Çok teşekkür ediyorum, çok da sevindim uzun uzun yazmana.
Benim biraz da sanki yapamadıklarımın yerine daha iyisini koyma durumum var. Bunu da konuştuk pedagogla istemediğimi, sevemediğimi, kabullenemediğimi ve bu duyguları veremediğim için bolca ilgi vermeye çalıştığımı bu düzenin de böyle gittiğini belirttim. Bunlar senin hislerin ve korkuların, çocukta böyle bir şey yok dedi.
Benimkinde şu an evet hep kurtardığım için anne kurtarır modu var, gece mesela feryat figan ağlıyor ismimi söyleyerek. Sebep; uyandığında babasının su vermesi, ben verecekmişim. Gitmiyorum gitmiyorum sonra bakıyorum gecenin 3 ü yani insanlar uyanacak, mecburen gidiyorum. Hani olmaması gerektiğini bile bile yapıyorum.
bunun dışında yani beni kurtarıcı olarak görmesi dışında açıkçası bir sorun yaşamadım. Yemekler ayrı yapılır çünkü oğlum enginar, brokoli, bamya falan sever ama eşim sevmez. Balık yer bolca ama ben haftada 2-3 gün kendimize de alamam bunları sadece çocuk için alıyorum
bizim bakıcı yemek yapmazdı bu arada, yemekleri sabah işe gitmeden yapıp bırakırdım taze olsun diye. her sabah yemek yapıldığı için zaten eşime de bıraksam yemeği hep vardı. henüz dışarıdan çok bir şey yedirmedim, biz yemeğe de gitsek onun termosta ymeğini, kaplarda atıştırmalığını meyvesini yanıma alırdım hep. Böyle bir düzendi yani.
kreşte başta sorun yaşamadı ama üçüncü hafta öğretmen değişince çok istemedi gitmek. sonra pedagogla görüşünce benim stresimin geçtiğini falan söyledi. Yhu nasıl stresli olmayayım, pandemi döneminde 21 aylık çocuğu kreşe başlatıyorum. Çocuk ağlıyor, duygularını minimum ifade edebiliyor ve evet stresliydim acaba vermese miydim diye çok düşündüm. Sonra o gün stresli olmayacağım dedim, oğlum çok güzel vakit geçirecek. Şarkı söyleye söyleye gittik, hiç ağlamadan öğretmenine gitti bana bay bay yaptı ve bıçak gibi kesildi ağlama durumu
kısacası babaya güvenmiyorum evet çünkü kendim de güvenilecek işler yapmadım ki, biliyorsun o zamanları. Evet kötü bakmadım ama o dönem eksik şeyler vardı. Annesi olarak ben bile böyleysem herkeste bir hata, kusur vardır. Neden olsun, çocuk neden konforsuz olsun. Zaten ben bırakıp dışarı gidiyorum, beni arayacak bir de aç kalmasın vs vs. İşte boş boş düşünceler ama alayı yanlış biliyorum