selamlar ..merhaba, oncelikle gercekten cok kirildigimi belirtmek isterim. ben sizin dusmaniniz degilim burada hepimiz bir amac ugruna birbirimize destek vermeye calisiyoruz. ben sizin sahsiniza veya diyetinize veya paylasimlariniza hicbirsey demedim. istediginizi paylasmakta serbestsiniz. ben sadece montig ile daha onceki konusmalarimiza dem vurmustum, cunku benim diyetim 1200 kalorilik diyetti ama montig bunu cok az bulmustu, kilo verme durunca ne yapacaksin demisti, detoks yaparim dedigimde de buna karsi cikmisti bir cok hakli sebebi vardi. 1200 kalorilik diyetim de karbonhidrat-yag-protein altin oranini tuttursa bile (ve aslinda ww puanlarina gecince de gunluk listemde pek fark olmadigi halde) begenilmemisti o yuzden dedim bu kadar dengeli beslenmeye onem veren, detoksa siddetle karsi cikan ablam neden simdi kendi bunu yapiyor. Hatta sakayla karisik soyledim zira montig bu forumda en sevdigim kisidir her zaman her fikrine onem veririm ve asla onu kirmak veya yikici sekilde elestirmek gibi bir niyetim olmadi ve olamaz da. dolayisiyla size veya diyetinize vs soylenmis hic bir laf yok, kendinizi boyle kiyasiya savunmanizi gerektirecek bir durum yok. ayrica ben de elestiriye acigimdir eger hatam varsa, ama bu igneleyici bir sekilde degil yapici bir sekilde olsun isterim. boyle asiri tepki vermenize de cok uzuldum foruma uye oldugumdan beri ilk kez basima geliyor. zira uyumsuz biri degilimdir. ama gordugum kadariyla sizi epey rahatsiz etmisim.
zaten bu topikte cok da paylasimim yok, paylastigima da zaten pisman oldum su an. yazdiginiz yaziyi bir daha okursaniz siz de goreceksiniz su anlam cikiyor, "ben cok bilgiliyim sizin bunu elestirmek ne haddinize". ama tekrar soyluyorum burada size yapilmis hicbir elestiri yoktu ben sizi ne tanirim ne de herhangi bir yaziniza cevap vermisligim vardir. bundan sonra da olmaz zaten.
BUGÜNKÜ MENÜM
SABAH :
2 dilim kızarmış ekmek :2
4 adet yeşil zeytin : 1
1 kutusu beyaz peynir :2.5
ARA :
1 adet mandalina :0
ÖĞLE : 5 kaşık kıymalı ıspanak:2.5
3 kaşık yoğurt : 1.5
ARA:
1 elma :0
AKŞAM :
1bardak yy süt :2
60 g ülker kelogs 6 ( monticiğim calgutarde hesapladım çok beğendim anında puanı hesapladı)
ARA :
yeşil çay :0
TOPLAM PUAN :17.5
SPOR : 45 dk bantta yürüyüş
SU : 1.5 LİTRE
Günaydın kızlar,
dün kü listemi paylaşmamıştım:)
Sabah : Tost + tek şekerli çay = 5,50
Kuşluk : Kahve 0 + 1,5şeker = 1,50
Salatalık : = 0,00
Çubuk Kraker 20gr = 1,00
Öğlen : tavuk göğüsünden yeşil salata = 5,00
tavuk 3 + soslar 2
Çikolata 8gr = 1,00
Salatalık = 0,00
Akşam
Mantı yoğurtlu 3 kaşık = 5,00 (emin değilim )
Akşam da 50 mekik ve wii de egzersiz yaptım 110kalori yakabildim.2-2,5 litre su tükettim.
Bugüne dönersek:)
Sabah.
Sabah : Tost + tek şekerli çay = 5,50
Kuşluk : salatalık = 0,00
Öğlen için hamsi tava yesem puanı kaçtır acaba
Günaydın
Hamsi tavayı ölçmek mümkün değil şekercim, ne kadar yag emecegini bilmiyoruz. Bugulama veya ızgra yemeni öneririm.Veya illada kızartma dersen 1 yemek kaşıgı (3 puan) yagı tavaya yayarak, kısık ateşte kızartabilirsin, ya da yag miktarını arttırabilirsin falan......
Montig canım gönderdiğin listeleri inceledim,1-2 gün de yapmaya çalıştım ama dışarıda yada arkadaşlara uğradığımda ne kadar dikkat etsem de puanlayamadım,Bu arada karatay diyetini araştırdım,hatta kitabını da aldım 2 gündür de onu uyguluyorum,kendimi daha rahat hissettim kan şekerim oynamıyor,tatlı krizlerim azaldı...İlgin için teşekkür ederim,umarım hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız, canım benim vakit ayırdığın ve emeğin için sağol....
İlk haftadamısın 2.mi anımsayamadım.Ama kaçamak yapmadınsa ve ölçülere dikkat ettiysen kilo vermemiş olman şaşırtıcı.:26: Puanlarını dogru hesapladıgına falan eminmisin peki? Devamlı yapan arkadaşlarda bu hafta veremediler. Ben 300 gr kadar verebildim ama kaçamaklarımız oldu. Bu diyet kaçamak kabul etmiyor. Ayrıca aktivite hesabı da önemli. Hareket ediyorum puanı hesaplayıp oturmak ta kiloyu durduruyor.Bunun dışında birşey diyemiyorum. Hııı karbon, pro,ve yag, hatta lif oranlarına dikkat etinmi peki. Günlük listede paylaşmamışsın yorum yapmak zor malesef Ayrıca 3-4 puan olup, sınırsız yenen yiyecekleri haftada sadece 1 kez ve ir çeşit olarak yenmesi gerekiyor. Ölçülere dikkat ederek puanın kadar yenmesi gerekiyor, ne az ne fazla.Yani aklıma gelener bunlar. Ben hepsini dogru yaptım, eminim diyorsan demekki bu diyet sana uymamış canım. :44:
Aebenim 3 köfte anca 70-75 gr. gelir yagını da katarsak 2,5 (az yagıysa 2 say) puan iyidir derim ben. Çok ta fazla inceleme zaten. Bu sefer psikolojik olarak duruyo kilo vermek.
Ya benim başıma gelen akşam akşam. Kız olan kuzenim kfc de çalışyor. Tavuk getirdi tabi yanına patates ve onların minik ekmeklerinden. Benim muzip kardeşim yemini billah ederek bana 1 but ve ekmegin yarısını zorla yedirdi.Bu kadar sıkı diyet olmaz hastalanacaksın diye tutturdu. Yani kızlar bu hafta yandım ki ne yandım. Yarın nasıl bir yol tutsam bilemedim.Kızlar biriniz bi akıl verin bana. Et katiyen istemiyorum yarın ama pro yüklemesi yapim diyorum. Ne dersiniz?
Montig canım gönderdiğin listeleri inceledim,1-2 gün de yapmaya çalıştım ama dışarıda yada arkadaşlara uğradığımda ne kadar dikkat etsem de puanlayamadım,Bu arada karatay diyetini araştırdım,hatta kitabını da aldım 2 gündür de onu uyguluyorum,kendimi daha rahat hissettim kan şekerim oynamıyor,tatlı krizlerim azaldı...İlgin için teşekkür ederim,umarım hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız, canım benim vakit ayırdığın ve emeğin için sağol....
bugünkü menümü yazayım
SABAH :
2 dilim kızarmış ekmek (2)
4 adet y. zeytin (1)
1 dilim kaşar (2)
yeşil çay
ARA :
1 elma, 1 mandalina (0)
ÖĞLE
4 kaşık tavuklu bezelye (4)
3 kaşık yoğurt (1.5)
1 dilim k. ekmek (1)
AKŞAM
5 kaşık tavuk kokoreç (4)
3 kaşık yoğurt (1.5)
1 dilim k. ekmek(1)
toplam :18 puan
su : 1.5 litre
spor . 45 dk bantta yürüyüş
ablacığım ben şurayı anlamadım Ayrıca 3-4 puan olup, sınırsız yenen yiyecekleri haftada sadece 1 kez ve ir çeşit olarak yenmesi gerekiyor.
şimdi ben her öğle ve akşam salata yiyemeyecekmiyim ?
abla, bana gönderdiğin listede 1 köfte 3 puan yazıyor. Mönülerini yazan arkadaşlarda 3 adet köfte 6 puan diye hesaplıyor.ben bi yerlerde yanlışmı yapıyorum yoksam yanlış mı anladım?
birde ablacığım haşlanmış yumurta kaç puan?
bide bide keten tohumu nasıl kullanılıyornormal hayatta yani