Vicdan azabım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de iki yaşında kızımı kedi ufacık tırmaladı. Kanamadı bile doğru düzgün ama kızımdan önce kuzenini tırmalamıştı. Ablam birşey olmaz bizimkini de tırmaladı dediği için üzerinde durmadım. Aradan 1 haftaya yakın zaman geçti. Kuduz ise kedi nasıl ortaya çıkar belirtiler biliyor musunuz?
Benim kızımıda çok derin tırmalamadı ama foto çekip atımca de yapılcak dedi , nitekim gittiğimiz yerde enfeksiyon dr u da yapılacak dedi. Hayvan hastalıklıysa on yıl sonra dahş çıkabiliyormuş hastalık . Kızımın elinin fotosunu atayım siz kıyaslama yapın isterseniz

Eklentiler

• 09BD2E10-4E89-4A38-A5E8-4B2DEB663778.jpeg
    09BD2E10-4E89-4A38-A5E8-4B2DEB663778.jpeg
    89,3 KB · Görüntüleme: 115
Vicdan azabından ölücem resmen olmıcak şey geldi başımıza. (Allah beterinden korusun)
Sokakta kedi tırmaladı kızımı. Eşim salma çocuğu bilmediğimiz kedi dedi , bense hiç duymamışım gibi sanki bıraktım çocuğu, bizimkide el kol sallayınca korktu hayvan tırmaladı elini. Dr ile görüştük kuduz aşısı yaptırmanız lazım dedi. 4 doz aşı yapılacak birckaç gün aralarla. O kadar üzgünüm ki anlatamam yani. Aşı normalde iyi bişey değilken ekstra bişey çıktı. Offf offf benim yüzümden yok yere çocuk maruz kaldı ya ooooooooofffffofdd
Bence kendinizle çelişiyorsunuz .
Aşı normalde iyi bir şey değil dediniz
Çocuğumun tüm aşılarini yaptırdım dediniz
Aşı tabi ki yapılacak hiç bir zaman karşı olmadım dediniz .

Sağlıklı yorumlar yapılması açısından konunuzda güncelleme yapın derim .Şahsen ben neyi anlatmak istediğinizi tam olarak anlamadim
Yazmış işte sonradan da nasıl kivirayim diye kem kum etmis.. aşı normalde iyi bir sey degilken... diye gayet de genellemis, sana göre oyleyse bunu da yaptirma yani.. konu sadece ihmalkarliksa bundan sonra daha dikkatli olsun burada kim ne diyebilir yani..

Yorum yapanlar anne mı bilemedim, konu sahıbı cok gecmıs olsun, aşı faydalı oldugu kadar zararıda var malesef ama aşı olması şart hasta olmasın Allah korusun. Benım kızımda cok sevıyor gorur gormez sokunmak istiyor, sahıbı olmayamin cok kopek var dıkkat etmeye calısıyorum Allah korusun. Cok gecmıs olsun annesı Allah daha kotusunden korumuştur ben hep oyle dusunur rahatlarım.

ası ıyı bırsey olmasa nıye medenıyete karısmamızla bırlıkte asılandık bu yasımıza kadar korunduk ebelerımız bıle aşılı

bu ası karsıtı annelerde :olamaz:

Konu sahibi arkadasimizin bi yorumu dikkatimi cekti helölöğöy diye “çemkiricenize” diye bisey sorcam acaba diyorum kedi cocugunuzu degilde sizi tirmalayip kuduz mu etti dersiniz? Karsinizda istediginiz tarzda yorum bulamayinca neden insanlara hayvan muamelesi yapiyosunuz? Kimler çemkirir mesela biliyo musunuz çemkirmenin ne oldugunu?

Evet canim. Aktif aşı olunuyor. Kuduz virüsü genelde tükürük üzeri bulaşıyor. Yani, isirma, tirmalama olmadandan bir hayvanin tükürüğünden bulaşabiliyor.
Hastalik bazen enfeksiyondan 1-4 sene sonra çıkabildiği için bebeklere aktif aşı yapılıyor.

Sonrada belirli zaman araliklarinda tazeleniyor.
Türkiyede (sokak hayvani bolluğunda) aktif aşı olmamasina şaşırdım. Burda sokak kedisi/ köpeği olmadığı halde kuduz aşısına cok önem veriyorlar
Yeni bişey daha öğrendim, çok ilginç 😮 evet ya, neredeyse insan mevcudu kadar kedi köpek var sokaklarda ama böyle bir aşı hiç gündem bile olmadi.

ası ıyı bırsey olmasa nıye medenıyete karısmamızla bırlıkte asılandık bu yasımıza kadar korunduk ebelerımız bıle aşılı

bu ası karsıtı annelerde :olamaz:
Evet aşı iyi birşey.
Aşı iyi birşey olmasa neden medeniyete karışmamızla birlikte aşılandık ????
Bu sorunuza cevap veriyorum..
O medeniyet dedikleriniz önce bizleri hasta edip sonra milyaonlarca aşı sattıkları için ...
1960’larda ABD bütün okullarda süt tozu dağıtılıyordu ve öğretmenler süt tozunu su ile karıştırıp miniklere veriyordu sonra allah ragzı olsunduuu..
Çocuklar gelişiyordu ..
Ama bizim ülkemiz de sütten yoğurttan eksik bir ülkemiydi yıllarca çocuklara süt tozu yardımı yaptılar acaba...
Ama ABD veriyorsa kesin bildiği birşey vardı çocuklarımız süper kemikleri güçlenecek zekaları fulll çekecekti...
I ııhhh ama öyle olmadı çocuklar teker teker çocuk felci oldu..
Sonra ABD cik bizlere koli koli çocuk felci aşısı sattı,
Saygılar ..

Hiçççç kendini üzme .Şer gibi görünen her şeyin altında bir hayır vardır.İnsanız göremiyoruz. Ama altından muhakkak hayırı çıkar .Belki o gün o saatte o hastanede olman gerekiyordu .Belki çocuğu 2 gün kreşe göndermedin çocuğun orada olmaması gerekiyordu vs. vs. Sıkma canını .kaza kaderin gölgesidir demişler .Sen çocuğu bırakmasaydın çocuk Belki senin elinden kurtulacaktı yine kedi tırmalayacaktı .

Benim kızımıda çok derin tırmalamadı ama foto çekip atımca de yapılcak dedi , nitekim gittiğimiz yerde enfeksiyon dr u da yapılacak dedi. Hayvan hastalıklıysa on yıl sonra dahş çıkabiliyormuş hastalık . Kızımın elinin fotosunu atayım siz kıyaslama yapın isterseniz
Kıyamam minik ellerine. Hemen hemen aynı bizim kızınkı ile ama kedi çok sağlıklı görünüyor. Sürekli gelir ablamların bahçeye. O yüzden aşı yaptırmadım. Aradan bir hafta geçti çok şükür herhangi bir sorun da görünmüyor. Size de çok geçmiş olsun.

Evet aşı iyi birşey.
O medeniyet dedikleriniz önce bizleri hasta edip sonra milyaonlarca aşı sattıkları için ...
1960’larda ABD bütün okullarda süt tozu dağıtılıyordu ve öğretmenler süt tozunu su ile karıştırıp miniklere veriyordu sonra allah ragzı olsunduuu..
Çocuklar gelişiyordu ..
Ama bizim ülkemiz de sütten yoğurttan eksik bir ülkemiydi yıllarca çocuklara süt tozu yardımı yaptılar acaba...
Ama ABD veriyorsa kesin bildiği birşey vardı çocuklarımız süper kemikleri güçlenecek zekaları fulll çekecekti...
Saygılar ..
ben hayata entrıkalı bakmak yerıne arastırmayı ogrenmeyı tercıh edıyorum
saygılar.

Kızlar konu sahibi arkadaş vicdan azabı diyor..
Aşı iyi birşey değil zaten derken
Aslında çocuğunun bütün aşıları yaptıran bir ebeveyn ..
Aşı bildiğiniz vürüstürr ve vücuda girdiği anda hastalıklı bölgeye saldırmya başlar
Vücûd ise savunmaya geçer direnmeye çalıştır yüksek ateş yapar halsizlik mide bulantısı iştahsızlık yapar,isal yapar vücûd bağışıklığı düşer hastalık riksi artar
1. Sebebi bu Bnce. aşı olmasını istiyor ve 4 doz. Yapılacak
Ayrıca konu sahibi sırf kendisini suçluyor canı yanacak minicik bebeğinin.
Azıcık empati 🙏🏻

Son düzenleme:
Screenshot_2019-04-07-07-14-23-790.jpeg
Asi karşıtı aidin Salih de aşıdan uzak durarak ve hiçbir şey yemeyerek tüm hastalıklardan kurtulacağını kanseri yenecegini savunurken de kanserden öldü . Cerrahpaşa prof. Aşının önemi hakkında ve adı karşıtlığı yüzünden yaşadıkları sorunları defalarca anlattı . Hepimiz asiliyiz asi hastalıkları daha hafif atlatmamiza neden olur asi karşıtlarının ilaç sektörüne hizmet ettiğini düşünüyorum
Yani bir profdan daha bilgili değilsek konusmayalim bence . Ben olsam direk koşarak hastaneye gider asi yapilmali mi derdim . Vah vah asi verdiler demek yerine . Kuduz olup ölen veya menenjite yakalanmış birini görünüz mu ?

Aşı iyi birşey değil diyorsunuz koşturarak kuduz aşısı yaptırıyorsunuz.
Neden.
Çünkü iş ciddiye binince beyninizi yıkayan bilgiler uçup gidiyor.
Aşı karşıtlığı çocuklar için ve toplum için çok tehlikeli.hepimiz için risk.
Bu durumdan hiç memnun değilim.

Aşı karşıtı bir doktor vardı Amerika’da bulunduğu bölgede birsürü kişiyi etkileyip aşı yaptırmasına engel oldu. Sonraki yıllarda karanlık meyveleri toplandı bu durumun. Bölgedeki bazı Çocuklar kızamıktan ve diğer hastalıklardan ölmeye başladılar
Adamı mahkemeye çıkartıldı. Tıp diploması iptal edildi. Sonra ne çıktı dersiniz kendi çocuklarını aşılatmış. Hepsini hem de her hastalığa karşı. Yani insanlara aşı kötü bişey diye kakalamaya çalışırken kendi çocuklarını aşılatıyormuş.
Diyecek söz yok.

Allaha şükür aşı var ya olmasaydı...Benim oglumda aynı olayı yaşamıştı bir doz kuduz asisi vuruldu.Ilk önce acildeki doktorla basladik aşıya daha sonra kiduz ciddiye alındığı icin kudiz birimine gittik ordaki doktor tek doz yeterli demisti.Neden diye sordugumuzda kediyi ürküttüğü icin kedi tirmalamis o nedenle tek dozu yeterli bulmus.Gerci oglumu tirmalayan kediyi 10 gun barinakta gozlemlediler kedi ortaa olmaaydi tum dozlar yapilabilirdi.Bene vicdan azaplik bir durum yok bu durum hepimizin basina gelebilir.Gecmis olsun

Evet aşı iyi birşey.
Çocuklar gelişiyordu ..
Saygılar ..

Ablacım süt tozuyla çiçek hastalığının, kuduzun ne alakası var?
Yazdığınız şey yanlış ve dangalakça bir devlet politikası. Bunca mandıranın olduğu ülkede süt tozu kullanmak dangalaklık ve kötü yönetim.
Peki bunun asi gerektiren çiçek hastalığıyla ne alakası var mesela?? Çiçek hastalığı, Amerika tarafından icat edilmiş bir hastalık değil; aksine Avrupa'dan Amerika'ya taşınmış bir hastalık ve dünyanın kendisi kadar eski bir hastalık. Hatta bir Selcuklu sultanı bu hastalıktan ölmüştü, bulaşınca ölüyorsun. Şimdi çiçek hastalığı da Amariganın oyunu aşı satmak için icat ettiler diyorsanız, cidden saçmalıyorsunuz çünkü ortada Amerika yokken çiçek hastalığı vardı. Ben Almanyadayım, burda aşı karşıtı kafasız bir anne ciceğe sebep kendi öldü. Çocuğu okuldan çiçek kapmış, eve getirmiş çocuk kurtuldu ama 3 çocuk annesi kadın öldü. 21.yyın ortasında bulaşıcı hastalıktan ölmem ne olcak diye düşünmeyin, ölürsünüz. Sadede geleyim bu dangalakça komplo teroilerinizi kendinize saklayın insanlara yanlış fikirler vermeyin. Mune Mune bu mesajı silebilir misiniz toplum sağlığını yanlış yönelndiren bir mesaj.

Valla zararlı olan aşı değil cahillik gördüğüm kadarıyla...cahillik ve zırvalık toplumumuzda epidemik astalık olarak yayılıyor maalesef.
butun bunlar bır kac tane tıp okumus ınsanın reklam amacıyla dıkkat cekme farklılık yaratma amacıyla ası kotudur demesınden cıktı . ınsanlar aykırı seyler soyleyenlere daha dıkkat verıyor sanırım halbukı arastırmak ıncelemek sormak sorusturmak bedava. koru korune ınanmak yerıne yoksa saglık sektorunun ıcınde okadar doktor gerızekalımı hepsı kendısıne coluguna cocuguna ası yaptırıyor

Aşı niye iyi birşey degil ?

Boşverin yahu dangalakça söylemler.
Annem hemşire, ben de ünvdeyken sokakta düştüm karda. Eve geldim annem tetanoz aşısı almış onu yapmak istedi ben de canım tatlı kaytarsam mı diyince zorla yaptı. Evlenmeden önce kırsal bir yerde çalışırken hastaneye bir kadın gelmiş, birkaç gün önce kadın tarlada çalışırken uzak bir kaza geçirmiş ama doktor ihmal edince tetanos aşısı yapmamışlar. Kadın ertesi hafta 2. kez geldiğinde ölmüş, hem de annem demişti ki çok rezil ve acılı bir şekilde ateşli, kasların kasılarak ölüyorsun. Madem aşı kötü yaptırmasın kimse kuduz, tetanoz aşılarını evlerinde ölmeyi bekelsinler ne diyeyim bilemedim ki.

butun bunlar bır kac tane tıp okumus ınsanın reklam amacıyla dıkkat cekme farklılık yaratma amacıyla ası kotudur demesınden cıktı . ınsanlar aykırı seyler soyleyenlere daha dıkkat verıyor sanırım halbukı arastırmak ıncelemek sormak sorusturmak bedava. koru korune ınanmak yerıne yoksa saglık sektorunun ıcınde okadar doktor gerızekalımı hepsı kendısıne coluguna cocuguna ası yaptırıyor

Gerçekten doktorlara acıyorum. Adamlar yıllarca çalışıp didiniyor ama takan yok, halk TVye çıkan sıfatı, yeri olmayan soytarılara itibar ediyor.Doktorlar boşuna okuyor, soytarılık yapıp akıl dağıtsınlar okudukları zamana yazık olmamış olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X