- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
-
- Konu Sahibi kirmizidefter
Kız bişey olmaz beni de kedi tırmalamıştı aslında tırmalamazdı da sokaktan bulduğumuz kediydi kardeşim üzerime fırlattı o da bir çizik uzunca tabi ama yanağıma gelmişti 15 sene falan önce babam kolonya sürmüştü mikrobu varsa gitsin diye sonra da izi kalmamıştı çok şükür kuduz falan da olmadım onun için de şükrediyorumVicdan azabından ölücem resmen olmıcak şey geldi başımıza. (Allah beterinden korusun)
Sokakta kedi tırmaladı kızımı. Eşim salma çocuğu bilmediğimiz kedi dedi , bense hiç duymamışım gibi sanki bıraktım çocuğu, bizimkide el kol sallayınca korktu hayvan tırmaladı elini. Dr ile görüştük kuduz aşısı yaptırmanız lazım dedi. 4 doz aşı yapılacak birckaç gün aralarla. O kadar üzgünüm ki anlatamam yani. Aşı normalde iyi bişey değilken ekstra bişey çıktı. Offf offf benim yüzümden yok yere çocuk maruz kaldı ya ooooooooofffffofdd
Samsonn elbetteki kötü üsluplar, hakaret ve aşağılamalar kabul edilemez yalnız bu topikte ilgili bir tane şikayet raporu haricinde tek bir bildirim görmedim benYaw ne ağır ne çirkin yorumlar gelmiş. Insan konu açarken 5 kez düşünmeli hakkaten, ne kolay kalp kırıyoruz. Bu mudur haklı olana yakışır üslup?
Kadının cehaletinden, lanet okumaktan, yok çocuğun olmamalıydıya kadar.
Klavye kahramanı olmak ne kolay.
Mune bu kadarı kabul edilir mi?
Canım kuduz aşısı tetonoz gibi değil ki. Her hangi bir saldırıya mağruz kalmadan yapılmıyor. Almanya'dan önlem amaçlı mı yapılıyor?Cocuk kaç yaşında ve niye kuduz aşısı yok?
İsteseniz kuduza yakalanan insanlarin durumu araştırın...sonra konuşuruz aşı iyimi kötümü???????
Şükürler olsunKonu sahibi aşı karşıtı degil saniyorum.Ilk mesajinda yanlis ifade etmis ve sanirim yok yere nerden cikti bu kuduz asisi minvalinde dedi.
Çok teşekkürler . Evet diğer bir üzüldüğüm durumda hayvanlardan korkarsa diye.Geçmiş olsun yavrunuza. Ancak büyük bir felaket yaşıyormuşsunuz psikolojisinden çıkmanız gerekiyor. Tamam, anne yüreği anlıyorum, insan evladı düşünce, dizi kanayınca bile ah vah edebiliyor ama hayatın gerçekleri de var, çocuklarımızı her şeyden koruyamayız. Allah beterinden korusun, çaresiz dertler vermesin deyip, aynen devam etmemiz gerekiyor. Yapmanız gerekeni yapmış, doktora gitmişsiniz ve çözüme ulaşmışsınız. Böyle bakın olaya. Ve lütfen şu psikolojinizi çocuğa belli etmeyin. Özgüveni de sarsılır, korkuları da celallenir. Ben bir çiftlikte büyüdüm. Kaç kedi, köpek, tavuk saldırısına uğradım, peheey. =) Öyle kuduz aşısı filan da hak getire. Resmen şansına hayattayız. =)) Siz önleminizi alıyorsunuz, korkmanıza gerek yok.
evet aşı haricinde tedavisi yok. Ve aşı olmadığında 10 yıl sonra dahi hortlayan vakalar olabiliyormuş. Kendimi ifade edemedim sanıyorum ben. Aşı olmak değil yok yere olmaktı mesele. Yoksa dediğim gibi kızımın tüm aşılarını yaptırdım .İyi de kuduz un tedavisi yok diye biliyorum , hatta bir yerde okudum yüzde 99 öldürür yazıyordu aşı yapılmazsa , niye bu kadar dert ettiniz, Allah beterinden korusun. Neyse ki çaresi var , ya çaresiz bir şey olsaydı Allah korusun
Teşekkür ediyorum yorumunuz için anlatmak istediğim buyduAsi evet iyi bir şey değil fakat artıları eksilerinden fazla. Herkes kızmış ama doğru olan bu. Eksileri de var fakat terazide yaptırmak ağır basıyor, kabul etmek lazım
Geçmiş olsun. Sizin suçunuz değil, gözümüzün önünde bile düşüyor çocuklar.
Hayvanlardan korkmamasi , kedi fobisi olamaması için uzaktan beslemesini sağlayın .
Bu kedilerin aşısı olmadığı için daha dikkatli oluyoruz dersiniz.
Geçmiş olsun. Neyse ki çaresi var.
13 aylık kızım . Yeteri kadar bilinçli bi anneyim teşekkürlerCocuk kaç yaşında ve niye kuduz aşısı yok?
İsteseniz kuduza yakalanan insanlarin durumu araştırın...sonra konuşuruz aşı iyimi kötümü???????
13 aylık kızım . Yeteri kadar bilinçli bi anneyim teşekkürler
Canım kuduz aşısı tetonoz gibi değil ki. Her hangi bir saldırıya mağruz kalmadan yapılmıyor. Almanya'dan önlem amaçlı mı yapılıyor?
Beni iki kere kedi tırmaladı, kedi 10 gün sonra hala hayatta ise 3. aşıdan sonrasını yapmıyorlar. İkinci kez gittiğimde hastahanedekiler bile bu ne kedi sevgisi diye dalga geçtiler, hala gülüyorum kendime. Türkiyede çok fazla kuduz vakası olmadığını ve kedilerden kuduz bulaşma riskinin de çok az olduğunu okumuştum. Hatta ilk gidişimde doktor, şimdi git yarın gel, merak etme o zamana kadar ölmezsin deyip bayağı bozmuştu beni.Vicdan azabından ölücem resmen olmıcak şey geldi başımıza. (Allah beterinden korusun)
Sokakta kedi tırmaladı kızımı. Eşim salma çocuğu bilmediğimiz kedi dedi , bense hiç duymamışım gibi sanki bıraktım çocuğu, bizimkide el kol sallayınca korktu hayvan tırmaladı elini. Dr ile görüştük kuduz aşısı yaptırmanız lazım dedi. 4 doz aşı yapılacak birckaç gün aralarla. O kadar üzgünüm ki anlatamam yani. Aşı normalde iyi bişey değilken ekstra bişey çıktı. Offf offf benim yüzümden yok yere çocuk maruz kaldı ya ooooooooofffffofdd
Çok teşekkür ederimBeni iki kere kedi tırmaladı, kedi 10 gün sonra hala hayatta ise 3. aşıdan sonrasını yapmıyorlar. İkinci kez gittiğimde hastahanedekiler bile bu ne kedi sevgisi diye dalga geçtiler, hala gülüyorum kendime. Türkiyede çok fazla kuduz vakası olmadığını ve kedilerden kuduz bulaşma riskinin de çok az olduğunu okumuştum. Hatta ilk gidişimde doktor, şimdi git yarın gel, merak etme o zamana kadar ölmezsin deyip bayağı bozmuştu beni.
Velhasıl kendini suçlama, olacağı varsa olur,çocuk elini bırakıp kendisi de gidebilirdi kedinin yanına, senin kontrolünde de olmayabilirdi, senin suçun değil. Her ne kadar az da olsa, bulaşma riski var, bu yüzden tedbirini al.
Benim de iki yaşında kızımı kedi ufacık tırmaladı. Kanamadı bile doğru düzgün ama kızımdan önce kuzenini tırmalamıştı. Ablam birşey olmaz bizimkini de tırmaladı dediği için üzerinde durmadım. Aradan 1 haftaya yakın zaman geçti. Kuduz ise kedi nasıl ortaya çıkar belirtiler biliyor musunuz?oğlum 4 yaşında iken oğlumu da kedi tırmalamıştı. önce önemsemedim iş yerime geldim veteriner arkadaşlara anlattım hemen hastaneye gidin mutlaka ama mutlaka kuduz aşısı yaptırın dedi ve hemen belli aralıklarla sanırım 21 er gündü aşıları yaptırdık kuduz tedavisi mümkün olmayan korkunç bir ölüme sebep olan hastalık aşıdan sakın korkmayın. 4 yıl kadar önce yaşadığım ilin bir ilçesinde 3 yaşında bir kız çocuğunun yüzünde annesi cırmalamalr görmüş çocuktur yere düşmüştür demiş önemsememiş maalesef köpek cırmalamış ve kız küçük bunu anlatamadığından kuduzdan ölmüştü ilçe karantinaya alınmıştı. sakın küçümsemeyin, önemsememezlik etmeyin