- 3 Mart 2017
- 1.409
- 2.326
- 30
-
- Konu Sahibi iremerve1990
Kedi yavrusu emanet etmiyoruz lafiniz ve doğum yapan kadının yavrusuna bakma tercihini baskalarinin vebalini almak olarak görmeniz genel olarak çok itici. Sizinki ne kadar değerliyse öğretmen hanımın yavrusu da o kadar değerli.
Kızınız için de zehir gibi demişsiniz. Zehir gibi olmasa arkadaşlarından geride olsa ne olacak acaba. Proje çocuk yetistirirseniz mutsuz çocuklar yetistirirseniz. Siz sadece çocuğunuzun kendini kesfetmesinde "gerceklestirmesinde" rehberlik edin.
Sene başında niyeti dönmektir doğum olunca vaz geçmiştir. Bu da onun gayet hakkı.
Ben de psikolojiyi bitirmiş biri olarak diyeyim o halde, çocuğa anlatılacak dini eğitim 7 yaşından itibaren olabilir. Bu demek illaki dindeki derin konuları anlatmak değil çocuğa. Nasıl ki yalan söylememek, doğru konuşmak, dürüst olmak, paylaşmak vs konuları çocuğa öğretiliyorsa bu yaşlarda, zaten bu konuların hepsi dinin içerisinde de var. Aynı şey oluyor. Çocuğa şunu yapmazsan cehennemde yanacaksın dersen tabi ki orada sıkıntı olur.Bir sınıf öğretmeni adayı ve psikoloji öğrencisi olarak, henüz daha 7 yaşında, yani somut işlemler dönemindeki bir çocuğa dini, metafizik konuların öğretilmesine kesinlikle karşıyım.
Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
Bir öğretmen olarak hamile olurken ve doğum iznine ayrılırken velilerden izin almam gerektiğini de öğrendim.
Yoksa vebale filan girerim nemelazım
Ben öğretmenim branşim farkli fakat dini egitim 1. Siniftaki bir ögrenciye verilse bile ögrenci yeterince hazir degil soyut kavramlari anlamak icin bu bakimdan fazla erken buldum bu durumu
Kız daha yeni başlamış evli bile değil.çocuğu olmayan biri için aman inşallah da olmaz demedim çok güzel çarpıtmışsınız.benim anneliğimi sorgulamak sizin haddiniz değil.ben çoçuğumu övmedim sadece durumunu belirttim.ben hiç tanımadığım insanlara neden çocuğumu övüyüm.@mune abla konumu kapatabilirsin.burada herkes konuyu istediği yerden yakalayıp kendine göre yorumluyor.yorumların hepsi okunmadan yargılanıyor falan filan.neyse herkese teşekkürlerI iremerve1990 hanımefendi siz kendinizi ne sanıyorsunuz acaba da yeni gelecek öğretmen 4 sene doğurmasın diye dua ediyorum diyebiliyorsunuz ? Siz nasıl ne biçim annesiniz? Beddualar umarım dendiği gibi sahibine dönüyordur. 3 sene çocuk istemiş biri olarak , bu yorumunuzla karakterinizi kişiliğinizi tam olarak ortaya koydunuz işte. Dini eğitimi en başta size versinler, bencil olmamak gerektiğini, çocuğuyla övünmemek gerektiğini, insanlara önyargılı olmamak gerektiğini daha öğrenememişsiniz. Çocuğunuz da sizin gibi yetişmez umarım. o kadar bencil ve kibirlisiniz ki, ağır konuşacağım umarım ettiğiniz dualar hiç ummadığınız şekilde sonuçlanır. O zaman neyin ne olduğunu anlarsınız. Tipik mükemmelliyetçi ama cahil anne modeli. Üniversite bitirmişsiniz ama daha tayini çıkan öğretmen için müdüre burada kalsın diyorsunuz. Çocuğum zehir gibici, çocuğum en iyisine sahip olmalıcı. Allah sizi ıslah etsin.
İlk okul dan mezun olana kadar 5 senede 5 öğretmen değiştirdim. 4. sınıfta anadolu lisesi sınavlarına hazırlandım, 5e adım attığımda sınavı kaldırdılar, müfredatı değiştirdiler, 8den sonra anadolu lisesi kazandım 1 sene hazırlık gördüm, 9. sınıfta fizik kimya biyoloji matematik alabildiğine ingilizceydi, bütün notlarım düştü, 10da kaldırdık dediler ama o anlamadığınız bütün konuları sınavda soracağız dediler, 11e geçtik sınav sistemi yeniden değişti. Öss ye girdim, kimse ne biçim bir sonuç aldığını bilemedi, ben Eskişehir kazandım, aynı puanla arkadaşım İstanbul Ünv Psikoloji kazandı. Yani öğrenim hayatım resmen b.klukla geçti, ona rağmen çok şükür ayakları üzerinde duran, iyi de para kazanan biriyim. Yani, 1 öğretmen doğum izninden gelmedi diye çocuğunuza hiç bir şey olmaz. Zaten bütün öğretim hayatı bu tarz saçmalıklarla geçecek. Okumaya niyeti varsa her halükarda okur. Ancak önceliğiniz çocuğunuza "bilimsel" eğitim aldırmak olmalı. Manevi yönünü ailesi olarak siz geliştirin lütfen. O yaşta bir çocuğa dini eğitim veriyorum diye beynine neler sokulur kimse bilemez.
Evet dini eğitim konusu çok hassas. O yaşlarda ben değil ama arkadaşlarım kuran kursuna giderdi. Öğrendiklerinı bir de gelip bize anlatırlardi. Tabi namaz anlatmazlatdi magazinsel ne ogrenmislerse onu. Cinleri anlattılar sonra ben gece tek başıma yatamamaya başlamıştım.
Öncelikle ogretmen doğum iznin den dönmediği ivin kızmaya hakkınız yok.devletin verdiği izine hiç kimsenin karışmaya hakkı yok. Siz çocuğunuzu düşünüyorsanız o kadın da el kadar bebegini düşünecek. Bir Veli olarak endişeniz anlıyorum ama bu panik neden?Ben de öğretmenim öğrencilik hayatımda ilk 5 yılda 8 öğretmen değiştirdim sorun olmadı. Öğrenci gayretliyse ve Veli de ilgiliye hiç bir şey olmuyor.siz çocuğu yarı dönem de alarak yanlış yapmışsınız. Peki oradaki öğretmen de çeşitli sebeplerden görevi bıraktı çocuğu oradan da mı alacaksınız. Benim de kızım var asla özel okul düşünmedim. Bunun için imkanımız olduğu halde.sinif değiştirebilirsiniz. Okul değiştirmeniz kızınızın psikolojisi ve dersleri için biraz zorlayıcı olacak.ayrica ilkokulda dini eğitim ilk olarak gönüllülük esasına dayalı denilip sonra çocuğunuzun bu dersleri alması için zorlayabilir. Ayrıca bu şartlarda okulun tümden kapanmayacagini garanti ediyorlar mi.ayrica böyle kapanırsa bu okulun öğrencisi olması da ilerisi eğitim hayatını etkileyebilirHerkese iyi akşamlar.Kızım bu sene 1.sınıfa başladı.bimbir hevesle başladığımız okulun ilk günü zaten büyük bir şok yaşadık.Okul müdürü tarafından övüle övüle bitirilmeyen öğretmenimiz Doğum izninden dönememiş ve yerine başka bi öğretmen verilmiş.çok kızdık çünkü çocuk bir sene içinde iki öğretmen değiştirmiş olacaktı.ama o öğretmende iyi birine benziyordu hemde kendi öğretmeni gibi bayandı diğerine alışmakta zorluk çekmez diye düşündük neyse dedik.
Kızım çok şükür okumayı yazmayı hemen söktü.derslerinde çok başarılı ve çok severek gidip geliyor okula.biz ikinci dönem öğretmeni gelecek diye beklerken öğrendikki izindeki öğretmeninin çocuğu durmuyormuş bu öğretmeninde tayini çıkmış hooop bize 60 yaşında, emekliliği gelmiş geçmiş bi öğretmen vereceklermiş.tabi biz veliler olarak çok çok kızdık.okul müdürüne gittik en azından bu öğretmen kalsın bi dönem daha dedik ama yok bu mümkün değilmiş.o sene başında öve öve bitiremediği, başka öğretmene verecekken buna yönlendirdiği öğretmeni kötüledi durdu.veliler milli eğitim ile görüştü.bulunan çözüm yaşlı öğretmeni vermeyelim, ya ücretli yada norm fazlası öğretmen bulursak onu verelim.bulursak yani.çözüm bu.
Bizim zaten aklımızda özel okula verme düşüncesi vardı.hemen gidip görüştük.1 hafta misafir öğrenci gibi gelsin dediler.okula uyum sağlayacak mı arkadaşlarıyla kaynaşacak mı filan diye.dünden beri özel okulda yani.ama anneyiz işte çocuklarımız için herşeyin en iyisini isteriz.
Benim sormak istediğim şu çocukları özel okula giden anneler memnunmusunuz.bu okul çocuğa aynı zamanda dini eğitim verende bi okul.(kuran öğretip dini eğitim veriyorlar)kızım okulu sevmiş saatleri biraz uzun ama o çok sever zaten ders yapmayı.herkesle kaynaşmış.bulunduğum ilçede okulla ilgili çok öğretmen değişiyor filan gibi şeyler duydum ama müdür biz 4 yıllık sözleşme imzalıyoruz filan dedi.Ne kadar doğru bilemiyorum.Ben zaten öğretmen sorunu yüzünden çocuğumun okulunu değiştirdim.bide zengin ama başarısız öğrenciler gidiyor diyorlar.benim kızım zehir gibi maşşallah ben zaten körelmesini istemediğim için yolladım.müdürde dedi ki burası küçük yer dedikodusu çok olur biz kendimize güveniyoruz siz yaşayıp görün.yani benim kafam çorba.şu an bura dışında alternetifim yok gibi.devlet okulunu istemiyorum artık resmen soğuttular bizi.özel okul konusunda doğru mu yaptım sizce.çocuğu özel okula gidenler ve öğretmen arkadaşlar fikir verin lütfen.
İlkokul 1e giden çocuğa dini eğitim verilmesi yerine 60 yaşında öğretmeni tercih ederim...
Ama anneyiz işte çocuklarımız için herşeyin en iyisini isteriz.