Yurtdisinda yasayan bir anne olarak soyleyebilirim ki disiplin ve iletisim bence en onemlisi.
Kucuk bir ornek vermek gerekirse esim hep sok olur Turkiyede tatile gittigimizde, aksam gezerken disarida bebekleri cocuklari gordugumuzde 'Bu cocuklar neden uyumuyor bu saatte?' diye sorar hep. Biz belki sansliyiz o konuda ama 6 aylik olduktan sonra uyku egitimiyle sabah 7 aksam 7 uyuyan bir 2.5 yasinda kizimiz var. Oyle ki o uyuduktan sonra bir oh cekip kendimizle ilgilenebiliyoruz. Bence bu cok onemli ebeveynler icin. Dinlenip saglam bir kafayla ertesi gun onunla daha iyi ilgilenebiliyorsunuz. Siz sakin ve dinlenmis oldugunuzda cocuklarda oyle oluyor cunku genelde hissediyorlar ruh halinizi.
Iletisime gelecek olursak, kucuklukten beri anlamaz etmez diye dusunup onlari ihmal etmeden herseyi anlatin. Bir hareketinize tepki olarak agliyorsa ona neden oyle davrandiginizi anlatin ve gercekten biz her seferinde tamam diyerek sustuguna sahit olduk. Ben yapi olarak sinirli ve tahammulu az olan bir insanim ve gerektiginde ben de bagiriyorum kendimi tutamayarak. Sonrasinda ozur diliyorum ve neden sinirlendigimi anlatiyorum.
Birseyi yapmasini istemiyorsaniz hayir diyerek degil de neden yapmamasi gerektigini anlatin. Hemen ise yaramayabilir ama bi yatirim olarak dusunun.
Umarim isinize yarayacak birsey bulursunuz