Haberle video cok farkli. Haber cok yaniltiyor.
Sadece haberi okuyunca ben de ne vicdansizlar, ne duyarsizlar, ne zarari varmis, vs diye diger velilere saydirmistim.
Ama videoyu izleyince fikrim tamamen degisti. Okula gonderdiginiz cocugunuzun hergun ne yaptgini bilmeyen bir cocuk tarafindan sacinin yolunmasini, kafasina vurulmasini, goz hedef alinarak kalem sokulmasini, kitabinin defterinin yirtilmasini ister miydiniz? Yarin birgun cocugunuzun gozunu cikarsa, o cocuk icin hala mi "olsun, o cocuk engelli, egitim onun da hakki" gibi tavirlara girerdiniz, cocugunuzun gozu gitmis? Videoyu izleyip de hala cocugunu okula gondermeyen velileri hic anlayamayan insanlara diyecek lafim olmaz. Kardesim 3-5 kisi vicdansiz olur, engelli cocuga kafadan garezi olur, mubarek cocugunu yakistiramaz engelli bir cocugun oldugu sinifa, ama digerleri anlayisli olur, tamam. E butun veliler bir olmus, cocuklarini okula gondermemek gibi aslinda hic yapmak istemeyecekleri birsey yapmislarsa bir durup dusunmek lazim isin asli nedir diye.
Benim cocugum yok. Hala da eger benim cocugum olsaydi, bu sekilde fiziksel ve psikolojik olarak hergun siddete maruz kaldigi bir okula gonderemezdim. Ben de o protestoya katilirdim. Velhasili, veliler hakli. Kaynastirma egitimi destekliyorum, benim de sulalemde var engelli cocuk. Ama demek ki o cocuk yalniz sinifa gonderilecek kadar kontrollu bir cocuk degil, arkadaslarina karsi cok zararli bir cocuk. Yanina biri gelsin, cocuga sahip ciksin, oyle kaynastirma egitimi gorsun. Kimsenin cocugu, bir cocuk kaynastirma egitimi alacak diye kurban edilmek zorunda degil sonucta. Engelli cocuk cocuksa, hergun saci yolunan, gozlerine kalem sokulmaya calisan cocuklar da cocuk, hic birinin ustunlugu ya da siddet gosterme hakki yok. Bu cocuk icin baska care bulsunlar bu kaynastirma egitim isine bence. Yanina annesi ya da baska gozetmen gelsin, cocukla yakindan ilgilensin. Yine kaynastirma egitimini alsin, ama elalemin cocuguna zarar vermeden.