Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

Duanız umarim kabul olmaz . Insanların da hayatı var siz neden doğurdunuz çocuk

Özel okullarda okuldan okula fark var. Geçen sene teog da 320 puan yapan matematikten 10 soru çözebilen çocuk bu sene özel okulda en düşük dersi 95 . Yani kaliteli ni özel okul bunu yapmaz diye umuyorum. Ama etrafta o kadar çok ürediler ki kalite yerlerde.
Kızım için beni arayıp 95 altına not ortalamasını düşürmeyeceğim vaad eden okul biliyorum ben.

Vebalden bahsetmissiniz de sizin boyle bir dua etmeniz cok mu dogru? Insallah kabul olmaz duaniz..

Siz annesiniz en iyisini istersiniz ya çocuğunuz için isteyin tabi haklısınız işte o öğretmende anne o da en iyisini ister evladı için ona da kızmayın derim hanımefendi devletin verdiği hakkı kullaniyor kime ne
60 yaşındaki öğretmeni begenmeyene de sorarım ben bu ülkede emeklilik yaşı kaç
Pardon da öğretmenin son kullanma tarihi mi var gence genç yaşlıya yaşlı hamileye hamile anneye anne biz ne yapalım yani

Böyle şaşırıp kalıyoruz biz

Özelde devam etsin bence.Benim oğlumda özel okulda çok memnunum.10 saat ingilizce görüyor ve rehberlik servisi çok ilgili.Bu ikisini özellikle belirttim çünkü ben çok ilgili bir anneyim oğlumun anlamadığı konularda çok yardımcı oluyorum özelde nasıl olsa rahatlığı yok bende.Özelde çocuğu uçurmuyorlar yani sadece branş öğretmenleri ingilizce rehberlik gibi alanlarda fark atıyorlar devlet okullarina göre.Sınıf öğretmeni de şans işi.Insallah şansınız yaver gider.

Kendinizce haklı olabilirsiniz ama bazı söylediklerinizi doğru bulmuyorum ve çok bencilce bana göre. Siz annesiniz o öğretmende anne siz nasıl çocuğunuz için endişeleniyorsunuz o da öyle be daha bebek kendisinin bakmak istemesi gayet normal. Birde demişsinizki gelen öğretmen 4 yıl doğurmaz bu nasıl bir bencillik evlenmek anne olmak her kadının hakkı. İşte bu yüzden gerek özel gerek devlet siZin gibi insanların dbu düşüncelerinden dolayı kadın çalışan istemiyorlar.lütfen empati yapın

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz ve sabit fikirlisiniz. Ben de öğretmenim ve gebeliğim sorunlu geçtiği için sadece bir ay çalışabildim hala raporluyum, ikinci dönemde Doğum izninde olurum. Ne yapalım mesleğimiz bu diye doğurmayalım mı yani? Siz de evde destek oluverin çocuğunuza, önce siz çalışın sonra çocuğunuzu çalıştırın. Abimin sınıf öğretmeni alkolikti mesela, adam gündüz bile ayık gezmezdi. Zehir gibi çocuklar vardı sınıfta, aileler destek oldu, orta okulda daha iyi bi okula verdiler vs derken abim çok iyi bir doktor şimdi. Yani çocuğun içinde varsa ne öğretmene ne veliye bakmıyor hanımefendi, öğretmen geriletti ne demek,çok komiksiniz

Özel okulda görev yapan öğretmenlerin çoğu ya yıllardır Kpss ye girip atanamamış ya da emekli olmuş kişiler. O öğretmenlerin de çocuğunuza ne katacağı belli olmayabilir.Haa zehir gibi diyorsunuz çocuk için maşallah.. O zaman kendi okuluna devam etsin.Çocukta bitiyor herşey.Ben de köy okulunda öğretmenlik yaptım, çok da ahım şahım bir eğitim verdiğim söylenemez belki ama öyle öğrencilerim vardı ki , il derecesine giriyorlardı.Şu an da tıp okuyan, mühendislik okuyan öğrencilerim var.

Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
Doğum yapan öğretmenin ücretsiz izne ayrılma hakkı var hanımefendi bu vebâl almak değil.Devlet öğretmenine böyle bir hak vermiş.O da sizin gibi kendi çocuğunu düşünüyor hepsi bu.Ayrıca 60 yaşındaki öğretmeni de lütfen küçümser gibi yorumlar yapmayalım.Öğretmenlikte tecrübe çok çok önemlidir.Özel okul müdürlerinin ağzı iyi laf yapar , zaten bu sebeple özel okullara müdür olabilmişlerdir , sizi ikna etmiş olması gayet doğal.Umarım evladınız için iyi bir eğitim alabileceği bir okul bulunur.

Çocuğun içinde okuma,öğrenme hevesi varsa en kötü okula gitse bile yine o çocuk kendini geliştirir zaten merak etmeyin. Okul olayını bu kadar büyütmeyin bence. İlkokulda ve lisede iğrenç okullarda saçma sapan eğitim aldım, tabi ona da eğitim denilirse.. devlet okulunda hemde. Ancak şuan gayet iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyorum. Dediğim gibi çocuğa bağlı. Çocuğun içinde o istek yoksa hangi okula giderse gitsin başarılı olamaz. Zaten daha yeni başlamış okula. Şimdi hevesli olması çok normal. Önemli olan ileriki yıllar.

Bu okulda kalmaya devam edecekse gelen ücretli öğretmen, sınıf ögretmeni midir onu da geçtim öğretmenlik mezunu mudur bu bile şüpheli. Ücretli olarak yine sınıf ögretmeni gelecekse iyi ama onun da sürekliliği yok.
60 yaşında ogretmen mi?
Tamam tecrübe iyidir ama ben bu yaştaki hiçbir ogretmenimden verim alamadim maalesef.

Özel okula gelince. Artik önüne gelen özel okul açıyor. Seçtikleri ogretmenleri de (köklü kolejler haric) öyle sandığınız gibi ince eleyip sık dokumuyorlar seçerken. Kim daha düşük ücrete tamam der, kim tanıdığın kizi/oglu buna gore seçilir çoğu. Önemli olan sizin dediginiz özel okulun sartlari.
Kuran dersi derken? Zaten din kültürü ve ahlak bilgisi dersi var ve gerektigi kademede gösteriliyor.
Bu okulun bu politikasi belli kesimin gözünü boyamak "müşteri" çekmek icin bence. Birinci sınıf öğrencisi icin gerek oldugunu düşünmüyorum. Bence bu eğitimi çocuğunuza sizin vermeniz en iyisi.
Yerinizde olsam ayni ildeki baska bir devlet okulu düşünürdüm. Dediginize göre baska özel okul yokmus ve bu bahsettiginiz özel okulun devlet okulundan farki oldugunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Özel okullarda çalışan bir sınıf öğretmeni aynı zamanda çocuğu 1 e giden bir anne olarak çok zor bir durum. Sınıf öğretmenliği belli bir yaş üstünde yapılmaması gereken bir meslek bana göre ama özel okulda öğretmen değişme riski daha çok. İstediği kadar 4 yıl anlaşma yapsın atanan öğretmene gitme diyemez. İstifa eder kabul etmek durumundadır. Başka devlet okulu yok mu bulunduğunuz yerde? Gerekirse başka bir okulun yakınına taşının

Ben şahsen bir öğretmen olarak ilkokula giden, henüz vicdani muhakemesi oluşmamış bir çocuğun nerede olursa olsun dini eğitim almasını doğru bulmuyorum. Bence din tartışmaya kapalı ancak yorumlamaya açık bir kavram(daha doğrusu günümüzde herkes kendi işine geldiği şekilde yorumluyor ve bunların başında da eğitim kurumları geliyor.). O sebeple siz evde haftada bir kaç saat ayırarak kendiniz güzel ahlakla, doğru insan olmakla ilgili çalışmalar yapıp yaşı elverene kadar evladınızı dini eğitime hazırlasanız çok daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz naçizane. Misal ramazan ayı geldiğinde oruçla ilgili (neden ve nasıl oruç tutulur gibi) şeyleri siz öğretebilir, isterse tekne orucu tutmasını sağlayabilirsiniz. Ve bu din eğitimi meselesini araştırmanızı hatta çok spesifik bir durum olmadığı için (internet üzerinden bile olabilir) bir pedagoga danışmanızı öneririm. Başarıları daim olsun yavrunun.

Yorumları okudukça eski eğitimi tercih ettim doğrusu. Bir derste 4 tane kaynak, çocukların sürekli rekabet ve yarış içinde olması, sınav sınav sınav daha fazla sınav. Gerçekten bunu çocuklarımıza nasıl yapıyoruz? Onların iyi eğitim alması elbette önemli ama iyi eğitim demek sürekli yarış içerisinde olunan, formüller ezberletilen, test çözdürülen eğitim midir? Böyle yaparak gelecek neslin psikolojisiyle oynuyoruz farkında değiliz. Çocuklsr rekabetçi ortamda gittikçe bireyselleşip bencilleşiyor. İşbirlikçi bir eğitim ortamı yok, aksine rekabet yaratan insanları birbirinden uzaklaştıran bir eğitim anlayışımız var. Biz çocuklarımıza böyle davrandıkça gelecek nesilden çok çekeceğimiz var.. bahçeden,topraktan,çiçekten,edebiyattan,sanattan anlamayan insanlar yetiştiriyoruz ve bu insanların sağlıklı,mutlu ve huzurlu olmalarını bekliyoruz. Herkese yazık.

Devlet 22 özel 20.ama başka öğrenciler gelirse sınıfı ikiye bölebiliriz dedi.
Yalniz sınıf çok kalabalık özelde sizin.bizim 16 kişi ve bu sayıyı geçmemeye özen gösteriyorlar.ayrica ben özel okuldan ilgiden eğitiminden çok memnunum.kizimin tüm dersleri 100 öyle başarısız çocuklar özele gider diye saçma bişey yok.niye para döksünler okumayan çocuğa.bizim okulda bir sürü il ilçe birincisi var yarışma 1.leri kızımda dahil.devlette sınıflar kalabalık ilgi daha az rehberlik umursamaz.benim kızın başarısı motivasyonu okul öğretmenler ile 2 katına çıkıyor.ayrica sosyallik kurslar oluyor ve çocuk daha donanımlı hale geliyor.dini eğitim zorunlu olamaz. Ancak seçmeli dersler arasında yer alır. Ve çoğu okulda var artık.mescit bile zorunluluk özel okullarda.

Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
Valla iZin alırken size soracak hali yoktu herhalde. Siz nasıl ki kafası zehirrr gibi çalışan çocuğunuz için bu kadar mücadele ediyorsanız o öğretmenin de aynı şekilde çocuğuyla ilgilenmeye onu la vakit geçirmeye hakkı var. Ortada kanunsuz yaptığı bir şey mi var pardon da insanların hakkına girsin? O imkan ona verilmiş , kullanmak da en doğal hakkı. Dini eğitim konusuna gelince , bence vebalin vs ne olduğunu en başta siz öğrenin çocuk sizden daha iyi kapar dinde nasıl davranılması gerektiğini. Veliler olarak bu kadar bencil olunmaması gerekiyor. 60 yaşındaki öğretmen belki de hepsinden daha iyidir. Denemeden önyargıyla tepki vermeniz saçma. bütün okullar ve öğretmenler kafası zehir gibi çalışan evladınız için işini gücünü bırakıp seferber olamaz kusura bakmayın. Daha gerçekçi olun. Öğretmenler kimsenin kulu kölesi değil, sizin isteklerinize göre hareket edemezler. Tayini çıkmış bir öğretmen için müdüre gidip burda kalsın demenize de bir şey demiyorum zaten.

60 yasında emeklılıgı gecmıs olmuyor.
Yargısız infaz yapıp tecrubeyı hıce saymıssınız.
Klasık cocugum zehır gıbı masallah sendromu.
Gonderın ozele. Sizin gıbı velıler yuzunden devlette az cekmıyoruz.
Allah ıslah etsın. O yastakı cocuga (henuz soyut ıslemler donemıne gecmemıs) dın egıtımı verılmez.
Yıkatın beynını cocugun. 60 yasındakı ogretmene gondermektense..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…