sayfadan ayrılıyormusun monticiğim, günlük listelerimizi paylaşalım birbirimize yorum yapalım ,haftalık kilo bildirimleri yaparız diye düşünmüştümsayende çok güzel bilgiler edindim teşekkür ederim
Günaydın laceycim burdayım ve söylediğini uygularız tabiki.Ama insanları uyarmaya gelmiyor ki arkadaşım
Ben yanlız buradan değil, bu topiğe gelmek isteyen 6- 7 arkadaşla da özelden yazışıyorum. Yani öyle abuk sorularla geliyorlar ki tepemin tası attı. Topikte paylaştıgım yazıları okumadan bu diyeti uyguluyorlar. Hazırladıkları menüler, değil zayıflatmak, kiloya kilo katar. Bende topiceki ve diger sitelede yayınlanan hazır listeyle, bu diyeti, nasıl olsa puanları buldum diyip uygulardım. Ama öyle değil işte. Puanları gözden geçirince bir eksiklik oldugunu hissedip, günlerdir araştırmam ve 25 sayfalık orjinal listelerin ve yorumların çevirisini yapmam bundan.Ben yanlız bu diyeti degil 3 ay montignac, 1 aya yakın karbonhdrat diyetini uyguladım, ve neredeyse hiç sonuç alamadım. O diyetleri de yaparken de tüm kitapları, yorumları, yiyeceklerin besin değerlerini yalayıp yuttum. Sebze meyve mesela,kalori olarak düşük ama bol miktarda karbonhidrat ve fruktoz (meyve şekeri) içeriyor ve dikkatli tüketilmesi gerek. Artık herkes kendi bulsun mantıgı vallahi uğraşamayacam. (sen hariç, herşeyi okuyor,emek sarfediyorsun canım) Sende payaş benimle dikkatini çekenleri, sorunu sor birlikte araştıralım, sevinirim.Ben işin mantıgını araştırmakan daha puanları incelemeye vakit bile bulamadım. Laceycim bak şu kouyu da unutma canım. Sebze meyvenin çogunun puanı 0 sadece, bu sınırsız yenmesi anlamına asla gelmemeli. Zaten açıklamalarda da belirtilmiş yiyeceklerin ne kadar tüketileceği. Birde puanı 3-4 olup sınırsız yenecekler de gün içinde, hatta haftada 1 ögün yenecek unutma canım. Bu diyet mantıgına göre uygulanırsak muhteşem..Kolay gelsin canım:)
günaydın monticiğim , seninde yazdığın gibi sadece puanları bilmekle iş btmiyor malesef, neyi ne kadar yemek gerektiğini ,puanı 0 bile olsa nerede dur demenin gerekliliğini de anlamak lazım.
3 günden beri uyguladığım WW sayesinde 1 kg verdim :)
spor ile birlikte olunca daha güzel sonuçlar alınıyor. ben puanımı şimdilik 20 olarak uygulayacağım. 5 kg sonra 1 er olarak aşağıya çekeceğim. yürüyüş bandım arızalandı dün ,bende "leslie " devam ederim artık
Günaydınnnn, seni görmek güzel. Sende erkencisin, ögretmensin sanırım:)
Evet jimlastik çok gerekli, ve çok iyi gidiyorsun. Zayıflama haberinde çok güzel:) Çok gerekli bir bilgi bulursam özelden yazarım sana. Sen yiyecek listeni yazmaya devam et, bende yazacagım bu günden sonra. Birbirimizi kontrl ederiz. Sevgiler canım..
yeniden günaydınsınıf öğretmeniyim ,hafta içi erken kalkmaya alışınca hafta sonuda uyuyamıyorum. bende biraz araştırma yaptım fakat o kadar bilgi kirliliği varki WW konusunda. o yüzden senin yazdıkların benim için son nokta. paylaştığın bütün bilgiler çok değerli. menülerini bekliyorum ,hem birbirimize örnek de oluruz
Tamam canım, çok haklısın:) Araştırmayı yabancı sitelerden yapıyorm genelde ben zaten..Birşeye rastlasam paylaşırız. Birde peri iye bir arkadaşım var kk dan O da Almanyada yaşıyor, araştırıyor sagolsun.
Bak bu günkü listemi yapıyorum (ilk defa puanlara alıcı gözle bakıyorum) :101:
Sabah 2 ekmek (4) 1 dilim isli peynir (2) 1 çay kaşıgı margarin (1) tost. Toplam 6 puan
1 çy kaşıgı bal 0 puan
1 su bardagı yarım yaglı süt 2 puan
derisiz, yagsız yavuk gögsü 4 puan
1 çay kaşıgı bitkisel yag 1 pun
2 adet meyve 0 puan
3 adet sebzeden salata 0 puan
Ben 16 da tutmak istediğim için 2 puan kalıyor, nasıl harcayacagıma sonra karar verecem:)
listen çok güzel monticiğim bütün gün yiyeceklerini listelemişsinakşama mende yediklerimi yazarım. akşama eşimin kuzenine doğum günü kutlamasına katılacağız. bende gün boyu puanı düşük besinlerle beslenip hakkımı abartmadan akşam kullanmak istiyorum
günaydınnn monticiğim , dün puanlarımı biraz aştım,bugün puan değerimi azaltarak devam ediyorum:)
Selam canım,özelden yazdım sana..
Bu günkü listem
1 bardak y.yaglı süt 2
1 kbr.kutusu isli peynir 2
1 çay kşg. bitkisel yag 1
2 dl.kızarmış t.bugd.ekmek 2
1 yumurta 2
1 çay kaşıgı bal 0
2 çay kaşgı domates.ezme 0 (kendim yaptım, katkısız yagsız)
75 gr yogurt 2
Akşam için derisiz tavuk but 2.5
Bol yeşil salata, domatesli 0
2 Elma 0
Toplam 13,5 (belki tatlı birsey yerim kalan 2,5 puanla, çünkü günlük puanı doldurmamız gerekiyor, metebolizmanın düzgün çalışması açısından)
Bir de bu diyeti uyguladıgımdan beri tuvalete düzgün şekilde çıkıyorum.Bu da metebolizamın düzgün çalışmaya başladıgını. gösteriyor.
merhaba monticiğim mesajını aldım teşekkürler. hemen pc kaydettim.listen çok güzel bende bugün dikkatli bir şekilde besleniyorum birazdan yürüyüşümüde yapacağım. yarın sabah tartılıp ww ile tam anlamıyla başlıyorum.kilo cetvelimide ona göre yapacağım bakalım 1 haftada ne kadar vereceğim
monticiğim menün çok güzel , bende akşama paylaşacağım ,Bu günkü listem
Sabah: 2 dl. kızarmış ekmek 2
1 çay kaşıgı bal 0
1 yumurta 2
1 bardak yarım yaglı süt 2
Öğlen: 60 gr 2 köfte 5
bitkisel yag 1 çay kaşıgı 1
Sogan,kabak,havuç sote 0
Domates salatalık 1 er adet 0
Akşam:Haşlama patates 4
Bol yeşil salata 0
1 elma 1 armut 0
TOPLAM 15 Puan
monticiğim menün çok güzel , bende akşama paylaşacağım ,
bu arada sabah aç karnına 69 kg ile başladım . bakalım 1 haftada ww ile kaç kilo vereceğim
Eveettttt tam 1 hafta oldu başlaylı 1,5 kg eksilmişim.Mezura ölçülerimde de 1-2 cm eksilme var. Zaten diyetin ilk haftası 2-3 kg incelme olur, sonraki haftalarda ise yarım ila bir kilo yazıyordu.
Sen geçen hafta kilo vermiştin ama dimi, onuda yazarmısın ltf. Hem unutulmaz, hem de takip edenlere
fikir verir.
Bu arada ww nin bir programı var bende. kilonu, boyunu,yaşını,aktiviteni (hani hesaplarken baz almışık ya onu), inmek istediğin kiloy yaz istersen, haftada kaç kg vercegini, kaç haftada inebilecegini ve günlük pontini vereyim sana
iyi akşamlar ablam . ne çok emek harcamışsın ..mükafatınıda alıoyorsun ne güzel ...
boş bir vaktimde okıycam tüm yazılarını..bizede lazım olur ..
laceyim selam canım ..