Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Laceycim spor yaparken dizine dikkat et ama yorma fazla. Duygusal açlık diyorsun haklı olabilirsin ama bence mevsimide etkisi çok fazla.En az zararla çıkabilecegin bir yol var. Mısır patlat yagsız ve tuzssuz 2 avuç kadar. 350 kalori falan yapıyor. Koy bir kenara, birşeyler yeme istegi duydukça at agzına, hem mide suyunu alıyor, hemde tok tutuyor. Vücudumuz sogukta daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor, buda karbon ve şeker iseğini tetikliyor. Sabah bir makale okudum, özellikle diyet yaparken yag hücreleri boşalmaya başlayınca, alarm durumuna geçip gereginden fazla insülin salgılanmasına neden oluyormuş. Salgılanan insülinde kan şekerini düşürerek veya yükselterek tatlı ve kb krizleri yaratıyormuş. Bu yüzden uzmanlar bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kesinlikle şok diyetlerden uzak durmamız gerektiğini vurguluyor. Tam da benim durumum yani. 4 -5 gün diyet gayet iyi gidiyor ama sonra dayanılmaz tatlı krizleri başlıyor. Yediğim tatlıda boşalan hücreleri doldurdugu için 1 - 2 gün kilo almıyorum, sonra dön başa. Tam bir kısır döngü yani, kitlendim kaldım.:26:Tekrar ww ye basşlamam gerek biliyorum ama bir türlü olmuyor, gözüm yine hep şok diyetlerde İstanbulda hava fena degil, zaten kar falanda tutmadı saat 10 gibi çıktım evden ve aralarda fatura ödemek, sigara molası falan 45 dakika oyalanmışımdır en fazla eve 13 50 de döndüm. Yani en az 3 saat yürüdüm anlayacagın Başka türlü bir mücadele şu an elimden gelmiyor. ww yi tekrar bir gözden geçirecegim oturup. Sevgiler canım

montim iyi geceler. duygusal açlık olduğuna eminim canım, mısır güzel bir fikir. yada şekersiz sakız. deniyorum bazen işe yarıyor. ama herşeyden öte kendimi kaybetmemem lazım.

"özellikle diyet yaparken yag hücreleri boşalmaya başlayınca, alarm durumuna geçip gereginden fazla insülin salgılanmasına neden oluyormuş. Salgılanan insülinde kan şekerini düşürerek veya yükselterek tatlı ve kb krizleri yaratıyormuş. Bu yüzden uzmanlar bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kesinlikle şok diyetlerden uzak durmamız gerektiğini vurguluyor."
bu cümlede aynen beni anlatıyor canım. yağ hücreleri boşalınca vucut onun yeniden dolması için çaba sarf ediyor bunu yenebilirsek zaten savaşı da kazanmış oluruz yani 1 ileri 2 geri durumları . istersen yine menülerimizi yazalım montim hem böylece birbirimize destek de veririz. senin menülerin her zaman gayet güzel oluyordu canım.
bu arada bende örgü sitesine üye oldum etkinlik olarak bere yaptık. çok değişik bir model . çok zor yerlerini anlatımlarla çözdüm. içimden de bunu başardıysan kesin kilo işinide başarırsın dedim

Günaydın laceycim Örgü sitesine üye oldugun iyi olmuş, yararlı bir ugraşı, ayrıca bere başarın içinde tebrik ediyorum. Bende iki yıl önce tutulmuştum örgü fırtınasına. Bir kış boyunca en az 10 kazak örmüştüm, sonra geçti. Bu senede örtü, yastık dikme sevdasına tutuldum. Evin bütün örtülerini, hatta yatağıma kırmızı polardan küpür dantelli örtü bile diktim, hemde makina olmadan. Ortaya güzel şeyler çıkıyor.Yediklerimizi yazma fikri çok iyi olur gerçekten, kendimizi dizginlememize yarımcı olur. Peki ww.deki gibi puanlamada yapacakmıyız? Ben sabah yine tartıldım çok şükür kilo almamışım. Dün yine bir paket bitter çikolatayı yedim ama tatlı istegi azalmaya başladı.Ayrıca dün 1 simit ve akşamde ciger sote yedim. Buda demektir ki, hücreler doldu, acilen durmam lazım, kilo almamak için. Bu sabah kendimi daha bir ince hissedince ölçü aldım. Mideden 1 göbekten 2 cm incelmişim. Yürümenin etkisindendirEvde bugünde 1 - 1,5 saat yürüyecegim. Bugün dünden kalan ciger soteyi, 2 dilim esmer ekmek,1 dilim tavuk şinitzel (yagda kızartmadan) ve salata yemeyi düşünüyorum. Gecede ayva kemiririm. Puanlama yapacaksak yarın sabahtan başlayalım derim, iyide olur bence. Sevgiler canım

günaydın montim , seninde ellerine sağlık montim, bende seviyorum el işi ile uğraşmayı. terapi gibi geliyor banada.puanlayarak da yazabiliriz montim hem burayı okuyan ziyaretciler içinde örnek olur. sabah tartıda fazla çıktım malesef montim inşallah regl dolayıdır:26:

selam nasılsınızzzz montig abla ve lacey im
bi seam vereyim dedim dünde gelmedimmm
aben ablayı özledim yaa yokugu çok belli

kilo durumarı nası gidiyorrrr
umarım tartıdaa 64 eri görebiirimmm
gerçi ben 65 ten bie sıkıdım dogrusuuu
şöe 62,63 er gelse artık

Şekercim o regl şişliğidir, bozma moralini, hem daha yeni oldun diye biliyorum, normaldir yani. Laceycim yaf, yediklerimizi yazalım ama puanlamaya haftabaşı başlayalım diyorum. Benim kuzenler geliyorlar 2-3 günlügüne, onlarlan ww. yapmak zor olacak benim için. Ama pazartesi durumum müsait olacagı için ww.ye o zaman başlayalım diyorum, uyarmı sanada canım?Bugün yine en az 1,5 saat yürüdüm. Hiç değilse kaçamaklarımı tolore etsin diyorum

Selam masummcum 66 yı mekan edinmiş durumdayım, haftabaşı inşallah ww ye başlayacaz o zaman umarım inişe geçerim. Sendede durum aynı anladıgım kadarı ile. sevgiler canım

evet bendede durum aynı abla
hafta başı çok ümitlrnmiştim 64 leri görücemd iye amaaa
hiç öyle görünmüyor şimdi

Aşagıda gördüm seni aben, iyimisin...

iyi akşamlar ablam ..
banuşum sende aşagıdasın laceyim sanda iyi akşamlar canım ...
iyiyim ablam ama çok yogunum pcye bir türlü fırsatım olmadı . şimdi kaptım bebelerden ...
fırından kadayıf çıktı şerbetini bi döküp geleyim yarın toplantı bendede ufakdan hazırlıklara başladım .

İyi olmana sevindim abencim, kadayıf falan oooooo diyet hak getire yani Kolay gelsin canım

geldim ...
ablam sana daha dogrusu senin dr sormak istedigim bişi var .
malum hipogilisemi var bende . salı dr gitmiştim ve bugunda tatlil sonuçlarıyla tekrar gittim ... açlık şekerim çok düşük 74 çıktı . geçen sen 94 .94 çıkıyordu hep.
gerçi normal seviye 74 ve106 arasıymış. bana çom düşük geldi . şu sırlar diyetde yapmıyorum tatlıda yiyorum ondanmı bukadar düşük çıktı anlayamadım . dr sag olsun hemen başından gönderiyor hasta çok .
demir degerlerim az çıktı yüzümede bakınca sende kansızlık var dedi. ve kan ilaçı yazdı 1 aylık kulanlan tekrar ölçtür dedi.
diger şikayetlerimide sayınca (halsizlik, iştah kontrolsuzlugu ,şerekli ,tatlı ,karbon .isteme , kilo verememe .vs) ne kulanıyorsun dedi bende dedim kulandıgım bişi yok sonuçda seker hastası deyilim . bu şikayetlerim için birkaç ay kulanmam ve sonra takrar kontrole gelmem için (glucob..y 50) verdi .. ama daha evvel ordak başka bir dr benim şekerimin düşük olmasından böyle ilaçlara gerek duymadıgını kulanamamın dogru olmadıgını söylemişti . şimdi ben ikilemde kaldım .:44: ilacın reçetesini okudum yenen karbonnun hızlı şekerri yükselmeden vede uzun süre tok tutp açıkma ataklarını sanırım engeliyormuş vede kan şekerinin ani inip çıkmasını . bir teredütümde bu ilaca başlayınca bir süre sonra bırakılırmı yoksa devammı edilir ben sürekli kulanmayı bunu iştemiyorum .kafam çok karıştı anlıcan . ne yapayım bilemedim .. senin dr. arkadaşının bu konuda bir bilgi ve önerisi olurmu aceba .?

İyi olmana sevindim abencim, kadayıf falan oooooo diyet hak getire yani Kolay gelsin canım

yok ablam zatten diyet yapmıyorum ama kadayıf misafirler için .
kilom, ölçülerim aynı ablam 65 de duruyorum .ama kendimi fena tombalak hisediyorum .. bugün dr tanitasındada hiç açıçı deyildi durum . pzarteside annem ve kıs kardaşim geliyorlar yegenlerimle . hafta sonuna kadar kalırlar . onlar varkende diyet yok . hoş hiç diyet yapasımda yok . anlıycan iki ucu keskin deynek ne yemek mutlu ediyor beni nede diyet yapmak . tek şükretigim şu anda kilomun artmaması .

ablam okudum sende ksır döngüye girmi,şsin ablam şidetle bi düzenne girmeni ve w.w. yapmanı tavsiye ediyorum ...

ABENCİM ARKADAŞIMA TEL. ETTİM HERMEN, 74 ŞEKERİN NORMALE YAKIN OLDUGUNU 80 DEGERİNSE İDEAL OLDUGUNU SÖYLEDİ VE İLAÇLARI DOKTORUNDA DEDİĞİ GİBİ KULLANMANI İSTEDİ(AYY BÜYÜK OLMUŞ YAZILAR SİLEMEM VALLA)Benim şekerde üst sınırda 106 çıktı dr. mevsimsel olabilecegini söyledi. Karbon ve tatlının yanında süt ve sebze tüketiminin gi yi dengeleyecegini söyledi canım. Sen kansızlııgın için hiç değilse 1 doz kullan ilacı bencede. KARDEŞİMİN EŞİDE SENİN GİBİ OLDUYDU VE KULLANDIYDI.
Şekercim laceye pazartesi başlayalım dedim ama bugün yine 1 paket bitteri iç edince acilen yarın başlamaya karar verdim. Allahtan benim kiloda artmıyo ama günde en az 1,5 ila 3 saat arası yürüyorum ve senin gibi benimde hiiiççç diyet yapasım yok ama biryerden başlamam gerek çünkü sinirimi bozuyo bu durum. Sevgiler canım

Laceycim sana pazartesi dedim ama ben yine çikolata paketinin içine düşünce, misafirde olsa yarın ww ye başlamaya karar verdim ve onlara hazırlayacagım yiyecekleri kendime de uyarlayarak bir liste oluşturdum. Yani yarın sabah başlıyorum, sen ne alemdesin başlayacan mı? Bu arada arkamdan iterek şu diyete bana destek olup başlattın ya çok yaşa sen laceyim.

Yarınki listem
sabah
1/2 br.yarım yag.süt 1

ögle
1 dl. kız ekmek 1
1 ad tavuk şinitzel 5
akşam
1 ad.tavuk kordon bl 6
1 dl.kız ekmek 1
havuç lahana salata 0
meyve (ayva) 0

toplam 14 puan

ah ablam sagolasın içimi rahatlattın .
kan ilacını kulanıcam zaten 1 ay ,ama diger glu. ilaçında tereddüt etmiştim . 1.2. ay kullanınca sürekli kulanmak gerekirmi diye tırstım - . eczacı bile ilaci verken bu şeker ilaçı diyince korktum açıkçası .ama reçetesini okıyınca rahatladım biraz . fakkat hala süreklimi kulanıcam diye içim rahat deyil .ve bu sorunun cevabını bilmiyorum ..

iyi akşamlar ablam iyiki varsın .

Son düzenleme:

Abenim bu ilacı dr verdi sana dimi? prospektüsünde de kötü bişiler yokmuş zaten. Bencede 1 doz kullan, durumuna bir bak olmazsa içmezsin canım içini rahat tut.HIIII benim gittim dr.da bu gibi durumlarda fazla tatlı yememek gerektiğini söyledi haberin olsun. Çok mecbur hissedersem sütlü tatlıyı tercih etmemi, karbon yerkende (pilav makarna börek ekmek vs<) mutlaka yanında sebze, salata türü birşeyler yememi önerdi canım, seninde işine yarayabilir çünkü benim seker üst, seninki alt seviyede çıkmış ve her iki durum için bu yeme şekli geçerliymiş. Sevgiler abencim

aben ablaa dedemm vefat etti tşk edeirmm::

birde dr sana verdiig ilaç glokofaj mı?
eger o ise süper kilo verirsin o ilacı kullanırken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…