Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Sen şu boyunu kilonu yaşını aktivite durumunu yazsana bana tatlım, birden ben bakayım.. Ama bebege yazık puanı eklemen gerek

canım boy 172
kilo 111.9
yaş 29
aktivite evde iş güç o kadar. bu arada bu akşam itibariyle yürüyüş bandında yürüyüşe başlayacağım.

ya oğlum 9. ay içinde ek gıda alıyor yani emzirme yavaş yavaş azaldı. bende oğlumu sütümden mahrum etmek istemem ama artık süt o kadar elzem değil.ilk 6 ay çok önemli. sonra giderek alımı azalıyor zaten.yani bu kilo ile benim sağlığım büyük risk altında. sadece sağlık boyutu değil işin bide psikolojik boyutu var. o zaten tam içler acısı. herkesin beğendiği ben gittim yerine bir dev anası geldi. özgüvenim alt üst. eşim sağolsun beni hiç ihmal etmiyor ama biliyorum oda zayıflamamı istiyor beni kırmamak için söylemiyor. tamam evladım bu dünyada en önemli şey ama onun mutlu ve iyi olması için hem psikolojik hemde ruhsal olarak sağlıklı bir anneyede ihtiyacı var.

Son düzenleme:
canım boy 172
kilo 111.9
yaş 29
aktivite evde iş güç o kadar. bu arada bu akşam itibariyle yürüyüş bandında yürüyüşe başlayacağım.

TATLIM PUANIN BEBEKLE BİRLİKTE 28 SEN DİĞER PUANI NASIL BULDUN ANLAMADIM..YANİ SEN HER GÜN BEBEGİNİ DE DÜŞÜNEREK 28 PUANLA BESLENMEK ZORUNDASIN. ŞİMDİ OKUDUM, AZ EMZİRMEN GEREKİYORSA PUANINI 26 DA TUTABİLİRSİN...HADİ GRAMAJLARDA TAM HESAP YAPAMADIN DİYELİM 26 PUAN BESLEN CANIM (BU PUANLARA AKTİVİTE HESAPLAMADIM) ZATEN SENDE HESAPLAMAZSAN DAHA İYİ OLUR, ÇÜNKÜ HER 1 SAATLIK AKTİVİTE (SPOR) İÇİN + 1 PUAN KAZANIYORSUN. TAKILDIGIN YER OLURSA SOR YİNE CANIM..KOLAY GELSİN...AŞAGIDA SANA VE TOPİGE FAYDASI OLUR DİYE 2 AYRI TİP PUANLAMAYI KOPYALIYORUM......

Öncelikle günlük kullanabileceğimiz puanı 2 ayrı seçenekten birini seçerek hesaplıyoruz
1. tip hesaplama
erkek 15 puan
Emziren anne 12 puan (emziren annenin 2 meyve 3 porsiyon sebze fazladan hakkı var, lütfen uygulansın)
+
yas
18-20 yas arasi 5 puan
21-35 yas araasi 4 puan
36-50 yas arasi 3 puan
51-65 yas arasi 2 puan
65 ve uzeri yaslar 1 puan
+
kilomuz
suan kilonuz iki rakamliysa ilk rakamini aliyorsunuz mesala benim ki 80kg ben 8 puan aliyorum 3 rakamli olanlar mesela 109 kg ilk iki rakami aliyor yani 10
+
boyumuza gore
160 cm alti 1 puan
160 cm den yukarisi 2 puan...
+
gunluk akteviteniz
genelde oturuyorum ..... 0 puan
az oturuyorum genelde ayaktayim ..... 2 puan
surekli hareket halindeyim ...... 4 puan
agir bi iste calisiyorum...... 6 puan
bunlari hesaplayim ona gore gunluk harcayabileceginiz puani bulabiliyorsunuz...
2. tip hesaplama
Kadın - 2 puan
Erkek - 8 puan
Emziren anne – puanı 12 (emziren annenin 2 meyve 3 porsiyon sebze fazladan hakkı var, lütfen uygulansın)
2. Kaç yaşındasınız?
17-26 - arası 4
27-37 - arası 3
38-47 – arası 2
48-58 – arası 1

kilomuz
suan kilonuz iki rakamliysa ilk rakamini aliyorsunuz mesala benim ki 80kg ben 8 puan aliyorum 3 rakamli olanlar mesela 109 kg ilk iki rakami aliyor yani 10
+
boyumuza gore
160 cm alti 1 puan
160 cm den yukarisi 2 puan...
+
gunluk akteviteniz
genelde oturuyorum ..... 0 puan
az oturuyorum genelde ayaktayim ..... 2 puan
surekli hareket halindeyim ...... 4 puan
agir bir iste calisiyorum...... 6 puan
Günlük + 5 puanı biriktirip, hafta sonu, son günü dahil 5 puan daha ekleyerek toplam 35 puan bonus hakımız oluyor.Bonus puanları istersek bölerek te kullanabiliyoruz

Son düzenleme:
montig bende aktiviteyi katmadan 23 hesaplamıştım. bu arada emzirmeden gelen 5 puanı bilmediğim için onuda eklememiştim. yani doğru hesaplamışım.

Zayıflıyocum puanı sabit tutup, aktiviteni ve sporunu agırlıklı tutarsan çok çabuk kilo verirsin tatlım, benimde kafamı karıştırdın ve üzüldüm haline. çok ta iyi anlıyorum seni..puanlama konusunda sana yardımcı olmaya çalısırım listelerini hazırlarken arzu edersen. Mutfakkedisi.com diye bir site var oradan ölçüleri bardak ve kaşık hesabıyla bulabilirsin. Elinin yumrugu kadar et te 200- 250 gr yapıyor. Onun yarısısını baz alırsan 100 - 125 gramı bulabilirsin. Ayrıca kilo verebi,lmen için günlük % 50- 55 karbonhidrat % 25 protein (hayvansal gıdalar) % 20 - 21 yag alımını dengelemen gerekiyor. Evde yemek yaparken yagı en fazla 1 yemek kaşıgı kullanman gerekiyor. Meyveyi ölçülü tüketmeye dikkat etmelisin, fruktoz yani şeker içeriyor. Puanlarına ek olarak günde 2 porsiyon meyve 3 porsiyon sebzeyi aşmaman gerekiyor (bebegin puanın hesaba katmadım, sen ayarlarsın durumuna göre) yinede takıldıgın yer olursa sorabilirsin canım..sevgiyle kal
hIIII AKLIMA GELMİŞKEN ww.de en fazla önem verilen şey spor. yani en hareketsiz durumda bile en az yarım saat yürümek gerekiyo kilo vermek için

Son düzenleme:
Zayıflıyocum puanı sabit tutup, aktiviteni ve sporunu agırlıklı tutarsan çok çabuk kilo verirsin tatlım, benimde kafamı karıştırdın ve üzüldüm haline. çok ta iyi anlıyorum seni..puanlama konusunda sana yardımcı olmaya çalısırım listelerini hazırlarken arzu edersen. Mutfakkedisi.com diye bir site var oradan ölçüleri bardak ve kaşık hesabıyla bulabilirsin. Elinin yumrugu kadar et te 200- 250 gr yapıyor. Onun yarısısını baz alırsan 100 - 125 gramı bulabilirsin. Ayrıca kilo verebi,lmen için günlük % 50- 55 karbonhidrat % 25 protein (hayvansal gıdalar) % 20 - 21 yag alımını dengelemen gerekiyor. Evde yemek yaparken yagı en fazla 1 yemek kaşıgı kullanman gerekiyor. Meyveyi ölçülü tüketmeye dikkat etmelisin, fruktoz yani şeker içeriyor. Puanlarına ek olarak günde 2 porsiyon meyve 3 porsiyon sebzeyi aşmaman gerekiyor (bebegin puanın hesaba katmadım, sen ayarlarsın durumuna göre) yinede takıldıgın yer olursa sorabilirsin canım..sevgiyle kal
hIIII AKLIMA GELMİŞKEN ww.de en fazla önem verilen şey spor. yani en hareketsiz durumda bile en az yarım saat yürümek gerekiyo kilo vermek için

dediklerine harfiyen uymaya çalışacağım canım :) banada dün tak dedi. sabah home tv de mehmet öz ün programını izliyorum bi kadın çıkardılar tam 315 kilo, onun haline o kadar üzüldümki. onunla yapılan röportajın bir yerinde kadın "bu kötülüğü kendime ne zaman ve neden yapmaya başladığımı bilmiyorum diyordu" o an aklıma kendim geldim son 4 yılda 40 kilo almıştım. bende kendime aynı soruyu sordum. düşünsenize 4 senede 40 kilo ne demek. biran önce bişeyler yapıp önlem almam lazım yoksa sonum çok kötü olacak.

dediklerine harfiyen uymaya çalışacağım canım :) banada dün tak dedi. sabah home tv de mehmet öz ün programını izliyorum bi kadın çıkardılar tam 315 kilo, onun haline o kadar üzüldümki. onunla yapılan röportajın bir yerinde kadın "bu kötülüğü kendime ne zaman ve neden yapmaya başladığımı bilmiyorum diyordu" o an aklıma kendim geldim son 4 yılda 40 kilo almıştım. bende kendime aynı soruyu sordum. düşünsenize 4 senede 40 kilo ne demek. biran önce bişeyler yapıp önlem almam lazım yoksa sonum çok kötü olacak.

Zor bir durum haklısın:KK31: Bende kullandıgım ilaçlar nedeniyle 16 kilo aldım ve ilk dönemde diyet yapmam yasaktı. Kullandıgım ilaçlar malesef tatlı ve karbon krizleri yaşatıyor hala bana. Ama 16 kilo ve kardeşimin 'abla kendini arkadan bir görsen' demesi ile kendime geldim. 10 kilo ww. ile güzel gitti, sonra ne akla hizmet bilmem şok diyetlerle ugraştım 2 kilo verdim ve kilo vermem maleef durdu. metebolizmayı bozdum anlayacagın. Şimdi o 2 kiloyu almış gözüküyorum. WW nin en güzel yanı, verilen kiloyu geri aldırmaması. Bu yüzden sana önerim w.w. den şaşma, hele o şok diyetlere sakın rabet bile etme canım.1- 2 kilo fazlası olanlar için sok diyetler iyi ama fazlasını asla vermiyo, birde geri alıyor insan. Diyet ölçülerine uyar, yarım saat kadarda spor yaparsan tıkır tıkır gider kiloların. Hııı her on kiloda bir 1 puan eksiltiyorsun haberin olsun. Yani 100 kiloya inince 1 puan, 90 a inince 1 puan daha gibi..sevgiler

montig canım bugün yediklerimi yazsam bide sen hesaplasan olurmu?

sabah: 1 yumurta+1 yumurta akı
çeyrek yufka
ince bir dilim kek

ögle: 1 bardak yoğurt
çeyrek yufka

ara: 1 tatlı kaşığı şekerle yapılmı türk kahvesi
7 gramlık 1 parça çikolata
10 adet peynirli çubuk kraker

akşam: patates, patlıcan,soğan,sarımsak ve 1 çay kaşığı yağdan sebze yemeği
haşlanmış karnıbahar
1 dilim ekmek

ara: akşamda 1 paket çubuk kraker yemeyi düşünüyorum.

puanımı söylermisin canım , acaba abarttım mı?

montig canım bugün yediklerimi yazsam bide sen hesaplasan olurmu?

sabah: 1 yumurta+1 yumurta akı
çeyrek yufka
ince bir dilim kek

ögle: 1 bardak yoğurt
çeyrek yufka

ara: 1 tatlı kaşığı şekerle yapılmı türk kahvesi
7 gramlık 1 parça çikolata
10 adet peynirli çubuk kraker

haşlanmış karnıbahar
1 dilim ekmek

ara: akşamda 1 paket çubuk kraker yemeyi düşünüyorum.

puanımı söylermisin canım , acaba abarttım mı?

sabah: 1 yumurta+1 yumurta akı 2,5 puan (tam yumurta 2 puan)
çeyrek yufka ( 1 yufka 2,5 puan)
ince bir dilim kek (kekin neli oldugunu bilmiyoz hadi 5 puan sayalım)

ögle: 1 bardak yoğurt(yogurt yarım yaglı mı tam yaglımı belirt ltf VE KAÇ GRAM?)
çeyrek yufka

ara: 1 tatlı kaşığı şekerle yapılmı türk kahvesi(1 PUAN)
7 gramlık 1 parça çikolata (1 PUAN BİTTERİ TERCİH ET ÇİKOLATADA)
10 adet peynirli çubuk kraker (paketin arkasına bakarak hesaplayabilirsin, buradan bilememki)

haşlanmış karnıbahar (1 adet 30 gram patates 1 puan kaç tane koydun bilmiyorum ki:KK43:
1 dilim ekmek Ne tip ekmek, kızarmışmı baget mi?

ara: akşamda 1 paket çubuk kraker yemeyi düşünüyorum.Bir paket çubuk kraker 4 puan diye hatırlıyorum)

Ayrıca sana bir dagılımm verdim karbon pro ve yag dagılımı olarak biliyorsun. Sende bol miktarda karbon var bu şekilde kilo vermen zor olur. Mennülerini bol sebze oluştıursun, karbon ihtiyacını böyle gider. Çok zorunlu olmadıkça o krakerlere rabet etme şekercim, kalorileri, yag oranları çok yüksek. Bilmediğin emin olmadıgın yiyecekleri, en azından alışana dek yememeni öneriyorum. Hergün menunde beyaz et 100-150 gr. mutlaka olsun Yogurdu yarım yaglı, ekmegi kızarmış olarak tüketirsen puanların daha düşük olur..O krakerlerin yerine meyveyi tercih etmeni iöeriyorum mutlaka..Birde menülerini yazdıgında mutlaka karşılarına puanlarını yaz tatlım, tek tek ararken zorlanıyorum. Sana birde www. yazıp. onemorepound. com sitesinde puan hesaplama hesap makinası var. yedigin ürünlerin kaç puan ettiğini paketin arkasına bakarak oraya yazarsan otomatik olarak hesaplar

iyi geceler ....
zayıflıyorum canım . w.w. puan doldurmak deyil canım .. ablamda yazmış ayrıntıları ..
mesela puanını pastaylada doldurursun keklede ama kilo veremessin . gün boyu sebze yemegi et türü ve meyve salata mutlaka olmanı mönünde .. w.w. biraz ince ayrıntılıdır önce bunu anlamak lazım .ayrıuca yufka yerıne saglıgın için tb yada çavdar etmegini tavsiye ederim tabiki kızarmış olarak

Son düzenleme:
iyi geceler ....
zayıflıyorum canım . w.w. puan doldurmak deyil canım .. ablamda yazmış ayrıntıları ..
mesela puanını pastaylada doldurursun keklede ama kilo veremessin . gün boyu sebze yemegi et türü ve meyve salata mutlaka olmanı mönünde .. w.w. biraz ince ayrıntılıdır önce bunu anlamak lazım .

He ya abencim hay agzına saglık...:KK16:

menüm
sabah ;bir tas kahve yaninda iki etimek ,bir dilim az yagli peynir(3 puan )
ÖGLEN bir armut
ara iki tane muz ,üc tane mandelin ve cappucino(3)
aksam bir tabak kuru fasulye yaninda salata iki tanede etimek 9 puan
15 puan listeye göre.abur cubur yememek icin meyva fazla yedim . yeni baslayanlara hayirli olsun.

merhaba montim , aebenim topiğimiz canlanmış ,yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum:KK16: dilerim sağlıkla kilolarınıza veda edersiniz
bugün yorucu bir gündü, kızım bağırsak enfeksiyonu oldu, okuldan gelir gelmez dr koşturduk,ilaçlarını al, evi temizle derken pilim bitti.

merhaba montim , aebenim topiğimiz canlanmış ,yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum:KK16: dilerim sağlıkla kilolarınıza veda edersiniz
bugün yorucu bir gündü, kızım bağırsak enfeksiyonu oldu, okuldan gelir gelmez dr koşturduk,ilaçlarını al, evi temizle derken pilim bitti.

Canım çok geçmiş olsun, umarım iyidir kızın. Sende dikkat et , havalar berbat ve sorumlulugun çok...Sevgiler canım...

Son düzenleme:
sabah: 1 yumurta+1 yumurta akı 2,5 puan (tam yumurta 2 puan)
çeyrek yufka ( 1 yufka 2,5 puan)
ince bir dilim kek (kekin neli oldugunu bilmiyoz hadi 5 puan sayalım)

ögle: 1 bardak yoğurt(yogurt yarım yaglı mı tam yaglımı belirt ltf VE KAÇ GRAM?)
çeyrek yufka

ara: 1 tatlı kaşığı şekerle yapılmı türk kahvesi(1 PUAN)
7 gramlık 1 parça çikolata (1 PUAN BİTTERİ TERCİH ET ÇİKOLATADA)
10 adet peynirli çubuk kraker (paketin arkasına bakarak hesaplayabilirsin, buradan bilememki)

haşlanmış karnıbahar (1 adet 30 gram patates 1 puan kaç tane koydun bilmiyorum ki:KK43:
1 dilim ekmek Ne tip ekmek, kızarmışmı baget mi?

ara: akşamda 1 paket çubuk kraker yemeyi düşünüyorum.Bir paket çubuk kraker 4 puan diye hatırlıyorum)

Ayrıca sana bir dagılımm verdim karbon pro ve yag dagılımı olarak biliyorsun. Sende bol miktarda karbon var bu şekilde kilo vermen zor olur. Mennülerini bol sebze oluştıursun, karbon ihtiyacını böyle gider. Çok zorunlu olmadıkça o krakerlere rabet etme şekercim, kalorileri, yag oranları çok yüksek. Bilmediğin emin olmadıgın yiyecekleri, en azından alışana dek yememeni öneriyorum. Hergün menunde beyaz et 100-150 gr. mutlaka olsun Yogurdu yarım yaglı, ekmegi kızarmış olarak tüketirsen puanların daha düşük olur..O krakerlerin yerine meyveyi tercih etmeni iöeriyorum mutlaka..Birde menülerini yazdıgında mutlaka karşılarına puanlarını yaz tatlım, tek tek ararken zorlanıyorum. Sana birde www. yazıp. onemorepound. com sitesinde puan hesaplama hesap makinası var. yedigin ürünlerin kaç puan ettiğini paketin arkasına bakarak oraya yazarsan otomatik olarak hesaplar

canımcım çok haklısın benim karbon takıntımm var malesef. inşallah en kısa zamanda azaltacağım karbonu.montigcim ayrıca ben puanlarımı hesaplarım sana zahmet olmasın.bugün ilk günüm ya bi değerlendirmeni istemiştim. ben senin verdiğin bilgilerle hesapladım. diğer uyarılarınıda dikkate alacağım.bu arada önerdiğin sitede çok iyiymiş. teşekkürler

lacey hoşbulduk. kızınada çok geçmiş olsun. tez zamanda iyileşir inşallah

günaydınlar.:KK16:

geçmiş olsun inşallah laceyim .. bugün nasıl iyidir inşallah ..

iyi akşamlar arkadaşlar , aebenciğim kızım daha iyi, dr verdiği ilaçlar iyi geldi:KK3:
zayifliyo çok teşekkür ederim ,montim nasılsın ?
burada korkunç bir hava var, tipi ,yoğun kar dilerim valilik yarın için okulları tatil eder. öğrencilerin işleri çok zor.:2:
diyet adına yine kötü bir gündü:KK5::KK5:

listem kizlar....
sabah bir bardak cappucino.bir dilim etimek ,ince az yagli diyet peynir 3 puan ..
öglen hazir corba ve salata üc dilim etimek 5 puan
ara iki tas neskafe iki dilim penir yne etimek 5 paun
aksam 1.5 tas sebzeli etli corba 4 puan toplam 17 oldu galiba arti yarin spor salonuna gidicem

X