• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabı duyuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi _Shila_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence burda hatali kisi yoneticidir. bir yeri yonetmek istiyorsan insanlari idare etmeyi bileceksin. konu sahibi ve kapici bayan birbirlerinden nefret eden iki kisi de olabilirdir. hic onemli deil. belki de ikisinin de kotu bir gunuydu ki bu hepsinden daha muhtemel. ama yoneticinin iki tarafa da gerekli uyariyi yapmasi, apartmandaki su meselesini cozmesi ve iki tarafi bi sekilde sakinlestirmesi gerekirdi. yol vermek kolay. isten cikarmak kolay. ama insan idare etmek zor. o yuzden herkes yonetici olabilir ama idareci olamaz.
senaryoyu bu tarafindan dusunurseniz, bu iki bayan sac saca basbasa da girmis olsa iyi bir yonetici ya da herseyden once iyi bir komsu/insan olarak yoneticinin bu sorunu bu sekilde sonuclanmadan cozmesi gerekirdi. cunku iki taraf da hatali. burda objektif birinin olaya el atip buyukluk yapip tatliya baglamasi gerekirdi. ayrica yine kapiciyi isten cikarmak yoneticinin insiyatifinde oldugu icin, bu durum onun bu olayi adaletsiz bir sekilde analiz ettigini gosterir. sonuc olarak bu 3 kisi de haksizdir benim gozumde. ama insiyatif yoneticinin elinde oldugu icin en cok o haksizdir... hem su isi bu hale gelene kadar habersiz oldugu hem de bu olayi guzel bir sekidle cozmedigi icin...

Tamamda canim yöneticiye bir sikayet gelmedikten sonar nerden bilebilirki birilerinin rahatsiz oldugnu?? Müneccin degil ya sonucta....

Konu sahibi arkadasimiz gidip her zaman su bizden isteniyor lüften görevlileri uyarin diger dairelerdende istesinler veya bu isi sira ile yapalim deseydi ve buna ragmen yönetici birsey yapmasaydi haklisin diyecem...:delphin:

Belki adamin birseyden haberi yok....

Aglamayan cocuga meme vermezler...bir olaydan veya bir kisiden rahatsizlik duyuyursan gidip yetkili kim ise ona anlatacaksin...

ıkı tarafında hatası var tabi ki ..

umarım ah etmez yazık kadına.

kapıcı olması sıze bu hakları verecegıne ınanmıyorum.

sna katlıormm cnmm vereliniortak
Memleket ne hale geldi bi kova su içinn şu işe bak yaa yazık kadına işinden olmşşş kolay bşeymi merdven slmekkk insanlar 2 kurş para için yerleri silsinn biz onlara bi kova su vermekten kaçınalım sona yok mnyak dedi yok arkmdan konştu yapar tabiii insanlarnda bi sabrıı var ama sizin istediğiniz şu bu değil , sınıf farklılığından dolayı o kişiye istediğini yapmak sinirli davranmak, hatta siz sinirli davrandığınızda tamam efendim olsun demesi aslında bütün bu kızmalarınız o seviyedeki biri bana nasıl karşılık verir ben sinirle yüzüne kapıyı kapatmalaıydım ama o hiç karşılık vermemeliydi öyle mi çokyanlş neyse olan olmuş ..:1no2:

Cok üzücü ama nedense bende sorunun burdan kaynaklandigni düsünüyorum...

Temizlikci kadin kovayi ver dediginde konu sahibi arkadasimiz benimle düzgün konus demesi bende bu süpheyi uyandirdi....

Tamamda canim yöneticiye bir sikayet gelmedikten sonar nerden bilebilirki birilerinin rahatsiz oldugnu?? Müneccin degil ya sonucta....

Konu sahibi arkadasimiz gidip her zaman su bizden isteniyor lüften görevlileri uyarin diger dairelerdende istesinler veya bu isi sira ile yapalim deseydi ve buna ragmen yönetici birsey yapmasaydi haklisin diyecem...:delphin:

Belki adamin birseyden haberi yok....

Aglamayan cocuga meme vermezler...bir olaydan veya bir kisiden rahatsizlik duyuyursan gidip yetkili kim ise ona anlatacaksin...

evet haklisin belki de konu sahibi kapiciya iftira ediyor. bu da olabilirdi dimi. bu durumda hemen yol vermek mi gerekir?? uyarip izlemeye almasi gerekirdi. ayrica cok buyuk bir apartman olmadigi da belli. yani o apartmanda olup bitenden haberdar olmali. ama hadi o olmadi diyelim, karar mercisi olarak adaletli ve insafli davranmaliydi. yoksa bir apartman sakiniyle arasinda sorun cikti diye kapici isten cikartilmaz. bence en buyuk yanlis burda... zaten konu sahibiyle kapici arasinda geceni tartismiyorum bile. orasi kulliyen hata. ama yonetici sifatiyla orada bulunan kisi bile hakemligi duzgun yapamiyorsa konu sahibinin kendini hakli gormesi cok normal... yani sekilde kapicinin da...

Vicdanım rahatsız diyorsunuz, bizlere soruyorsunuz ya ....

ınsanın o gün sinirleri bozuk olabilir, nihayetinde kadıncağız kimbilir nasıl çalışıyor...
Sizin de sinirleriniz bozukmuş belli insanlık hali...Çünkü hiç kimse bir kova su yüzünden böyle dertlenmez...

En güzeli en yakın zamanda gönlünü alın, işi tatlıya bağlayın. Vicdanınızı da sızlatmayın

Sadece Vicdanlı insanlar pişman olur yaptıklarından. Sizin konu açıp pişman olmanız gibi

evet haklisin belki de konu sahibi kapiciya iftira ediyor. bu da olabilirdi dimi. bu durumda hemen yol vermek mi gerekir?? uyarip izlemeye almasi gerekirdi. ayrica cok buyuk bir apartman olmadigi da belli. yani o apartmanda olup bitenden haberdar olmali. ama hadi o olmadi diyelim, karar mercisi olarak adaletli ve insafli davranmaliydi. yoksa bir apartman sakiniyle arasinda sorun cikti diye kapici isten cikartilmaz. bence en buyuk yanlis burda... zaten konu sahibiyle kapici arasinda geceni tartismiyorum bile. orasi kulliyen hata. ama yonetici sifatiyla orada bulunan kisi bile hakemligi duzgun yapamiyorsa konu sahibinin kendini hakli gormesi cok normal... yani sekilde kapicinin da...

Canim sanirsam kadin kendi isten cikmis....yönetici cikarmamis...evvelki yorumlarda okumustum yanilmiyorsam...:delphin:

Eh tabi..bir kova su yüzünden kadinin basina gelmeyen kalmadi...bende olsam o isi birakirdim:kahve:

Canim sanirsam kadin kendi isten cikmis....yönetici cikarmamis...evvelki yorumlarda okumustum yanilmiyorsam...:delphin:

Eh tabi..bir kova su yüzünden kadinin basina gelmeyen kalmadi...bende olsam o isi birakirdim:kahve:

aslinda en basindan beri bunu merak ediyorum ama onceleri yorum yazmak istememistim sonra da konu sahibi cikinca soramadim. simdi bu kadin kendi istegiyle mi cikti yoksa isten mi cikarildi? bana bu kriz zamaninda kimse kovulana kadar isten cikmazmis gibi geliyor ama kim bilir belki de gururuna yediremedi. aslinda bu olayda insan olana cok buyuk dersler var. arkasini dusunmeden verdigimiz tepkiler nelere yol acabiliyor. mafoldumben
simdi kadin gitmis ya da kovulmussa nasil bulup da helallesiceksin ki... konu sahibi hakli olsun ya da olmasin. sirf vicdanini rahatlatmak icin o kadini bi sekilde bulup helallik istemeli. insallah Allah yardim eder de bu is ahirete kalmaz...:1no2:

Bazı insanların psikolojisi bozuk oluyor canım , kapıcı kadının ki de bozukmuş ki , senden geri doğru düzgün kovayı istemeyi bilememiş . Bir de üstüne diklenmiş ( yok düzgün konuşmazsam ne olacakmış - git yöneticiye şikayet et o nasılsa beni tutar vs ... ) Ne bu yaa , herkes işini yapsın ekmeğini düşünen insan azıcık akıllı fikirli olur .. azıcık maaşla Ne şartlarda çalışıp nasıl ağız kokusu çekenler var ... Kapıcı kadın kendisi etmiş kendisi bulmuş ... Ama şunu da söyleyim ; böylesi insanlarla fazla takışmamak gerek ... boşvermek gerek ...

bazen ınsan patlama noktasında ıken bı kova suda tuz bıber oluyo...
olan olmus bıten bıtmıs...

Bazı insanların psikolojisi bozuk oluyor canım , kapıcı kadının ki de bozukmuş ki , senden geri doğru düzgün kovayı istemeyi bilememiş . Bir de üstüne diklenmiş ( yok düzgün konuşmazsam ne olacakmış - git yöneticiye şikayet et o nasılsa beni tutar vs ... ) Ne bu yaa , herkes işini yapsın ekmeğini düşünen insan azıcık akıllı fikirli olur .. azıcık maaşla Ne şartlarda çalışıp nasıl ağız kokusu çekenler var ... Kapıcı kadın kendisi etmiş kendisi bulmuş ... Ama şunu da söyleyim ; böylesi insanlarla fazla takışmamak gerek ... boşvermek gerek ...

Canim kimse kimsenin agiz kokusunu dinlemek zorunda degilki!

Yani sirf orda merdiven siliyor diye herkese tamam efendim haklisiniz demek zorundami?

Konu sahibi arkadasimizin yaptigida kapici kadinin yaptigindan farksiz degil bana göre....elinden kovayi sinirli bir sekilde cekip suratina kapiyi kapatmasi ve sonrada kadin kovayi ver dediginde benimle düzgün konus edebini bil demesi dogru bir davranismi?

Bilmiyorum ben yanlis buldum....evet kapici kadin kendi etmis kendi bulmus burasi dogru ama konu sahibi arkadasimizda kendi etmis kendi bulmus..cünkü vicdan azabi duyuyor.

Hadi kadin isinden oldu amann bana ismi yok dedi ve gitti...fakat konu sahibi arkadasimiz belki daha cok uzun bir süre vicdanen rahat olmicak...neticede bir insanin ekmeginden olmasina sebeb oldu...:delphin:

Bir haksizliga Sebeb olanda isleyen gibidir degilmi???

1kova suyu esirgemeseydin sonuçta oturduğun binanın temizliğini yapıyor,kadıncağız kimbilir kaç abartman temizliğine gidiyor,davranışınızdan dolayı sizi kınıyorum:kızgın:

KAPICI DEGIL APARTMAN GOREVLISI!

bence yanlissiniz. ne olur su verseniz. ayrica neden o kisiye kizinca apartman gorevlisine kosuyorsunuz da asil su alma isini duzgun paylastirmayan yoneticiye tepkinizi koymuyorsunuz.

yanlissin arkadasim. ben tavirlarini hic begenmedim hic tutmadim.

ha sen herkese bir bir laf yetistiriyorsun burada. herkesin yok canim hic de abartmamissin demesini bekliyorsun ama kesinlikle abartmissin. ayni seyi komsun yapsa, iki kere yumurta istese senden ya git karsidan mi iste dersin. hayir demzsin. verirsin.

bence olay karsidaki kisiyi kucuk gormen ve kapici diye kendini ondan ustun gormen.

dusun bakalim kapina benzer sekilde baskasi gelse ayni tepkiyi verir miydin? kesinlikle daha nazik olurdun. o zamna kisiye gore davraniyorsun sen.

aferin sana bir de kadini ekmeginden ettin. aferin.

(kendisi cikmis olsa bile her gururlu kisinin yapacagini yapmis, senin kaprislerini cekmek zorunda degil)

arkadaşlar boşuna yormayın kendinizi konu shibi arkadaşın vicdanı sızlasaydı bişeyleri anlayabilseydi durup durup yorumlarını değiştirip kendini haklı göstermeye çalışmazdı...
yazık çok yazık bir insan sizin kaprisleriniz yüzünden işsiz kalmış siz hala ben haklıyım derdindesiniz ayrıca ne kadar ben sakindim desenizde ne kadar agresif biri olduğunuz burdaki yorumlarınızdan bile ortada

hemen hemen herkes konu sahibini haksiz bulmus. ama hakaret eden kapici kadin.ortaligi ayaga kaldiran yine o.Allah askina arkadaslar hanginiz size hakaret eden kapiciniza aman susayim ben o konussun dersiniz. kim olsa her defasinda kendisinden su alindigi icin kizar. sadece o yasamiyorya orada..hem bizler calistigimiz yerlerde amirlerimiz sinirli bile olsa onlara hakaret edebilirmiyiz acaba?? herkes de ne islerde calisiyor ve ne kadar haksizliga maruz kaliyor. ama ekmek kapimiz diyerek is verenlerimize saygisizlik yapmiyoruz asla..hem apartman silmek ne ki..annemizin babamizin prensesi iken el alemin tuvaletlerini de temizliyoruz yeri geldimi hemde hic yuzumuzu burusturmadan. hanimefendiligimizi bozmadan..bir yaptigimiz isi, bin defa daha da yaptirsalar..

madem vicdan azabı duyuyorsun yarın ilk iş olarak gidip kadını bul özür dile olsun bitsin...

hemen hemen herkes konu sahibini haksiz bulmus. ama hakaret eden kapici kadin.ortaligi ayaga kaldiran yine o.Allah askina arkadaslar hanginiz size hakaret eden kapiciniza aman susayim ben o konussun dersiniz. kim olsa her defasinda kendisinden su alindigi icin kizar. sadece o yasamiyorya orada..hem bizler calistigimiz yerlerde amirlerimiz sinirli bile olsa onlara hakaret edebilirmiyiz acaba?? herkes de ne islerde calisiyor ve ne kadar haksizliga maruz kaliyor. ama ekmek kapimiz diyerek is verenlerimize saygisizlik yapmiyoruz asla..hem apartman silmek ne ki..annemizin babamizin prensesi iken el alemin tuvaletlerini de temizliyoruz yeri geldimi hemde hic yuzumuzu burusturmadan. hanimefendiligimizi bozmadan..bir yaptigimiz isi, bin defa daha da yaptirsalar..

Bir kere o apartman sakinleri onun amiri degil....Yöneticidir
Ikinciside provoke eden taraf olayi baslatan taraf bence konu sahibi....

Ayrica ben haftada bir gelip benden kendi oturdugum apartmani kendi kapimin önünü silmek icin su isteyene her defasinda su vermekten gocunmam, ama bu tabiki kisisel birsey...buna ben kizmam sen kizarsin bunu tartisamayiz....

Ekmek kapim deyip herseyi sineye cekenler vardir mutlaka ama bu kadin yapmadi diye tamam efendim demedi diye haksizsa sana göre bilemem...bana göre degil..

Herkesin bakisi acisi farkli tabi.:delphin:

Peki soyle dusun o zaman senden surekli su alınıyo karsı dairelerinde kapısı yıkanıyo ama onlar sesini cıkarmıyo sen bunu kapıcıya soyluyorsun suyu alan o guzel bi dille karsıyada sordunuz mu diyorsun diger tarafa sordum ama oburune sormadım diyo sende guzelce ona da sorsaydın diyosun bagırıyo cagiriyo ok
osinirle yoneticiye indim baktım kadının susacagı yok yonetici yerinde yoktu sonra olayı kapattım..asağıda bahceyi yıkıyodu o ara hala soyleniyo
neyse aksam kendi geliyo yoneticiyle konusuyo ve senin annen bayılıyo orda donup bakmıyo bile hala sıkayet ediyo neyi ediyo sikayet oda belli diil..o isten cıksın diye yoneticiye ben soylemedim sadece benim copumu almasın dedim..oda o yoneticiyle konustuktan sonra..onu cıkarma kararı benim diil..o zaman kadın isten cikmasın diye ben her hafta bi kova su veriyim insanlık nerde peki burda belki benimde para durumum iyi diil benden anlayıs bekliyorsunuz ama karsı taraftan neden beklemiyorsunuz

canım eğer anlattıklarında samimiysen, üzülme kendi etmiş kendi bulmuş. evet bu devirde iş bulmak para kazanmak çok zor gerçekten,o da işinin değerini bilmeliydi. peygamber efendimiz A.S. bile işi ehline veriniz buyurmuşlardır. biz de iş hayatımızda nelere boyun eğiyoruz. değil ki ekmeğini yediğimiz insanlara hakaretvari konuşalım. çok üzücü bir durum işini kaybetmesi ama, en azından bundan sonra o da işini layıkıyla yapmayı öğrenir belki.

............................................................

Son düzenleme:
Back
X