp yerine koyması gibi sebepler. İçimden dedim yani sen bize her şeyi kısıtladın da ne oldu? Bir kere sarılmadın ama yedirip içirdin güya çok düşündün. Bu mudur yani? Şimdi bende ne eksikse fazlasıyla veriyorum ama kim bilir ben nelerde eksiğim
Canim tamam mide bulandirici bir durum ama hatayi birazda kendinde arasanÇok teşekkür ederim☺
Derdim bayağı tiksinç bir şey öncelikle kusura bakmayın ama maalesef bunu aşamıyorum.
Çocuklarım aşırı aşırı pis, ne yapsak olmuyor.
Tükürme, orayı burayı yalama, olur olmaz şeyleri ağzına sokma, sürekli suyla oynama, tükürük elinde biriktirip sağa sola sürme, duvar kağıdı, ambalaj, defter, kitap vb şeyleri koparıp çiğneme, atlet tshirtü bile ağzına alıp kemirme, birbirini ısırma vb iğrenç, mide bulandırıcı hareketler var.
Dün artık sabrımın son sınırına geldim, yeni aldığım yapbozun tüm parçalarını yalamışlar, o halde görünce oturup ağlamaya başladım.
Bu çocuklarla takdir edersiniz ki insan içine çıkmam mümkün değil, dışarıda da yaparlar.
Sandalyeyi yalar, ayakkabısını ısırır, saçma sapan pis şeyler.
En son sahilde kumları ağızlarına attıklarını görünce kısa çaplı bir kriz geçirmiştim.
Bir de geçenlerde küçük kutu sütü klozete daldırırken yakaladığımda kendimi tımarhaneye kapatmak istedim, yok olmuyor dayanamıyorum ben buna.
4 ve 3 yaşındalar, 4 yaşında olanın huyu bu ve küçüğü de kendine uyduruyor.
Oral dönem dedik bekledik bitti geçmedi, kardeşi oldu ondandır dedik bekledik yine yok.
Evde bir tane bile sağlam araba yok çünkü oyuncak arabalarının lastiklerini dişleriyle kemirerek çıkarıyorlar, sakız niyetine çiğniyorlar.
Ben ne yapacağım, bilen, duyan var mı böyle iğrençlik?
Çok teşekkür ederim☺
Derdim bayağı tiksinç bir şey öncelikle kusura bakmayın ama maalesef bunu aşamıyorum.
Çocuklarım aşırı aşırı pis, ne yapsak olmuyor.
Tükürme, orayı burayı yalama, olur olmaz şeyleri ağzına sokma, sürekli suyla oynama, tükürük elinde biriktirip sağa sola sürme, duvar kağıdı, ambalaj, defter, kitap vb şeyleri koparıp çiğneme, atlet tshirtü bile ağzına alıp kemirme, birbirini ısırma vb iğrenç, mide bulandırıcı hareketler var.
Dün artık sabrımın son sınırına geldim, yeni aldığım yapbozun tüm parçalarını yalamışlar, o halde görünce oturup ağlamaya başladım.
Bu çocuklarla takdir edersiniz ki insan içine çıkmam mümkün değil, dışarıda da yaparlar.
Sandalyeyi yalar, ayakkabısını ısırır, saçma sapan pis şeyler.
En son sahilde kumları ağızlarına attıklarını görünce kısa çaplı bir kriz geçirmiştim.
Bir de geçenlerde küçük kutu sütü klozete daldırırken yakaladığımda kendimi tımarhaneye kapatmak istedim, yok olmuyor dayanamıyorum ben buna.
4 ve 3 yaşındalar, 4 yaşında olanın huyu bu ve küçüğü de kendine uyduruyor.
Oral dönem dedik bekledik bitti geçmedi, kardeşi oldu ondandır dedik bekledik yine yok.
Evde bir tane bile sağlam araba yok çünkü oyuncak arabalarının lastiklerini dişleriyle kemirerek çıkarıyorlar, sakız niyetine çiğniyorlar.
Ben ne yapacağım, bilen, duyan var mı böyle iğrençlik?
Yaptım hepsini.Kucuklugumu hatirlamam ama evlenirken sarilmisti annem dans ediyorduk o
Canim tamam mide bulandirici bir durum ama hatayi birazda kendinde arasan
Yerinde olsam araba turevi hic bir oyuncagi birakmaz atardim ve bir daha almazdim koordinosyon oyuncaklari var buyuklerden bir tane alirdim baska da oyuncak yok wc nin kapisini kilitlerim bu donemi atlatana kadar
Evde butun kucuk esyalari kaldirirdim
Ve oyuncak alacaksamda buyuk boy sert oyuncak alirdim onlara da aci krem falan surerdim bir daha ağızlarına almazlardi
1 de 1 kilo elma alirdim ellerine verirdim gevelesinler diye
Basima gelmedigi icin soylemesi kolay gelen seyler yazdim ama yaparmiydim yapardim
Pedagoga gittiniz mi online da varmisYaptım hepsini.
Aklınıza gelen her şeyi yaptım.
Daha dün akşam ikisiyle ayrı ayrı 20 dk yı aşan özel konuşma yaptım.
Eşyalarda mikroplar olduğunu, ağzımıza giren her şeyi yıkadığımızı, bu sebeple annenin bardak, tabak, çatalları makinede, yiyecekleri lavaboda yıkadığını ama diğer şeyler ağzımıza girmeyeceği için yıkamadığımızı anlattım.
Her seferinde çok faydalı oldu diyorum, sabah yine aynaya tükürüp yapışmış yalıyorlarken buldum.
Hangi eşyayı kaldırayım, her şeye yapabiliyorlar.
Bir ara tüm kitap, defter türevlerini kaldırdım koparıp çiğniyorlar diye, duvar kağıtlarını yırtıp yemeğe başladılar.
Gerçekten dayanılmaz bir durumdayım, çevremde hiçbir çocukta böyle bir şey yok.
Oral dönem bitti mi nesne ağıza atmak yok ama iğrençlikte üstlerine tanımıyorum.
Şuan bir aydınlanma yaşadım.bir de bana tek bende yazmıştın
yukarıda anlattığım örnek çocuk oğlum ki kendisi 10 yaşındadır yeni şeyleri arada yalar
yani tabii ki seninki gibi değil ama dili ile bir kontrol eder mesela geçen çok sevdiği Oxford sözlüğünü yaladı
muhtemelen oral dönemden çıkmakla ilgili sıkıntıları var lakin kendisi farklı bir kişilik
örneğin tatları kokuları çok keskin alır gurme mübarek
kinestetik zeka olarak belirtikleri bir hali var, hız algısı, konuşma sıkıntıları vs vs
her şeyi deneyimlemek istiyor
sözlüğü de önce kokladı sonra yaladı zira başka bir fiili deneme yolu yok
yavaş yavaş soyut döneme geçecek atlatacak modundayım
aslındaKoalina ya da yazacaktım
o küçükken fıldır fıldır olan 10-11 aylıkken yürüyen canavarlar büyüdükçe dertleri de büyüyor diye
zira benimki 11 aylıkken koşuyordu
doktora eşim bu çok koşuyor demişti de koşturun o zaman demişti
adam elinden tutunca koşuyor sanmış 13 aylıkken odasına koşarak girince bu ne zamandır yürüyor erkek çocuklar geç yürür demişti biz ne bilelim 11 aylık koşanı o zaman normal sanmıştık
çözüm olur mu bilmiyorum ama oyuncak arabaların lastikleri olmayınca nasıl oynuyor mesela
yeni oyuncak araba alınmaz
bir de mesela sakız vs alsan
çünkü ağızları boş kalsın istememe durumları da var
benim oğlum sık sık bir şeyler yer arada eli ağzındadır
saçı uzunken saçı ağzındaydı vs vs
bir de elleri boş kalmasın modu var bunların
tabii ayakkabı yalama vs bilemedim ama onlarda yapma diyeceksin bol bol
mesela balkon demiri oğluma hep parlak parlak çok cazip gelir yalarmış küçükken kendi anlattı
ama bir de gerçek demir tadı var ya o da değişik gelir ben de yalardım küçükken
hatırladığıma göre çok da küçük değilmişim yani
Gittim gittim, gelişim uzmanı da gördü.Pedagoga gittiniz mi online da varmis
Şuan bir aydınlanma yaşadım.
Evet, konuşmada sıkıntısını var.
Heyecanlanınca takılıyor, düşündüğü şekilde ifade edemeyince sinirleniyor.
Ve kokulara dediğiniz gibi aşırı hassas.
Sokakta çöp kamyonu geçse ‘o neyin kokusu midem bulandı’ der.
Yemeğin içine sevmediği bir şeyi gizlemeye çalışsam ya da bir baharatı fazla kaçırsam daha yemeden ‘kötü koktu’ der ve yemez.
Kelin ilacı olsa...Tam 2 yaşında kızım var her isteidğini yere atarak ağlayarak söylüyor. Bu 1 yaşından beri böyle. Asla ağladığı zaman istediğini yapmıyorum ama yine de vazgeçmedi. Bana tavsiyeniz nedir? Kafayı sıyırmak üzereyim
Degistir o zaman baska pedagog mu yokGittim gittim, gelişim uzmanı da gördü.
Bir sıkıntı yok, size tepkisel davranıyor çok normal ve aşırı duyarlı çocuk dedi.
Bu kadar
Sorunu çözmeye yönelik kimseden bir şey öğrenemedim, bekle geçer dediler sadece.
4 yaşında oldu, daha ne kadar türükürler pislikler içinde yaşayacağız?
Saakin ol umursamamaya devam dusun ki kucuk kvTam 2 yaşında kızım var her isteidğini yere atarak ağlayarak söylüyor. Bu 1 yaşından beri böyle. Asla ağladığı zaman istediğini yapmıyorum ama yine de vazgeçmedi. Bana tavsiyeniz nedir? Kafayı sıyırmak üzereyim
Kizim her gun isirirdi beni bacaklarimda kollarimda isirik izleri dusun yaniKelin ilacı olsa...
4 yaştan bildiriyorum, hala ev sokak ayırt etmeksizin yerlerde tepiniz, bacaklarıma yapışır, millet bize bakar sanki dövüyorum gibi ama o resmen benim canımı acıtır.
Sonuç olarak hala dediğini yapmıyorum ve hala o ağlıyor.
Canları ağlamak istiyor.
Sizin yolunuz benden çok daha ileride, feyz alacağım müthiş şeyler duydum, teşekkür ederim.işte aslında bunun aynısı
bak yukarıda herkesin muhteşem attığı örnek çocuk
aslıdan her çocuk farklı
belki de bazı şeylerin dışa vurumu
bir dönem konuşma terapistine de gittik vs vs
hatta zekasının bir tık önce olduğuna dair okul rehberlik servisi irdeledi vs vs
olduğu gibi bırakıp germeyince daha rahat
o eli kendini güvende hissetmesini sağlıyor mesela zira olağandan çok farklı düşünüp ifade edince karşısındaki diğer arkadaşları onu anlamıyor ve dediğime ne tepki verilir acaba moduna giriyor
yani saçma bir şey söyleyeceğini düşününce daha fazla takılıyor zira onay alamayacağını biliyor ama yine de bunu da söyleme ihtiyacı hissediyor
şimdi neden psikolog pedegog vs götürmüyorsun denecek
son gittiğimiz konulma terapisti ve psikolog olan hatun oğluma sen beni ve anne babanı kandırdın dedi
8 yaşındaki çocuğa açıkça yalancı dedi
bir daha da gitmedi uzunca bir süre de gitmez ki çocuk kendince haklı
o nedenle sönümleme durumundayız konuşması daha olağan heyacanını daha kontrol ediyor
spor müzik artı okul başarısı ile idare ediyor şimdilik
Bİzde de lastikleri koparma durumu var ama dişlere bağladım hep, daha tamamlanmadıbir de bana tek bende yazmıştın
yukarıda anlattığım örnek çocuk oğlum ki kendisi 10 yaşındadır yeni şeyleri arada yalar
yani tabii ki seninki gibi değil ama dili ile bir kontrol eder mesela geçen çok sevdiği Oxford sözlüğünü yaladı
muhtemelen oral dönemden çıkmakla ilgili sıkıntıları var lakin kendisi farklı bir kişilik
örneğin tatları kokuları çok keskin alır gurme mübarek
kinestetik zeka olarak belirtikleri bir hali var, hız algısı, konuşma sıkıntıları vs vs
her şeyi deneyimlemek istiyor
sözlüğü de önce kokladı sonra yaladı zira başka bir fiili deneme yolu yok
yavaş yavaş soyut döneme geçecek atlatacak modundayım
aslındaKoalina ya da yazacaktım
o küçükken fıldır fıldır olan 10-11 aylıkken yürüyen canavarlar büyüdükçe dertleri de büyüyor diye
zira benimki 11 aylıkken koşuyordu
doktora eşim bu çok koşuyor demişti de koşturun o zaman demişti
adam elinden tutunca koşuyor sanmış 13 aylıkken odasına koşarak girince bu ne zamandır yürüyor erkek çocuklar geç yürür demişti biz ne bilelim 11 aylık koşanı o zaman normal sanmıştık
çözüm olur mu bilmiyorum ama oyuncak arabaların lastikleri olmayınca nasıl oynuyor mesela
yeni oyuncak araba alınmaz
bir de mesela sakız vs alsan
çünkü ağızları boş kalsın istememe durumları da var
benim oğlum sık sık bir şeyler yer arada eli ağzındadır
saçı uzunken saçı ağzındaydı vs vs
bir de elleri boş kalmasın modu var bunların
tabii ayakkabı yalama vs bilemedim ama onlarda yapma diyeceksin bol bol
mesela balkon demiri oğluma hep parlak parlak çok cazip gelir yalarmış küçükken kendi anlattı
ama bir de gerçek demir tadı var ya o da değişik gelir ben de yalardım küçükken
hatırladığıma göre çok da küçük değilmişim yani
Tek birine gitmedim ki.Degistir o zaman baska pedagog mu yok
Saakin ol umursamamaya devam dusun ki kucuk kv
Kizim her gun isirirdi beni bacaklarimda kollarimda isirik izleri dusun yani
Hm Allah abir versinTek birine gitmedim ki.
Herhalde 200 doktor görmüştür oğlumu, bunun 10 15 tanesi pedagog.
Nöroloğa da düzenli götürdüm 2 yaşına kadar.
Yani hep bir sorun aradım, belki var biz bilmiyoruz çocuk ondan böyle diye.
Artık babası da doğal olarak bıktı benim bu arayışımdan.
Hep duydumuz aynı, normal geçecek.
bir de bizimkini dene pek bir dobraTek birine gitmedim ki.
Herhalde 200 doktor görmüştür oğlumu, bunun 10 15 tanesi pedagog.
Nöroloğa da düzenli götürdüm 2 yaşına kadar.
Yani hep bir sorun aradım, belki var biz bilmiyoruz çocuk ondan böyle diye.
Artık babası da doğal olarak bıktı benim bu arayışımdan.
Hep duydumuz aynı, normal geçecek.
Ank ise giderim valla.bir de bizimkini dene pek bir dobra
oy yaa, ne zorluklarla demeyeceğim ne garipliklerle büyüyor şu çocuklarAnk ise giderim valla.
Bende şöyle bir sıkıntı oluyor, kardeşi olduğunu duyan ‘ee normal işte ondan yapıyor’ cevabını alıyorum.
İyi de doğmadan da değişikti bu çocuk ve bakıcı baktı küçüğe, resmen aynı evde annesiz büyüdü küçük, ben hep büyükleydim kıskançlığın önüne geçmek, onu onu perçinlememek adına.
Kreşe başlattık, kardeşine de ‘bebek kreşi’ne gidiyor çünkü anne çalışıyor sizlere güzel bir gelecek verebilmek için dedik.
Kardeşiyle evde kaldığımızda duygusal olarak başama çıkamaz diye öyle önerdiler.
Garibim küçüğüm kendini evde bebek kreşinde sanıp her gün okul gibi program yaptırdı bana
Ben başka odaya gidiyordum, ağlaman bitmeden sakın gelme diyordum. Ağlıyor bitince gelebilir miyim diyordu. Gelince neden ağladığını sorup konuşuyorduk. Hatta bir ara ben ağlamıyorum gözlerim ağlıyor bile demişliği varTam 2 yaşında kızım var her isteidğini yere atarak ağlayarak söylüyor. Bu 1 yaşından beri böyle. Asla ağladığı zaman istediğini yapmıyorum ama yine de vazgeçmedi. Bana tavsiyeniz nedir? Kafayı sıyırmak üzereyim
Bİzde de lastikleri koparma durumu var ama dişlere bağladım hep, daha tamamlanmadı
Kokuyu bilemiyorum ama tatlara hassas evet. bazen kaşık maması yapıyorum içine yumurta eziyorum, minicik parçaları çıkartabiliyor sevmediği için. ama çok bi sorun olmuyor. seslere aşırı hassas bizimki, yani afedersin osursak koşa koşa gelip psttt diye kafa sallıyor, o neydi yanikonuşmada sorun var mı bilemiyorum ama 21 aylık henüz konuşmuyor, daha doğrusu her nesneyi biliyor ama ilk hecesini veya ilk iki harfini falan söylüyor. Mesela kırmızı balık yüzüyor diyecek; kı ba yü. Cümleler bu şekil.