Vicdan azabım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asi evet iyi bir şey değil fakat artıları eksilerinden fazla. Herkes kızmış ama doğru olan bu. Eksileri de var fakat terazide yaptırmak ağır basıyor, kabul etmek lazım

Geçmiş olsun. Sizin suçunuz değil, gözümüzün önünde bile düşüyor çocuklar.

Hayvanlardan korkmamasi , kedi fobisi olamaması için uzaktan beslemesini sağlayın .

Bu kedilerin aşısı olmadığı için daha dikkatli oluyoruz dersiniz.

Geçmiş olsun. Neyse ki çaresi var.

Kız bişey olmaz beni de kedi tırmalamıştı aslında tırmalamazdı da sokaktan bulduğumuz kediydi kardeşim üzerime fırlattı o da bir çizik uzunca tabi ama yanağıma gelmişti 15 sene falan önce babam kolonya sürmüştü mikrobu varsa gitsin diye sonra da izi kalmamıştı çok şükür kuduz falan da olmadım onun için de şükrediyorum ama oynatma kediyle falan tüyünü de yutar napar onların tüyü midede büyürmüş o daha da tehlikeli yine bunun aşısı var aşı önlem amaçlı olsun tabi ki ama içini ferah tut bişey olmaz inşallah

Samsonn elbetteki kötü üsluplar, hakaret ve aşağılamalar kabul edilemez yalnız bu topikte ilgili bir tane şikayet raporu haricinde tek bir bildirim görmedim ben birçok konuyla ilgili şikayetleri değerlendirdiğimizden şikayet raporu olmadan hangi konuda ne yazılmış takip etme ve tüm sayfaları okuma imkanımız yok, lütfen kötü yorumlar için şikayet et butonuna basın.

Cocuk kaç yaşında ve niye kuduz aşısı yok?
İsteseniz kuduza yakalanan insanlarin durumu araştırın...sonra konuşuruz aşı iyimi kötümü???????
Canım kuduz aşısı tetonoz gibi değil ki. Her hangi bir saldırıya mağruz kalmadan yapılmıyor. Almanya'dan önlem amaçlı mı yapılıyor?

Konu sahibi aşı karşıtı degil saniyorum.Ilk mesajinda yanlis ifade etmis ve sanirim yok yere nerden cikti bu kuduz asisi minvalinde dedi.
Şükürler olsun
Çok teşekkürler . Evet diğer bir üzüldüğüm durumda hayvanlardan korkarsa diye.
Çok haklısınız, amin allah başka dert keder vermesin
evet aşı haricinde tedavisi yok. Ve aşı olmadığında 10 yıl sonra dahi hortlayan vakalar olabiliyormuş. Kendimi ifade edemedim sanıyorum ben. Aşı olmak değil yok yere olmaktı mesele. Yoksa dediğim gibi kızımın tüm aşılarını yaptırdım .
Teşekkür ediyorum yorumunuz için anlatmak istediğim buydu

Hayatım boyunca sayısız kez kedi milleti tarafından hırpalandım. Tırmalanmak sıradanlaştı. En son hasta olduğu için klinikte tedavi ettirip eve aldığım erkek kedi iyileşip de ayağımda başka erkek kedi kokusu alınca bir saldırdı ki. Dört patiyle bacağımı kavradı. Dişlerini de geçirdi. Eşim zor ayırdı bizi. Kuduz aklıma gelmedi.çok şükür birşey de olmadı. Şu anda kedilerle ilişkim hala aşığım size modunda.

Bence abartıyosunuz fazla evham yapmışsınız, kedinin köpeğin içinde büyüdük hepimiz bi tırmığa aşı yapcak olsaydı annelerimiz oho vücudumuzda delinmemiş yer kalmazdı, köpek neyse de kedi kudur virüsü bulundurması çok nadir bir hayvandır

O sırada yan masadaki hanımefendi söyledi aşı yaptırmamız gerektiğini. Bende dr umuzu arayıp teyit ettim fotosunu attım kızımın elini ve dr un yönlendirmesiyle tedbirimizi aldık.

Aşı gayet iyi bir şey çünkü hiçbirimiz fanusta yaşamıyoruz. Kedi sevicem dersiniz tırmalar, kışın ayağınız kayar merdivenden düşersiniz metale sürtünürsünüz, çocuğunuz okuldan çiçek getirir....kaza geliyorum demez. Kuduz aşısı, tetanos aşısı, çiöek aşısı gayet faydalı hatta çoğu durumda hayati. Kamu spotunu koyayım dedim

Canım kuduz aşısı tetonoz gibi değil ki. Her hangi bir saldırıya mağruz kalmadan yapılmıyor. Almanya'dan önlem amaçlı mı yapılıyor?

Evet canim. Aktif aşı olunuyor. Kuduz virüsü genelde tükürük üzeri bulaşıyor. Yani, isirma, tirmalama olmadandan bir hayvanin tükürüğünden bulaşabiliyor.
Hastalik bazen enfeksiyondan 1-4 sene sonra çıkabildiği için bebeklere aktif aşı yapılıyor.

Sonrada belirli zaman araliklarinda tazeleniyor.
Türkiyede (sokak hayvani bolluğunda) aktif aşı olmamasina şaşırdım. Burda sokak kedisi/ köpeği olmadığı halde kuduz aşısına cok önem veriyorlar

Beni iki kere kedi tırmaladı, kedi 10 gün sonra hala hayatta ise 3. aşıdan sonrasını yapmıyorlar. İkinci kez gittiğimde hastahanedekiler bile bu ne kedi sevgisi diye dalga geçtiler, hala gülüyorum kendime. Türkiyede çok fazla kuduz vakası olmadığını ve kedilerden kuduz bulaşma riskinin de çok az olduğunu okumuştum. Hatta ilk gidişimde doktor, şimdi git yarın gel, merak etme o zamana kadar ölmezsin deyip bayağı bozmuştu beni.
Velhasıl kendini suçlama, olacağı varsa olur,çocuk elini bırakıp kendisi de gidebilirdi kedinin yanına, senin kontrolünde de olmayabilirdi, senin suçun değil. Her ne kadar az da olsa, bulaşma riski var, bu yüzden tedbirini al.

Çok teşekkür ederim

Benim de iki yaşında kızımı kedi ufacık tırmaladı. Kanamadı bile doğru düzgün ama kızımdan önce kuzenini tırmalamıştı. Ablam birşey olmaz bizimkini de tırmaladı dediği için üzerinde durmadım. Aradan 1 haftaya yakın zaman geçti. Kuduz ise kedi nasıl ortaya çıkar belirtiler biliyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…