- 14 Mart 2016
- 1.486
- 1.625
-
- Konu Sahibi kirmizidefter
Benim kızımıda çok derin tırmalamadı ama foto çekip atımca de yapılcak dedi , nitekim gittiğimiz yerde enfeksiyon dr u da yapılacak dedi. Hayvan hastalıklıysa on yıl sonra dahş çıkabiliyormuş hastalık . Kızımın elinin fotosunu atayım siz kıyaslama yapın istersenizBenim de iki yaşında kızımı kedi ufacık tırmaladı. Kanamadı bile doğru düzgün ama kızımdan önce kuzenini tırmalamıştı. Ablam birşey olmaz bizimkini de tırmaladı dediği için üzerinde durmadım. Aradan 1 haftaya yakın zaman geçti. Kuduz ise kedi nasıl ortaya çıkar belirtiler biliyor musunuz?
Vicdan azabından ölücem resmen olmıcak şey geldi başımıza. (Allah beterinden korusun)
Sokakta kedi tırmaladı kızımı. Eşim salma çocuğu bilmediğimiz kedi dedi , bense hiç duymamışım gibi sanki bıraktım çocuğu, bizimkide el kol sallayınca korktu hayvan tırmaladı elini. Dr ile görüştük kuduz aşısı yaptırmanız lazım dedi. 4 doz aşı yapılacak birckaç gün aralarla. O kadar üzgünüm ki anlatamam yani. Aşı normalde iyi bişey değilken ekstra bişey çıktı. Offf offf benim yüzümden yok yere çocuk maruz kaldı ya ooooooooofffffofdd
Yazmış işte sonradan da nasıl kivirayim diye kem kum etmis.. aşı normalde iyi bir sey degilken... diye gayet de genellemis, sana göre oyleyse bunu da yaptirma yani.. konu sadece ihmalkarliksa bundan sonra daha dikkatli olsun burada kim ne diyebilir yani..Bence kendinizle çelişiyorsunuz .
Aşı normalde iyi bir şey değil dediniz
Çocuğumun tüm aşılarini yaptırdım dediniz
Aşı tabi ki yapılacak hiç bir zaman karşı olmadım dediniz .
Sağlıklı yorumlar yapılması açısından konunuzda güncelleme yapın derim .Şahsen ben neyi anlatmak istediğinizi tam olarak anlamadim
Yeni bişey daha öğrendim, çok ilginçEvet canim. Aktif aşı olunuyor. Kuduz virüsü genelde tükürük üzeri bulaşıyor. Yani, isirma, tirmalama olmadandan bir hayvanin tükürüğünden bulaşabiliyor.
Hastalik bazen enfeksiyondan 1-4 sene sonra çıkabildiği için bebeklere aktif aşı yapılıyor.
Sonrada belirli zaman araliklarinda tazeleniyor.
Türkiyede (sokak hayvani bolluğunda) aktif aşı olmamasina şaşırdım. Burda sokak kedisi/ köpeği olmadığı halde kuduz aşısına cok önem veriyorlar
Evet aşı iyi birşey.ası ıyı bırsey olmasa nıye medenıyete karısmamızla bırlıkte asılandık bu yasımıza kadar korunduk ebelerımız bıle aşılı
bu ası karsıtı annelerde
Kıyamam minik ellerine. Hemen hemen aynı bizim kızınkı ile ama kedi çok sağlıklı görünüyor. Sürekli gelir ablamların bahçeye. O yüzden aşı yaptırmadım. Aradan bir hafta geçti çok şükür herhangi bir sorun da görünmüyor. Size de çok geçmiş olsun.Benim kızımıda çok derin tırmalamadı ama foto çekip atımca de yapılcak dedi , nitekim gittiğimiz yerde enfeksiyon dr u da yapılacak dedi. Hayvan hastalıklıysa on yıl sonra dahş çıkabiliyormuş hastalık . Kızımın elinin fotosunu atayım siz kıyaslama yapın isterseniz
ben hayata entrıkalı bakmak yerıne arastırmayı ogrenmeyı tercıh edıyorumEvet aşı iyi birşey.
Aşı iyi birşey olmasa neden medeniyete karışmamızla birlikte aşılandık ????
Bu sorunuza cevap veriyorum..
O medeniyet dedikleriniz önce bizleri hasta edip sonra milyaonlarca aşı sattıkları için ...
1960’larda ABD bütün okullarda süt tozu dağıtılıyordu ve öğretmenler süt tozunu su ile karıştırıp miniklere veriyordu sonra allah ragzı olsunduuu..
Çocuklar gelişiyordu ..
Ama bizim ülkemiz de sütten yoğurttan eksik bir ülkemiydi yıllarca çocuklara süt tozu yardımı yaptılar acaba...
Ama ABD veriyorsa kesin bildiği birşey vardı çocuklarımız süper kemikleri güçlenecek zekaları fulll çekecekti...
I ııhhh ama öyle olmadı çocuklar teker teker çocuk felci oldu..
Sonra ABD cik bizlere koli koli çocuk felci aşısı sattı,
Saygılar ..
Evet aşı iyi birşey.
Aşı iyi birşey olmasa neden medeniyete karışmamızla birlikte aşılandık ????
Bu sorunuza cevap veriyorum..
O medeniyet dedikleriniz önce bizleri hasta edip sonra milyaonlarca aşı sattıkları için ...
1960’larda ABD bütün okullarda süt tozu dağıtılıyordu ve öğretmenler süt tozunu su ile karıştırıp miniklere veriyordu sonra allah ragzı olsunduuu..
Çocuklar gelişiyordu ..
Ama bizim ülkemiz de sütten yoğurttan eksik bir ülkemiydi yıllarca çocuklara süt tozu yardımı yaptılar acaba...
Ama ABD veriyorsa kesin bildiği birşey vardı çocuklarımız süper kemikleri güçlenecek zekaları fulll çekecekti...
I ııhhh ama öyle olmadı çocuklar teker teker çocuk felci oldu..
Sonra ABD cik bizlere koli koli çocuk felci aşısı sattı,
Saygılar ..
butun bunlar bır kac tane tıp okumus ınsanın reklam amacıyla dıkkat cekme farklılık yaratma amacıyla ası kotudur demesınden cıktı . ınsanlar aykırı seyler soyleyenlere daha dıkkat verıyor sanırım halbukı arastırmak ıncelemek sormak sorusturmak bedava. koru korune ınanmak yerıne yoksa saglık sektorunun ıcınde okadar doktor gerızekalımı hepsı kendısıne coluguna cocuguna ası yaptırıyorValla zararlı olan aşı değil cahillik gördüğüm kadarıyla...cahillik ve zırvalık toplumumuzda epidemik astalık olarak yayılıyor maalesef.
Aşı niye iyi birşey degil ?
butun bunlar bır kac tane tıp okumus ınsanın reklam amacıyla dıkkat cekme farklılık yaratma amacıyla ası kotudur demesınden cıktı . ınsanlar aykırı seyler soyleyenlere daha dıkkat verıyor sanırım halbukı arastırmak ıncelemek sormak sorusturmak bedava. koru korune ınanmak yerıne yoksa saglık sektorunun ıcınde okadar doktor gerızekalımı hepsı kendısıne coluguna cocuguna ası yaptırıyor