Türklerin ideal vücut ölçüleri
1
TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE), Türk kadın ve erkeğinin beden ölçülerini yeniden belirledi. Çıkan sonuç, Türk kadınının, mükemmel vücut ölçüsü diye bilinen ‘90-60-90’dan uzaklaştığı yönündeydi. Buna göre ideal Türk kadınının standart vücudu, göğüs 96 cm, boy 1.64 cm, bel 68 cm ve kalça 104 cm ölçülerinde... Beden ölçülerinin açıklamasını TSE’den Sorumlu Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun gerçekleştirdi.
SORU ÖNERGESİNE YANIT VERDİ
ALİ Coşkun, ideal kadın ve erkek ölçülerini, Anavatan Partisi Şanlıurfa Milletvekili Turhan Tüysüz’ün ‘Kadın ve erkeğin standardı var mı?’ sorusuna yanıt olarak yaptı. Kadın ve erkeğin vücut ölçüsü olarak özel standardın olmadığını söyleyen Coşkun, ‘Ancak beden ölçüleriyle ilgili Türk standartları mevcuttur. Bunlar da Avrupa standartları veya uluslararası standartlar kaynak alınarak hazırlanmıştır’ dedi. NEVİN BİLGİN
alıntı
evet 15 cm gitse süper olur :)
84-65-84 adriana limanın ölçüsüymüş canım.bilmiyordum ama Victoria's Secret 88-60-88 demiş.Bencede 88-60-88 çünkü 84-65-84 tuhaf durur küçük vücut hatları hiç çekici olmaz :/
benimki 90-70-102 ve hedefim 85-60-90 ve 50 kilo boyumda 165 nasıl sizce orantıları iyi mi?
ozamanda kırılacak gibi olur belim 62 cm mümkün değil kilo versem diğer kısımlardan da gitse bel 62 olabilir ama ozamanda göğüs naaparsam yapayım 2-3cmden fazla küçülmez, sonra nadide sultan gibi görünürüm uzaktan komik olurum:) bence kaç cm olursa olsun kalça göğüs aynı ölçüde ve belde kalçanın %70i falan olunca güzel bir kum saati görüntüsü oluyor.
84-65-84 adriana limanın ölçüsüymüş canım.
aynı boydayız ama benim kilom 62. 50 kiloyken 93-63-93düm. sen kaç kilosun? hedefin orantılı ama kaç kilo verip öyle olursun onu bilemem
Adriana Lima nın belinin 58 olduğunu biliyordum vikipedi den..Istersen bakabilirsin Adriana Lima - Vikipedi
50 kilo olupta 93-63-93 cm olmak mı?Ben 55 kiloydum geçen sene ve 86-60-92 ölçülerindeydim..Şu anda 70 kiloyum,bu halde bel ölçüm 70 cm..15 kilo verince ideal olacağımı düşünüyorum..zaten doktora gittiğimde bki mi hesapladık ve ideal kilom 55 çıktı..
canım bu ideal kilo hesaplaması nasıl oluyor bilgi verebilir misin
birde diyetisyenler hesaplıor değil mi????:26::26:
göğüs 65yok gibi işey
bel 91
basen 85
ne kadar iğrencim tahminler sizin
ya arkadaslr ben belımı ınce sanıyodum hıc de degılmıs ya bakın soluyorum
göğüs :80A takıyorum
bel:76 :26:
kalca:96 sanırım 95 de olabılır yenı olctum bugun nasıl olculuyo baktım ole olctum aralıkta gıbıydı 95.5 dıyelım en ıyısı :)
ıszce nasıl nolur soleyın ya((((( sımdı ben bu forumdakı hesaplama varya oraya tıkladım armut tıpı cıktı bende ama armut tıpının omuzları dar olmuyo mu benım omuzlarım genıs ama genız omuzlu armut tıp mı oluyorum sımdı ben neyım
Belin normale göre çokta kalın değil canım bence iyi.Fakat kalçana göre biraz kalın tabii.Armut tipi çıkmasına anlam veremedim omuzların geniş ve kalçan darsa bence düz bir tipin var.Mesela benimki kum saati şeklinde.Gerçektende öyle kıvrımlı bir fiziğe sahibim.Tabiki zayıf değilim.92-70-100 ölçülerindeyim.