Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

nasıl çıkıcaz bu piskolojiden ablam. Sanırım benim kilo vermremekdeki tek derdim bu .inan şu günlerde daha yogun . Düşünmedigim 1 dk bile geçmiyor ne yapsam ne etsem diye uyandıgımda bile ilk aklıma gelen bu oluyor . Tartılmamak vs de çözüm deyil buna .
Yokmu bu düşünceyi kafadan direk silecek bişi .

En güzel çözümü diyet esnasınsa yenen tatları değiştirmek ve dönüştürmek. Bak mesela sana sabah bahsettiğim sebze tavuk soteyi yaptım. İçindeki kereviz ( uzun süredir yemiyordum) sotelenmiş havuç mantar maydonoz sogan sarmısak lahana ve tuzot ile tatlandırdım. 1 yemek kaşıgı zeytinyag ile su koymadan soteledim, tadı nefis olmuş. Sende böyle değişikliğe git derim, hem diyetteki tatlar değişiyor, hem de sebze agırlıklı oldugu için doyana kadar yiyorsun. Evde tavuk ciğer ve yüregim var dolapta, bu bitince onları bol sogan,havuç ve mantarla soteleyecegim. 2 günde öyle yiyecegim. Yani pro sebze ve az meyve. Aklın yatıyorsa tavsiye ederim, çok açlık hissettigimde bir katı yumura yerim diyorum. Yani aç kalınmaz, diyet psikozu olmaz diye düşünüyorum canım...Ayrıca yine kesmeze, akşam biraz yogurda meyve dogra bol tarçın ekle ve ye. Tatlı ihtiyacınıda karşılamış olursun...

günaydın ,dün akşam tam yazacaktım ki internette sorun çıktı. uğraşmama rağmen olmadı sonrasında yorgunluktan uyuyakalmışım
montim ,aebenciğim güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.bende durumlar aynı ,kilomda öyle, öğleden sonraları öğrencilerim geliyor akşamda sınav hazırla oku birürlü konsantre olamadım. bu hafta sonu işlerimi bitiriyorum ,sonrasında rahatım inşallah
görüşmek üzereee

Kızlar günaydın, sabahın körüyle ayaktayım. Bir heves tartıldım, terazi yine 67 kiloyu gösteriyor yaw( Çok canım sıkıldı. Yapıştı 1 kilo gitmiyor, bu gün 1 günlük pirinç detoksu yapacagım, belki fayda eder de şu 1 kiloyu veririm. Lacey seni görüyorum aşagıda, okula gitmedinmi....Sevgiler...

Son düzenleme:
kolaygelsin lacey ...

ablam sakın yılma elbet inecek ..hemde birden

bak ben 5 gündür 65 dim artık yerleşti diyordum bu sabah şok oldum 64 umarken 63 4 geldim . hemde ölçü
lerine eski haline gelmişler.
fakat ablam ben dün bir karar aldım kendimce . dün kilo konsunda çok ümitsizdim baktım artık kendimi çok yıpratıyorum .düşün; bugün rüyamda komşumda kavurma yiyorum ve bir lokma ekmek almışım agzıma ay neyaptım ben dedim çöpe tükürdüm rüyamda yani . vargel normalda nasıl bir piskolajim oldugunu . keşke monti işe yarasada devam etsem ama artık kaç kere başladım bırakdım artık işe yaramıyor bünyemde .

...markete gidiyorum ama şakerli veya diyete uymayan şeylerle sanki allah korusun hastatımda yemem yasakmış gibi kendimi eze eze bakıyorum . nedir bu dedim kendime niye bukadar işkence .ruh halim hiç hoş deyildi yani. ve bi karar aldım dün çok düşündüm . madem diyet konusunda bukadar çok bilgiye sahibim ve kısıtladıkça kendimi daha kötü hisediyorum.ve sonuç alamıyorum dedim .
neden bukadar sıkıyorum kendimi neden yasaklar hayatımda .
şöyle bir karara vardım kilo vermek istiyorum evet bu kalan 5 kiloda olsa . yasaklarımı kadırdım böyle olunca diyeti bıraktıgımdede kilo almam en azından . yediklerime kendimde karara verebilkirim neyin yanış neyin doıgru oldugunu azçok biliyorum . uzun sürsün ama beni piskoljik etkilemesin .
dün ygourt agırlıklı beslendim ..
sabah yogurtla yulaf peynir.
öylen 1 dl ekmek ıspanak yogur .arlarda taze meyve katıgım yogurdum .
akşamda yine canım yogurtla ekmek istedi 2 dl ekmek yogurt. domates peynrile canımın çektigini yedim . gece gene taze meyveyle yogurt ..
dün üstümden sanki 1 ton yük kalmış gibi hi,settim ablam sanırım bu rahatlama bana kilo verdirdi birazda .
şükür bugün hem mutlu hemde huzurluyum inşallah bu duyguyu kaybetmem .yasaksız hesap vermeden uzun ama benim olan bir diyet yapıcam ...

Son düzenleme:

yazdıklarında noktadan virgüle kadar haklısın ablaaa
gerçekten kısıtlamak insanı engeliyor heleki bizim gibi kötü piskolojiyi bile kiloya çeviren bünyelerde bilhassaa
sen yogurt diyetiylemi düştün 1 günde bu kadar?
yazgıs yogurttu dimii tükettiigin?

yok banum ben yogurdumu kendim mayalarım kaymagını alırım okadar . kartay kitabını okudukdan sonra artık diyet ürün tüketmiyorum epeydır peynirde dahil .
sanırım biraz piskolaji biraz yogurt etkiledi . mönümü yazdım mesajımda.
ama ekmek kattım hayatıma fark ettimki beni en zorlayşey oymuş sanırım .
banuşum bunu okumanı istedim çokki biliyorsun sizden gizlim yok ne yapsam açık fakat monti linkine yazmadım çünki yeni başlayanlar benim durmumu anlamaz onlara kötü örnek olmak istemedim .
biliyorumki kilo vermekde bu güne degin gördügüm ve yaptıgım en saglıklı ve kilo verdiren diyet MONTİ.ama SIK SIK belki 10. 15 kere yaptıgımdan artık bEnde işe yaramıyor belki aylarca yapsam belki ama okadar sabrımda yok artık . ve sanIrım benim kilo verememem nedenim biraz piskolOjik bu günlerde okadar kastımki kendimi .. dün verdigin kilolarda sanırım bunun kanıtı ....

sana monti linkinde az evvel yazdıklarım hala geçerli banum . sen benim kadar monti yapmadım ve hala sende etkili seninki bikaç haftalık sabır sonunda gidecek . yani benim durmumda deyilsin .
o yüzden sana bikaç hafta sabret dedim ve aynı fikirdeyim hala . çünki herkesin bünyesi farklı vede durumu sen bunları iyi bildiginden yukardaki mesajımı okumanı istedim .

tabiki ablacım montiye yazmamakla iyi etmişsinn insanalr farklı yorumlar yapıp pay çıkartabiliyorr yeni başladıkları için
gerçektende en saglıklı kilo verme yöntemi monti ben zaten bırakmayı yada degiştirmeyi düşünmüyorum bile
çünküü iyi gidiyordum aslında 64.2 bile görmüştüm sırf kaçamaklar yüüznden artıya geçtim şimdi 2 gün pro yapıp sebzede yiyorum tabi cumadan sonra montiye geçicem yineeee
çünkü ben biliyorumki bıraksam yine kilo alıcammm
montinninn faydalırda zaten saymakla bitmezzz

sen biraz rahat bırak kendini dediigin gibii
biraz rahat olmak bile kilo vermeyi çok etkiliyorrr

aebenim ablam yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum . Diyet psikolojisinde olunca insan vermek yerine kilo alıyor yada sabit kalıyor . Ben bu sefer montiye başlarken diyet yapıyorum psikolojisine hiç girmedim kendi kendime sağlıklı beslendiğimi yerleştirdim kafama çok abartılı yediğimde miğde ağrılarım oldu şimdi bu şekilde beslenince miğde ağrısı kalmadı ve bak sağlıklı beslenince bişey kalmıyor dedim kendi kendime ve sağlığın için bunu yapmalısın diye yerleştirdim kafama . Sende biraz rahat bırak psikolojini ablam ki yapmışsın . Yediklerinde biraz esnek davran tatlı yiyeceksen sütlü tatlıları tercih et mesela canın ekmek istiyorsa ekmek ye pilav istiyorsa 1 - 2 kaşık pilav ye vs..

saggolun fıstıklarım .iyiki varsınız

aebenim vücudunu en iyi sen tanırsın aplam..dün monti topiğine yazdığım gibi kastıkça ve kendini diyet psikolojisine soktukça takılıyor kilo.bu çok denedim.hem diyet yaptığım dönem hemde normalde..bazen bende tartıda +1-2 kg gördüğüm oluyor .eyvah naapçam dediğim anda o kilo haftayla kaldığı olduğuyor.aman nasılsa gider zaten zayıfım dersem valla nasıl gittiğini anlamıyorum hatta çoğu zaman -'yi görüyorum aldığımın üstüne extradan bile gitmiş oluyor.
o cıss reyonlarında dolaşma psikolojisinide gerçekten çok iyi bilirim.insanın kendine ettiği en büyük işkence diyebilirim hatta.bazen oğlum yerken içim gider ama nasıl bir yer ettiyse beynime elim gitmez o abur cubura..hatta biraz fazla kazınmış beynime almıyorum bile çocuğa öyle şeyler.bir yandan iyi tabi onun sağlığı için.eşimm bazen alır verir eline yada markette zırlamasın diye alırız falan.ama canım şu başak-sultani-yulaflı bisküviler varya.onlardan bir paketi nescafeye bana bana yemeyi nasıl istiyor .hatta bir senden fazladır istiyor.okuldada lüp lüp götürüyor millet.benim yaptığım ve (daha yeni yeni vicdan azabından kurtulduğum)tek kaçamak kuruyemiş oluyor.o bisküvilerden yemeğe başlasam 2-3 taneylede kalmıycam o derece cnm çekiyor çünki:) en iyisi hiç yememek deyip kaçıyorum.

sen vücut saatini dinle aplam,o ne diyorsa doğru diyordur.3 tane boyunca yawrun var.bu saaten sonra güzellik yarışmasına katılmıycazki hiç birimiz.kendimizle barışık olalım.en önemlisi bu bence kilo verme konusundaki ince detay...

sefiyorum seni ve sizi yaw....

Abenim, ve diğer arkadaşlar selam. Hoşgeldiniz kızlar topiğimize. Abencim, en doğru kararrı vermişsin canım. Ben bunu nicedir düşünüyor ama hayata geçiremiyordum. Ama 1,5 günlük yılbaşı tatili çok ta fazla tozutmadıgım halde bana 3 kilo aldırınca ve hala veremediğim 1 kilo ile kalınca pes teeim. Çok düşük kalorili beslenerek vücudumu resmen açlık krizine sokmuşum . Monti malesef 3 veya 4 kez yapınca artık cevap vermiyor, kilo vermek için, bende yaşadım biliyorsun. Benim montiyi 4. yapışımdı topiğe geldiğimde. Benimde bugün son çırpınmam olan pirinç lapası diyetimi yaptım. Bununla da vermezsem o 1 kiloyu, mucadele etmeyi bırakıp, yavaş yavaş normal yeme düzenine bende geçecegim. Seninde dediğin gibi, diyet konudunda iyice bilgilendik, neyi neyle ne kadar tüketmemiz gerektiğini biliyoruz. Yarından itibaren sanırım bende seni takip edecegim canım. sevgiler

iyi akşamlar ,topiğimiz kalabalıklaşmış ve çok güzel yazılarla dolmuşzilim , masumm ve nazcığım hoş geldiniz,
montim sabah aynı anda yazmışız canım, bugün pirinç lapasını yaptın mı ?
aebenciğim ne güzel yazmışsın yaşadıklarını ,tartıda inişleri de görüşsün
galiba kendimize ne yapıyorsak diyet psikololojisinde olmakla yapıyoruz. yasakladığımız herşey bize zamanla acı ve üzüntü kaynağı olarak dönüyor. nihayet hafta içi özel derslerimi tamamladım. artık daha düzenli bir beslenme ye geçebileceğim.ders başlayacak diye acele yemek hazırlayıp yemek dengemi bozdu.

GÜNAYDIN YENİ BİŞR GÜNE YENİ UMUTLARA ...
KISLAR BENİM MORALİM ÇOK YÜKSEK KARIM BENİ ÇOK GÜZEL ETKİLEDİ . BUNU NASIL BAŞARDIM BİLMİYORUM AMA BAŞARDIM SANIRIM ...
DÜN KOMŞUMA GİTMİŞTİM ÖYLE YEMGİNE DİGER ARKADAŞLARLA . ORDA YEDİM ÇOK ŞEYDEN AMA NE YİYCEGİMİ BİLEREK . SICAK BAZLAMA YAPMIŞ ARKADAŞ YAPRAK SARMASI VS BİDE BAGET KIZARMIŞ . İNANIN 1 BAZLAMA YEDİM SICAK SICAK . AMA ET YEMDİM . YOGURTLA KARŞARLA SALATAYLA . GÜZELDE KARNIMI DOYURDUM .
AKŞAMDA BALIK YEDİM EŞİMİ BEKLEDİM HEM DE 9 DA YEDİM . BOL SALATAYLA AMA EKMEGİ YEMEK İSTEMEDİM FAKAT YASAK ETMEDİM SADECE YEMEK İSTEMEDİM OKADAR.

DEDİM BELKİ KİLOM ARTAR NEDE OLSA 1 BAZLAMA VE GEÇ YENEN YAKŞAM YEMEGİ. AY SABAH 200GR DAHA GİTMİŞYA. ÖLÇÜERİMDE GAYAT İYİ HEMDE .. HATATIMDA YASAK YOK SADECE KENDİM YEMİYORUM VE ŞEÇİYORUM O KADAR .
SANIRIM 3 GÜNLÜK TOZUTMANINDA ETKİSİ BU .. ÇOK YEDİKDEN SONRA BÜNYE KENDİLİGİNDEN VERİYOR .. VE ARTIK HERGÜN KİLO VERME BEKLENTİM YOK. NE OLURSA DİYORUM ARTIDA OLSAM EKSİDE OLSAM . BEN BÖYLE BESLENMEYİ HAYAT BOYU YAPABİLİRİM YASAKSIZ AMA KENDİM ŞEÇEREK .
İNŞALLAH DEVAMI GELİRDE KURTULURUM BENİM GİBİLERE ÖRNEK OLURUM . BİRDE 2 GÜNDÜR FARKLI YAPTIGIM 2 ŞEY DAHA VAR BELKİ SZİLERDE FAYDASI DOKUNUR .
GÜNLERDE YOGURT HER ÖGÜNÜMDE HATTA HER ARAMDA (YOGURT DİYETİNDEN KALDI )ONUNDA KATKISINI AZ GÖRMEMEK LAZIM .
BİRDE Bİ ÇAY İÇİYORUM MALUM BENİM KARIŞIK ÇAYIM VAR HERDAİÇİÇTİGİM .ONU BİRAZ DAGİŞTİRDİM TADI FENA DADEYİL TAVSİYE EDERİM ...
SABAH KAHVALTIÇAYININ ALT SUYUNU BAYA YAPIYORUM BEBELER GİDİNCEDE DEMLİYORUM GÜNLÜK 4.5 BARDAK İÇİYORUM YATANA KADAR .
İÇİNE 2 TUTUM YEŞİL ÇAY . AZ SİNAMEKİ. BİKAÇ KARNFİL . 2.3. KABUK TARÇIN . 1 LİMON KEŞİP VE SIKIP ATIIYORUM . BİRDE EVDE BOL ELME VARDI 1 TANEDE ONDAN DİLİMLİYORUM . İÇİMİDE HOŞ ONUNDA ETKİSİ VARDIR BEKLİ . 2 GÜNDÜR HİÇ ŞİŞKİNLİGİM YOK .
HA BİDE DÜN BAYA SPORDA YAPTIM KENDİME GELDİM ..

AYIN 9 DA GELİYOR AYIN KONUMU İNŞALLAH BÖYLE DEVAM EDECEK ..

selam arkadaşlarrr
aben ablam nasıls evindim senin adınaaa demekki kendini biraz rahatlatman lazımdı senin
birdeee diet yapmasakta et ve ekmegi karıştırmamak laızm haklısın..
bende iki gündür tarçın,karabiber,karanfil,zenccefil demleyip içiyorum
çok sevindim senin adına 9 undan sonra dahada iyi verirsinn inşş:)

veririz inşallah banuşum tekil yok hep biriz ...

Günaydın ablam altta gördüm seni nasılsın ?

Selam abencim, selam kızlar... Benim pirinç diyetide işe yaramadı malesef. Aben senin gibi kalori miktarını arttırmazsam kilo veremeyecegim anlaşıldı böylece. Bende senin gibi saglıklı beslenmeye başlıyorum, bakalım ne olacak. Umarım astrologların söylediği ayın 9 meselesi doğrudur. Ama ne yalan söyleyeyim hiç keyfim yok bu dabah, kolumu bile kıpırdatmak istemiyorum. Sevgiler

Laceycim selam, normal düzene geçmene çok sevindim canım. Benim pirinç lapasıda bir işse yaramadı canım. Keyfim yok bu yüzden. Yavaş yavaş ww. deki gibi normal yeme düzenine geçecegim artık, yapacak birşey yok. Sevgiler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…