Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Günaydın ocd cim, güldürdün beni sabah sabah:KK9:. Çok yaşa sen. Sebzeler 0 puan zaten. Sabah salatalık domates, öglen mevsim salatası, akşam yeşil salata yiyebilirsin canım. Yağ koymadıgın müddetçe puanı 0. Listenin en sonunda 3 ve 4 puana sınırsız yenen yiyeceker var. Onlardan dilediğin kadarını haftada 1 kez 1 öğün yiyorsun.:KK34:

Yabancılarda küçük köfte yok canım. Onun için yanında gramajı var dikkat edersen. Biz 100 gr. köfteyi 3 e bölüp yapıyoruz. Yani 100 gr köfte 3 puan demek oluyor bu.:KK34:

Yumurta ister haşlanmış olsun, ister rafadan 2 puan ocd.cim. Keten tohumunu 1 çay kaşıgı 0.5 puan olarak nasıl istersen öyle kullan şekercim.:KK16:

heheh ablacım ben keten tohumunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum ki :) onu sormak istemiştim.yani nasıl kullanılıyor keten tohumu?

Laceycim şu anda bozmadan topiği devam ettiren ikimiz varız. Ben yarın kilo bildirimi yapacagım, nedeni ise bayramın 1.günü diyeti bozacagım, hatta belkide diger günlerde biraz kaçamagım olabileceği için (akraba ziyartleri falan):26: Bayram sonrası tartılmak belki biraz canımı sıkabilir, en azından bayram başlamadan ne halde oldugumu göreyim diye.:KK31: Sen uygularmısın bilmem ama haber vereyim dedim canım. Hayırlı cumalar...:KK16:

Bu günkü listem

Sabah
1 yumurta 2
Salatalık 0
1 bardak y.yaglı süt 2

Ögle
50 gr.haşl.tavuk but 1,5
1 dilim kız. ekmek 1
50 gr.yarım yag yogurt 0.5
domates salatalık 0

Ara
Light çubuk kraker 3

Akşam
3 adet.tavuk kokteyl sosis 2
100 gr. yarım yag.yogurt 1
yeşil salata yagsız 0
1 ad. kız. ekmek 1

Gece
Meyve 0
TOPLAM 14 puan

Son düzenleme:
heheh ablacım ben keten tohumunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum ki :) onu sormak istemiştim.yani nasıl kullanılıyor keten tohumu?

Ocd cim ben ögütülmüş vaziyette aldım, öbür türlüsünü mide ögütemiyormuş, o yüzden de faydası olmuyormuş. Bazen su ile 1 tatlı kaşıgı yutuyorum, bazen yogurda karıştırıyorum. Yemeklere bile serpen oluyormuş. Kavrulunca tadı da çok güzel oluyor. Yanlız dogal oströjen oldugu için fazla tüketme derim. 1 tatlı kaşıgı yeter. Umarım sordugun buydu..:26::KK9:

Günaydın kızlar,

Herkese güzel cumalar,

Sanırım dün dağıttım kendimi oldukça :)

Sabah.Ispanaklı kek 7puan - tek şekerli çay 0,50 = 7,50
Kuşluk : Salatalık :0
Öğlen : Yeşil salata - 1 dilim ekmek = 2,00
Kahve : 1,5
Akşam = Kaşarlı-Sucuklu pide =

Oldukça tavan yaptım sanırım :KK43:

Bugüne dönersek

Sabah : Tost ve Çay = 5,00 puan
Kahve : 1,50 puan

Öğlen : Yeşil salata + 1dilim ekmek = 2,00 puan

Durumumun gidişatım kötümü :KK43:

Günaydın kızlar,

Herkese güzel cumalar,

Sanırım dün dağıttım kendimi oldukça :)

Sabah.Ispanaklı kek 7puan - tek şekerli çay 0,50 = 7,50
Kuşluk : Salatalık :0
Öğlen : Yeşil salata - 1 dilim ekmek = 2,00
Kahve : 1,5
Akşam = Kaşarlı-Sucuklu pide =

Oldukça tavan yaptım sanırım :KK43:

Bugüne dönersek

Sabah : Tost ve Çay = 5,00 puan
Kahve : 1,50 puan

Öğlen : Yeşil salata + 1dilim ekmek = 2,00 puan

Durumumun gidişatım kötümü :KK43:

Günaydın belfücüm:KK3:
Pideye 14 saysak ki; kaşarın ve sucugun yagından dolayı biraz ölçüyü aşmış, yagı, karbonu fazla kullanmışsın. Çünkü 1 lahmacun bile 7 puan. Bence. En kötü şartlarda kilo veremezsin. Proya ve salataya biraz daha önem ver derim canım. Kilo verebilmek için % 50-55 karbon, % 21-2 pro, % 23-24 yag dağılımına dikat etmek gerekiyor. Sana da mutlu cumlar canım.:KK16:

Günaydın belfücüm:KK3:
Pideye 14 saysak ki; kaşarın ve sucugun yagından dolayı biraz ölçüyü aşmış, yagı, karbonu fazla kullanmışsın. Çünkü 1 lahmacun bile 7 puan. Bence. En kötü şartlarda kilo veremezsin. Proya ve salataya biraz daha önem ver derim canım. Kilo verebilmek için % 50-55 karbon, % 21-2 pro, % 23-24 yag dağılımına dikat etmek gerekiyor. Sana da mutlu cumlar canım.:KK16:

Çok teşekkürler canım :) Akşama da tavuk ya da köfte eklerim dengeyi kurmaya çalışırım canım:)

Şimdiden güzel haftasonları:KK52:

Ocd cim ben ögütülmüş vaziyette aldım, öbür türlüsünü mide ögütemiyormuş, o yüzden de faydası olmuyormuş. Bazen su ile 1 tatlı kaşıgı yutuyorum, bazen yogurda karıştırıyorum. Yemeklere bile serpen oluyormuş. Kavrulunca tadı da çok güzel oluyor. Yanlız dogal oströjen oldugu için fazla tüketme derim. 1 tatlı kaşıgı yeter. Umarım sordugun buydu..:26::KK9:

evet ablacığım sorduğuma cevap aldım.çok teşekkür ederim.:KK71:

Laceycim şu anda bozmadan topiği devam ettiren ikimiz varız. Ben yarın kilo bildirimi yapacagım, nedeni ise bayramın 1.günü diyeti bozacagım, hatta belkide diger günlerde biraz kaçamagım olabileceği için (akraba ziyartleri falan):26: Bayram sonrası tartılmak belki biraz canımı sıkabilir, en azından bayram başlamadan ne halde oldugumu göreyim diye.:KK31: Sen uygularmısın bilmem ama haber vereyim dedim canım. Hayırlı cumalar...:KK16:

monticiğim merhaba , malesef bende bugün regl oldum tartı fırladı,karnım davul gibi:26::26: sende inşallah durumlar daha iyi olur. istersen bayramdan sonraki pazartesi de tartılıp yeniden tam gaz devam edebiliriz. bayramda mutlaka benimde kaçamaklarım olacak. elimden geldiğince kendimi frenleyeceğim .

Son düzenleme:
monticiğim merhaba , malesef bende bugün regl oldum tartı fırladı,karnım davul gibi:26::26: sende inşallah durumlar daha iyi olur. istersen bayramdan sonraki pazartesi de tartılıp yeniden tam gaz devam edebiliriz. bayramda mutlaka benimde kaçamaklarım olacak. elimden geldiğince kendimi frenleyeceğim .

Selam laceycim..:KK3:
Geçmiş olsun canım. Bayram zaten pazar günü, sen ertesi, yani bayramın 2.ci günü de mi tartılalım diyorsun anlamadım. Yoksa bayram bittikten sonramı.:26: Zaten normal şartlarda bayramdan sonraki pazartesi günü tartılacagız. Ben sadece arife günü tartılıp, durumuma bakacagım ki, eger şişlik veya kilomada oynama olursa moralim bozulmasın diye.:KK31: Sen nasıl uygun görüyorsan öyle yap canım. Zaten yarında tartılsan bu durumda şiş çıkacaksın, ama olurda bayrama kilo veremez veya alırsa moralini bozma yeter.:KK34: Sevgiler canım..:KK16:

Selam laceycim..:KK3:
Geçmiş olsun canım. Bayram zaten pazar günü, sen ertesi, yani bayramın 2.ci günü de mi tartılalım diyorsun anlamadım. Yoksa bayram bittikten sonramı.:26: Zaten normal şartlarda bayramdan sonraki pazartesi günü tartılacagız. Ben sadece arife günü tartılıp, durumuma bakacagım ki, eger şişlik veya kilomada oynama olursa moralim bozulmasın diye.:KK31: Sen nasıl uygun görüyorsan öyle yap canım. Zaten yarında tartılsan bu durumda şiş çıkacaksın, ama olurda bayrama kilo veremez veya alırsa moralini bozma yeter.:KK34: Sevgiler canım..:KK16:

sağol monticiğim ,bayramın 2. günü değil monticiğim 14 kasım günü tartılalım demiştim. aslında her sabah tartılıyorum monticiğim ama baz olarak pazartesi gününü kabul ediyorum. dilerim bayramı kilo almadan güzel bir şekilde atlatırız. bayramda yine yazalım , kaçamaklarımız da olsa kopmayalım :KK3:

Günaydın kızlar:KK3: kilo bildirimi yapıyorum. geçtiğimiz pazartesi 70.600 olan kilom bugün itibariyle 70.400 olmuş.Kilo vermem yavaşladıg için, bayramın birinci gününden sonra ww. nin yeni sistemindeki puan azaltıp, bonus toplama şeklini deneyecegim. Dün akşam inceledim, oldukça mantıklı geldi. Birazdan aşagı yazacagım nasıl yapıldgını.Arzu eden bu sistemi uygulayabilir.:KK8:Şimdiden herkeze hayrılı arifeler ve bayramlar.:KK16:

Yeni ağırlık gözlemcileri günlük puan formülü. (yiyeceklerin puanı aynı)

ww puan hesaplamak ve + puan biriktirmek için yeni bir yol
ww. güncelleme: Kişisel günlük puanları için bu formülü kullanmak

1. Cinsiyet
Kadın - 2 puan
Erkek - 8 puan
Emziren anne 12 puan

2. Kaç yaşındasınız?
17-26 - arası 4 puan
27-37 - arası 3 puan
38-47 - arası 2 puan
48-58 -arası 1 puan

3.Kilo

Şu an kilonuz iki rakamliysa ilk rakamini aliyorsunuz mesala benim ki 80kg ben 8 puan aliyorum 3 rakamli olanlar mesela 109 kg ilk iki rakami aliyor yani 10

4. Boyun ne kadar?
boyumuza gore
160 cm alti 1 puan
160 cm den yukarisi 2 puan...

5. gunluk akteviteniz
genelde oturuyorum ..... 0 puan
az oturuyorum genelde ayaktayim ..... 2 puan
surekli hareket halindeyim ...... 4 puan
agir bi iste calisiyorum...... 6 puan

bunları hesaplayiıp ona gore gunluk harcayabileceginiz puanı bulabiliyorsunuz...

Günlük 5 bonus biriktirerek bu puanları hafta sonundaki günün 5 puanı da dahil extra 35 puan + bonus olarak veya bölerek kullanabiliyorsunuz. Bu puanlar bana az gelir diyenler, eski sitemi devam ettirebilir.

Bu arada + puan kazanmak için, fazladan yapılacak yarım saatlık tempolu yürüyüş (100 kalori) 1+ puan kazanırıyor. Bunu aru ederseniz günlük beslenmenize katabilir veya kilo vermek için kullanabilirsiniz. Benim ww.den tercüme edebildigim ve anladıgım bu kadar. Günlük arttıracağınız miktarı 2 veya 3 puan da yapabilirsiniz. Benim için uygun değil diyenler lütfen denemesin.

Son düzenleme:
Bu günk listem
Sabah
1 yumurta 1
2 dl.kız.ekmek 2
1 brd.y.yaglı süt 2

ögle
50 gr.tavuk but 1,5
2 dl. kız.ekmek 2
havuç salata 0
100 gr y.yaglıyogurt 1

Akşam
50 gr.tavuk but 1,5
200 gr.y.yaglı yogurt 1
1 dl.kız ekmek 2
yeşil salata 0
Toplam 14 puan (3 puan yarına)

unutmayin her on kiloda puaniniz düsüyor!.(mesela 70 ten 69 a indiğinizde 1 puan düşüyorsunuz)...

isterseniz bu puanlardan günlük 2 yada 4 puana kadar kisabilirsiniz ama haftada bir gün tartildiginiz gibi onuda o hafta icinde istediginiz bir günde muhakkak kullanacaksiniz.

mesela ben hep persembeleri tartiliyorum,haftasonu da puan biriktirdiysem
davette yada disarda canimin istedigi seyleri rahatca yiyebiliyorum.

birde en önemli sart defter tutmak,cünkü bir zeytinin bile siyahsa 0,5 puani var,yesil zeytin 5 tane 1 puan kücük tabii.
yani amac kontrol.
tabi baska mecburiyetler var.mesela,günde 2 lt. su icmek,en az 2 avuc meyva ve sebze yemek,calsiyumlu gida(süt,peynir,yumurta,yogurt vs.)azicik hareket(merdiven cikmak,alisverise gitmek,yürüyüs,bahce isi vs.),basaracaginiza inanmak ve moralli olmak.tabii her gün bunlar yapildimi diye deftere not etmek gerekli.Cünkü ne eksik ne fazla yaptiginizi ancak ordan kontrol edebilirsiniz.inanin cok sasiracaksiniz.ilk haftadan sonra cok kolay ve eglenceli unutmayin bu DIYET DEGIL YASAM SEKLINI DÜZELTMEK:buna her zaman basliyabilirsiniz hic yasak yok her yeni gün bir baslangictir unutmayin.
Ben 28 kilo verdim 3,5 kilom kaldi inanin hic sarkma birsey olmadi genclesip tazeleniyor insan.hele haftalik alisveris ve yemek listesi yapip dolaba koyarsaniz süper olur.ben buna basladigimdan beri alisverislerimde daha az para harciyorum ve her gün ne pisirecegim diye düsünmüyorum.
Sakin vazgecmeyin inanin cok kolay hepinizin basarabileceginden eminim
herkese basarilar.

günaydın monticiğim ,ellerine sağlık paylaşım için ,birazdan alışveriş için çıkacağım dönüşte menümü yazarım ama sabah eşimin ne zamandır istediği "pişi" yaptım ve 3 parça yedim :KK25: diğer öğünlerle dengelemeye çalışacağım görüşmek üzere

günaydın monticiğim ,ellerine sağlık paylaşım için ,birazdan alışveriş için çıkacağım dönüşte menümü yazarım ama sabah eşimin ne zamandır istediği "pişi" yaptım ve 3 parça yedim :KK25: diğer öğünlerle dengelemeye çalışacağım görüşmek üzere

Günaydın laceycim, rica edeim.:KK3: afiyet olsun hiç sıkma kendini. Biraz pro agırlıklı beslenirsin gün içinde olur biter. :KK34:İyi alışverişler...:KK16:

Kızlar , bayram, davet, yaş günü vesair kutlamalarda 1 ögün veya tüm gün diyeti bozup, bol tatlılı, karbonhidratlı beslendiğinizde üzülmeyin.:21: Sonuçta insanız ve alışkın oldugumuz tatları ara sıra tadıp, kendimize izin vermek hem diyetin devamlılıgı hem de bünyeyi şaşırtıp, kıtlık moundan çıkarmak için çok sık olmamakla birlikte gerekli. Unutmayın, gün içinde bu tür beslendiğimizde bu yiyeceklerin 24 saat sonra yaga dönüşüp ve kilo çevrildiği uzmanlar tarafından belirtiliyor. O yüzden bu tür beslendiğimizin ertesi günü mutlaka en az 12 bardak su içip, protein agırlıklı beslenmemiz gerekiyor ki, yediklerimiz yaga dönüşmesin.:KK34: Günü süt, yogrut, beyaz et, yumurta gibi karbon değeri hiç olmayan veya çok az karbon içeren besinlerle geçirmeye çalışmak kilo almama açısından gerekli. Unutmayın en masum görünen ve kalorisi oldukça düşük olan elma bile karbonhidrat açısından oldukça yüklü. Bu yüzden nişastasız besinlerle de ( yeşil sebzeler, salatalar) menümüzü renklendirebiliriz. Salatalıgın da neredeyse çogu su bazlı oldugundan iyi bir düiretik olacaktır. Şimdiden mutlui huzurlu, saglıklı bir bayram diliyorum.:nazar::13:

Uzun süredir kilo veremiyorsanız diyete 2-3 gün ara verip, canınız ne isterse tüketin ve tekrar multidisipliner olarak diyetinize başlayın. Bu 2-3 günlük ara metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır....

montim bugün verdiğin bilgiler o kadar güzelki hemen kopyaladım. bayramı atlatım yeniden dört elle sarılmak istiyorum .
aslında bilinç altıma o kadar işlediki bayramda fazla kaçıracağımı da düşünmüyorum. bende bugünkü menümü yazayım
SABAH
3 pişi ?
4 adet y. zeytin (1)
1 kk peynir(2)
yeşil çay
ÖĞLE
80 g fırında somon (3)
yağsız salata (0)
AKŞAM
6 kaşık y. fasulye (2 )
100g yoğurt (1.5)
salata(0)