Vicdan azabım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asi iyi birşey değil demenizde ki niyeti bir tek ben mi anladım..
Neyse..
Çocuğumun bütün aşılarını bende yaptırdım, bir çocuğum daha olsa yine yaptırırım.
Ama asilardan da çekmedim değil, her asi sonrasi kanlı kaka yapardı oğlum, bağırsak alerjisi oldu, kızamık aşısı sonrası atopik kızamık oldu, lenf bezleri bir şişti, 2 sene geçti hala aynı..
Ama dediğim gibi asi iyi birşey, yapılmalı.
Ama siz durduk yere bir de kuduz aşısı çıkmasından böyle hissediyorsunuz, çok iyi anlıyorum.
Benim oğlumu da köpek ısırmaya çalıştı, bende her hayvanı sevdirirdim, şimdi yaklaştırmam yalan yok, ders oluyor işte bize de..
Sıkmayın canınızı, gelmiş geçmiş olsun...

Yan etkisi varsa yaptırmayabilirsiniz oyleyse.Boyle ciddi bir durum icin asi da kotu bir sey amaaaa diyorsunuz ?? Bu ne yaman celiski

Ben orada medeniyetlere karıştık aşılandık, cümlesine yorum yazdım..
Aşı kötü birşey demedim tabi kesinlikle allah rağzı olsun değil mi Louis Pasteurdan kuduzun aşısını bulduğu için...
Yada çiçek, kızamıkçık, kabakulak,
Hatta grip aşısını..
Ama siz benim orada değindiğim yeri anlamamışsınız ne kadar anlatsam da anlayacak gibi görünmüyorsunz üslubunuz kötü bir kere.
Siz aslında sanıyormusunz çocuk felci anne karnında oluyor ya da kızamık su çiçeği ?

medenıyet dedım medenıyetlere demedım degıl medenıyetden kastım ulke degılkı zıra medenıyetımızı amerıkadan almadık medenıyet de ulkeden alınmaz
amerıkayı gozunuzde fazla buyutmussunuz sanırım :)

Evet fazla büyüttüm zira siz hiç bir Türk doktorun aşı bulmadığı biliyormusunz?
Neden yabancı devletlerden çıkmıştır. aşı meselesi bnce bir araştırın.

Bazı yorumları hayretler içinde okudum. Kadın belli ki çok bilinçli bir anne aşının yan etkilerini bildiğinden bi cümle kurmuş. Sanki aşı karşıtlıgi yapmış gibi saldırmışınız. Hangi anne çocuguna kuduz aşısını güle oynaya yaptırır? Elbette tedirgin olacak. Bu arada konu sahibi arkadaşım tetanoz aşısı yapıldı mı çocugunuzun ben bu tip durumlarda bu aşının da önemli oldugunu düşünüyorum.

yanlıs bılıyorsunuz turklerde ası bulan var 1900lerde :) ıyı arastırın tifüs asısı
kırım kongo asısını da uzaylılar bulmadı yanlıs bılmıyorsam

çok teşekkür ederim. Olay kendi semtimizde olmadığı için kedinin akıbetiyle ilgili bilgim yok. Özellikle sordular kediyi gözlemleyebilir misiniz diye . 4. Doz bu sebeple yapılacakmış. Size de çok geçmiş olsun
Gerçekten anlayamıyorum. Aklı sıra bastırıyorlr sus cahil diye de yazdıklrımı okumadan konuşup ona buna ahkam kesip klavye delikanlılığı yapıyorlar. Aşı tabiki de iyi bişey ama aynı zamanda kötü de bişey şuan çocuk 39.2 ateşle uyuyor.
Anlamıyorlar anlamak istemiyorlar. Önemlide değil zaten. Ben sadece yok yere bunları yaşamak durumunda kaldığı için kendimi kötü hissettim pylaşmak istedim bu kadar.
Olayın geldiği noktayı hayretler içinde izliyorum.
Konumun yorumlara kapanmasını rica etmiştim. Ama görmediniz mi acaba? Mune

Ona bakılırsa Türk doktorların hiç bulmadığı tonla şey var, mesela cilt hastalığı keşfi. Bu durumda cilt hastalıkları yalan mı, Türk doktorlarının bulmadığı her hastalık yalan mı oluyor? Türk doktorlarının bulduğu bir hastalık biliyorum, Behçet hastalığı. Onun dışında patenti cidden bizlere ait bir tıp keşfi bilmiyorum.

bu arada kuduz asısı osmanlıya getırıldıgınde askerıye tıbbında kuduz asısı da ılk kez uretıldı
Bulmak ayrı bir olaydır var olan aşığı geliştirmek ayrı bir olay..
Zaten savaş zamanı lekeli hummaya yakalanan askerlerin ölmesini isterdi Amerika İngiltere Rusya değil mi ?
Neden aşı versin

Bulmak ayrı bir olaydır var olan aşığı geliştirmek ayrı bir olay..
Zaten savaş zamanı lekeli hummaya yakalanan askerlerin ölmesini isterdi Amerika İngiltere Rusya değil mi ?
Neden aşı versin
cıcek asısının tarıhcesı hakkında ne dusunuyorsunuz ?
turklerın buldugu asıdan da bahsetmıstım gormezden gelmeyın haksızlık yapılmasın
ınsanlarla etkılesıme gırdıkce ıhtıyac dogması bunun uzerıne uretıme gecılmesı veya uretılmıs yerden alınmasında sorun ne
asıya harcanan butce bellı asıya harcanılmazsa maalesef ılaclara harcanacak butce 50 katı farkındamısınız yanı ası sektoru degıl ılac sektorunun ısıne gelır ası karsıtlıgı

gunumuzde tamamen ası sayesınde kaybolmus unuttugumuz hastalıkların ası karsıtlıgı sebebıyle tekrar hortlamaya baslaması hakkında ne dusunuyorsunuz ? amerıkanın esamesı okunmuyor farkındaysanız ?

cok yanlıs yonlendırıyorsunuz bu uzucu

aslında turk bılım adamları cok cıddı kesıfler yaptıda turkıyede degıl :) lösemı , kanserın cesıtlerı gıbı tedavı ustune asılar hatta kansere yakalanma ıhtımalıne karsı gelıstırılmıs seyler var ama turkıyede degıl bulus yapma yetısı olanlar genelde avrupada egıtım alıp egıtım verıyorlar bunun sebebı de bızız.

Ben sizi anlıyorum bi kedi tırmığı için çocugunuz aşının yan etkilerini çekicek diye üzüldünüz ve bu gayet normal bir düşünce. Ateş, kas agrısı,bulantı, kusma,enjeksiyon yerinde şişlik gibi yan etkileri var malesef. Ama riske atılcak bir durum degil o kedinin 1 gece önce fare yakalamadıgını bilemeyiz sonuçta. Çok geçmiş olsun

Cilt hastalığı veba yada cüzzam..
Acaba Türkan Saylan’ı neden sevmezler kötü dinsiz gösterirler kimin oyunu bu ?? Ölüsünün arkasından bile konuşuldu
Cüzzamlılara ilk sarılan ve tedavi eden en şerefli doktordur

ben sizi anladim konu sahibi..ama soyle dusunun kuduz aşısının doğru dozda yapıldığında koruyuculuğu yüzde yüzdür..asi yapılmayıp hastalık gecirildigindeyse neredeyse yüzde yüz ölümcüldür.. o yüzden bu kadar mükemmel etkinligi olan bir asinin hafif yan etkileri tolere edilebilir..

Cilt hastalığı veba yada cüzzam..
Acaba Türkan Saylan’ı neden sevmezler kötü dinsiz göstericiler kimin oyunu bu ??
Cüzzamlılara ilk sarılan ve tedavi eden en şerefli doktordur
aslında asıları bulanları hastalıklara cozum bulanları sevmemelerın ılk baslangıc noktası yaradana karsı cıkmadan geldıgını bılıyormusunuz aidin salıh de bunu savunuyordu hasta her hucre zikir edermıs ınsanlar nıye uzun yasamak ıstermıs ası tarzı tedavıler yaradana karsı cıkmakmıs boyle yazıları var kıtaplarını okumustumda ordan aydınlandım . yanı cehalet denmesının sebebı. egıtım sevıyesı yuksek ortamlarda bunlar konusulmaz bıle

aslında sorgulamak ıyı bırsey vucudumuza gıren seyı tabıkı arastıracagız sorgulayacagız denek degılız ama kar zarar oranına baktıgımızda yan etkılerı mı tedavı etkısımı dersenız tabıkı ası yapılmalı ası olmadıgı ıcın zarar goren ıle ası oldugu ıcın zarar goren cızelyenın bırı tomurcukken dıgerı goge bakar

Sorunuzu atlamışım pardon evet yapıldı. 4 aydaydı sanırım yanlış htırlamıyorsam.bugğn enfeksiyon dr u da tetanoz olup olmadığını sordu. Onlrda szle aynı fikirde . Atlamış olduğum herhangi bir aşı yok özel aşılarda dahil hepsini yaptırdım

Neden bu kadar kötüleştik ya gerçekten şu yorumları okuyunca korkuyorum herkes anne olmamalı cahil falan ayıp karşımızda bir anne var ve çocugunun vucuduna sonuçta ekstra bir şeyler enjekte edilecek bunu kendi ihmalkarlığı olarak görüp konu açmış aşı kötü bir şey demel istemediğini her yorum yapan adı gibi biliyor ama amaç polemik yapmak

Çiçek aşısını ilk Osmanlı da bulunduğu söylenir ama ne yazik ki bulduğumuz aşıya sahip çıkamayacak bir devlet olmuşuz.
Kndi içimizde kavgalar karışıklıklar Osmanlı hep kendisine oynamıstır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…