- 20 Eylül 2013
- 579
- 717
- 123
- Konu Sahibi TopraKahveBob
-
- #2.761
Canim konusurken tabiki böyle diyebilirsin ama yazarken Sie werden .... ( Onlar ) desen daha uygun olur. Biz Türkler Cümle kurcagimiz zaman hep Die ile basliyoruz dogru degil ya Artikel ini dogru kullanmamiz lazim yada kim oldugunu ( ben sen onlar bunlar....) benim kizim 2 yasina gircek oda tek tük ögreniyo Almancayi simdi oda herseyin basina die koyar gecenlerde bi cafede garsona die Kadın dediAslinda Kursta 'Die ' hic kullanmiyorlardi. Ve fakat ben esimden ve kardesinden cok duydugum icin kullaniyorum bazen.
ama tabi öncesi olmasi lazim. Yani onlarin kullanimi bu.
Mesela
Wann werden deine Eltern abfahren ?
Die werden am Freitag um 4 Uhr abfahren.
-- bu kullanim da hatali midir ?
Evet yazim hatasi yapmişim.
Sag ol canim. Dil zor. Günlük calişmak lazim. Almanya da yaşiyorum.
Canim konusurken tabiki böyle diyebilirsin ama yazarken Sie werden .... ( Onlar ) desen daha uygun olur. Biz Türkler Cümle kurcagimiz zaman hep Die ile basliyoruz dogru degil ya Artikel ini dogru kullanmamiz lazim yada kim oldugunu ( ben sen onlar bunlar....) benim kizim 2 yasina gircek oda tek tük ögreniyo Almancayi simdi oda herseyin basina die koyar gecenlerde bi cafede garsona die Kadın dedi
Aaaaa siz ne zaman gelip yazdınız buralara hiç haberim yokAlmancada artikel bilmiyorsan sorun yok die diyorsun. Bu tespiti ben de yapmistim. Esime söyledim. Güldü
Aaaaa siz ne zaman gelip yazdınız buralara hiç haberim yok
Toprak dediğim yeri inceledin mi bana çok faydası oldu ve oluyor:)
FarkettimCanim daha netti yarin baglicaklar. Bu hizda izlemem mümkün degil. Telden denicem bilgisayarim yok cünkü. Biz kaynattik baya sen yoktun
anstehen: sirada beklemek, siraya girmek
warum müssen wir immer anstehen?
neden hep siraya girmek zorunda kaliyoruz?
Tabi kikızlar telaffuzlarını da yazar mısınız parantez içinde lütfen
her yazdığınızı telaffuzlu yazar mısınız lütfen kızlar:) çünkü ben iş saatlerime uymadığı için kursa gidemedim elimde sadece kitap var a1Tabi ki
Mesela hangi kelimenin telaffuzunu istiyorsun
retten=kurtarmak iki t ile yazılıyor canım*vergessen= unutmak
*reden =konusmak
*Schicksal =kader
*die Einsamkeit= yalnizlik
*reten = kurtarmak
*glauben=inanmak
*lieben =sevmek
*das Wasser= su
*lernen= ögrenmek
Niveau= seviye
Tamam bundan sonra telaffuzlarla beraber yazicam :)her yazdığınızı telaffuzlu yazar mısınız lütfen kızlar:) çünkü ben iş saatlerime uymadığı için kursa gidemedim elimde sadece kitap var a1
bitanesiiiiiiiinnnnn :)Tamam bundan sonra telaffuzlarla beraber yazicam :)
ayy ne güzel yazmışsınnnnnAffinität haben(afiniteet habn): benzeligi olmak, benzemek
meine Tochter hat mehr Affinität zu ihrem Vater(mayne tohter hat meer afiniteet su iirem fater): kizimin babasina cok benzerligi var yada kizim babasina cok benziyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?